גלבוע/גליל זכתה בליגה הבלקנית 2013

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Ricky van Wolfswinkel, ‏25/5/12.

1. Ricky van Wolfswinkel Member

פרפוגלו עבר מפאו לאולימפיאקוס.
    אנדונג עבר מברצלונה לגלאטסריי.

2. LIVERPOOL87 Member

דיוויד בלאט בראיון על נבחרתו ומכבי תל אביב
    http://www.103.fm/programs/Media.aspx?Zrqv...EE&c41t4nzVQ=KH

דיוויד אומר חד משמעית שבונסו הוא גיבוי לאליהו מה שאני חשבתי שיקרה, אבל האם הכרחי לשלם לשחקן כזה מיליון דולר כמחליף לאליהו בזמן שאליהו ומדלי מרוויחים שני מיליון דולר?
    ממש לא מובן, אני לא בטוח אם בונסו הוא שחקן שדיוויד רוצה כאן, קשה לי להאמין שהוא מקבל את זה שיש לו שלושה פאוורים מצוינים ואפס סנטרים ראויים, או שהוא מעריך יתר על המידה את שרמדיני?

ובקשר לאוחיון, שומעים עליו כמה הוא היה רוצה לראות אותו כאן אבל הוא פשוט מיואש מהמצב הכלכלי, בחודש האחרון לא שמענו בהקשר חיובי פעם אחת את שמו של מורן רוט וזה אומר הכל על ההחתמה הזאת.

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני מתחיל להשלים עם זה שכל שלב מעבר לטופ 16 יהיה הישג... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx לא זכור לי כזה בלאגן במכבי כבר הרבה מאוד שנים.

4. Lupo Member

שום בלגן ושום נעליים, זאת לא פעם ראשונה וכנראה לא אחרונה שמכבי תדע כזה קיץ.
    חוץ מיוגב לכולם יתבררו מחליפים ראויים במוקדם או במאוחר. תהייה קבוצה מצויינת.

5. LIVERPOOL87 Member

אתה מאוד אופטימי,ההצלחה היחסית בשלב הראשון הולכת לעוור רבים.
    בשלב השני זה ייפול עלינו והולכים לקבל תבוסות בחוץ אתה עוד תראה, אני תמיד הולך עם דיוויד בעיניים עצומות ולא סתם הוא שולח כאן כל הקיץ רמזים, הוא לא מאמין בקבוצה הזאת.
    הוא רצה את ריצ'י, נתנו לו ללכת בשביל להביא סנטר עם גב סל, הביאו פורוורד חלש מריצ'י במחיר גבוה ממה שהוא דרש. אוחיון זה בסך הכל משא ומתן, כשנותנים לפדרמן הבן לנהל ככה זה נראה, הוא בסך הכל היה צריך לקבל הבטחה שהוא יקבל חוזה ראוי עוד שנה כשייסתיים החוזה הנוכחי בתוספת בונוס קטן, אבל אף אחד שם לא יודע לנהל חוזים ולכן יוגב התפתה לדברי הסוכן החלקלק שלו שדפק לו את הקריירה.
    שום דבר כאן לא נעשה בשכל הקיץ הזה, חוזים מגוחכים כמו של שרמדיני, מי לעזאזל מחתים סנטר פרוספקט על חוזה של שנה אחת? ומה זה בדיוק חוזה של מדלי לאופציה של שני הצדדים? ממתי למכבי יש זכות בכלל לקחת אופציה על שחקן? הרי אנחנו מקום 20 באירופה מבחינה תקציבית מישהו שם לא הבין את זה עדיין?

אתה אופטימי במיוחד אם אתה מרוצה ממה שקרה כאן הקיץ, יכול להיות שהקבוצה תתחבר ותסיים מקום 3-4 בבית השני, אבל זה יקרה שוב בעזרת קסמיו של בלאט שמוכיח כל פעם שהוא אחד הגדולים באירופה, יכולת מופלאה של לוגאן להיות חצי ממה שקית' היה כאן, שהיקמן אכן יעמוד בציפיות המטורפות של כולנו ממנו, שרוט יצליח להוביל את הקבוצה גם ביורוליג (כשהציפיות ממנו היו גבוהות בירושלים הוא נכשל, זאת לא חוכמה להוביל את חולון), לסקור גבוה של סילבן ולהיות שם ברגעי אמת(17 הפסדים רצופים בליגה גם לו יש חלק גדול בכישלון המערכתי של חיפה).
    ואלו כל הניסים שצריכים לקרות בקו האחורי, בלי להזכיר את הקו הקדמי שצריך לעבוד 200 אחוז כמו ריצ'י כדי להתמודד עם המצ'אפ שכרגע קיים עובדתית.

