מישהו יכול להסביר לי למה במשחקים האחרונים הצילום מוומבלי כל כך גרוע? המצלמה אפילו לא בקו האמצע והיא די נמוכה...
ועוד משהו, איך יש כל כך הרבה בלגים באצטדיון? כולם תושבי לונדון או שהקהל הבלגי נוסע בהמוניו גם למשחקי ידידות?
הם הביאו קהל חוץ של 7,500 איש, לא רע בכלל, גם אם המרחק לא גדול במיוחד. ובאופן טבעי קהל החוץ נתן את הטון מול קהל מקומי מנומנם משהו. הופעה סבירה. לא טובה, כי אי אפשר לתאר הופעה בה נבחרת שלא משתתפת ביורו שולטת לחלוטין בפוזשן מולך כטובה, אבל בהתחשב בנסיבות היה משחק סביר. מה גם שאין מה להגיד, לבלגים יש כמה שחקנים באמת מוכשרים מבחינה טכנית, חלקם ברמה הכי גבוהה שיש. למזלנו הם נבחרת נאיבית מאוד, והעמידה הטקטית שלנו בחלק האחורי היתה מצוינת, כך שמכל הפוזשן הזה לא יצא מצב אחד מסוכן. כפי שמאיר איינשטיין וניר קלינגר אמרו היטב, זו היתה הכנה טובה לקראת מה שצפוי לנו מול הצרפתים. גם שם כנראה נצטרך בעיקר לרדוף אחרי הכדור, להיות סולידיים בהגנה ולנסות לעקוץ במתפרצות/כדורים נייחים. הבעיה היא שהם לא יהיו נאיביים כמו הבלגים החביבים... אני מקווה שהודג'סון התרשם מספיק ממה שוולבק והאוקס/וולקוט הראו הערב. וולבק נייד ונמרץ, והפיניש שלו היה באיכות נדירה, עם צ'יפ מבריק ברגל החלשה. האוקס לא היה מדויק אבל הראה חוצפה חיובית, ות'יאו הראה שהוא יכול להיות נשק שימושי מול הגנות דלילות. כדי לעקוץ את הצרפתים במתפרצות הייתי הולך על וולקוט. רק לא דאונינג.
מבריסל ללונדון ביורסטאר זאת נסיעה של כמה שעות. נראה לי 2:45. זה פראקטיקלי משחק בית של הבלגים. במחינה לוגיסטית
אנגליה הגיע למעט מצבים, וזה עוד מול נבחרת שלא מתבנקרת. הודג'סון צריך להזיז את יאנג לאחד האגפים, מילנר לספסל ועוד חלוץ בהרכב. אחד שגם יעזור לקשרים במשחק ההתקפה וגם יפנה שטחים לחלוץ שאיתו. דפו מסתבר זה מה שיש, אז עם זה יוצאים לקרב.
רציתי לראות את רוני משחק עם קארול, אבל לא נראה לי שנעבור את הבתים. וולבק ויאנג, למרות השער, היו די אנונימיים ולא מעורבים מספיק במשחק. השער היה סופר מקרי, ולע מעיד על כלום.
אני חושב שמשחקי ההכנה האלה מוכיחים שדאונינג הוא האופציה האחרונה באגף, וגם אם הודג'סון כצפוי יעדיף את הנסיון שלו על פני OX (כאמור, "עם שחקנים צעירים אתה יורד ליגה"), הוא עדיין מאחורי וולקוט, יאנג ומילנר בכל רוטציה תיאורטית. אני לא רואה סכנה שהוא ידרוך על הדשא, אפשר להירגע. שער יפה לוולבק, אבל בסופו של דבר אני לא בטוח שהוא יכול להתאים לשיטה המסריחה הזו שאנגליה שיחקה בה במשחקים האחרונים. תרצו או לא, קארול חייב לשחק כי כשהוא משחק רוב הפוקוס של שחקני ההגנה נופל עליו. מאחר והשחקנים היחידים של אנגליה שיכולים ליצור משהו משחקים באגפים (יאנג ו-וולקוט), הכרחי שקארול יהיה על המגרש. ביום שבו אנגליה תהיה יותר דומיננטית ומסוגלת לדחוף קדימה, אפשר יהיה לוותר עליו לטובת שחקן זריז-אך-נוטה-להיעלם כמו וולבק.
אתה צודק, אבל יש לי הרגשה שמילנר הוא אחד הבאנקרים בהרכב של הודג'סון. אם ההרכב של היום יהיה זה שיפתח מול הצרפתים הייתי עושה קצת שינויים פנימיים. אשלי יאנג צריך לעבור לאגף כפי שאמרת, מילנר יכול לרדת לקישור המרכזי וסטיבי ג'י יהיה בעמדה שמתחת לחלוץ, אולי העמדה האופטימלית עבורו. בעיני דווקא במשחק הספציפי מול הצרפתים וולבק הנייד והזריז צריך לפתוח לפני קארול הכבד. הרי אנחנו הולכים להתבסס על מתפרצות במשחק הזה, והחלוץ צריך להיות מסוגל להשתתף בהן. קארול יותר מתאים למשחקים בהם נהיה יותר דומיננטיים, ואז נוכל לתת לו אספקה סדירה של קרוסים מהאגפים. מהפה שלך לדניס ברגקאמפ. אין לדעת עם החיבה של רוי לנגרים.
