גמר ליגת האלופות 2022: 0-1 קטן ואליפות אירופה מספר 14 לריאל מדריד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Raulito, ‏28/5/22.

1. Raulito Madridista

מאנה הטעה שני בלמים ברחבה בצעד מהיר, זה מהלך של יכולת אישית אבל זה לא כמו ויניסיוס שעבר את פרננדיניו ורץ חצי מגרש או שמסי עובר 5-6 שחקנים, זה מהלך לגיטימי מאוד של חלוץ. היו מהלכים קבוצתיים לא רעים בכלל. ההצלה של קורטואה מול סלאח עם הרגל היא לא הגיונית וגם הכדור שהוא לקח בחצי גובה. האמן לי שריאל הייתה שמחה לגעת קצת יותר בכדור, לצאת יותר קדימה וגם להגיע למצבים. קבוצות גדולות (מכוון לליברפול, והיא קבוצה גדולה) - מבקיעות שערים גם ממצבים שהם לא לדחוק מול שער חשוף. ואסור לשכוח, ליברפול פגשה קבוצה. אין לנו משחק הגנה טוב אבל התבקרנו וזה חיפה על כך. אתמול קאסמירו היה טוב, אתמול קרוס במחצית השנייה היה טוב. יש לנו שחקני הגנה טובים - קרבחאל שהיה בסדר, מנדי..

@wings, אולי אני שופט את בנזמה במונחים של העונה הזו בלבד וזו הטעות. הוא הרגיל אותי שכל מהלך גדול. אין לי בעיה שלא הבקיע, קורה. אני פשוט מאוכזב שהוא לא הצליח אפילו לבעוט. הוא גם פישל בדריבל לקראת הסיום והרס איזה 2-3 התקפות. אבל אחרי עונה כזו אני סותם את הפה, מותר לו. הוא היה כל כך גדול. ואת הגמר ראיתי עם החולצה שלו - לא מובן מאליו. מי היה מאמין לפני שנים ש..

wings אוהב/ת את זה.
  2. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

המצב של סלאח זה לא מצב מצוין בעיניך? זה 1 על 1 מול השוער מזווית לא אידיאלית אבל בטח שלא זווית צרה מדי. בעיטה של מאנה מ12-13 מטר מאמצע הרחבה זה לא מצב מצוין? לא מבין את הטענה שלך האמת.

ולא כתבתי שריאל בקושי הגיעה למצבים, לא יודע מאיפה הבאת את זה. כתבתי רק על המצבים שלנו.

תמנון אנושי: כל ההצלות של קורטואה בגמר | ספורט 5 - VOD

לא מדובר פה באונס שלנו, אבל מצבים טובים היו פה, לא מבין איך אפשר לטעון אחרת. וזה סרטון בלי עוד החמצות כמו של קייטה שלא הגיעו למסגרת בכלל.

oranfu אוהב/ת את זה.
  3. סמואל אטו Member

לא, לא הייתי מגדיר אותם כמצבים טובים בכלל. ליברפול שיחקה דרך יער של שחקנים, זה מאוד לא נוח.

נ.ב.
    בעיטה של סלאח עם אפס עוצמה ומזווית אפס זה מעיד על מצב טוב?
    או שהכדור נבעט מבחוץ ובמקרה פוגע בז'וטה ובכאילו מאיים על השער?

4. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

"היא לא משחקת כדי להגיע למצבים, היא משחקת בשביל לנצח" זו ססמא הרבה פחות חכמה ממה שאולי היה נדמה לך שכחשבת עליה.

יש פה אובר ניתוח קיצוני של ריאל מדריד. שוב אני חוזר לעניין של פרשנות תוצאה קלאסית - ריאל מדריד ניצחה, לכן עכשיו כולנו כדי לצאת חכמים ומביני עניין צריכים להעמיד פנים שכל מה שקרה היה בדיוק מה שהיא התכוונה שיקרה. היא לגמרי התכוונה במשך 45 דקות במחצית הראשונה לאבד כל כדור בקישור כשהיא מנסה לצאת קדימה ובקושי לעבור את החצי ולהסתמך על השוער שלה. ברור. הכל לפי התכנית. נו, די עם גניבת הדעת הזו.

