יום שחור למועדון. אי אפשר לייפות את זה. 5:1 מול טוטנהאם זאת השפלה גם אם מדובר במשחק של הרזברס. משחק פשוט נוראי. שום דבר שמזכיר את מה שהביא אותנו לנקודה שבה אנחנו נמצאים: מקום 2 בטבלה, חצי גמר גביע הליגה, ושמינית גמר ליגת האלופות. אולי לנו המשחק הזה לא היה כל כך קריטי, אבל רק בגלל שלטוטנהאם המשחק הזה היה כל כך חשוב היה אסור להפסיד. בטח לא 5:1. ב-4:0 ראיתי את זה עוד נגמר כמו האסון באולד טראפורד ב-01', וזה ממש לא היה רחוק. ההפסד הזה כואב כי אוהדי טוטנהאם יזכרו אותו למשך הרבה הרבה שנים. ההפסד הזה כואב כי אוהדי טוטנהאם עכשיו חוגגים על הדם שלנו. ולא משנה באיזה מסגרת, אסור שזה יקרה. העובדה שחלק פה משלימים עם האסון הזה בגלל שזה רק גביע הליגה, לכאורה, רק מכאיבה יותר. ועם כל זה, אנחנו ארסנל, אנחנו מקום שני בליגה, ואנחנו צועדים קדימה, ובגאווה. לילה מצוין.
אויש כמה שאני שונא את התגובות הללו.. קודם כל ארסנל משחקת בשבת ולא בראשון, ומה שיותר חשוב הוא שברור לך שמה שהלך היום במשחק זה חד פעמי.. ארסנל לא יכלה לבקש יריבה יותר נוחה ליום שבת - אחת הקבוצות בכושר הגרוע בליגה, יש להם 16 שחקנים בסגל המלא(כולל שני שחקנים נוער), כי שישה שחקנים באליפות אפריקה וכמה מושעים(סמית'י ביניהם), הם אחרי 90 דקות ללא בעיטה לשער של ייסקליינן ובולטון המפחידה, קום און.
בושה. הפסד 5-1 לטוטנאהם לא הייתי מאמין לזה אם היו אומרים לי,פשוט בושה . האמתי שלא האמנתי שננצח חשבתי שימגר 1-1 או תיקו כלשהו ואז בהארכה טוטנאהם יעשו את זה אבל 5-1 ?????? פברגס מראה יכולת חלשה ביותר,הוא לא מה שהיה בתחילת העונה,היו לו המון טעיות ואיבודי כדור,פשוט משחק כרגע כמו שחקן ליגה ג' . בנטדנר גם עם יכולת חלשה וההגנה ? פשוט משחק שירצו למחוק מהחיים שלהם,היוט עם משחק חלש שלו הוא מוכיח את זה שהוא לא צריך בגלל לקבל דקות הרכב,דיאבי לפי דעתי היחיד ששיחק טוב והלך לו הכל,אבל אי אפשר לשחק טוב ב5-1 . ההפסד הזה יצרום לי הרבה זמן,אוהדי טוטנאהם לא ישכחו לנו אותו ולא יפסיקו להזכיר אותו,ארסנל של השנה לא בנויה להפסיד 5-1 לטוטנאהם,חבל .
טוטנהאם בוומבלי! כל הכבוד ,ובמיוחד לאור התוצאות האיומות והמשבר שהם עברו ,אנחנו הסיטי היינו כמובן הראשונים להחלץ לעזרה ,ומאז הם מתחילים לממש את הפוטניצאל שיש להם , ראמוס בקושי חודש בליין וכבר הוא טועם גמר ,וכמובן שהניצחון אמש היה על ארסנל ועוד בתוצאה הכי אהובה עלי בכדורגל 1-5 . עכשיו ולמען המשך הקאם בק הענק של המפעל הזה ,אני עם אברטון ,כי לראות אוהדים שמחים של קבוצות כמו טוטנהם ואברטון ,זה לראות את הצד שכל כך חסר לי בגמרים של השנים האחרונות (פה ושם היתה הסתננות של קבוצה אחת ) אבל כ2 הצדדים לא היו שנים בגמר ,ו2 הקבוצות לא ממועדון ה4 הגדולות -חוויה. המגרש אתמול בליין ,לא להאמין!
לא אכפת מגביע הליגה, ולא יהיה אכפת. הבעיה היא שהשופלנו, ולא שעפנו מגביע הליגה. עם כל הכבוד, עדיין יש דרך וצורה להפסיד, ועוד לטוטנהאם.