6. Lupo Member

ואתה מאוד פאסימי.

תשמע סיפור. במשחק הראשון בסדרה מול פנא חשכו עיניי. כל כך התאכזבתי ונדהמתי מהקלות שבה פנא רומסת את מכבי. לא ראיתי איך מכבי מצליחה לתת פייט בסדרה ומונעת 3-0 די ברור לאור יחסי הכוחות. את המשחק השני לא טרחתי בכלל לראות, הלכתי לעבוד. אמרתי לעצמי שעדיף להרוויח כסף מאשר לשבת לראות את מכבי שוב חוטפת מפנא. ואז נזכרתי. smsים התחילו להציף אותי, שלשות מטורפות של בלו מכות ביוונים ללא שום יכולת התגוננות. שוב הם עושים את זה. ואני נותרתי המום עם האייפון ביד מתחיל לצרוח לכל הכיוונים למה פאקינג הלכתי לעבוד בלילה ההזוי הזה.
    וזאת מבחינתי הגדולה של מכבי ודיוויד בלאט, שאין מספיק מילים לתאר כמה אני מחזיק ממנו ומעריך אותו. הבנאדם יאמין בקבוצות שלהם ותמיד ידרוש מהן להרים את הראש ולא לוותר להסתפק ברחמים עצמיים. כי זה הכי קל. הראשון שבלעדיו כל הסדרה הגדולה הזאת הייתה נמנעת ממכבי זה בלאט, ללא ספק.
    וכשיש לך כזה סוג של מאמן את יכול לסמוך שתהייה לך קבוצה תחרותית וראוייה גם בעונה הקרובה.

תסכים איתי שבסיטואציה שנוצרה ריצ'י כבר לא תופקד כ-4. דווקא שתופקד כ-4 ליד גבוה נוסף הוא הורגש פחות.
    אנשים שוכחים שהרבה מאוד משחקים בעונה שעברה הידיות של לנגפורד, בלו, פניני ושאר השוטרים לא תפקדו. וברגע שהם לא מתפקדים קשה מאוד לייצר משחק פנים שווה כוחות לקבוצות עם 4 גבוהים מאסיביים של 2.10 כשהיחיד שאתה שולח למערכה זה פורוורד 2.06.
    אין מה לעשות, הוא שחקן גדול אבל לפעמים הגודל כן קובע בסופו של דבר ואני חושב שהשינוי בקו הקדמי הוא לטובה ולא לרעה. שוב, הכל עניין של זמן.

?לגבי החוזים עם האופציות הדו צדדיות-

מכבי תל אביב זה מועדון מפואר, וככזה אתה צריך לשאוף כל עונה מחדש לייצר את הקבוצה הכי טובה שאתה יכול למכור לקהל שלך. זאת נקודת המוצא מבחינתי.

הבעייה היא- שברגע שאין לך תקציב מנופח כמו לרוסים,טורקים,ספרדים,איטלקים ומי לא אתה לא יכול להרשות לעצמך ליפול בפח ולהיתקע עם חוזים אסטרונומים לשחקנים שלא הוכיחו את עצמם. דווקא בקטע הזה אני כן מבין אותם.

נערך לאחרונה ב: ‏7/8/12
  7. LIVERPOOL87 Member

אני פסימי בכל מה שקשור לניהול הקבוצה, אבל אני עדיין מאמין בדיוויד שיכול להוציא מים מן הסלע בכל פצצה שיטילו עליו.
    אבל כן יש פה בעיה חמורה שאם תתעלם ממנה ואנשים לא ייצעקו שמגיע לנו יותר, נחזור לשנות ה-90 הלא מחמיאות. אין דבר כזה שקבוצה שמכניסה מעל 18 מיליון דולר מעמידה תקציב שחקנים של שישה מיליון דולר, אין שום קבוצת צמרת ביורוליג שיורדת מ-60 אחוז תקציב על שחקנים. פדרמן האב החליט שמכבי תל אביב הוא עסק לכל דבר ועסק משמעותו להרוויח יותר מאשר אתה מוציא, וזה לא מקובל. הכסף שנעלם מתקציב השחקנים הולך למנהלים שבמקרה הם הבנים של הבעלים. אם זאת לא קומבינה אז מזאת קומבינה?

אם פדרמן לא מעוניין להוציא כסף נמצא מישהו אחר שיוציא, מה שפדרמן הוציא על מכבי ב-10 שנים האחרונות גולדהאר הפסיד פה בשנה אחת. תמיד יש מישהו שמוכן להכניס את היד לכיס במיוחד שהוא יקבל מוצר לוקסוס כמו מכבי כדורסל.

