בושה למכבי ת"א! פשוט בושה!! אין לי מילים אחרות לתאר, ולא יעזרו לכם כל שאר ההסברים.... חוץ מזה גם מכבי חיפה מושפלת, בינתיים 3-0 לב"ש וזה בתוך המחצית השנייה... איזה גמר יהיה: ב"ש-ר"ג. הצדק ייצא לאור, עם הרכבים טובים לא משיגים הרבה. עם רצון כן.
אני פשוט חייב שוב לצטט א אילן : חטא השחצנות. ב"ש עכשיו תתמודד בגמר מול קבוצה קטנה מהליגה הלאומית, ומכבי חיפה שלך כרגע במקום השלישי בליגה מציגה את היכולת הגרועה ביותר בין המובילות. בכל המשחקים האחרונים הצגתם יכולת מביישת, מגיע לכם לעוף. וכן, הפועל ב"ש רצו יותר. למה הם רצו יותר מחיפה? (רמז : קשור לפרמיות ונשמה)
אני מסכים עם דאייר. אבל, אל לנו להוריד מההישג של ר"ג. קבוצה באמת גרועה ביום רגיל (יצא לי לראות אותה פעם/פעמיים/שלוש העונה), נותנת יום ענק, המון לחימה וגם די שולטת במגרש ובמספר המצבים - למרות שהיא ספגה גול שהיה אמור לתת מומנטום דווקא למכבי. כל הכבוד לאלי כהן ולשחקנים של ר"ג. זה יהיה די נחמד אם הם יהיו באירופה עונה הבאה .
סיוט! המילה היחידה לתאר את הגועל נפש שהתחולל עד לפני דקות אחדות באצטדיון הלאומי ברמת גן. סיוט, הפועל ב"ש מתעללת באלופת המדינה, מתעללת בקבוצה שעד לפני כמה חודשים התהדרה בליגת האלופות, מתעללת בקבוצה שבדרך כלל הייתה מתעללת באחרות, מתעללת בשחקן שהביא לי את הגביע היחידי עד כה, מתעללת ביצחק שום שגם ככה זו עונת סיוטים עבורו. הפועל ב"ש מתעללת במכבי חיפה! היו רגעים מסויים שפשוט רציתי שהרביעי, החמישי, והשישי יכנסו, לפחות שלהתעללות הזאת תהיה תוצאה כלשהי, סתם להתעלל זה נורא כואב, למה לא לבצע וידוא הריגה וזהו. מכבי חיפה מתה היו באופן טוטאלי, השאריות האחרונות של האופטימיות שנשארו בי, נעלמו מהר מאוד, וככל שהמשחק התקדם והשערים הובקעו, הם הפכו לגוש ענקי של פסימיות לקראת סוף העונה בליגה. בכזאת יכולת מגיע למכבי חיפה לרדת ליגה, ואני לא מגזים, זה חודשים ארוכים, שזו היכולת, מידי פעם רואים ניצוצות של יכולת טובה, זה מה שעד עכשיו האכיל את יצחק שום. על זה הוא חי, על הניצוצות. אם לא זה, יצחק שום מת, והיום זה קרה. היום אפילו לא ניצוצות, במשך 90 דקות, סיוט אחד גדול, שפשוט לא נגמר, עוד מצב, ועוד שער, ועוד בעיטה, ועוד שער, ועוד משקוף, ועוד שער, ועוד טעות של אוואט, ועוד החצמה, וזה לא נגמר, וזה לא נגמר. במצב כזה הייתי מציע ליעקב שחר לסגור את הבסטה, לא מגיע לו, לא מגיע לו היכולת הזאת, ההשקעה שלו במכבי חיפה היא עצומה, ואם זה התרומה שהוא מקבל, כדאי שילך, שילך כל עוד נפשו בו, מכבי חיפה גם ככה מפורקת לחתיכות קטנות. מכבי חיפה הנוכחית היא לא מכבי חיפה. כי מכבי הנוכחית היא מבצע חדש ל"הגדל את כמות שערייך", "אנחנו עוזרים גם לחלשים" וכל מיני כאלה. בואו נתן לקבוצות להאושש על חשבונינו. השחקנים לא מתאמצים, ואם הם כן, אז מצבם עוד יותר רע, שומי לא שולט על הקבוצה, לא יודע מה הוא עושה, רב עם שחקנים, מחרים את התקשורת, מדבר שטויות, ובעיקר - עושה שטויות, והרבה. יצחק שום קיבל קבוצת חלומות במושגים ישראלים. הוא קיבל קבוצת חלומות ועשה ממנה קבוצת סיוטים. הוא קיבל כוכבים והפך אותם לכוכבים נופלים. הוא קיבל את מכבי חיפה, והפך אותה ל....