גמר ליגת האלופות: באיירן ופ.ס.ז. ראש בראש!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Raulito, ‏12/8/20.

1. yonmu Member

@Bianconeri שבע פעמים של רצף במה?
    הרי זה לא שבע משחקי נוקאאוט רצופים בהם הוא מודח, כי הוא לא מודח בשמינית כל פעם.
    אז מה הסיפור הגדול, 7 עונות שבהן הוא לא זכה בליגת האלופות? יש מאמן בעולם שאין לו 7 עונות רצופות בלי זכייה בליגת האלופות?

בברצלונה - 12\14:
    2009: הדיח את ליון, הדיח את באירן, הדיח את צ'לסי, ניצח את יונייטד. 4\4.
    2010: הדיח את שטוטגרט, הדיח את ארסנל, הודח מול אינטר. 2\3.
    2011: הדיח את ארסנל, הדיח את שחטאר, הדיח את ריאל, ניצח את יונייטד. 4\4.
    2012: הדיח את לברקוזן, הדיח את מילאן, הודח מול צ'לסי. 2\3.
    בבאירן - 6\9:
    2014: הדיח את ארסנל, הדיח את יונייטד, הודח מול ריאל. 2\3.
    2015: הדיח את שחטאר, הדיח את פורטו, הודח מול ברצלונה. 2\3.
    2016: הדיח את יובנטוס, הדיח את בנפיקה, הודח מול אתלטיקו. 2\3.
    בסיטי - 3\4:
    2017: הודח מול מונאקו. 0\1.
    2018: הדיח את באזל, הודח מול ליברפול. 1\2.
    2019: הדיח את שאלקה, הודח מול טוטנהאם. 1\2.
    2020: הדיח את ריאל, הודח מול ליון. 1\2.

אני שואל ברצינות - לכמה מאמנים באירופה יש יחס משחקי נוקאאוט טוב יותר? זידאן ו?
    (ולטעון 'הקבוצות שלו פייבוריטיות' זה לא טיעון, כי הוא הופך אותן לכאלה.
    ולטעון 'יש לו תקציב ענק' זה טיעון אבל לא משמעותי מספיק, כי הוא רחוק מלהיות היחיד שככה)
    אני לא חובב גדול של גווארדיולה, אבל ההסתכלות על כמה משחקי נוקאאוט בטורניר הזה כאילו הם מכריעים גורלות לא רצינית לדעתי.
    בסוף יש מקום רק לזוכה אחת כל עונה. אנדראצ'יבינג מסוים - כן. כישלון מביך? רחוק מאוד מזה.

נ.ב. לדבר על טעויות שיפוט בהקשר של בארסה של פפ זה מגוחך. היו באותו משחק מספיק טעויות שיפוט לרעתה שהיו גומרים את המשחק הרבה יותר מוקדם. משעשע שהנרטיב הזה עדיין חי.

סיונרה אוהב/ת את זה.
  2. Scouser Member

אתה מתעלם מכמה דברים:
    1. פפ לא פעם קיבל בראש כשהודח. בארסה, ריאל וליברפול לא הדיחו אותו בקרב צמוד, אלא הביסו אותו. וזה כאשר הקבוצות היו שוות ברמתן (לפי הציפיות לפחות).
    2. פפ הודח עם סיטי על ידי קבוצות נחותות משמעותית משלו. ההדחה בפני עצמה לא נוראית כמו העובדה שהוא פעם אחר פעם מודח מול אנדרדוג.
    3. פפ לא הפך את באיירן לפייבוריטית מול פורטו או את סיטי לפייבוריטית מול שאלקה או טוטנהאם. התקציב והסגל שיש להן הפך אותן לכאלה. למעט הניצחון מול ריאל הבינונית, הוא לא הדיח שום קבוצה טובה עם סיטי.
    4. כמעט בכל הדחה הוא ניסה איזה טריק שממש גרם לקבוצה שלו להיראות פחות טוב מבדרך כלל.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

Sturridge, Captain Canada ו-יאן קולר אוהבים את זה.
  3. Raulito Madridista

המשחק בגשר ב-2009 היה תצוגת השיפוט הכי גרועה חוץ מברצלונה נגד פ.ס.ז', לא מבין איך אפשר להתעלם מזה. זה לא מוריד מערכם כקבוצה ששיחקה כדורגל פסיכי, ועדיין, הם היו חסרי אונים שם, אף הגבהה של אלבס לא עברה את השחקן הראשון. יש קבוצות מדהימות שלא זכו בגביע.