אל תבין אותי לא נכון, אני איתך ומאמין תמיד במכבי, השנתיים האחרונות נתנו לי תחושות גאווה בקבוצה הזאת יותר מאשר שושלת שאראס, המפלצת שהייתה כאן לפני שנתיים והסדרה מול פאו השנה רק ממחישים עד כמה מכבי הוא המועדון המפואר באירופה, אבל תתפלא כמה הרס יכולים לגרום חבורה של חובבנים למפעל חיים של מזרחי המזדקן וחסר המעמד הכלכלי היום במועדון, הוא על תקן נשיא של כבוד ולא באמת מי שמחליט.

8. Lupo Member

אני לא חושב שקומבינה היא מילה מתאימה פה. עסק כמו עסק יעבור בשושלת המשפחה או יימכר. בנתיים הוא עובד בשושלות.

אני לא יכול לבוא בתלונות לפדרמן או לשאר ההנהלה. אני יכול להיות מאוכזב שלא הושג סיכום עם אוחיון, שהנדריקס ולנגפורד לא הוחתמו מחדש, שלוגאן מסתמן כרגע כמחליף של לנגפורד. בכלל, שאין המשכיות ושימור של הסגל.

אבל כמו בכל עונה, כל התחושות האלה ייעלמו ואני מאוד מקווה שאכן תהיה פה קבוצה לא פחות טובה.

9. LIVERPOOL87 Member

יש לזה את היתרונות והחסרונות כשמועדון ספורט הופך לעסק לכל דבר שלא מוכן להפסיד כספים במיוחד שזה חריג כל כך בנוף האירופאי, אבל כל עוד זה יגובה בהישגים אני מניח שנוכל להבליג. כשתתחיל העונה סוף סוף כולנו נשכח מזה כבר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

Lupo (שם?), לא ברור לי כמה קייצים כאלו חווית, אני אוהד מכבי משנת 1987 והרבה כאלו לא זכור לי, שכמו ששי אומר, המאמן מקבל שחקנים "מונחתים". אתה מודע לזה שאתה הולך לשחק עם סנטר אחד השנה? אליהו, מדלי, ג'יימס ובונסו, כולם 4 טבעיים כשהשניים האחרונים יכולים להיות מתופקדים כ-5 אבל לצד היתרונות של החסימות שלהם, כשהם יפגשו סנטרים בינוניים + באירופה עם מאסת שרירים, לא יודע עד כמה זה יעזור להם. על הקו האחרוי כבר דיברנו, יש לנו קו אחורי של יורוקאפ. כמובן שתמיד יכול להיות שהכל יתחבר להיקמן והוא יוכח כגניבה, אבל בינינו, מה הסיכוי? מכבי השנה בנתה עצמה לפי תג מחיר של שחקנים וזה קיץ שלא זכור לי. לוותר על שחקנים (אגב, לא רק אלו ששוחררו מהמועדון) באירופה שדורשים ממכבי באיזור ה-700K ומעלה, זה לא סכומים בשמיים אם אתה רוצה לבנות קבוצה לפיינל פור. אתה לא יכול להחתים זרים בשכר שנע בין 300-600K ולצפות שהם יובילו אותך לפיינל פור, כשלפחות ל-10 קבוצות באירופה יש תקציב זהה או גבוה משל מכבי. אני כן בדעה שלא צריך להשתולל ולהחתים כל פלוץ על 1.5 לשנה, אבל רבאק, תיקח רכז מוכח כמו מקאלב או תיקח סנטר תותח כמו אנדרסן, שים עליהם את מה שהם שווים ומסביבם תבנה קבוצה. אבל לא ייתכן שכל השחקנים של מכבי הם שחקנים של 300-500K כי זו גם התפוקה שתקבל מהם. תאמין לי שאני מהאוהדים האופטימים של מכבי וגם בתחילת הקיץ הזה ניסיתי להיות כזה, אבל תראה איך הוא נגמר לנו. עם מורן רוט כרכז מחליף(!) ביורוליג. אתה יודע מה, הלוואי הם יגרמו לי לאכול את הכובע בסוף השנה, אני אקנה לי 50 כאלו, אבל מי שחושב כך פשוט חי באשליות.

11. LIVERPOOL87 Member

נקודה חשובה סיינה, לא כל קיץ זוכים להתפרקות של קבוצה כמו סיינה והיינו צריכים לנצל את זה לפחות בעמדת הסנטר, מקאלב עולה בשנה הראשונה לסיינה 3 מיליון דולר שזה הרבה, אבל בשנתיים לאחר מכן הוא יעלה 1.5 מיליון דולר שזה סכום לא גבוה לרכז הכי טוב כרגע שלא נמצא בשלהי הקריירה (DD ונבארו).
    הייתה אופציה להביא אותו לכאן, ואם לא אותו אז לפחות את אנדרסן שכרגע פנר אחרי כל ההוצאות שלה היא הקבוצה היחידה שדולקת אחריו וההצעות שלה לא גבוהות ולכן הוא עדיין שם.
    זאת הזדמנות לדחוק לפינה את סיינה ולגנוב אותו.

