@Bianconeri לא יודע אם סארי לא מאמן מספיק טוב ליובה, אולי, מה שאני כן יודע זה שהוא עשה טעות שהוא לקח את הקבוצה. הוא היה צריך לדעת שהקישור של הקבוצה בעייתי(הוא בעצמו חגג עליו בתור מאמן נאפולי) הוא היה צריך לדעת שעם שחקן כמו רונאלדו לא יהיה סאריבול והוא יצטרך להמציא שיטה שתתאים לו, הוא היה צריך לדעת שברנרדסקי. מצד שני אני יכול להבין אותו, הפיתוי היה יותר מדי גדול. הקבוצה הכי גדולה באיטליה, אחת הגדולות באירופה, משכורת עתק, גם לנאפוליטני כמוהו שגדל על שנאת הזברות היה קשה להגיד לא.
- כשדיברתי על כך שמולר איבד את החשק לכדורגל התכוונתי למה שקרה לבאיירן עם קובאץ' כמובן וציינתי שהרבה דברים שהצליחו לא ממש היו מתוכננים, הם שפכו הרבה כסף בקיץ על ההגנה, ואתם יודעים, בסוף בואטנג משחק שם. - לא הייתי מערבב בכלל בין ברצלונה לנבחרת ארגנטינה, לציין את זה שמראדונה אימן את מסי זה לא רלוונטי. - אני חושב שתמיד צריך להאשים גם את השחקנים הגדולים, קוטיניו היה המון זמן בבצורת ללא שער ליגה בספרד. אתם זוכרים שזידאן בריאל לעתים שיחק בכנף שמאל כדי שהמערך היה סימטרי? שחקן גדול צריך להסתדר גם אם הוא לא נמצא בעמדה הכי טובה עבורו. קוטיניו פתח טוב בברצלונה. - מניח שהתגובה של ביקאנקונרי לא מיועדת אליי, אבל לא אמרתי בחיים שמסי תוקע את ברצלונה. אולי לא הבנתי את הביקורת על כריסטיאנו כאן מצד אוהדי יובה בזמן שהוא כובש צמד קריטי נגד ליון בזמן שחבריו עשו במכנסיים וכבש את כל שערי הנוקאאוט של יובה בצ'מפיונס מאז שהוא בא. אני כן אומר שאפשר לבקר את מסי וזה לא חטא או משהו אסור. אתמול הוא לא היה טוב. הבעיטות לשער, הדריבל, שפת הגוף, ציפיתי ממנו ליותר, יש סטנדרט אחר ממנו. לגבי ריאל מדריד, קיץ 2019 לא היה הצלחה גדולה ועדיין לא הייתי אומר שהכל חרא, הזאר לא הגיע לעונה אחת, יש פוטנציאל גדול אצל מיליטאו ואולי אפילו אצל רודריגו. ואלוורדה הגיע קצת לפני ופרץ השנה. אני לא חושב שאנחנו רחוקים 'שנתיים' מסיטי ו-פ.ס.ז' וכדורגל זה לא רק החלק הקדמי, בטח לגבי הצרפתים. מה שיפה אצל באיירן זה שהם לא נכנעו למחיר שדרשו על סאנה, ויש היגידו שגם זה עם קצת מזל - בגלל הפציעה, הם היו קרובים להיכנע, ובסוף הביאו אותו במחיר מציאה. הדיון שהתפתח כאן (אלעד) על הפופולאריות וסיקור של קבוצות כאן בתקשורת הישראלית זה נכון ומעניין, לבאיירן גם היו שחקנים מאוד-מאוד מעניינים כמו רובן וריברי ואסור להתעלם ממולר ולבנדובסקי, הם גם עברו לשחק התקפי ולא מחנים את האוטובוס. אני מניח שיש לבאיירן פחות אוהדים בארץ ואולי זה נובע גם מהאתרים בגרמניה עצמם? "בילד" לדעתי בגירסה שהיא לא פלוס - נראה כמו אתר פורנו, גם "קיקר" עם הרבה פחות כתבות על הקבוצות הגדולות, בהשוואה למארקה, "גאזטה", "דיילי מייל". אולי יש כאן גם עניין של זכויות שידור (ספורט1 משדרים את הבונדסליגה, יש לי אינטרס כביכול לדחוף תקציר לשם בפולו). אני בספורט1 דוגל כל מחזור בפולו באיירן ובכלל שכמעט כל יום תהיה גם ידיעת באיירן, אמרתי לך, לעתים הבוס צוחק עליי שיש לי אובססייה לגביהם למרות שאין טראפיק מי יודע מה.
