"לאחר בחינת החוזה של יוגב אוחיון במכבי תל אביב ובחינת מכתבים משני הצדדים, החליט היום (שני) הבורר מטעם פיב"א באופן חד משמעי: אוחיון הוא שחקן של מכבי תל אביב על פי חוזה, אותו הפר בצורה בוטה." עכשיו הבחירה בעיקרון בידיים של מכבי. סביר שקובאן אחרי שתבין שההסכם למעשה כלל לא תקף, תרד מהעסקה או לחלופין פתאום באמת תציעה הצעה נדיבה לראשי מכבי כדי לשחררו. מכבי מבחינתה יכולה או לשחרר את השחקן תמורת פיצוי כספי, או להשאילו לעונה, או להשאיר אותו בקבוצה. לדעתי, ואם בלאט יילחץ, מכבי צריכה לעשות הכל כדי שיוגב בעונה הקרובה צהוב. זה עשוי לשדרג את הקבוצה בצורה די ניכרת, למרות כל מה שהיה במהלך 3 החודשים האחרונים.
בשום פנים ואופן לא להחזיר את האידיוט. אחרי שחצי מחובבי הכדורסל בארץ הטילו רפש על מכבי וההתנהלות שלה כלפיי אוחיון, כולם הבינו מי פה הפר מה. יש דברים מבחינתי שהם הרבה יותר חשובים מתארים (לא שגביע אירופה יקום וייפול על האידיוט) והכבוד של מכבי נרמס על ילד מושתן עם סוכן שנראה עבריין ועכשיו it's pay back time. מכבי לא צריכה להשאיר שום שחקן בניגוד לרצונו, מה גם שיאכלו אותו חי בנוקיה, אבל הוא הולך לשלם ובגדול. אם קובאן רוצה אותה, מכבי צריכה לדרוש חתיכת פיצוי, מינימום 500K. במידה וקובאן יורדת ממנו, או שיוגב ימצא לו אופציה חילופית, או שמכבי צריכה לייבש אותו ביציע כל העונה. שישלמו לו משכורת אבל שלא ייראה דקת משחק ואז נראה מי תקפוץ עליו שנה הבאה כשהחוזה שלו יסתיים. סחתיין על הביצים הגדולות להתעסק עם המועדון מס. 1 באירופה כשאתה תחת חוזה, רק חבל שהוא אידיוט לא מפותח ולא הבין שמה ששימעון שכח, הוא לא ילמד עוד 20 שנה.
עידן, האדון אוחיון לא יעזוב עכשיו את מכבי בקלות. סארי פלאח ניסה לעשות אותו דבר, אבל מכבי חיפה בכדורגל היא לא מכבי בכדורסל...חצי מיליון אירו? פיב"א אומר שהוא תחת חוזה. עד מתי החוזה? אני חושב שקובאן קבוצה נחמדה עם הרבה כסף. אין לי מושג אם הרוסים ניהלו לפי הספר, אבל אם לא אז מצדי שגם הם ישלמו קנס יפה למכבי. בעידן ששחקן גם ככה יכול לעשות מה שהוא רוצה מכבי צריכה עכשיו לשחק אותה קשוח. אוחיון וסוכנו עברו על החוק. מצדי שיישב שנה בצד. בקיץ הבא הוא יכול לעזוב לקובאן. לי יש הרגשה שמכבי באמת הולכת לרדת חזק על השחקן. את המדים של מכבי הוא לא ילבש יותר בחיים. קשה לי לראות שמזרחי ופדרמן עוד יתמו לו לשחק בקבוצה. הדבר הכי משמח שהצדק עם מכבי. יותר לא מעניין אותי.
