בשירות הוד מלכותה

הנושא בפורום 'פורום יורו 2012' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏27/5/12.

1. xavi6 Member

מדהים, שמו 11 בהגנה וקוראים לזה הקרבה, לחימה, נאמנות, נשמה. מתי תקראו לילד בשמו?

הלוואי כל טורניר תבואו ככה.

נערך לאחרונה ב: ‏25/6/12
  2. AW forever Member

אלמלא החמצות פתטיות של החלוצים של איטליה (פראנדלי פראייר שהוא לא עולה עם די נטלה במקום קסאנו/באלוטלי) זה לא היה מגיע לפנדלים. ההגנה של אנגליה לא הייתה חזקה, היא הייתה ברת מזל. בהתקפה, אנגליה שיחקה בדיוק מחצית אחת וזהו. ג'רארד נעלם, רוני נעלם (אה סליחה, לטורנירים הוא לעולם לא מופיע) האגפים המשיכו להיות חלשים ואנגליה לא הצליחה לצאת להתקפה מתפרצת אחת מול לחץ בלתי פוסק של האיטלקים. מי שחשב שלמשוך עד הפנדלים זה רעיון חכם בשביל נבחרת כמו אנגליה הוא הזוי.
    צמד האשלים- הצוללן והחלאה- הם ה"גיבורים" התורניים שלא עמדו בלחץ. שתי החמצות מתוך 5 בעיטות זה בסדר מבחינתך? נו שוין. מול גרמניה זה היה נגמר בתבוסה שהייתה גורמת לנו להתגעגע לבלומפונטיין. דווקא קשה לי לבוא בטענות להודג'סון, חוץ מהעובדה הדי מובנת לכשלעצמה שהוא דבק ביאנג ובמילנר באגפים. זה השחקנים, עם התירוצים של הליגה הישראלית לגביי עייפות, הם אלו שפעם נוספת הסריחו את הדשא. הדור הזה מיצה את עצמו ותהליך ההצערה של הנבחרת צריך להעביר הילוך כדי להכין אותה היטב לברזיל בעוד שנתיים. שוער יש, בלמים יש (לסקוט נתן טורניר סביר, ויש את קייהיל)מגן ימני יש (ריצ'רדס) מגן שמאלי (ביינס). התקפה גם יש, הבעיה היחידה היא בקישור המרכזי, אבל אני מאמין שזו בעיה פתירה.

3. ManUtd Fan Member

בלי קשר שזה בהחלט היה בונקר, השחקנים נתנו את הנשמה שלהם בשביל הנבחרת, אז כן. צריך להעריך ולהזכיר את זה.
    בסופו של דבר, איטליה קבוצה הרבה יותר טובה וכולם יודעים וידעו את זה לפני תחילת המשחק. אנגליה לא ברמה שלה, בהחלט, אבל אני יוצא מעודד מהטורניר הזה. כן, הם נראו זוועה במשחק הזה, אבל אף-אחד אפילו לא חשב שהם יעברו את שלב הבתים, והם עברו אותו מהמקום הראשון. זה לא משהו שצריך להתעלם ממנו.
    בנוסף, להודג'סון אם אני לא טועה היו רק חמישה שבועות להכין את הנבחרת לטורניר הזה, וכבר דיברו על אווירה הרבה יותר טובה מזאת שהייתה עם קאפלו. ובהתאם לציפיות, אני יוצא מרוצה.

מבחינת השחקנים, קשה לציין מישהו ששיחק טוב. אולי אולי השוער, צמד הבלמים וגלן ג'ונסון. למרבה הפלא, רוב ההתקפות הגיעו דווקא מהצד של אשלי קול.
    רוני היה גרוע, קארול חוץ מלהוריד את הכדורים מהאוויר היה גרוע (מסירה פשוטה בודדת אחת הוא לא הביא), ג'רארד לא נראה על המגרש, אשלי יאנג המשיך את הטורניר הגרוע שלו, פארקר לא יודע מה זה לתת מסירה לרגל, מילנר גרוע, אשלי קול גרוע, וולבק בינוני מינוס.
    בנוסף, צריך לתת את הביקורת להודג'סון על שלא התכונן נכון למשחק הזה. היה חייב לפתוח עם איזה טקטיקה שהייתה חונקת את פירלו. אי אפשר, פשוט אי אפשר לתת לו כל-כך הרבה חופש.