אנגליה הנוכחית באה מודעת לעצמה, מודעת לחוסר יכולת, מודעת למגבלויות הרבות. אף אחד לא מצפה לתצוגות מרתקות של כדורגל. קראתי ב-BBC או בסקיי שזה הטורניר שהכי פחות אוהדים אנגליים יגיעו אליו, ההתאחדות האנגלית החזירה לא מעט כרטיסים לאופ"א, זה בהחלט אומר משהו. דווקא בגלל כל זה, האנגלים יכולים להיות מרוצים ממה שהיה היום, לא צריך להבריק, לא צריך לחפש לדרוס. אנגליה צריכה לשחק הגנה חזק, לשמור על השער ולנצל מצבים, ויש הרגשה שאנגליה לא תצליח לייצר הרבה מצבים. יאנג ווולבק עשו את זה נהדר היום, יאנג עם אחלה בישול, וולבק עם אחלה סיומת, בהמשך רוני ודפו היו צריכים לכבוש עוד אחד- אבל בגדול, זה מה שיש לאנגלים לתת, היכולת לא תשתפר ביחס למה שראינו היום אבל זה לא אומר שלא נראה אותם עוברים לשלב הבא.
זה לא רק בגלל החוסר אטרקטיביות של הנבחרת, אלא גם בגלל היעד הבעייתי. גם דרום אפריקה היתה יעד בעייתי, אמנם, ולשם הגיעו אלפי אנגלים, אבל אוקראינה מהווה סכנה(שהתקשורת גם עודדה ופמפמה את הסכנה) לאנגלים השחורים.
היום גם ג'ון טרי וגם גארי קייהיל יעברו בדיקות הדמיה כדי לוודא שהם יוכלו להשתתף בטורניר. הפציעות שלהם לא נראו מרשימות במיוחד ממבט ראשון, נקווה שהם אכן יתבררו ככאלה. אסור שגם ההגנה הסולידית שלנו תתפרק עכשיו. הדריס מרטנס הזה הוא חתיכת :aaaprot:
לי יש הרגשה שאם אנגליה תצליח באמת להנמיך ציפיות היא דווקא הפעם יכולה להגיע רחוק מאד. ללא ספק שבגלל הפציעות הנבחרת שלכם פחות טובה, אבל בכדורגל לפעמים רעב, דם צעיר וחוצפה יכולים להוביל אותך רחוק... בכל מקרה לאנגליה יש בית לא פחות קשה מבית המוות כי צרפת לדעתי מועמדת להגיע לגמר, שבדיה לדעתי נבחרת שמאד מסוכנת דווקא נגדכם, והמארחת אוקראיניה לא תבוא בשביל להעביר את הזמן. מבחינתי לכל ארבעת הנבחרות יש סיכוי נחמד לעלות, אבל ברור שיהיה לאנגליה קשה מאד. מאחל לכם בהצלחה. נ.ב - דריס מרטנס? הדרדס הזה עצבן אתכם? עכשיו אתם מבינים למה בהולנד אין הרבה אהבה לשחקן הזה. לא רק זה, הקיצוני היה גם במשך שבועות מטרה לגיחוך אחרי שהוא אמר למצלמה שהוא חושב שהניצחון של פ.ס.וו על פיינורד היה 'משחק ההכתרה' של הקבוצה מאיינדהובן...הסוף כולם יודעים בהולנד, אייאקס אלופה...בקיצור, שחקן דוחה ופה גדול.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx ואם להיות רצינים, אני חושב שהרבה אנשים שוכחים עד כמה הנבחרת הזאת מוגבלת. שחקנים שבקבוצות שלהם פותחים לא מעט פעמים בספסל ובוודאי הם לא באנקרים בהרכב (כמו וולבק ויאנג אצלנו) הופכים לבאנקרים בנבחרת בגלל היכולת שלהם להביא משהו שונה. עכשיו רק חסר שנשמע שגם טרי וגם קייהיל לא כשירים ליורו, זה יהפוך את אי ההזמנה של ריו (כמו אי ההזמנה של קאריק) לעוד טעות גדולה של הודג'סון.
קייהיל וטרי כנראה יהיו כשירים לטורניר. אלה חדשות נהדרות. היציבות בחלק האחורי היא נקודת החוזק העיקרית (ואולי היחידה) שלנו כעת. אנחנו צריכים את הצמד הזה כשיר לקראת הבונקר המבוצר שהולך להיות מול הצרפתים. תבין למה אנחנו זועמים. גמד מלוכלך. ואת זה הוא עוד עושה במשחק ידידות. מפחיד אותי לחשוב מה הוא עושה במשחקים חשובים...