אני אפילו לא אגיד... בתור אוהד מכבי חיפה אני מתבייש, מתבייש בתצוגת הנפל היום. הקש ששבר את גב הגמל, או "הקש ששבר את חלום הגמר" או "הקש ששבר את הקריירה של שום" קבוצה שסופגת כזאת כמות של שערים, עדיף שיכניסו להסגר, שלפחות לא תוציא החוצה את הסיכון הזה. למה לתת לנו את זה? ז'וטא לא נראה על המגרש, בנאדו וקינן שוב ושוב פתחו את מרכז ההגנה, קייסי לא תמך מספיק בהתקפה, באדיר נעלם לחלוטין, פראליה משחק לאט ומגושם, זנדברג נעלם לזמנים גדולים מידי, יניב קטן לא יציב, רפי כהן חי עדיין על השלושער המקרי מול בית"ר, ערן לוי עוד חושב שהוא משחק בנוער, וישראלביץ'? השערות של הדשא יותר גדולות ממנו. שחקן אחד, שחקן אחד עדיין ניתן לציין לטובה במכבי חיפה, ג'ובאני רוסו, בלעדיו מכבי חיפה נמצאת היום במצב שהיא לא מכירה, עמוק בתחתית, בלעדיו מכבי חיפה לא הייתה חוזרת למשחקים שהצליחה לחזור העונה, בלעדיו מכבי חיפה היא סתם עוד קבוצה.חבל לי עליו, השחקן שמשקיע מעצמו בכל משחק, אבל החברים שלידו פשוט לא עוזרים, לא מתאמצים, לא משקיעים, לא רוצים. מכבי חיפה באה היום עם כתובית כל המצח: "ויתרנו על העונה הזאת, תחגגו עלינו", אחרת אין לי הסבר. מכבי חיפה צונחת, עמוק... [/b]
מדהים איך הגביע סיכם לנו את כל מה שהיה לנו העונה הזאת : שלושת הגדולות שרצות לאליפות עפו, הפועל אפילו יותר מוקדם ומכבי ת"א ומכבי חיפה עכשיו ואחרי התצוגה של מכבי ת"א שגם את ה-1 שלהם הוציאו בחסד מפנדל, לא הייתי בונה שמה על אליפות כנ"ל לגבי מכבי חיפה שנראית פשוט זוועתית והושפלה ע"י ב"ש בצורה מחפירה, ושלטה בכדור בערך 12% מהזמן.
ליהי, זה לא הקבוצה שלך שהפסידה לפני שבוע למכבי פ"ת ונתניה? הניצחון על בית"ר זה לא חוכמה גדולה... שגיא אני מסכים איתך במאה אחוז. לפני שאני הולך לראות את הדרבי המילאנזי, שכבר מחצית עוד מעט ועוד לא התחלתי לראות, אני חייב לשפוך את כל מה שאני חושב על מכבי חיפה. שחר חייב להבין דבר אחד, הוא צריך להעיף את שום קיבינימט, וכמה שיותר מהר יותר טוב, למאמן הזה אין כלום! השחקנים שלו עושים מה שהם רוצים- הוא לא שולט עליהם, ואני מדבר גם במגרש- אין לו טקטיקה ואין לו שיטה, וגם מחוץ למגרש ששחקנים לא נותנים לו רספקט- וזה לא היה קורה לעולם אצל אברהם, אצלו יש משמעת- אבל אצל שום?! חחח... הדוגמא הכי טובה לזה לשום אין דרך זה הכמות הבלתי נתפסת של שערים שכובשים לחיפה, כל חלוץ- לא משנה מה ומי זה חוגג נגד חיפה, ברור שזה אשמת דודו אוואט- שמוקומו לא יהיה בחיפה למזלי שנה הבאה, אבל אני לא הייתי מאשים את ההגנה של חיפה, זאת אומרת- אין ספק שהיא גם אשמה- אבל שום הרבה יותר אשם, כי כמו ששרף אמר- זה לא שיש לחיפה שחקני הגנה גרועים, אין לה פשוט דרך ושיטה בהגנה- תוסיפו לזה שוער גרוע וקיבלתם