אני גם בדעה שצריך לקבור אותו עמוק באדמה. כסף שמכסף - יש גבול ושכל העולם יתחיל לזכור שנמאס כבר ששחקנים יורקים לבאר ממנה הם שותים. להבדיל מאוחיון הקיץ גם קבוצת הכדורגל שלי הייתה עסוקה עם בחורצ'יק כזה והוא באמת היה בטופ העולמי(שחקן שיכול להביא גביע אירופה, בקבוצה הנכונה). אני מדבר על מודריץ' כמובן. הייתי מת שנראה לכל העולם שצריך לכבד הסכמים(חוזה עד 2016) אבל מודריץ' עשה שרירים ולא היה מוכן לעבור לשום קבוצה פרט לריאל(שהיה הולך לפריז - הם הציעו מה שביקשנו) בסוף גם מכרנו אותו מאוחר, גם קיבלנו פחות כסף וגם לא הגיע מחליף ראוי. אני לא יודע אם מכבי כדורסל תהיה קנה מידה מספיק גדול כדי לעשות השפעה עולמית אבל אולי לפחות השחקנים שכן יגיעו לארץ יבינו את זה ממקרה אוחיון. קדימה, לך תהיה רכז שני לקאלתיס, בקבוצה שאני לא יודע איפה היא משחקת בכלל. שכחת מי בנה אותך. טיפסת על עץ גבוה ובמקום להוריד את הסוכנים שלך ממנו ולהזכיר את "הבחור הצנוע מקרית שמונה" פעלת הפוך. אז עכשיו תשלם ותסכן את כל הקריירה, כי אם יש אדם שהוא מופת לניהול - זה שמעון מזרחי.
אני לא מבין מה הצפיות שלכם מאוחיון. האיש רוצה לעבור לקבוצה יותר טובה שתתן לו יותר כסף ומשחקת בליגה תחרותית, ליגטימי לגמרי לדעתי. לא ראיתי שכל כך התעצבנתם על הנדריקס ועל לנגפורד כשהם ברחו למילאנו.
אדון ריקי, אם תשים את השנאה בצד (כן זה קשה לך אני יודע) ותנסה פעם אחת להגיב בהיגיון, אז אולי תבין את מה שפירסמת. הבנאדם רוצה לעבור קבוצה? תגיד לי, על חוזה שמעת? או שאתה חושב שזה סתם נייר שמכינים בועדת קישוט? לקית' והנדריקס לא היה חוזה לעוד שנה, היתה להם אופציה לעוד שנה והם החליטו לא לממשה. לגיטימי לחלוטין. כשליותם היה חוזה לעוד שנה במכבי, הוא בא יפה, ביקש להשתחרר, מכבי קיבלו פיצוי והוא עזב לאולימפיאקוס. ליוגב, שכן תחת חוזה, אין שום זכות לפנות מאחורי הגב של המעביד שלו למקום עבודה אחר, נקודה. שי, אוחיון יעזוב את מכבי כי הוא יודע שהקרע גדול מדי ובלתי ניתן לאיחוי. האוהדים יעשו לו את המוות אחרי מסע ההכפשות שלו ושל הסוכן שלו ובצדק. לא צריך את הזבל הזה שישחק בשביל מכבי ומי יודע אם הוא לא יחליט משחק אחד לעשות שביתה איטלקית. ולכל מי שעדיין מרחם על האפס ומעז להתלונן נגד מכבי, כנראה המועדון הכי נקי על הפלנטה (זכו בבוררות מס. 3867564), הנה תמצית מהסיפור שבעצם אומר הכל על יוגב "התמים", והסוכן שלו שנראה כמו עבריין. http://www.sport5.co.il/articles.aspx?Fold...=129461&lang=HE
ידיעה מעניינת: http://one.co.il/Article/205887.html 1) אם הוא יגיע מכבי שינתה את צורת המשחק שלה. מרפי שחקן שיודע לקלוע מבחוץ. ממה שאני זוכר מנסה בונסו שחקן שונה לגמרי. אתלטי, חוסם ולוקח ריבאונדים. 2) האם זה אומר שמכבי רוצה להשאיר את מאג'וק?
לא אוהב אותו. רך, טיפש, אין לו יותר מידי מושג הגנתית - והוא עם היסטוריית פציעות. דיוויד יצטרך לקחת אותו פרוייקט בהגנה כי הוא יכול להיות הרבה יותר טוב שם עם מישהו שיסביר לי איפה מה ומתי. התקפית הוא יהיה בסדר גמור באירופה אבל - יש לו משחק טוב מאוד וביחס לאירופה אפילו מצויין עם הגב לסל והוא קולע טוב מחצי מרחק. גם בריבאונד הוא דיי ממוצע, לפחות בNBA.
