הגרלה מהנוחות שאני זוכר ביורוליג, בית ד' אחד הקשים. בכלמקרה, יש למכבי הרבה מרווח נשימה לבנות קבוצה הקיץ (והסתיו).
הפחד שלי שייעצרו את הבנייה היפה שהייתה כאן ביומיים האחרונים ונשאר עם סגל ללא סנטר מוביל וללא רכז איכותי. אם ניבנה נכון צריך לסיים ראשונים בבית הזה, אבל ללא שני שחקנים מובילים בעמדות שציינתי סיינה יכולה לקחת אותנו ואז זה מתחיל להסתבך עם שתי הראשונות בבתים האחרים וברצלונה או צסקא בנוסף אליהן וזה כבר לא טוב. מה שכן בטופ 16 יהיה מאוד מעניין השנה עם לפחות 5 קבוצות מהטופ שייתחרו איתנו על הכרטיס להצלבה, הסיכוי של מכבי להגיע להצלבה גבוה השנה בגלל השיטה הזאת אך מקומות 3-4 בטופ 16 לא טוב ולכן צריך להיות מעודדים מההגרלה הנוחה כרגע.
תסכימו איתי שהבשורה האמיתית מההגרלה הזו היא שבפעם הראשונה מאז התחלת שיטת שלב הבתים הנוכחית, ברצלונה לא מקבלת בית קל. אולי זה אפילו יקרה בכדורגל ביחד עם יונייטד.
אין לי מה להוסיף, אני מסכים עם כולכם. הבית הקל ייתן לנו זמן להתגבש עם ההרכב החדש ואין לי ספק שניקח אותו מקום ראשון, רק כמו ששי אמר, צריך לראות איך הסגל עכשיו יושלם.
תגובה מעודדת של דיוויד http://sports.walla.co.il/?w=/7/2547490 זה אומר שמכבי לא הולכת על ג'יימס וטיוס ביחד ומוותרת על סנטר גדול, נראה כאן גבוה דומיננטי כמו מאריץ\פרוביץ' וטיוס או ג'יימס כגבוה חמישי.
וואוו אתם מגזימים לגמרי. הגרלה נחמדה והכל, אבל הדרך סלולה לפיינל פור? ברצינות? אני כרגע יכול לספור לפחות 5 קבוצות שעל הנייר עולות עלינו, לא שזה אומר משהו כרגע ובאמת הכל יכול לקרות, אבל כבר סללתם את הדרך לפיינל פור? הסתכלתם, לדוגמא, על פנרבחצ'ה או מילאנו שאנחנו כבר יכולים להזמין כרטיסים ללונדון? הסגל של מכבי כרגע נמצא בנחיתות לא קטנה מול לא מעט קבוצות. יש עוד זמן ועדיף לחכות לראות מה יקרה במכבי כמו כן בשאר הקבוצות. שוב דבר עד כה לא נראה מרשים. אני לחלוטין לא מחזיק ממאריץ' וזאת תהיה ההחתמה הכי אנטי מכבית שיש (ממתי אנחנו לוקחים שאריות של בארסה, פאו וכו'). צריך סנטר דומננטי והטובים ביותר לא יבואו למכבי כי העמדה הזאת דלה בכל אירופה והכסף יעשה את ההבדל - אנחנו צריכים להמשיך לחפש מציאות, לדוגמא, בליגת הקיץ שאליה גודס ובלאט נוסעים.
אני לא מפחד לא מפנר ולא ממילאנו עם כל הכבוד לצמד הזמרים שהיה פה בשנה שעברה. הדרך לא סלולה לפיינל פור, אך מכבי הרוויחה בית שתוכל להבנות כמו שצריך מבלי לחשוש שנאבד את המקום לטופ 16 כמו בשנה שעברה ונתחיל להתפזר ולהביא מאלטים. ואני לא רואה איזה סנטר בדיוק מכבי יכולה להביא מליגת הקיץ, אין מציאות בעמדה הזאת. מאריץ ופרוביץ הם סנטרים הגנתיים מעולים, גם אם בשנתיים האחרונות לא תורמים התקפית, הם מסה אדירה מתחת לסל לפחות בצד ההגנתי הם השמות הטובים ביותר שניתן להביא.