קבוצה שסופגת סכומים עצומים שמביישים קבוצה שבמקום ה-3. עכשיו, אחרי שטיפלנו בשום צריך גם לטפל בשחקנים, ללא ספק צריך לעשות ריענון בחיפה, כי גם אם יהיה אליפות (וקשה לי להאמין), זה תיהיה אליפות מגעילה, אומנם אין מגיע בכדורגל, אבל האליפות שתיהיה אם תיהיה היא לא אליפות, פשוט חיפה במקרה תסיים במקום הראשון. דבר ראשון שצריך לעשות זה לעשות ריענון בחלק ההגנתי, דודו אוואט יעזוב, סוף סוף לחיפה יהיה שוער טוב- כי אם דוידוביץ' בריא הוא לדעתי ללא ספק השוער השני הכי טוב בארץ אחרי אלימלך, אפילו אם ניר יפצע, שלא יעשו את הטעות שוב- שלא יחזירו את אוואט- אפילו תום אלמדון עדיף. בהגנה הייתי מביא בלם נורמלי במקום אג'יופור, בלם שבשלב הכי קריטי של העונה לא יתחיל להגיד שהוא לא בהרכב בגלל שהוא שחור. בנוסף הייתי משחרר שחקנים כמו באדיר עם המשכורת האסטרונומית, פראלייה העייף, גז'ירמו שכבר שוחרר, זוט'ה (בקצרה- בגלל המשכורת שהוא הולך לדרוש, המס שיעלה על השחקן הזה, העייפות המנטלית שלו, והכי חשוב- בגלל שהוא כבר לא ילד), ואם רוצים לא הייתי מתנגד לשחרר שחקנים כמו רפי כהן. מי ימלא את החסר? חלוץ זר, זה המטרה הכי חשובה, קשה יהיה למצוא משהו שדומה ליעקובו, אבל כמה שיותר קרוב ליעקובו יותר טוב. בנוסף להביא בלם זר, להביא קשר זר במקום פראלייה, ואם אפשר אז לחזק את ההגנה בישראלי בכיר סטייל אורי אוזן. בשאר הסגל לשלב צעירים מהנוער עם פוטנצייל, ולא לתת להם ברגעי ההכרעה לשחק ולשלוח אותם ישר לאש, בדיוק כמו שעושה שום עכשיו שמכניס את דקל קינן וערן לוי, שאני בטוח שהם שחקנים אדירים. אז זהו, כבר חשבתי שלא יהיה יותר גרוע אחרי התיקו המביש נגד בני- יהודה, טעיתי בגדול. שחר אמר לשחקנים להודיע לו אם הם מתכוונים לשחק נגד ב"ש כמו נגד בני- יהודה, הם לא הודיעו לו, כי הם צדקו- הם שיחקו עוד יותר גרוע מאשר נגד בני- יהודה. --- בקשר למכבי ת"א, זה רק מראה את ההאכזבה העצומה מחיפה, חיפה עם מאמן טוב הייתה לוקחת את הדאבל הזה, פשוט מאוד, מכבי ת"א לא מספיק טובה, אבל לחיפה יש בעיות משלה, ורק דביל יכול לפשל כ"כ הרבה עם חיפה- שום הוא הדביל... אוי הלך הדאבל, בעצם עדיף שלא יהיה דאבל בכלל עם כזה יכולת.
רק עכשיו אחרי שנרגעתי מכדורגל היום שמתי לב למשהו, לר"ג יש סיכוי סביר ומעלה להופיא שנה הבאה באירופה. לר"ג מי שלא שם לב. אחת הנציגות שלנו בגביע אופ"א היא ר"ג שנמצאת כרגע במקום השמיני בליגה השנייה אצלנו. ממש חבל לי על המקום הזה שקבוצות אחרות יכולות להשתמש בו הרבה יותר טוב, אולי אפילו לעבור סיבוב, ולא להרוס את הדירוג של ישראל. מה שקרע אותי זה שאאחד השחקנים של ר"ג אמר שהוא חושב שיש להם סיכוי האירופה, האמת הגיוני, הם יאבקו ביום שבת בכפר קנא על העלייה לליגת העל, וביום חמישי בגביע אופ"א הם יקרעו רשתות בקאמפ נואו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx . לא נורא, אני סומך על באר שבע ומשה שיסדרו את זה שר"ג לא יגיעו לשם ויחסכו לנו מבוכה.
