אני חושב שהתמונה גדולה יותר וכמה שאני רוצה לראות את גלעד בבית יש לממשלה אחריות על כל העם וראייה רחבה יותר ולכן אני מתקשה להחליט בהחלטיות על אפסיותה של הממשלה. הלקח מכל הענין הזה שכמו ארה"ב צריך להחליט על התנהגות ברורה בעתיד על מקרי חטיפה.
זה היה תמורת 20 מחבלות? תכלס זה כולה קלטת שלא תרמה כלום אבל בשביל המשפחה זה משהו גדול ואם זה רק 20 נשים מסכנות אז...
לא מסכים איתך. הקלטת הזאת היא דבר גדול. זה סימן חיים אדיר,הכי גדול שאפשר לבקש. הוכחה חותכת שהבנאדם עדיין שם, כבר שלוש שנים וחצי מחכה שיוציאו אותו מהחור השחור והמסריח הזה. לגבי המחיר? אפשר להתווכח בעיני זה שווה את זה.
זה היה תמורת 20 מחבלות פוטנציאליות, שאף פעם לא ביצעו את מה שהן תכננו, ורובן במילא היו משתחררות בקרוב. לא הפסדנו כלום מהעסקה הזאת.
הפסדנו ועוד איך חביבי. ההייפ שהקלטת הזאת עשתה מעלה את הערך של שליט, עצם העובדה שהקלטת שלו, צילום שלו שווה ל20 מחבלות גם כן מעלה את הערך של שליט, עצם העובדה ששליט שווה 20 מחבלות מקטין מערך המחבלים. יהיה מפחיד לשמוע את דרישות חמאס לשיחרורו.
אמרתי ואומר תמיד: אם זה היה הבן של הרמטכ"ל, שר הביטחון או כל מישהו "חשוב" אחר - הוא היה בחוץ תוך שבוע.
מפתיע אותי שחוץ מהמשתמש הרצליה אף אחד פה לא הגיב בעד שחרורו של שליט(ואחד אפילו הגיב ב"who gives a fuck" על הנושא..אוקיי). אני מסכים לגמרי עם ספרס ומאמדו ורק רוצה להוסיף שהקלטת הזו ומה שהיא מייצגת, בתור יהודי וגם בתור ישראלי, בפעם ה-1 שראיתי אותה ריגשה אותי ברמות... והמחיר שלה לא היה כבד לעומת מה שהמשפחה קיבלה.
מצמרר. לא יודע מה לחשוב פה, הדיעות שנאמרו כאן ברובן נכונות, אם לצד זה או לצד שני. המחיר יהיה כבד, אבל חייבים למצא דרך להחזיר את הילד הביתה. מייאש
המחיר לשיחרורו מאוד כבד, המחבלים שבסופו של דבר סירבנו להכליל בעיסקה הם אחראים על הפיגועים הכבדים ביותר שידענו, לא קל לשחרר טרוריסטים כמוהם למרות הרצון העז לראות את גלעד כאן בתחומי מדינת ישראל עם המשפחה והחברים שלו. עצם העובדה שבעבור חייל אחד אנחנו צריכים לשחרר יותר מ1,000 טרוריסטים רק מראה לנו מול איזה אירגון טרור ורשע אנחנו עומדים.
קראתי היום טור של בן כספית במעריב בו הוא דיבר על הטעות, כביכול, של ממשלות ישראל שמתקפלות מול ארגוני הטרור בעסקות שבויים כאלו ואחרות. כספית הציע במאמר את שיטת ה-hard to get, מה שבארה"ב עושים כבר מספר שנים. פשוט לא לדבר איתם, עד שהם יכנעו. בהתחלה זה די הצחיק אותי - זה יעזור? הרי אני לא אגלה את אמריקה כשאגיד שחיי האדם חשובים פה יותר מאשר אצל הפלסטינים. לא נכנס איתם למו"מ? הם יחכו בסבלנות, עד שהלחץ יגיע דווקא מצד הציבור הישראלי. אבל ככל שאני חושב על כך יותר ויותר עולות בי מחשבות אולי כספית צודק. אין עוררין על כך שחד משמעית, חד וחלק צריך להודיע על התנהגות אחידה כלפי חטיפות חיילים ואזרחים. לא יכול להתרחש מצב שבו נכנע ללחץ של ארגוני טרור ונתקפל. ואולי זה הוא הפיתרון - אני חושב שצריך "לתת צ'אנס" לפתרון האופציונאלי הנ"ל ואני בטוח (לצערי) שיהיו לנו עוד מקרים לבדוק שיטה זו. להזיק זה הרי לא יכול..
טענתי תמיד שזה מה שצריך לעשות, אבל לא בדרך הזאת דווקא. בישראל לא חסרים יועצים, פסיכולוגים וגאונים. מישהו צריך לגרום להם להוריד מערכו של שליט ולהעלות את ערך המחבלים.
שים את עצמך לרגע במקום המשפחה של החייל החטוף, התנהגות כזאת היא יריקה בפרצוף של המשפחה, לא חוטפים את החיילים מהבתים שלהם, חוטפים אותם בזמן שהם משרתים את המדינה שלהם, מקריבים ומסכנים את עצמם עבורה ועבור בטחון האזרחים שחיים בה. http://news.walla.co.il/?w=/1/1582178 ידיעה שנתקלתי בה עכשיו והוציאה אותי מדעתי. אולי את שלושתם נשלח להיות בשבי החמאס, לא 3 שנים אלא 3 שעות ואז נראה אותם גיבורים גדולים, זכויות אדם. ילדים בני 18 עלאק, איכס.