את הרשימה של פפ אני מכיר בעל-פה, מבין כל רשימת 'המודחות' של פפ, הוא לעתים עשה את זה בסטייל אמיתי עם 0:4 על באיירן מפורקת בעונת הטרבל לדוגמא, שביעייה על לברקוזן, ועדיין הוא לא ניצח אף קבוצה שהוא לא היה אמור לנצח. זוכרים את המערך בלי קשר אחורי נגד ריאל ונגמר 4:0? את הספסול של מולר נגד אתלטיקו שהיא קבוצה שלא מניעה כדור, והפסד 1:0 בספרד? נגד כל הספרדיות בתקופת באיירן הוא הפסיד על ה-0.
    אם אתה משווה לעשור האחרון אז אין, מה עם מוריניו של פעם לדוגמא? הוא הודח פעמיים בפנדלים, מסכן. הוא ניצח את ברצלונה פעמיים כאנדרדוג. ומה עם אנצ'לוטי או היצפלד?
    ההדחות שמתקבלות על הדעת לטעמי הן ליברפול, ברצלונה וריאל מדריד. אתלטיקו זה פיפטי-פיפטי. טוטנהאם? מונאקו וליון בטח שלא. תקופת ברצלונה - מה ששלו - שלו.
    זה חוזר אגב לאותו דיון על השקעה חסרת תקדים בהגנה ועדיין אני לא רואה שם הגנה טובה ובטוחה, אם הוא אומר 'הרגשתי ששחקני ההגנה שלי איטיים אז הוספתי בלם נוסף' או משהו כזה..

4. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@yonmu,

1) זה לא הכמה פעמים עף בנוקאאוט כמו האיך. לא יכול להיות שמאמן יקבל קרדיט (מוצדק) על איך שהקבוצות שלו נראות בזירה המקומית ולא יקבל "קרדיט" על איך שהן נראות - לעיתים קרובות בגלל החלטות ישירות שלו - במשחקי הנוקקאוט בליגת האלופות. עונה אחרי עונה הוא מגיע עם סגלים מוכשרים ועמוקים בטירוף - כנראה בתנאים טובים יותר מכל מאמן אחר בהיסטוריה - והוא מחליט להתחכם בצורה מוזרה בגלל סיבות כאלה ואחרות. עד כה זה פגע מאוד בקבוצות שלו וזה משהו שכבר כתבתי לפני המשחק (לצורך העניין: גם מול ריאל לא אהבתי את ההרכבים שלו, אני חושב שסיטי זו קבוצה מוכשרת ומאומנת מספיק - בטח לא פחות מבאיירן - כדי לבוא ב-mode של דריסה מול כל יריבה. היא במילא לא מסוגלת להגן).

2) ההדחות שלו דומות מאוד. אף פעם הכדורגל של הקבוצות שלו לא מספיק מרשים מבחינה התקפית בשלבים האלה (מסוגל לזכור רק דריסה מוגזמת עם באיירן מול פורטו אומללה). תמיד ההגנה מקבלת שערים מביכים למרות השקעות של מאות מיליונים רק על החוליה הזו (המגמה צפויה להמשיך גם הקיץ). תמיד ההחמצות האומללות האלה שפפ חוטף עליהם (עוד) התקף לב ומחליט לדבר רק על זה ולא לקחת אחריות על השטויות שהוא עושה. תמיד השחקנים שלו נראים לחוצים פיצוצים. תראה איך באיירן באים לשחק מול כל יריבה ואיך סיטי (שוב, גם מול ריאל בינונית להחריד). הגרמנים מראים אפס רחמים ואפס כבוד מול כל קבוצה שהם משחקים מולה, ובצדק. סיטי מפוחדת בשלבים האלה כאילו אין לה את החלק הקדמי הכי מוכשר ועמוק בעולם. אבסורד. זה מתחיל מהמאמן וממשיך לשחקנים (בחייך, פאקינג פרננדיניו רץ אתמול באגף שדה ברוינה משחק פיבוט עם הגב לשער. מה).

3) שורה תחתונה: השנים האחרונות באירופה הן אנדראצ'יבינג ענק. אתמול זה כבר היה הכישלון הגדול בקריירה.

נערך לאחרונה ב: ‏16/8/20
  5. DRORIKO Member

אם הדחה ברבע גמר אלופות זה הכשלון הכי גדול שלו בקריירה שלו אז הוא במצב טוב.

6. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא מובן מאליו? אנחנו מדברים על אחד משני המאמנים הטובים בעולם שהוא גם אחד המאמנים הגדולים בהיסטוריה.

אבל אתה מציג את זה כאילו הבעיה היא בשלב שבו עף. הייתי אומר את אותו דבר אם זה היה גם קורה בחצי או בגמר. עם כל הכבוד לליון (באמת שזה כבר לא משחק ראשון שהם עומדים טוב במגרש ומקשים על קבוצות מוכשרות מהם בשנים האחרונות), אין סרט שקבוצה כמו סיטי לא צריכה לפרק לה את הצורה. מה שקרה אתמול זה אחד השלשולים הכי מפוארים שראיתי ממאמן ברמה הזו. על חארטות כאלה עפים הביתה אם לא קוראים לך פפ.

זו הזדמנות שלא תחזור בשביל פפ. תנאים טובים מאלה כדי לזכות בליגת האלופות לא יחזרו על עצמם.

LFC-Gerrard1, Sturridge ו-Bianconeri אוהבים את זה.
  7. Raulito Madridista

הוא גם קיבל קבוצות טובות, לא היה באיזה פורטו כמו מוריניו או בדורטמונד כמו קלופ. באיירן הייתה מכונה, טרבליסטית, קבוצה שהשחקנים שלה היו בשיאם כמו רובן וריברי, מה זה שווה שריאל לא עברה את החצי בברנבאו אם באיירן לא הגיעה לאף מצב? ברצלונה סבלה מעונה איומה אבל ברמת הכישרון הייתה כמה דרגות מעל ריאל מדריד שתי האליפויות, לסיטי היה את אגווארו, דה בריינה וסוללת שחקנים טובים גם אם סטרלינג התקדם אצלו. מה רצית, שיעוף בבתים? נגד ליברפול לפני שנתיים הוא קיבל שלישייה ולא היה להם סיכוי לחזור בגומלין.
    רק על המשחק נגדנו הייתי עושה לו הנחות כי בכל זאת ריאל הגיעה בכושר מעולה גם אם הכדור לא היה מרשים, עדיין יש לנו יותר ניסיון והמשחק של סיטי היה טוב, הייתה כובשת בכל מקרה גם בלי המתנות של ואראן.

אני גם חושב ששנה כזו לא תחזור, העובדה שמדובר במשחק אחד הייתה יכולה לעזור להם נגד באיירן, וריאל ובארסה החלשות הודחו, יובנטוס גם לא בתמונה, לפ.ס.ז' למשל אין יותר ניסיון ממנה. ההרכבים גרועים, החילופים לא בזמן, התוצאות גרועות.

8. DRORIKO Member

אותו מוריניו שבריאל קיבל את כל הכסף שבעולם וב-3 שנים הביא בסך הכל אליפות אחת ו-0 הישגים באירופה, שלא לדבר על על הפיאסקו ביונייטד. גם עם צ'לסי למרות ההצלחה בליגה אני לא זוכר הצלחה יתרה באירופה, דווקא אברם גרנט ודי מתיאו הצליחו יותר ממנו. למעשה ההצלחות היחידות של מוריניו באירופה היו עם האנדרדוג שדיברת עליו.

9. Raulito Madridista

לא מדויק, עפנו שש שנים ברציפות בשמינית הגמר כך שנוצר מחסום פסיכולוגי, פעם אחת זה קרה גם עם גלאקטיקוס (נגד ליון), הודחנו בפנדלים על ידי באיירן ב-2012, נגד מסי ב-2011 ונגד דורטמונד בערב בלהות, זה הרבה יותר לגיטימי. באותה עונה הדחנו את מנצ'סטר יונייטד באולד טראפורד עם 1:2. האליפות שלו הייתה על הפרצוף של פפ ובארסה החזקים, אליפות של מאה נקודות ו-121 שערים, אבל כיף לעוות את המציאות. מוריניו בנה את היסודות ללה דסימה מהם נהנה אנצ'לוטי. מדבר איתך על מוריניו בשיאו, מה אכפת לי מ-2015 ואילך? וצ'לסי של גרנט, מי בנה אותה, סבתא שלי ז"ל?

מאז ברצלונה הוא נכשל בליגת האלופות, זה מאוד פשוט. בהשוואה לכל תקופתו כמאמן, מוריניו עשה הצלחות גדולות בנוק אאוט לטעמי לא פחות ממנו, מדבר על תוצאות ולא על איכות הכדורגל. ומה עם היצפלד, אנצ'לוטי?

