"בוקר טוב, היום גמר הגביע "- כך פותח ה-BBC את מהדורת החדשות שלו בבוקר משחק הגמר. אצלנו נראה לי שאפילו לא יודעים שיש את זה,פרסומת לגמר בטלויזיה עוד לא ראיתי...אם לא היה לנו פה את רדיו דרום אף בארשבעי לא היה יודע שיש גמר היום. הרכבים הפועל רמת גן מוטי אברג'יל; איתן עזריה, גבע ברקאי, שחר כדורי, תמיר בן עמי; עומר בוקסנבוים, משה שפירא, שי בנאי, ניר חדד (אביב וולנרמן), אופיר חלוואני; שרון אביטן. הפועל באר-שבע אסי רחמים; תומר חליבה, דראגן מדונוביץ', עוז יפרח, שוקי נגר; סתיו אלימלך, בלאסינג קאקו, אלעד בונפלד, רמי אליהו; ברטוש טרכולסיק, אופיר חיים.
אני מקווה שהפועל ר"ג תעשה היום סנסציה נוספת ושנה הבאה נראה אותה מייצגת אותנו בגביע אופ"א!!!! ולהלן התסריט של ר"ג באירופה: (לאחר שאופ"א בדקה את המצב והרשתה לקבוצות הישראליות לשחק בישראל) משחק ראשון: הפועל ר"ג - דינאמו טביליסי: הפועל ר"ג מתחזקת בחלוץ גנאי צעיר ומבטיח בשם מרטין אוקופורי, קונה בנוסף את דודו אוואט כשוער ומשאילה את אבי פיטוסי ומשה סבג מראשון-לציון!!! המשחק מתנהל במכתש שאושר לאחר שעבר הזרעה מקיפה של הדשא. הגרוזינים אומרים לחדשות הספורט שאסור לזלזל. אבל על המגרש מתפתח סיפור אחר לגמרי!!! כבר בדקה השניה של המשחק שרון אביטן שיכל לסיים לבדו מוסר לאוקופורי ו-1-0 לר"ג!!! הגרוזינים לוחצים ומאלצים את דודו אוואט להדוף כדור אחר כדור... בדקה ה-80 מצליחה טביליסי להשוות, לתוגת ליבם של הרמת-גנים. אבל בדקה ה-89 נמצא מי אם לא שרון אביטן במקום ומעניק לר"ג נצחון יקר!! 2-1 לר"ג תוצאת הסיום. הגומלין בבירת גרוזיה: כולם מהמרים שר"ג תחטוף שלישיה ואכן הלחץ מן הפתיחה לאורך כל המשחק הוא של הגרוזינים הנחושים שהיו זקוקים ל- 1-0 קטן, אך משחק הגנה אדיר בראש של משה סבג ושוב כמה הצלות של אוואט משאירים את התוצאה מאופסת עד הדקה ה87. ואז, מתפרצת פתאומית של אבי פיטוסי שממרכז כדור לשחר כדורי הקפטיין. הלם בגרוזיה: 1-0 להפועל ר"ג. אומנם בתוספת הזמן השכילו הגרוזינים להשוות, אך זה לא מנע את החגיגות בר"ג!!! 1-1 בסיום שמעלה את הפועל ר"ג לסיבוב הבא. משחק הבא: אודינזה - הפועל ר"ג כולם בארץ כבר קוטלים את הפועל ר"ג עוד לפני תחילת המשחק. עם כל הכבוד, אודינזה זה לא טביליסי... מה שיותר גרוע זה שדודו אוואט נפצע לפני המשחק ובמקומו משחק בשער מוטי אברג'יל. כל האצטדיון מלא ברימוני ואבוקות עשן. קהל אודינזי רב ממלא את היציעים. 27 אוהדים נלהבים של הפועל ר"ג הגיעו מהארץ, אך קולם נבלע בתוך אלפי האיטלקים הנרעשים. אודינזה לוחצת על ר"ג לאורך כל המגרש, אך לא מצליחה להגיע להזדמנויות ממשיות. אך ממש לפני שריקת הסיום למחצית, מתפרצת של בוקסנבאום שמוכשל כמה סנטימטרים מחוץ לרחבה. אבל השופט קובע פנדל שאותו מתכונן לבעוט שרון אביטן. אביטן אפילו לא לוקח תנופה והתוצאה: הכדור במשקוף ומורחק החוצה ע"י ההגנה האיטלקית. כמה חבל, אביטן... כמה חבל... חמש דקות לאחר פתיחת המחצית השניה, בעיטת פצצה של יורגנסן הדני מאודינזה מ-30 מטרים שעוברת מתחת לבטנו של מוטי אברג'יל. טעות אומללה ו-1-0 לאודינזה. ר"ג מנסה להשוות, אבל בקושי עוברת את מחצית המגרש. ובדקה ה-75 זה כבר 2-0 לאודינזה משער עצמי של בוקסנבאום. 