מסכים עם שאר התגובה שלך, אך תרשה לי לא להסכים בנושא האוף טופיק הזה. מבחינה אבולוציונית המוח האנושי פיתח מנגנון הישרדות אופטימלי בשביל למגר סבל (הדחקה זמנית של כשלונות וחוויות טראומטיות). עם הזמן או הגיל העבר צץ שוב ורוב בני האדם מפתחים מודעות עצמית ומתמודדים איתו (לטובה או לרעה). אם לבני אדם לא הייתה יכולת לסנן את המציאות ולהניח דברים בצד באופן סלקטיבי, הם לא היו מתפקדים ביום יום. זה היה סבל אינסופי. חצי מהאנושות היה מתאבד אתמול. בקיצור, המוח אנושי קצר יותר מורכב ממה שאיזה בודהה חושב.
@Sir Alex - מומלץ שלא להסכים אם אתה רוצה לדייק, אז מבחינה אבולציונית, המוח פיתח מנגנון אופטימלי להעברת הגנים. זוהי מהות האבולוציה. סבל לפעמים הוא הכרחי כדי לדאוג שהגנים יעברו לדור הבא, וגם המצאת סיפורים(למשל הלכתי בטבע ונבהלתי מענף כי חשבתי שזה נחש) היא כזו. אילו המוח האנשוי היה אופטימלי בשביל למגר סבל, אז רוב בני האדם לא היו סובלים, או לפחות לא מעידים על כך מחקרית. מחקרית יש דבר הנקרא Negativity Bias, שגורם לנו לשים לב דווקא לדברים הפחות טובים שקורים. בגדול ההבנה היום היא שמבינים כי לא 'עוצבנו' לראות את המציאות כפי שהיא, זה נותן יתרון נקודתי כשמדחיקים ארוע טראומתי כמו תאונת דרכים, אבל גורם להטיה רצינית בחשיבה כשלא מסוגלים להכיל את הכשלים שבניהול קבוצה ומשליכים אותה על מסי/רונאלדו (ועוד השפעות אחרות על היום-יום שלנו) הסבל,אגב, כפי שאני התכוונתי אליו, הוא לא זה שאתה מתאר. המילה סבל פה היא תרגום לא כלכך מוצלח, ל'אי-סיפוק' או משהו כזה ופחות לממש סבל של כאב. לא אמשיך לחפור פה בנושא למרות שהוא מעניין וקרוב אליי מאוד. יכול לחפש באינטרנט מחקרים בנושאים הבאים אם ממש בא לך להכנס לזה: Cognitive Fusion Modular View of the Mind Selective Perception Split Brain experiments
אני שמח שהבלוף נחשף בצורה הגלובלית ביותר, שכמה שיותר אנשים בעולם יראו את זה ולא תהיה ילדה אחת בעולם שמשחקת בברביות שלא תדע שברצלונה ספגה 8 שערים. בליגה יש ירידה ביכולת באופן קבוע, בעונה האחרונה בארסה הפסידה בהרבה משחקים לקטנות יותר ורק כי גם ריאל עד הקורונה לא היתה יציבה היה נדמה שיש סיכוי לאליפות. לכן, לא רוצה לדעת מה היה קורה בעונה הבאה אם היינו עפים במשחק רגיל ולא מעורר הדים. כרגע יש קבוצות יותר בריאות בליגה הספרדית שאם תשים אצלן את מסי אני מאמין שיהיו שוות אליפות.