10. DRORIKO Member

נו אז 3 שנים מוריניו לא הצליח לשחרר את המחסום הפסיכולוגי הזה? בוא נגיד את האמת, מוריניו הגיע בשביל להחזיר את ריאל לקדמת הבמה האירופית, זה לא קרה. אז בסדר אפשר לנתח כל הדחה ולתרץ אותה, אבל את אותו הדבר בדיוק אפשר לעשות עם ההדחות של פפ בבאיירן. חגג אליפות על הפרצוף של פפ? יופי, אז פפ חגג פעמיים אליפות על הפרצוף של מוריניו(למעשה יותר אם מחשיבים את התקופה באנגליה). ומה זה בנה את היסודות? מה הוא סולל בונה? הוא הגיע בשביל לזכות בליגת האלופות לא בשביל שמישהו שיבוא 3 שנים אחריו יזכה בזה.

11. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

שוב פעם אני מצטט את @אלעד - הפעם לטובת הכלל כדי שמי שבא להגן על פפ יקרא שוב.
    אני אעשה לכם סיכום קצר
    1. פפ מאמן מעולה - אף אחד לא חשוב אחרת
    2. פפ בונה קבוצות שמשחקות כדורגל מדהים - אף אחד לא חושב אחרת
    3. אף אחד לא מבקר את פפ על כך שלא זכה בליגת האלופות
    4. מבקרים את פפ על הצורה שבה הוא הודח למרות שיכל בבירור לעשות יותר
    5. פפ משלשל,מחרבן,מקיא מהתחת בליגת האלופות - ומחרב במו ידיו את מה שעשה עם הקבוצות שלו

שאלות?

סיונרה, שי, oranfu ו-3 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  12. Raulito Madridista

"מחסום פסיכולוגי" - לעוף בשמינית הגמר, חצי הגמר זה הרבה יותר טוב, אלה הציפיות מאיתנו אם לא מעבר לכך ולכן אני לא מגדיר את התקופה של מוריניו אצלנו כהצלחה גדולה, אבל הוא הודח נגד באיירן מינכן וברצלונה שאלה קבוצות לא פחות טובות. מה עם האדום לפפה, אתה זוכר אותו? פפ הודח נגד יריבות חלשות ממנו לא פעם ולא פעמיים, ואני מדבר כרגע רק על התקופה אחרי ברצלונה. אני אזוז הצידה קצת ממה שכתבו מעליי- אפשר לבקר את פפ גם על כך שלא זכה בליגת האלופות בבאיירן מינכן לפחות. כמה פעמים ראינו את סיטי נותנת הצגה במעמד גדול בליגת האלופות? יש לה טיעון יותר טוב חוץ מה-1:2 בברנבאו?
    בוא תנתח לי את ההדחות כמאמן באיירן מינכן. 4:0 נגד ריאל בבית, מה תגיד על זה? מי בחר לשחק בלי קשר אחורי נגד הקבוצה המתפרצת הטובה באירופה? ההדחה נגד אתלטיקו, שוב הפסד 1:0 בספרד בלי לכבוש.

תשחזר שוב את התקופה של מוריניו אצלנו. די מאריה ואוזיל מי הביא? מודריץ' שנבחר איכשהו במארקה כרכש הכושל של העונה והיה הדבר שחסר לנו באמצע - מי הביא אותו? מוריניו החזיר אותנו להיות ווינרים. אתה מערבב לי שוב עם מוריניו שבסוף הקריירה\אחרי 2015.

13. yonmu Member

@Scouser
    1. נכון, אבל מצד שני - לא מעט פעמים הוא גם פירק כשהוא כן הדיח.
    מסכים שבמובן מסוים השיטה שלו בינארית - כשהיא עובדת היא דורסנית, כשהיא לא עובדת היא מאוד מאוד פגיעה.
    2. נכון, אבל שוב זה מגיע ממקום הפוך - הוא הופך את הקבוצות שלו לפייבוריטיות אוטומטית.
    3. עם סיטי הוא הדיח רק את ריאל הפייבוריטית. עם באירן הוא הדיח את יובנטוס ואת היונייטד. עם ברצלונה... לא צריך לספר, כן?
    4. כמעט בכל משחק ובכל עונה הוא עושה טריק מוזר ולא ברור. לפעמים עובד, לפעמים מתחרבש.

@Raulito תצוגת השיפוט היתה מזעזעת לשני הכיוונים. עם שיפוט הוגן בארסה היתה עולה בקלילות בלי דרמה.