אני פשוט לא ממהר להגיד שאני לא "מפחד" מקבוצות שעל הנייר נראית יותר טוב ממני, לפני שהקבוצה שלי אמרה "זאת הקבוצה ועם זה אנחנו רצים". בוא קצת נבהיר משהו בים ההחתמות האלה - רכז - ריקי היימן שחקן לא רע "על הנייר" אבל כרגע עם אפס ניסיון ברמות הגבוההות. שרמדיני, אמר גם מאמנו, לדעת הרבה אנשים לא הסנטר שיכול לסחוב את מכבי (בהנחה שמגיע סנטר תותח, לא איזה מאריץ' כן, אז כסנטר שני הוא בהחלט יהיה מספיק טוב) בעמדות 2-3 סמית ולנסברג זה בהחלט לא מספיק (עם יד על הלב, אם לנסדברג לא ישראלי מכבי מביאה אותו?!, אני מבין את ההחתמה לליגה, אבל הוא לחלוטין לא חמישייה ליורליג) והיחיד, אבל באמת היחיד שגם בא עם רקורד מוכח בליגה הכי טובה באירופה ו"על הנייר" מנייה בטוחה - הוא מדלי שבאמת אני יכול לומר מכמה משחקים שראיתי אותו, שמדובר בגניבה אדירה (יחסית, 700 אלף יורו זה לא גוגוים, אבל הוא שווה הרבה יותר). ביינתים יש המון עבודה לפני שאנשים פה עפים על לונדון.
אתה צודק בכל מילה, אבל לנו האוהדים כרגע אין ברירה אחרת, למרות שאנחנו יודעים שהשחקנים שמכבי מביאה הם על תקן גניבות ולא כוכבים מוכחים, שחקנים שהם לא מהטופ האירופאי. אבל למרות זאת, האוהדים חייבים להצהיר בכל הזדמנות לפדרמן כי אנחנו מצפים לקבוצה שתתמודד על העלייה לפיינל פור, ולא לתת לבינוניות לחגוג. לא רוצה לחזור לשנות ה-90 שהיינו רואים משחקים ויודעים שלא ייצא שום דבר מהקבוצה הזאת, זרים סופר בינוניים שיחקו כאן לאחר השושלת של סוף שנות השמונים. לא רוצה לחזור, הייתה כאן קבוצה לפני 7 שנים ששאפה לגביע בלבד, ירדנו בדרישות לפיינל פור, זה בסדר מכבי לא נמצאת תקציבית בטופ, אבל אם הפחד והספקות בקבוצה יתחילו, אז גם פדרמן יבין שהוא יכול להמשיך לגזול כספים מהקבוצה ולא להשקיע. אין ברירה, צריך לשמור על המקום שלנו
אז כנראה שאני היחיד שלא אוהד מכבי שיגיב באשכול הזה. קודם כל, אני חושב שהתקשורת הישראלית קצת זילזלה באלבה ברלין. בתור אחד שעקב כל העונה אחרי הכדורסל הגרמני אני יכול להגיד שאלבה בהחלט פישלו בפלייאוף, בזה אין ספק, אבל לאורך כל העונה הם שיחקו משחקים טובים והביאו ניצחונות מצוינים וסיימו בזכות במקום השלישי שזה לא כזה פשוט. אז נכון שאלבה היא לא מאריות הכדורסל אבל היא בהחלט יכולה לתפוס את מכבי ביום לא טוב ולנצח אותה באולמה הביתי העצום עם כמעט 15,000 מקומות. בנוגע לקבוצה הגרמנית השנייה באמברג פשוט מדהימים, כל העונה שיחקו מצוין וסיימו עם מאזן מדהים, גם בפלייאוף הם הם לקחו בקלות כל יריבה והביאו את הגמר בסוויפ חלק של 3-0, גם בגביע לא התקשו בכלל ולקחו דאבל ואליפות שלישית ברציפות. נכון שגרמניה זו לא מעצמת כדורסל אבל שתי הקבוצות יכולות להוות יריב גם לקבוצות החזקות של היבשת כמו מכבי, היווניות והספרדיות.
