ראית את המשחק אז? יפה שצ'לסי חזרה מפיגור 2-0 עם עשרה שחקנים, אבל על המגרש בפועל זה היה משחק של 5-0 בכיף. צ'לסי הבקיעה בערך בפעם היחידה שהתקרבה לשער (השיוויון של טורס היה בהתקפה האחרונה מול אין הגנה) ובארסה החמיצה בלי הכרה ממצבים מצוינים, כולל פנדל של מסי. אם תבחן את שני המפגשים תראה שבארסה הבקיעה בסך הכל 2 שערים מתוך איזה 15+ מצבים מעולים שהגיעה אליהם, בזמן שצ'לסי כבשה 3 שערים מאולי 4 בעיטות לשער במצטבר בשני המשחקים. זה הישג עצום לנוכח פערי הרמות בין הקבוצות, אבל על הדשא זו ממש לא הייתה התעלות - אלא פוקס. התעלות זה ה0-3 של מילאן על יונייטד בסן סירו ב2007, שרמסה קבוצה שעשתה עונה טובה ממנה, ה1-3 של אינטר שרמסה ברצלונה היסטורית של פפ ב2010, או ה0-4 של מילאן על ברצלונה בגמר 1994. ההשוואה בין הסגלים לא רלוונטית. ברור שלצ'לסי היו שמות גדולים יותר, אבל באותו שלב רובם היו כבר שחקני עבר בפועל / במקרה הטוב מעבר לשיא ורחוקים מאוד מלהזכיר את השחקנים המעולים שהיו בשנות ה2000. חוץ מדרוגבה וצ'ך (ששכחתי בהודעה הקודמת וגם לו יש חלק עצום בזכייה), אף אחד מהם לא נראה קרוב לרמה הגבוהה של אירופה בשום שלב בקמפיין ההוא - מה שאצל אינטר חלק מהשחקנים כן מראים די ברציפות במהלך הקמפיין (בארלה, באסטוני, אונאנה, הקאן ולאוטרו לפרקים). בקיצור - אני לא מתווכח עם הטענה שלסיטי יש יתרון ברור בגמר הזה, פשוט טוען שפערי הרמות הם לא משהו חסר תקדים ולאינטר כן יש את הכלים להצליח לעצור את המכונה של פפ כי היא קבוצה מספיק טובה לכך. ברור שאם אינטר תבוא עם תוכנית לא מתאימה וסיטי תהיה בזון זה כנראה ייגמר בכיוון של המשחקים נגד באיירן וריאל באיתיחאד, אבל אין סיבה לגמור את המשחק הזה לפני שריקת הפתיחה.
רק לוודא שעקבתי- אינטר יותר טובה מצ’לסי מודל 2012, אבל באותה רמה כמו מילאן, שקיבלה 5-0 מצ’לסי מודל 2023, כלומר צ’לסי הכי חלשה במילניום הנוכחי. משהו לא מסתדר. מסכים שהיום בלילה נגלה שאכן לא היה מה להשוות.
אוקיי, אז לפי ההיגיון שלך צ'לסי העונה גם עדיפה על טוטנהאם שסיימה 16 נקודות מעליה בליגה, בגלל שאותה מילאן ניצחה בסיכום 2 משחקים בצ'מפיונס?
השחקנים האלה כבר עברו מספיק כדי לא להרגיש לחץ מיוחד הפעם(בניגוד לגמר הקודם). במשחק אחד הכל יכול להיות, ואינטר זה בדיוק מסוג הקבוצות שיכולות להקשות על סיטי, אבל היתרון של סיטי היום יותר מכל העונות הקודמות זאת העובדה שמדובר בקבוצה מנוסה, שקולה ובעיקר חכמה וחזקה הגנתית. קבוצות חזקות מאינטר התקשו לאתגר אותה במתפרצות. הם משחקים 4 בלמים, וכשיש הרגשה שצריך עוד כיסוי גם משחקים עם גונדואן ליד רודרי. סביר להניח שהם יגיעו בגישה רגועה ויחכו להזדמנות שלהם מאשר להשאיר שטחים פתוחים כמו נגד צ'לסי.