כמו שעידן אמר לא חושב שצריך להחתים כל שחקן על מיליון דולר, אבל כן צריך להיות כאן רכז ברמה גבוהה וסנטר ראוי, עם כל שאר הרכישות אני מסכים, אפשר להסתדר עם לוגאן, עם היקמן, סילבן, מדלי,פניני, ג'יימס כמחליפים אבל ברגע שהבינו שאוחיון לא במכבי אי אפשר להתפשר על רוט, היו חייבים להביא רכז ראוי והכי גרוע תמיד אפשר להביא את מקל שקבוצתו התפרקה כרכז לליגה והיה ניתן לוותר על לוגאן, אני חושב שהיקמן ולנסברג יעשו עבודה טובה בעמדה 2.
    יותר מידי חוששים לליגה, בשנה שעברה זלמנסון והררי שיחקו המון דקות, שום דבר לא השתנה והליגה לא חזקה יותר, הליגה צריכה להיות דאגה האחרונה של הקבוצה.

12. LIVERPOOL87 Member

דורון פרקניס חתם בדונייצק לשנתיים

לפי מה שאני מבין הוא ירוויח שם קצת פחות מ-500 אלף דולר לעונה, לא מובן הפירסומים על דרישות של מיליון דולר ממכבי ובטח שלא מובן מאיפה הפרסומים על פער של 300 אלף דולר במו"מ עם מכבי, מה הצענו לו 200 אלף דולר? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

שיהיה לו בהצלחה, אני אוהב מאוד את השחקן הזה ומאוד הייתי רוצה לראותו כאן בנוקיה. חבל שהוא סירב ל-800 אלף שהציעו לו לפני הפציעה, בסופו של דבר הוא הפסיד המון כסף.

נערך לאחרונה ב: ‏7/8/12
  13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מסכים, למרות שאני חושב שהפירסומים על מיליון הם שקריים, כי אם מכבי הציעו לו 200K בגלל הפציעה אז הם פשוט מפגרים. שחקן נהדר, לא ראיתי אותו מספיק אחרי הפציעה אבל אין לי ספק שהוא יותר טוב מרוט וסביר להניח שגם מלוגאן והיקמן, בטח אם הוא בקו הבריאות. בשורה התחתונה הוא אכן הפסיד שהוא לא חתם איתנו לפני, אבל גם דורון לא שחקן של למעלה ממיליון דולר לעונה לטעמי (היחידי שהיה שווה את זה היה פארגו).

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

15. Lupo Member

זה אני, הפאן בוי של מיאמי, אתה בטח זוכר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

אני לא מכיר הרבה מקומות שהמאמן מקבל 100% ממה שהוא היה רוצה. כולנו היינו רוצים שיוגב,קית' וריצ' יישארו בקבוצה אבל שוב ישנם מקרים(מוצדקים יותר או פחות) שקשה להתחרות בחוזים שמציעים לשחקנים שלך.

אני לא רואה הרבה מונחתים בקבוצה הזאת. למעשה, חוץ מרוט שהוא ברירת מחדל בגלל שאין ישראלים טובים כמו יוגב ולוגאן שהתפשרו עליו אני חושב שבלאט די שלם עם שאר הסגל.

אני לא חושב שהיקמאן, מדלי, לנדסברג(ישראלי), שרמאנדיני ופופס הונחתו על מישהו.

אני באמת חושב שזה שיפור לעומת סופו שלא תרם הרבה בהתקפה והזיק לא מעט בהגנה ופורווד 2.06 שהיה צריך להחזיק לבד בנטל.

אמרתי את זה כבר ואני באמת חושב שהיכולת של הגרוזיני לשחק יותר דקות מסופו באמת ייתנו השנה לבלאט אפשרות לשחק עם 2 גבוהים אמיתיים, בניגוד לשנה שעברה שבה הוא היה צריך לתמרן בין הדקות המעטות של סופו לבין הנדריקס שכמו שאמרנו לא יכול לבד מול הסוללות של היריבות החזקות.

אתה לא יכול לקחת 2 שחקנים ב4 מיליון לעונה ולבנות מסביב עוד 9 ב2 מיליון. אם התקציב היה קצת גבוה יותר הייתי אומר לך שכן אבל התקציב הוא נמוך.

ההבדל לדעתי בין עונה טובה לעונה מצויינת לדעתי הייתה מיליון הדולר שהיו משאירים פה את יוגב ולנגפורד ע''ח לוגאן ורוט. זאת לפחות דעתי האישית.