היא ניצחה את המשחק כמו שניצחה את כל השאר בנוק אאוט. מזל\אופי\מזל ואופי, כל אחד יקרא לזה איך שבא לו לפי האג'נדה האישית שלו.
    ואף אוהד ליברפול לא בא אליה בטענות אגב. לא צריך ישר להיכנס למגננה. הסיבה היחידה שזה עולה היא כי יש פה אנשים שמשתמשים בגמר הזה כדי לחלק לנו כל מני קטנות. חלקם מרירים שלנסות להוציא מאיתנו תגובות זה המעט שנשאר להם כדי להשכיח את העובדה שבעונה הבאה מחכים להם המראות של הארי מגוויר מג'עג'ע על הדשא בקזחסטן אחרי עשור של חוסר רלוונטיות לשום דבר ואף אחד ועם הפנים לעוד עשור של אותו דבר.

5. סמואל אטו Member

לא כולם חכמים כמוך, מה נעשה.
    אני אחשוב על סיסמא אחרת במיוחד בשבילך.

6. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצטער שנפגעת.
    אנצ'לוטי גאון. גול אחד ממצב אחד זו תכנית ברורה, הוא אפילו הזהיר אותם בחדר ההלבשה שלא ינסו בכלל לאיים על השער יותר מפעם אחת. שיעיפו גם כדורים החוצה תחת לחץ כדי לגרום לזה להיראות אמין. מאסטרקלאס איטלקי משובח.

צודק, הלאה.

yakov_y, Civil ו-oranfu אוהבים את זה.
  7. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוב אז כנראה שהתפיסה שלנו של מה הוא מצב טוב שונה לגמרי. מבחינתי המצבים המדוברים של סלאח ומאנה הם לא פחות ממצוינים, באחד הוא היה מאוד קרוב לשער ולא היה אף אחד בדרך שלו, בשני הוא היה במרכז הרחבה, 12 מטר מהשער כשרק אלאבה בינו לבין השער.

שאר המצבים נעים בין סבירים לטובים, דווקא 2 הבעיטות הראשונות שלנו למסגרת (תיאגו מ16 מטר חופשי על סף הרחבה וסלאח בנפילה אחרי קרוס של טרנט) היו מצבים טובים בעיניי. קייטה מקצה הרחבה כשאין נפש חיה מסביבו ברדיוס של 5 מטר זה גם מצב מעולה, זה שהוא החליט לשגר גרסה משלו לSpaceX זה לא הופך את זה למצב פחות טוב.

הנגיעה של סלאח מזווית 0 והדיפלקשן על ג׳וטה מוגדרים אצלי כמצבים סבירים, לא יותר.

oranfu אוהב/ת את זה.
  8. סמואל אטו Member

לא, לא, ברור שהתכנית שלו הייתה לשחק כמו סיטי עם שליטה של 80 אחוז בכדור ו-30 בעיטות. כמו שריאל עשתה כל העונה.
    איזה כישלון של אנצ'לוטי. מזל שיש לו מזל.

9. סמואל אטו Member

הבעיטה של קייטה אולי הדבר היחיד שאני מסכים פה, חבל שהגיע אליו.
    זה שמאנה צריך לעשות רונאלדיניו ועדיין אלאבה מגיע כדי לעמוד בינו לבין השער זה לא כזה מצב טוב. סביר אולי, אבל רק כתוצאה מהברקה אינדיבידואלית, לא משחק קבוצתי.

הדיפלקשן של זו'טה בעיני זה כלום ושום דבר.
    מהלך סתמי, בעיטה סתמית שבמקרה פגעה בו. מה יש בזה בהקשר של רמת המשחק של הקבוצות?

10. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

@סמואל אטו
    קודם כל, אתה חוזר על הקטע של משחק קבוצתי לעומת הברקה אינדיבידואלית, לא מבין מה זה בא להראות. דיברנו על איכות מצבים, לא על איך בדיוק הגענו אליהם. ומה זה לעשות רונאלדיניו? לבעוט מהמקום? תסתכל שוב על התקציר כי זה לא מה שקרה.