@אלעד
    שוב, הביקורת הנקודתית במקומה לגמרי. הוא עושה הימורים ולפעמים הם משתלמים בענק ולפעמים הם מתפוצצים.
    וכן, בסך הכל מאז היציאה מברצלונה הוא טוב בליגות ואנדראצ'יבר באירופה.
    במה ההדחה אתמול שונה מהותית מההדחה מול מונאקו או מול טוטנהאם?
    בכל מקרה, ההודעה השנייה שלך מסדרת את המצב - אם אתה מציב אותו כ'אחד המאמנים הגדולים בהיסטוריה' ובקונטקסט הזה הוא מאכזב בליגת האלופות (בבאירן ובסיטי) - מסכים לגמרי.

פפ מאמן מאוד לא פשוט.
    זה הפך את הברצלונה שלו לקבוצה הגדולה בהיסטוריה,
    זה הופך את הקבוצות שלו לדורסניות בליגות,
    וכשזה לא עובד זה עולה בהדחות מול קבוצות שמאמן 'פשוט' היה כנראה מדיח.

14. DRORIKO Member

לא ראיתי את המשחק אתמול, יכול להיות שפפ עלה עם הרכב מוזר ועשה שטויות אבל מפה ועד לקרוא "משלשל"? על משחק אחד? תגיד לי כשפפ העיף את יובה האדירה של אלגרי הוא גם שלשל במכנסיים? כשהוא העיף רק לפני שבוע את ריאל של זידאן שכבר סיפרו לי שהוא המאסטר של הנוק אאוט הוא גם שלשל במכנסיים? נוק אאוט זה הדבר הכי טריקי בעולם ואני כבר מזמן הפסקתי לנסות להבין אותו. סימאונה שהעיף את אלוף אירופה קלופ קיבל בראש מרד בול לייפציג. סארי הפך לנטורה 2 בגלל שופט עם חלב על השפתיים שדפק את יובה. "מחרב במו ידיו את מה שעשה עם הקבוצות שלו" זה לא קצת דרמטי מדי?

15. Raulito Madridista

השאלה את מי פפ פירק, אם זה 1:7 על פורטו או משהו אני פחות מתרשם, סורי. גם אם נגד ריאל מדריד הוא היה מנצח 1:4 למשל, תוצאה שאולי הייתה יכולה לקרות באיתיחאד - הייתי מפרגן. בפועל זה היה רק 1:2. מי אמר שבאיירן מינכן ההיא נחותה מיובנטוס עם כל הכבוד? היא הגיעה עם תוצאה טובה של 2:2 מהמשחק הראשון לדוגמא. את ה"טריקים" לא הייתי מציין כמשהו טוב. גם אם ישים את ה-11 הצפויים שלו סיטי תהיה קבוצה מצוינת וקשה. ההדחה אתמול שונה מההדחה נגד מונאקו כי בדיעבד אתה מבין שלמונאקו היו את אמבפה ופלקאו ואחרים וליון קבוצה שסיימה במקום השביעי בצרפת.
    גם אני, כל ביקורת שלי כלפיו, לא המעיטה מהקריירה שלו, הוא לחלוטין מהגדולים בהיסטוריה ולא אמרתי שזידאן למשל גדול ממנו, או קלופ, או מישהו אחר. אני גם לא מזלזל בהישגיו בברצלונה על אף סגל מפלצתי. לטעמי צ'אבי תחתיו היה שחקן אחר ומסי החל את הפריחה האמיתית, גם אינייסטה. לא כל מאמן היה זורק את רונאלדיניו ודקו, וגם אטו. ניסיון אגב שהייתי מוכן לקבל זה להחתים את זלאטן. לא לעלות עם שלושה בלמים. פה המקום להזכיר שגם העונה הנוכחית שלוב ליגה הייתה חרא.

ואני חושב שהדיעה שלך על המשחק ההוא בגשר היא פשוט משהו שמתאים לבארסה-מאניה, לא פחות, וברור לי שאתה לא אוהד ברצלונה, תמוה בעיניי. יותר מזה, זו קבוצה ששיחקה כדורגל מדהים ומושלם, אבל העובדה שיש שם טרבל מחזק את התודעה כלפיה יותר משילוב בין צ'אבי-אינייסטה-מסי.

זידאן הוא עדיין "מיסטר נוק אאוט", ככה זה עם שלוש זכיות ברציפות ומעידה אחת. לזידאן היו מספיק תוצאות מרשימות במפעל. ניצחונות חוץ ענקיים..