אני הייתי מתחיל את הצערת הנבחרת כבר מהטורניר הזה. במוקדמות המונדיאל חייבים להתחיל להריץ את דור העתיד של אנגליה, והדור הזה מוכשר. במרכז הקישור אגב, יש את ווילשייר וקלברלי (בתקווה שיפסיקו להיפצע כל פעם), יש גם את רודוול אם רוצים לפתוח במערך של חלוץ אחד ולתת לווילשייר וקלברלי יותר חופש פעולה, סמולינג, ג'ונס, קייהיל (באמת חבל שנפצע, אף-על-פי שלסקוט היה טוב) אוקס, וולקוט (רק כסופר-סאב), ניק פאוול, וולבק (בינוני עד עכשיו, אבל עם הזמן אני בטוח שישתפר) וכו'. כמובן, שצריך לשלב אותם יחד עם שחקנים יותר מנוסים, אבל הכיוון חייב להיות לזה שרובם כבר יהיו בהרכב (כמובן במידה וימשיכו את היכולת הטובה בקבוצותיהם, ושחלקם יפסיקו להיפצע).

4. alexshw Member

קאפלו היה מוציא פחות. לדור הזה של השחקן האנגלי יותר מתאים מאמן כמו הודג'סון.
    ממה שאני מבין לא היה חיבור טוב כל כך עם קאפלו.
    הנבחרת עשתה את המיטב. אין לי טענות.

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו באמת, איטליה היו טובים יותר אבל אם גלן ג'ונסון כובש בדקות הראשונות בהזדמנות הכי טובה במשחק כשהוא לבד במצב יותר טוב מפנדל אז הכל נראה אחרת. לא לדבר על המספרת של רוני בדקה ה90 שפגעה לו במקום הלא נכון ברגל ואם פוגעת יותר למטה הדיבורים כאן נראים אחרת לגמרי.

אנגליה עפה בפנדלים, מתסכל, כואב, מוכיח שוב שמבחינת אופי אנחנו עדין לוזרים, אבל בוודאי לא מביש. להזכיר לכולם שמדובר בנבחרת שאיבדה את הכבוד במונדיאל עם תבוסה מבישה מול גרמניה ובעיקר עם כדורגל ללא לב והקרבה.
    הודג'סון קיבל את הנבחרת זמן קצר לפני הטורניר, וכן הוא זימן סגל מוגבל (גם הוא למען האמת מאמן מוגבל), אבל הוא לא העמיד נבחרת שצריך להתבייש בה אלא נבחרת שצריך להתגאות בה.
    חלק היו טובים יותר (טרי, לסקוט, ג'רארד) חלק היו טובים פחות (אשלי יאנג, גלן ג'ונסון) אבל השורה התחתונה שכולם נתנו הכל, וזה אחרי עונות מתישות בקבוצות שלהם.

יש טעם של עוד, יש עוד לאן להשתפר ואפשר להגיע גבוה יותר, אבל חייבים להעריך את העובדה שהפעם כולם ללא יוצא מהכלל נתנו הכל והשאירו הכל על המגרש. זה לא הספיק (כי יש גבול לאן הקרבה יכולה להביא אותך, בטח בנבחרת לוזרית כמו אנגליה) אבל צריך להעריך את זה.

http://blog.tolunaquick.com/wp-content/uploads/2012/05/england-fans.Xxx

6. h2z Member

לא יצא לי לראות המון משחקים של ליברפול השנה, אבל איך לעזאזל זומן השחקן הכי פסיבי בעולם - ג'ורדן הנדרסון לנבחרת?! אני חושב שהיה הרבה יותר חכם להעביר את מילנר למרכז ולזמן קיצוני אמיתי במקום הנדרסון שהראה אתמול פחד שלא ראיתי מזמן: לא נכנס לתיקול בודד, תמיד שומר על לפחות מטר מהשחקן היריב ובהתקפה בורח מהכדור כאילו היה רימון. אפילו אם פיל ג'ונס היה נכנס למרכז, הקישור היה הרבה פחות רכרוכי.

סה"כ אני חושב שזה המקסימום שאפשר להוציא מסגל כל כך חד גוני וחלש. קשה לבוא בטענות לרוי על העבודה הטובה יחסית בטורניר הזה, אבל חבל שהוא לא נתן במה לשחקנים כמו ביינס כשג'ונסון טעה כמו טירון יותר מפעם אחת, דפו גם מיעט לשחק - כשרוני אנמי כמו שילגיה.