מכבי מבקשים עוד 400K בתמורה לשחרור של יוגב (מעבר ל-200K שקובאן העבירו). לטעמי מדובר בפיצוי צודק לחלוטין שעוד אפילו עושה חסד עם יוגב, כזכור שחקן תחת חוזה בקבוצה. אני שמח ורוצה לקוות שלאף אחד במערכת אין את הרצון לראות את יוגב חזרה בקבוצה, גם אם הוא ירד על 4 וילקק את הפרקט בנוקיה עם הלשון. הבחור בוודאי שלא רוצה לשחק בצהוב, והוא הראה זאת היטב בכל דרך אפשרית בחודשיים האחרונים. יוגב טוב הרבה יותר מרוט, אבל אני מעדיף להישאר עם רוט מאשר שהאידיוט הזה יהיה חלק מהקבוצה. יש דברים חשובים יותר מתוצאות המשחקים ועם כל הכבוד שאין לי ליוגב, זה לא שאיתו אנחנו קונטנדרים ברורים באירופה. שלום ולא להתראות, יוגב, תהנה ברוסיה, יש שם אחלה בחורות.
לפי מה שהבנתי מכל הסיפור הזה ליוגב אוחיון יש סעיף שיחרור של 200K דולר אבל הוא תקף רק בקיץ הבא והסוכן שלו ויוגב חשבו שאפשר לצאת מהחוזה הזה כבר השנה, זה נכון?
בדיוק, רק שהם לא בדיוק "חשבו". הם ידעו טוב מאוד שזה לקיץ הבא וגם החליפו אימיילים עם דני פדרמן, אבל ניצלו כנראה טעות כתיב בחוזה, מה שכמובן לא תקף כמו שקבעה פיב"א. גם לקרוא את ההשתלשלות שכתבו בספורט 5 ולהבין מי זה הסוכן הזה, שאגב כלל לא רשום בפיב"א. אז לפני שיוגב המטומטם בכלל מעז להתקיף מישהו, שיסתכל טוב מי דפק לו את הקריירה. ועוד לפני פירסום החלטת הבורר, מכבי אמרו לו תן 250K ומכתב התנצלות ולך. האידיוט סירב ועכשיו זה יעלה לו עוד 150K.
טוב, אז נראנו כמו כלום ושום דבר מול חימקי במשחק ההכנה השני שלנו והראשון עם סגל קצת יותר מלא והאמת שהתוצאה לא ממש מזיזה לי כי מן הסתם זה עוד יתחבר. מה שכן, הבנתי שאוחיון קרוב מאוד לסגור אצלנו ל-3 שנים ואני מאוד מאוד אתאכזב אם זה מה שייצא אחרי הסאגה הזו. אני לא מקבל את זה שמכבי צריכה להיות חכמה ולא צודקת כי יש דברים יותר חשובים מהעונה הנוכחית כמו הכבוד של המועדון וה"למען יראו ויראו". הרי זה ברור שאם אוחיון היה זוכה בבוררות, הוא לא היה יורק לכיוון מכבי, אין שום סיבה שניתן לו צ'אנס עכשיו כשהעסק מסביבו מתפרק, מה גם שכמו שאמרתי, זה לא שאיתו אנחנו קונטנדרים לגביע אירופה. אני לא יודע כמה סנטרים טובים אפשר להביא באירופה, לדעתי זה רק לחפש מעבר לים אבל צריך לפתוח את הכיס ולהביא מישהו רציני, כי לפחות לפי היום זה נראה שאין לנו בכלל מאסה מתחת לסלים והרחבה בסוף תהיה טיילת. אז למנסה-בונסו יש את אפקט החסימה, אני מקווה שיביאו מישהו בסגנון או סנטר עב בשר, שלא נקבל עוד שחקן עם יכולות שמירה של אליהו.
יוגב אוחיון נשאר במכבי ת"א את דעתי כבר הבעתי על השחקן והמועדון, יש דברים לטעמי שחשובים מהעונה הנוכחית והתארים ומכבי איבדה לא מעט מהכבוד שרחשתי לה במשך 24 שנים. מעולם לא היה שחקן שעשה למועדון את מה שיוגב עשה העונה ומבחינתי זה בלתי נסלח. לי יהיה מאוד קשה לעודד את השחקן הזה כשהוא על המגרש, לפחות בשנה הנוכחית, אבל זה כבר מאחורינו והוא כבר שחקן הקבוצה לצערי.