תבוסות כאלה בעיקר יוצרות הד אבל כרגע ברצלונה בבעיטה גם אם יהיו בחירות מוקדמות יותר, אין לה את האפשרות לבצע שינוי גדול בסגל, רענון שצריך לקרות, אין שום סיבה שקבוצה תיקח את דמבלה בטרייד לדוגמא וקוטיניו אולי זה המפלט היחידי. זה רחוק מהטופ האירופי אבל לאליפות ספרד בעונה הבאה זה בהחלט יכול להספיק. אני רואה קבוצה חלשה ועלובה, זה לא רק שבאיירן מינכן היו גדולים אתמול. לא חושב שברצלונה הייתה עוברת את אטלנטה ובטח שלא את מנצ'סטר סיטי. להיות במאבק האליפות השנה בספרד זה בטח לא פרס, בסיבוב הראשון כשעוד היה קהל במגרשים בארסה אירחה את כל הגדולות חוץ מאתלטיקו מדריד.
אתה משחק עם ההודעות. מקודם אמרת שאתה מדבר על החמש שנים האחרונות, עכשיו אתה מדבר רק על קוטיניו וגריזמן. אז אחלה, הכי פשוט, היה ברור לכולם שאין לשניהם מה לחפש בברצלונה. הכישלון שלהם היה כתוב על הקיר ולכן לא מבין את פשר התלונות למסי. שוב אשאל? ניימאר נכשל ליד מסי? סוארז? דויד ויאה? אנסו פאטי? כששחקן כמו קוטיניו או גריזמן מוצב בהרכב לצד מסי, אז ברור שהם יראו לא טוב והקבוצה תסבול. אלה שחקנים שיושבים למסי על הפרנסה. להגיד שמסי מונע מהם להצליח זה מנותק מהמציאות לחלוטין.
למה פפ תמיד מתעקש לסרס את מה שעבד לו מדהים כל העונה. מה יקרה אם ישחקו חס וחלילה 3 שחקני התקפה + דה בריינה ולא 3 קשרים אפרוריים?
אם חיכיתם לתגובה כלשהי, אז מסי, מאז ומתמיד היה תקיף כלפי ההנהלה, מאחורי הקלעים ועל פני האינסטגרם. גם עכשיו הוא בא בדרישות להנהלה שתשנה דברים. אבל כולם יודעים שהבחירות זו המטרה העיקרית כרגע.
למגר זמנית לא אומר למחוק, אלא להפחית עד שהאדם מסוגל להתמודד. מבחינה מחקרית יש הפרדה ברורה בין הטיות קוגנטיביות, שכולנו חוטאים בהן, לבין הפרעות נפשיות כמו מחשבות טורדניות כפיתיות. מה שמעניין זה שגם המוח עושה את ההפרדה הזו כשהוא בורר איך להתייחס לאירועים וחוויות. למשל, הטיית השליליות, נניח פרשנות שלילית לאירוע שולי, היא דוגמה למשהו שהמוח לרוב לא מסנן כי זה לא מהווה סיכון ממשי. נהפוכו, לפעמים אפשר ללמוד ממיקרו אירועים שלילים. אבל כשזה אירוע קשה וטראומתי היחס יהיה שונה לחלוטין. לפחות באופן זמני. מבחינת האדם זה אופטימלי כי זה נתון לו את היכולות להמשיך את הקיום, וגם את האופציה בהמשך לתקן את העבר כשיהיו לו את הכלים.
עד כמה לגוטמן אין מושג? הוא אומר שהשיחוק של פפ זה ההסתה של פרננדיניו לעמדת הבלם. יא אולוהים איזה חוסר מושג
מדהים כמה מפוחד פפ. הרכב הגנתי עוד יותר מאשר המשחקים מול ריאל. סילבה, ברנארדו, מאהרז ופודן על הספסל. מזל שסאנה נמכר ואגוארו פצוע.
אחרי יום בלי אינטרנט, קצת חוזרים לעצמנו. אז מה שוב כדורגל היום? נקווה לסיטי באיירן ברביעי ובלי פדיחות Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
כל הקריירה שלו, גם במשחקים גדולים נתוני ריצה זה לא הצד החזק, אז לא נראה לי שזאת הייתה הבעיה הוא שומר אנרגיות כדי להיות בשיא ברגעים נקודתיים