הם אפילו לא נאבקים על עלייה לליגת העל, אלא נגד ירידה לליגה ארצית... ואין לי ספק בכלל שמשה יעזור לנו למרות שזה יהיה מצחיק לראות את ר"ג, זה קבוצה שאף אחד לא שונא, כולם יהיו בעדה, בכלל יהיה מעניין...
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח שנה הבאה אינטר בווינטר פשוט בושה למכבי ת"א משחק כזה גרוע!
קודם נקווה שבארסה אכן תגיע לגביע אופ"א. בכל מקרה, זה הסנסציה הגדולה ביותר בגביע. הפעם האחרונה (והיחידה) שבא הגיע קבוצה מליגת המשנה לגמר הגביע היה בשנת 1978, כאשר בני יהודה הייתה בתפקיד הסינדרלה. אבל באותה עונה, בני יהודה, אחרי שעלתה לגמר הגביע, כבר הבטיחה את עלייתה לליגה הראשונה, לעומת הפועל רמת גן, שערב חצי הגמר, עדיין לא בטוחה בהישארותה בליגת המשנה! ברמת גן הפגינו המון ביטחון עצמי, גם כלפי חוץ, מתברר שזה השתלם, מכבי קצת זילזלו, רמת גן נתנו את משחק חייהם, וניצחו את הטוענת לכתר ומחזיקת הגביע בשנתיים האחרונות, מדהים, בלתי יאומן! ואגב, ראיתם מה שרון אביטן? השחקן ששיחק הכי גרוע ברמת גן, נתן משחק חלש מאוד יחסית לקבוצתו, ביקש מהמאמן שלו להישאר. "אני מכריע את המשחק הזה" אמר החלוץ, וכך היה, שער בדקה ה90, שכל שחקן רק יכול לחלום עליו, החלום הרמת גני התגשם ובגדול. ולאביטן יהיה דרבי פרטי בגביע, אותה ב"ש, שזכתה איתו ב97 בגביע, הפעם תתמודד מולו. לאביטן זה לא אמור להפריע לנסות ולקלקל קצת לקבוצה מב"ש.
אחחחחחחח איזה תענוג היה להיות אתמול באיצטדיון רמת גן... 10 אלף אדומים שהגיעו מבירת הנגב השתיקו את אוהדי 2 הקקבוצות הגדולות שהיו אתמול באיצטדיון. אפילו את אוהדי רמת גן שמעו בכמה שלבים במשחק,היה יפה שכל האיצטדיון כמעט עודד ותמך בר"ג,ובמיוחד היה כייף במשחק שלנו,בכל כך קלות עשינו את זה,כאילו אנחנו מתמודדים על האליפות וחיפה על המקום ה4. חבל שהכדור של אבו-לאבן למשקוף לא נכנס יכל להיות 4 ו 5 אפס. ומבחינת קהל,לא יודע מה שמעו בטלויזיה,אבל במגרש שמעו רק אותנו,במיוחד בצעקות של ה " היויה" מיציע ליציע (ועם עזרה של אוהדי ר"ג קצת)
אכן עידוד נפלא. כל הכבוד לרמת גן על ההישג. ואני מקווה שאוהדי הפועל תל אביב לא יתפסו תחת על ההפסד של חיפה ומכבי ת"א,כי להזכיר להם שבשמינית הגמר מי שהעיף אותם מהגביע,אצלם בבית,היה אנחנו. הרבה כאן שכחו לפני המשחק,לא הזכירו,שהמשחק אתמול היה משחק בית להפועל רמת גן,לא אני לא מדבר על התמיכה הענקית שהיא קיבלה מאיתנו ומאוהדי חיפה,אלא שבגלל שהשנה המכתש נפסל,כל משחקי הבית השנה,, מתחילת השנה נערכו באיצטדיון רמת גן. אני ידעתי את הועבדה הזאת,את זה שיתמכו בה הרבה אוהדים(שלהם,שלנו ושל חיפה),וידעתי שהם יבואו להילחם ולעשות היסטוריה,ולכן העלייה לא באה לי בהפתעה. ולמשחק שלנו,מה נגיד ומה נספר? הכינוי שלנו בתחילת העונה היה "המקהלה האדומה",אתמול היה קונצארט גם על המגרש וגם ביציעים. 10000 אלפים אוהדים מבאר שבע,שעשו בית ספר לשאר הקהלים,עודדו בלי הפסקה,ופשוט נתנו לאוהדי הארץ עוד מתמודדת על התואר של "קהל השנה". לגמר מתוכננים לבוא כ20 אלף איש,וזה שאנחנו מגיעים כל הדרך מבאר שבע,ועדיין מביאים קהל כל כך גדול אומרת הכל. ולסיום,חושבים להעביר את הגמר מרמת גן לבלומפילד/טדי,וזה כי רק קבוצה גדולה אחת הגיעה לגמר,אבל אני אומר,תאמינו לי,20000 אלף בארשבעים ביציע,ועוד 2500 רמת גנים,יטריפו עולמות,וימלאו גם את רמת גן. לא חוזרים בלי הגביע!!!!!!!!!!!