לא. איפה שסיטי מעורבת, זה לא מעניין אף אחד. את זה אני יודע בוודאות מהפרמיירליג, וזה גם הרושם שאני מקבל מהסביבה שלי (בחיים וברשתות) לגבי הגמר היום. זו התחושה שלי. אין לה אפילו אוהדים שייצרו עניין. בגמר הקודם של סיטי נגד צ'לסי לפחות היה עניין כי באותה עונה צ'לסי תקעה את סיטי כבר כמה פעמים והייתה תחושה אמיתית שהם סוג של קריפטונייט עבורה. וכך גם היה בגמר. הפעם לצערי קשה מאוד מאוד לראות את אינטר מסתדרת איתה. אבל אולי.
ההיגיון שלי אומר שאם כבר נכנסת להשוואה המוזרה הזו אז לפחות תמצא טיעונים טובים ממיקומים בליגות שונות ב- 11 שנים הפרש. ההערה על מילאן הייתה רק להמחיש עד כמה ״לעשות לה בית ספר״ זה הישג צעצוע, בטח ליד לעבור את ברצלונה 2012. כהערת אגב- בפעם הבאה שאתה מחפש דוגמה לפערי רמות בגמר, לא צריך כבר ללכת עד 2012. אפשר 2022.
מה הקשר בין מחט לתחת? פתחו דיון בפורום, מישהו פה כתב שזה על הנייר הגמר הכי חד צדדי בהיסטוריה של ליגת האלופות, אז עניתי לטענה הזו ונתתי לו דוגמה אחרת מההיסטוריה של פערי רמות קיצוניים לא פחות לדעתי. לתת את הפערים בין ליברפול לריאל בעונה שעברה כדוגמה רלוונטית לגמר הכי חד צדדי אבר זה דמגוגיה בשקל. אני כאילו אמור להיעלב מזה או משהו? כי לי אין שום בעיה לשמוח מהזכייה ובמקביל להודות שריאל לא הייתה הקבוצה הכי טובה בעולם ואולי גם לא הרביעית בטיבה בעונה שעברה. אם אתה מרגיש לא בנוח עם הטענה על הקבוצה החלשה שלכם בעונה ההיא זו בחירה שלך (כאילו שזה מוריד במשהו מהשמחה או הגודל של ההישג מלפני 11 שנה), אל תשליך את זה עליי. אם הטענה המקצועית היחידה שלך בדיון היא "אבל עברנו את ברצלונה 2012" אז זה מסכם הכל.
יש לי תחושה שנקבל גמר בסגנון של ליברפול - טוטנהם. גם אז הייתה פייבוריטית ברורה אבל עלתה עם משקולות על הרגליים ולא שיחקה את המשחק השוטף שלה. סיטי במשחקי חוץ בדרך כלל מאופקת אז בגמר על אחת כמה וכמה. לדעתי היא תנצח בסופו של דבר אבל לא שחיטה.
-ברצלונה בעונת 2011/12 סיימה ללא תואר גדול אבל עדיין הייתה קבוצה מצוינת של 91 נקודות ליגה, עברה את ריאל מדריד בגביע המלך וזכתה בסופרקופה על חשבונה. צ'לסי הייתה קבוצה סתמית לחלוטין וחלשה שסיימה במקום השישי בפריימרליג. -כל אזכור לגבי העונה שעברה בגמר הוא נכון, אבל מה לעשות הטענה הזו נגד ריאל מדריד קצת בעייתית, ככה זה נגד המלכים של אירופה. השחקנים שלנו יודעים היטב איך לשחק במשחקים האלה. גם הגענו לגמר עם רביעיית השחקנים החשובים שלנו בכושר שיא: קורטואה-מודריץ'-ויניסיוס-בנזמה. מנצ'סטר סיטי הייתה טובה יותר מריאל, גם ליברפול, גם פריז סן ז'רמן, ואנחנו נכנסים למקום הרביעי 'המכובד'. או שיבואו שוב לקשקש לנו על צמד המשחקים נגד צ'לסי. היינו פייבוריטים לפני המשחק, עלינו בצדק.
איזה דרמה דה בריינה נפצע, יש לך רק פיל פודן ומאחרז על הספסל. כמה עוד התקפות גריליש הולך להחריב לסיטי במשחק הזה? המתנה הכי טובה שסיטי יכולה לתת לעולם זה להפרד מפודן ולהשאיר את גריליש.
איזה שחקן סתמי הגריליש הזה. רוב המסירות שלו זה או אחורה או לרוחב . מאחרז ופודן 2 רמות מעליו . איזה שחקנים אדירים יש לסיטי על הספסל . לא היה מעולם מאמן כדורגל שקיבל תנאי אימון כל כך טובים כמו גווארדיולה בסיטי .