72 דקות מהמשחק גאלאס, סאנייה, ג'ילברטו, פברגאס וחלב על המגרש, תוסיפו שחקני רוטציה כמו וולקוט, בנדטנר והוייט, זה לא הרכב שני ולא רבע הרכב, זה הרבה יותר. השחקנים שונגר העלה מהספסל - אדבאיור, אדוארדו, פברגאס, מראים שבניגוד אליכם, כנראה לונגר קצת כן אכפת, אחרת הוא לא היה טורח להעלות שחקנים שצריכים לכאורה מנוחה למשחקים חשובים. המשחק אתמול, תרצו או לא תרצו, ייזכר למשך שנים ארוכות וטוב שכך :aaa021: לא חשוב, לא אכפת, הכל תירוצים נחמדים, בשטח אלה משפטים של אנשים שבאמת לא כל כך מבינים מה הם רואים, ומאיפה זה מגיע.
גאלאס פתח כי לא הייתה ברירה, טורה באליפות אפריקה וסנדרוס ודג'ורו פצועים. פבראגס נכנס כמחליף כי דנילסון נפצע מוקדם ולא היה מישהו על הספסל שיוכל לשחק בתפקיד של 50/50. ג'ילברטו השנה הפך לשחקן מחליף, וולקוט ובנדטנר לא יותר ממחליפים בנתיים, ואם המפעל באמת היה חשוב לונגר, הוא לא היה מכניס את אדבאיור ואדוארדו שהתוצאה עומדת על 4:0 לרעתנו, אלא יותר בכיוון של המחצית. אז ונגר באמת העלה, מרצונו, 2-3 שחקני הרכב. עדיין, אף אחד לא ציפה שיעלה עם הרכב שכולו צעירים ומחליפים. אם לונגר באמת היה אכפת מהמפעל ורצון רב להעלות לגמר, הוא היה פותח עם הרכב מלא לעומתכם, שעליתם בהרכב הכי חזק, ואני לא בא בטענות כי המטרה שלכם העונה היא גביע הליגה, לעומת המטרות שלנו, שהן קצת רחוקות מגביע הליגה. תשמחו... 9 שנים לא שמחתם. הושפלנו, חטפנו בראש, כל מילה או צירוף מילים מתקבלים כאן. אבל בחיאת ראבק, ההפסד הוא רק בגביע ליגה, כך שצריך לקחת דברים בפרופורציות.
אבל למה לדבר שטויות??? הרי אם המטרה היא לשתף צעירים, האם אין שום צעיר שיכול לקבל נסיון במשחק הזה? או שאולי לונגר היה קצת חשוב בכל זאת להשיג תוצאה דרושה במשחק הזה? ובכלל, מה זו ברירה? למי אכפת מברירה? ארבעה שחקני הרכב! (סנייה, גלאס, פברגאס, חלב) קבועים, כשהיחיד שאינו חלק מהרוטציה אלא שחקן צעיר נחשל הוא טראורה, על המגרש - ו-1-5 לנו בסיום - אתה אומר לי שזה גורע ממשהו? אתה אומר לי שגלאס וחלב אמרו "טוב, זה גביע הליגה, עלינו למגרש אבל לא נתאמץ?" הרי הרכב מלא לא עומד לרשות ונגר בין כה וכה. ובהתחשב בנסיבות ומה שהתאפשר לו, מלבד אלמוניה, קלישי ורוזיצקי כל השחקנים שהיו אתמול בסגל היו שחקנים לגיטימיים במערך של פרנסנל, והטובים שיש לו בהתחשב בפציעות וטורניר אליפות אפריקה. די כבר עם התירוצים.
אם לא הבנת, עניתי לך על דבריך "כנראה לונגר כן אכפת". מצידו, ונגר לא היה משתף עם גאלאס ופבראגס אלא עם אחרים. וכמו אמרתי, וזו הדוגמא הטובה ביותר שממחישה את דבריי, אם ונגר באמת רצה לנצח, הוא לא היה מעלה את אדוארדו ואדבאיור, שני החלוצים הכי טובים שלנו, שאנחנו בפיגור של ארבע שערים. המטרה היא לשלב צעירים, ולא שכל ההרכב מהראשון עד האחרון, יורכב מצעירים ומחליפים. אני לא אומר תירוצים, ממש לא. אני מסתכל אל האמת בפנים. הניצחון שלכם ענק ואתה מנסה לעשות אותו עוד יותר ענק, אז בכבוד.