2-0 זו גם תוצאת הסיום המאכזבת. הגומלין באצטדיון ר"ג: המכתש נפסל ע"י המשקיפים של אופ"א, לאחר שחפרו בדשא וגילו בו ערצבים ורמשים אחרים. דודו אוואט החלים מהפציעה וחזר לשער. שחר כדורי אומר לתקשורת שבכדורגל הכל יכול לקרות. האיטלקים נראים כבטוחים בעצמם כאשר 6 משחקני ההרכב הראשון לא הגיעו לארץ. לאצטדיון הגיעו 2000 צופים מכל הארץ כדי לצפות בקבוצה האיטלקית מה"SERIA A". המשחק עצמו משעמם בלי הרבה הזדמנויות. כל חצי מצב של הרמת-גנים נהדף בקלות ע"י ההגנה האיטלקית החזקה. עד שבדקה ה88 שוער אודינזה מכשיל בברוטליות את אוקופורי הגנאי ברחבה. כרטיס אדום לשוער ושוב פנדל לר"ג. אודינזה שכבר ביצעה את 3 החילופים מכניסה בלם לשער. הפעם אביטן לא מחטיא. 1-0 לר"ג. השופט מסמן לתוספת זמן של 7 דקות בגלל כל ההתמזמזויות במשחק האיטלקי. ובדקה ה-96 בדיוק אבי פיטוסי מגביה לרחבה ומול יציאה אומללה של השוער-בלם האודינזי שרון אביטן לא מתקשה עם השני שלו. לא להאמין, אבל ר"ג מצליחה להשוות בסיכום הכללי ל- 2-2 !!! ועכשיו נכנסים להארכה. בדקה ה-103 יורגנסן, מיודענו, בועט כדור חזק שעוקף את אוואט ונראה כבר בדרכו פנימה, אך שחר כדורי הקפטיין הנשמה מחלץ ממש ממש מהקו!!! מייד מתנהלת מתפרצת מהעבר השני שבסיומה מגלגל אוקופורי את הכדור פנימה. 3-2 סנסציוני להפועל ר"ג!!!!!!!!!!!! מי היה מאמין?!?!? המשך יבוא...
כאן מחלקים כרטיסים חינם לתלמידים שיבואו לעודד את ר"ג. אני יהיה במשחק, כבר תכננו חגיגות במרכז העיר אם הפועל ר"ג תזכה.
אחרי המחצית הראשונה אני רק יכול לומר שהנחישות של רמת גן זה משהו מדהים, איך הם היו כל כך אפסים בליגה - אני לא יודע. והכי לא ברור לי זה מה בוקסנבוים עושה בתחתית הליגה השנייה.
חבל. באמת חבל שהנרקומנים מהדרום הרסו את כל ההפתעה והיופי בגמר. טוב נו, צריך את הכסף של הזכייה כדי לממן עוד קצת אקסטזי. ממש מזכירים לי את מנצ'סטר בגמר הגביע הארור ההוא...
אני מסרב להאמין.... קונספרציה של הערוץ הראשון!!!!!!! אם מלחמה היא היא הפתרון לקחת גביע, הכדורגל בארץ בצרות צרורות... אם כל הכבוד ובאמת מגיע להם את כל הכבוד,אוהדי הכדורגל בארץ צריכים להכביד מבושה
זה טרי וזה סנסציה..אבל עכשיו שזה מציאות? האם הפועל רמת גן צריכה ללכת לאירופה או לוותר על הזכות בגלל הבדלי הרמות?
איזה שמחה איזו צהלה. הפועל ר"ג ניצחו ובצדק... לאורך המחצית השניה הם שלטו ללא עוררין והגול של ב"ש היה מהתקפה בודדת. בהארכה הם בעיקר התגוננו אבל בפנדלים הם פשוט בעטו בקור רוח מדהים.... איזה פנדלים יפים.. השחקנים שלהם בעטו את הפנדלים בנונשלאנט כזה ממש בהליכה שלחו כדורים לחיבורים שאי אפשר לעצור. עכשיו רק נותר לחשוב על שחר כדורי רודף אחרי מייקל אואן, על וולנרמן מנסה להבריש לפויול ועל בוקסנבוים משתק את טוטי.... חחחחח...... זה פשוט נהדר לא איכפת לי איזה בושות הם יעשו כולם ראו היום שעם לב ונשמה ניתן להצליח גם בלי הרבה כשרון. אני רק מקווה שהם יתחזקו בהגנה כדי שייתנו הופעות מכובדות מול שריף טיראספול או קוטאיסי או אררט ירבאן......