אכן עידוד נפלא. כל הכבוד לרמת גן על ההישג. ואני מקווה שאוהדי הפועל תל אביב לא יתפסו תחת על ההפסד של חיפה ומכבי ת"א,כי להזכיר להם שבשמינית הגמר מי שהעיף אותם מהגביע,אצלם בבית,היה אנחנו. הרבה כאן שכחו לפני המשחק,לא הזכירו,שהמשחק אתמול היה משחק בית להפועל רמת גן,לא אני לא מדבר על התמיכה הענקית שהיא קיבלה מאיתנו ומאוהדי חיפה,אלא שבגלל שהשנה המכתש נפסל,כל משחקי הבית השנה,, מתחילת השנה נערכו באיצטדיון רמת גן. אני ידעתי את הועבדה הזאת,את זה שיתמכו בה הרבה אוהדים(שלהם,שלנו ושל חיפה),וידעתי שהם יבואו להילחם ולעשות היסטוריה,ולכן העלייה לא באה לי בהפתעה. ולמשחק שלנו,מה נגיד ומה נספר? הכינוי שלנו בתחילת העונה היה "המקהלה האדומה",אתמול היה קונצארט גם על המגרש וגם ביציעים. 10000 אלפים אוהדים מבאר שבע,שעשו בית ספר לשאר הקהלים,עודדו בלי הפסקה,ופשוט נתנו לאוהדי הארץ עוד מתמודדת על התואר של "קהל השנה". לגמר מתוכננים לבוא כ20 אלף איש,וזה שאנחנו מגיעים כל הדרך מבאר שבע,ועדיין מביאים קהל כל כך גדול אומרת הכל. ולסיום,חושבים להעביר את הגמר מרמת גן לבלומפילד/טדי,וזה כי רק קבוצה גדולה אחת הגיעה לגמר,אבל אני אומר,תאמינו לי,20000 אלף בארשבעים ביציע,ועוד 2500 רמת גנים,יטריפו עולמות,וימלאו גם את רמת גן. לא חוזרים בלי הגביע!!!!!!!!!!!
כל הכבוד להפועל ר"ג ובמיוחד לב"ש, שהדיחה את הירוקת. משה, הפעם אני חושב שבאמת צריך להעביר את המשחק - הקבוצות היחידות שאני זוכר שמלאו את ר"ג באוהדים בגמר הגביע הן בית"ר ירושלים ומכבי ת"א - שתי הקבוצות הללו עם כמות כפולה ומכופלת של אוהדים מאשר הפועל ב"ש. אני יכול להגיד לך כבר עכשיו ש-20 אלף אוהדים מב"ש לא יגיעו לגמר, ואני גם בספק אם הפועל ב"ש הביאה עשרת אלפים לחצי הגמר. לא יודע מה איתכם, חצי גמר הגביע הזה לא היה ממש איכותי ולא היתה הרבה אווירה במשחק הראשון. זה לא אותו חצי גמר מיתולוגי, דוגמת עונת 99-00 כשבית"ר ירושלים ניצחה את הפועל כפ"ס והפועל ת"א את מכבי חיפה או כמו בעונת 00-01, שם מכבי פ"ת הדיחה את מכבי חיפה במפתיע לאחר משחק מזעזע של דוידוביץ' ומכבי ת"א שניצחה בדרבי התל אביבי מול הפועל. הגמר צריך להיות בבלומפילד או טדי, ללא ספק. משטח דשא טוב יותר מאשר בר"ג, הרבה יותר נוח לאוהדים, יותר אווירה לשחקנים וגם לאוהדים הנייטראלים בטלויזיה יהיה די כיף לראות את הגמר באחד מהאצטדיונים הנ"ל.