ואני שואל - אם הוא "השלים" עם רוע הגזירה, למה הוא בכלל הכניס את אדבאיור ואדוארדו? לא חייבים לעשות שלושה חילופים במשחק. אני אהיה ריאלי ואומר, שאפילו ונגר לא ממש האמין שאפשר להוציא משהו בפיגור של ארבעה שערים. לדעתי הוא פשוט עשה חילוף של "אין לי הרבה להפסיד" (כי בפועל, היה לו, אדבאיור ואדוארדו יכלו להיפצע, בפרט אדבאיור שמשחק כמעט לאורך כל העונה) ורצה לפחות לנסות להוריד את מימדי ההשפלה. הוא מעולם לא הסתיר את העובדה שדרבים חשובים לו בגלל האוהדים.
ברור שונגר לא האמין שאפשר לחזור מפיגור של ארבע שערים ב25 דקות תמימות, בעוד שטוטנהאם שיחקה נהדר, הייתה בטירוף, והאוהדים שלה נשמעו כמו שלא נשמעו אף פעם. קודם כל, הסיבה המרכזית שונגר הכניס את שניהם לפי דעתי, היא שיש הבדל בתבוסה של ארבע שערים לבין השפלה של שבע שערים ומעלה. ואכן אדבאיור הבקיע שער גדול חמש דקות אחרי שנכנס והוסיף טיפה של כבוד. תוסיף לכך את העובדה שוולקוט היה חלש בצורה מחרידה ובנטנדר היה סופר עצבני לאחר התקרית עם גאלאס.
גיא, סע לוומבלי, תבלה, תעשה חיים, תרגיש שאתה חלק מההיסטוריה המפוארת של המועדון שלך, אם זה חשוב לך להסביר לעצמך שאתה נוסע לגמר גדול של המפעל הכי חשוב בעולם אז בכיף, תבלה. לי, כאוהד של קבוצה שהשאיפות שלה גדולות הרבה הרבה יותר מהמפעל הזה, שהתארים שאנחנו בתמונה לגביהם הרבה יותר מרשימים והרבה יותר משקפים את האיכות של הקבוצה שלי, זה לא חשוב כ"כ. אז אם כדי שתוכל להרגיש טוב עם עצמך שאתה באקסטזה בגמר גביע הליגה אתה צריך לרשום שאני לא מחובר למציאות, זה כנראה סימן שאתה עוד צריך לעבור דרך עם עצמך ולהיות בטוח בדברים שאתה עושה ונהנה מהם, בלי כל קשר למה שהאחרים חושבים. להגיד שוונגר העלה את אדה ואדוארדו כיוון שגביע הליגה זה כל חייו נשמע לי על פניו שטות גדולה, אבל לא ראיתי את המשחק ואני מעדיף לא להתייחס למה שלא ראיתי במו עיניי.
כן, אוהדי הספרס כצפוי יוצאים לחלוטין מפוקוס. יש לקבל הפסד ויש לראות בעיניים מקצועיות את המפולת שבדרך - וזה ממש לא אותו דבר. אם המפעל היה חשוב לונגר השחקנים שחיכו על הספסל היו פותחים בהרכב ואז הכל היה יכול להיות אחרת (או שממש לא, אבל אני די בטוח שזה לא היה מגיע ל5-1...).
גיא, הבעיה לדעתי היא לא רק בהכחשה העצמית שאוהדי ארסנל פה בפורום נתפסים לה (אגב, אני בטוח שאוהדי ארסנל, שם, בלונדון, אותם אלפים שהגיעו לאצטדיון או שצפו בטלויזיה או בפאבים, לא רואים בהפסד "בסך הכל הפסד במפעל זניח ושולי"). בכל אופן, הבעיה היא לא רק בהכחשה העצמית, אלא גם בחשש כבד שמתחיל לחלחל לליבותיהם פנימה, שמא אנחנו עומדים בפתחו של עידן חדש - עידן ראמוס, עידן שבו ההגמוניה בצפון לונדון לא תהיה בלעדית רק לארסנל. חשש שמא בשנים הבאות אותו יריב ותיק ומושבע, שלא היה פקטור של ממש מבחינתם, חוזר לתקופת פריחה מחודשת (תקופת פריחה שלא התחילה רק אתמול, אלא שאת ניצניה ראינו כבר בשלושה משחקי הדרבי האחרונים). עידן שבו ראמוס נותן פייט בחזרה לונגר, אלילם. וזה מלחיץ אותם...