נערך לאחרונה ב: ‏25/6/12
  7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין מה לצאת מעודדים. אנגליה ניצחה שתי יריבות טובות פחות, וגם זה בקושי, ובפעמיים שפגשה יריבות איכותיות יותר נראתה אומללה, אתמול זה ממש היה מביך. וההסתתרות מאחורי העובדה שזה נגמר רק בפנדלים תהיה בדיוק כך - הסתתרות. זה היה אומלל בדיוק כמו ה-4-1 נגד גרמניה, זה גם היה משחק נוסף של 4-1, רק שהפעם לא נכנסו שערים. יד המקרה. אם ככה נראית אנגליה מול נבחרת דרג ב' (ספרד וגרמניה ב-א') של אירופה והעולם, אוי ואבוי למי שמוצא משהו חיובי בכך.

8. Ricky van Wolfswinkel Member

אני לא מבין, לפני שאתם מעיפים את המבוגרים, לא כדאי שתעיפו גם את רוני?

9. Eric Cantona Member

שים את רוני לצד שחקנים שמספקים כדורים לחלוצים ותקבל ממנו בדיוק מה שפרגסון מקבל ממנו. לא הוא הבעיה של נבחרת אנגליה.

10. AW forever Member

בקישור המרכזי כוונתי לקישור המרכזי ההגנתי. פארקר בנבחרת באיחור של 5 שנים, כל השנים שבהם נאלצנו להתמודד עם הסבל שנקרא לאמפרד וג'רארד ביחד בהרכב. הפציעה של לאמפרד סיפקה הזדמנות פז כביכול לראות האם כשג'רארד עם המפתחות הנבחרת נראית טוב יותר. ובכן, מול אוקראינה או שוודיה זה איכשהו היה נראה טוב יותר. מול צרפת ואיטליה זה היה מחפיר. אני לא ציפיתי מג'רארד שייתן איזה תצוגת על- הייתה לו עונה גרועה בליברפול והכיוון של הקריירה שלו הוא כלפיי מטה. Having said that- לראות את פירלו במרכז השדה האיטלקי ולהבין מה זה בעל בית אמיתי.
    בקיצור טורניר גרוע נוסף לאוסף, כשהפעם אלילת המזל נרתמה גם היא למאמץ האנגלי (הגול האוקראיני שנפסל, ההחמצות של האיטלקים) וגרמה לאותה התוצאה להיראות "מכובדת".

11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

רוני הוא לא הבעיה של אנגליה, אבל הוא גם לא הפתרון. אמרו פלה הלבן, קיוו שיגיע לרמות של מסי ורונאלדו. חבר'ה, הוא לא שם. אני לא יודע אם זה זמני או קבוע, אבל המשחק הכולל שלו נמצא בירידה - אפילו הוא הודה שזו לא היתה שנה טובה מבחינתו בתחום הזה. ועדיין, הוא חלוץ מצוין, שחקן ששווה הרבה גולים, שחקן שאתה יכול לשלוח קדימה ולמד להתמקם בצורה מצוינת וגם יכול לתת לך שערים לא צפויים. השאלה, כרגיל, היא מה עושים סביבו ובזה אנגליה נכשלת שוב ושוב. ראינו שגם מסי הגדול מתקשה כשמה שיש סביבו לא בנוי היטב.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

13. Eric Cantona Member

מה לגבי הודסון? מתכוונים להמשיך איתו או שהוא היה רק פיתרון זמני לתקופת היורו?

14. Ricky van Wolfswinkel Member

אז הסיבה לזה שהוא מסריח כבר שמונה שנים בנבחרת נובעת מזה ששמונה שנים לא היו שחקנים שמספקים כדורים לחלוצים?
    טוב, אולי זה בגלל שבחלק מהשנים האלו שיחק בקישור פול סקולס.

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

למרות שאין טעם לדון עם מישהו שטוען שהוא "הסריח" בנבחרת כבר שמונה שנים (גם בטורניר הנוכחי הוא כבש שער ניצחון במשחק הראשון שלו ופנדל חשוב בבעיטות ההכרעה במשחק השני), כניראה שכחת שביורו 2004, כשהוא הגיע בריא ובכושר, הוא כבש 4 שערים ומי היה יודע לאן היינו מגיעים אם הוא לא היה נפצע באותו טורניר.

רוני הוא אולי היחידי בסגל שמסוגל בכושר טוב לקחת את הנבחרת עד הסוף.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/6/12