הדיפלקשן של ג׳וטה הוא דוגמה לסיטואציה במשחק שבה היו לנו 3-4 שחקנים ברחבה והיה אוויר, אמנם הבעיטה/מסירה של טרנט הייתה רעה אבל הפוזיציה שלנו הייתה טובה מאוד שם. שוב, מצב סביר, מזליקי אבל סביר.

שוב אני לא מבין את הטענה שלך. היו לנו 2-3 מצבים מצוינים, עוד כמה חצאי מצבים, למשחק גמר זה הרבה. xG באיזור של 2, ראיתי גם 1.88 וגם 2.14 בחלק מהמקומות. היינו טובים יותר ומסוכנים יותר מריאל לאורך ה90 דקות. מה הבעיה?

11. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

בהחלט מזל שיש לו מזל, רק בלי הציניות.
    מה הסלידה הגדולה מלהודות שיש מזל בנוק אאוט? אני אספר לך משהו, כשניצחנו אתכם 4-0 ב2019 היה לנו מזל, הדברים הלכו איתנו ואם תקיים את המשחק הזה עוד 10 פעמים כנראה שלא ננצח 4-0 באף אחד מהם ואנחנו בחוץ.

אובר אנלייז על סמך תוצאה. ריאל באה, די התבטלה, שמה גול ממצב איכותי אחד שיצרה ואז ידעה לשמור על זה. לפעמים הכדורגל עד כדי כך פשוט.

12. סמואל אטו Member

הטענה הראשונית שלי הייתה שליברפול לא הייתה עדיפה על ריאל, ועושה רושם שהדבר היחיד שמסתמכים עליו כדי לגבות את הרעיון שליברפול היו עדיפים זה כמות המצבים.
    בעיני, סיטואציות כמו ז'וטה והבעיטה של מאנה רק מעידים עד כמה היה קשה לליברפול לייצר מצבים טובים, וזה בדיוק איך שריאל משחקת ומצליחה בליגת האלופות כבר קרוב לעשור.
    לריאל לא הייתה בעיה לספוג את ה"לחץ ההתקפי" של ליברפול כל עוד מדובר במצבים לא נוחים(וכן בסגנון כזה לפעמים גם יש מצבים יותר נוחים ליריבה) ולחכות לרגעים שלהם.
    אני חושב שבסוף היה משחק שוויוני שהיה יכול ללכת לכל כיוון בהתאם לסיטואציה שהתפתחה. ליברפול בבירור לקחה על עצמה את תפקיד ביוזמת, אבל זה לא עשה אותה לקבוצה העדיפה(לפחות לא אתמול).

orelh94 אוהב/ת את זה.
  13. סמואל אטו Member

חחח אני סולד מלהגיד שיש מזל בנוקאאוט?
    צחוקים איתכם פה. מעניין אם זה מזל כשפפ עף מהאלופות. כנראה שפחות.

לא מבין מה הפואנטה שלך.
    לא טענתי שריאל נתנה משחק ענק, רק שליברפול לא הייתה עדיפה.
    וכמו שכבר כתבתי, ביום אחר המשחק היה הולך לכיוון אחר.

14. orelh94 Member

הכל מזל. לעבור את אחת הדרכים הקשות בהיסטוריה של המפעל - מזל. לקחת 5 גביעי אירופה ב-8 שנים - מזל!
    חצאי גמר לכל הפחות - גם זה כמובן, איך לא, מזל!

נשגב מבינתי איך לא ברור שיש פה תכנית עבודה מבוססת של מועדון במטרה לכבוש את המפעל הזה, דבר שפרז דיבר עליו פעם אחרי פעם. התוצאות מדברות בעד עצמן. עד אז תמשיכו להתמרמר ולשלשל במכנסיים כשאתם מקבלים את ריאל. זכורות לי בעיקר התגובות המתנשאות בפורום של ליברפול. מה אני אגיד לכם? 14 גביעים. אתם תתמרמרו ואנחנו נחגוג.

15. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

ברוך הבא לאטלטיקו. אצלינו 1:0 קטן משער במתפרצת זה ניצחון לגיטימי ומוצדק. ריאל יודעת לנצח, אנגלים לא יודעים להפסיד.