אני לא חושב שכל כך מזלזלים באלבה, אבל שים אותה בהשוואה לשלושת הקבוצות האחרות בדרג ותקבל קבוצה נחותה בהרבה, חימקי מוסקבה ואפס קבוצות עשירות ממכבי עם סגלים רחבים יותר, פרטיזן והפיוניר זה מקום שמכבי קפאה בו בשנה שעברה עם כל הכבוד לקהל הגרמני, הקהל הפנאטי של הסרבים החמומים משתק קבוצות כבר כמה שנים. ובנוסף אי אפשר להתעלם מכך שזאת קבוצה שהפסידה סיבוב ראשון בפלייאוף הגרמני, כן מדובר בהגרלה הקלה ביותר מהדרג השלישי. זה לא אומר שאלבה לא תעשה בעיות למכבי במיוחד שהמשחק הראשון הוא בברלין וחודש וחצי לאחר תחילת הבתים, מכבי בזמן הזה מפסידה משחקי חוץ בדרך כלל. לא מזלזלים בהם, אבל אם אני אומר שמכבי מסיימת מעל אלבה לדעתי זאת לא תהיה שחצנות. מכבי סיפקה את הקבלות כדי שאוכל לומר זאת. בכל אופן שיהיה בהצלחה לגרמנים ואני מקווה שאת התצוגות שלהם הם ישמרו לסיינה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
ארז, הפיינל פור לא רחוק מאיתנו, אלא רחוק מאוד. מה שכן ההגרלה הזו נותנת למכבי שתהיה קבוצה חדשה לחלוטין, אלו יריבות יחסית "נוחות" שמכבי תוכל לרוץ מולם עד שהכימיה תתחבר מבלי שהיא תפגוש באמצע איזו ריאל, מוסקבה או פנר. אחרי השלב הראשון, בתקווה שבאמת הכל יעבוד כמו שצריך והקבוצה תראה טוב, אז כבר נוכל להביא מולנו את התותחים הכבדים. בכל מקרה ומבלי לזלזל באף קבוצה בבית שלנו, מכבי חייבת לסיים ראשונה או לכל הפחות שניה, כי כבר עכשיו על הנייר יש לנו הרכב יותר טוב מכל קבוצה בבית הזה למעט סיינה שאולי משתווה אלינו, אבל מקבלת פיק ברכיים כל פעם שרואה צהוב. חבר'ה, התחלנו את הקיץ פסימיים, אני עכשיו אופטימי. סדר המשחקים בשלב הבתים: 11.10.12 - מלאגה (חוץ) 18.10.12 - סיינה (בית) 25.10.12 - שאלון (חוץ) 01.11.12 - פרוקום גדיניה (בית) 08.11.12 - אלבה ברלין (חוץ) 15.11.12 - מלאגה (בית) 22.11.12 - סיינה (חוץ) 29.11.12 - שאלון (בית) 06.12.12 - פרוקום גדיניה (חוץ) 13.12.12 - אלבה ברלין (בית)
הקבוצה הזו יכולה לפשל בענק בדיוק כמו שהיא יכולה לנצח ולתת הצגה. מול מכבי או מול כל קבוצה אחרת בבית. נכון שזו ההגרלה הכי קלה מהדרג הזה אבל אלבה לא קבוצה שתעשה חיים קלים לאף קבוצה. אין לי ספק שמכבי יסיימו מעליהם בבתים לרגע לא אמרתי שמכבי פחות טובים אבל גם אלבה לא פרייארים ויבואו לעשות צרה לכל יריבה. גם אם הם הודחו בסיבוב הראשון של הפלייאוף שזה קצת מגעיל לתאר את זה ככה. אלבה סיימו מקום שלישי בליגה שזה מכובד והם עפו אחרי ארבעה משחקים שזה באמת לא נעים אבל גם לא מראה על חולשה. אני מניח שלעונה הזו הם יבואו מוכנים יותר. כואב לי להגיד בהצלחה למכבי, כי אני פשוט מתעב אותם, אבל אני לא רואה אותם לא מסיימים את הבית הזה יחסית בקלות במקום הראשון אם הם יצליחו להתחבר בתחילת העונה.
אל תשכחו שזה שהם יסיימו את הבית הזה במקום הראשון לא אומר כלום. בשיטת היורוליג העונה יש שני בתים, כך שעדיין בשלב הבא מכבי יכולה להתמודד עם ריאל/ צסק"א/ ברצלונה על העלייה מאותו הבית. זה שהם יעברו את השלב הנוכחי, אוקי, לא אומר כלום. בעונה שעברה היו מספר בתים בשלב השני כך שמאוד יכול להיות שהיה אפשר להמנע מלפגוש את הקבוצות היותר קשות למעשה עד הפיינלפור, אבל העונה עם השיטה הזאת רוב הסיכויים שמכבי תפגוש לפחות אחת מהן.
שימו לב בעונה הבאה ללאו ווסטרמן הצרפתי הצעיר, יליד אלזס לוריין (חבלי ארץ דוברי גרמנית) שעבר מוילרבאן לפרטיזן, הוא כשרון ענק. דונאטס מוטנג'יונאס (די-מו) עבר ליוסטון מפרוקום שבחרה בו בדראפט הקודם. אגב, השידור הבריטי של המשחק בין בריטניה וצרפת ממש טוב, לרגע שכחתי שמדובר במשחק ידידות.