הולנד זה פשוט אוסף של שמות, לא יותר מזה... גרמניה עשתה להם ביצפר ואני עדיין לא מבין איך לעזאזל התוצאה היא רק 1:2 ולא 0:4 עד שזה לא רשמי אני לא חוגג http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
ארז שים לב ששוב כתבת על ההגנה. VDV אפס היה החידוש היחיד שלך בפוסט הזה. אני מבין שההגנה גרועה, וגם שההגנה גרועה קשה יותר מנטלית לייצר התקפה איכותית, אבל מה עם הציפיות שלך מסניידר? מה הציפיות שלך מרובן? בהם אסור לגעת ולבקר כי הם הגיבורים של דרום אפריקה? ואן פרסי קיבל כדור נורמלי אחד הערב, מואן בומל, והחמיץ. אחרי זה הוא ייצר מכלום גול. מעבר לזה הכדור כמעט לא היה ברגליים שלו. הוא היה המון ברגליים של רובן, ברגליים של סניידר. מה הם עשו איתו. בנוגע להונטלאאר, אתה צודק זה לא הוגן לשפוט אותו. התייחסתי למה שהוא עשה במחצית שלמה שבה הוא היה על המגרש. לא משם תבוא הישועה. דרום אפריקה הייתה לפני שנתיים. רובין הגיע לשם אחרי שהוא שיחק מעט מאוד כדורגל במהלך העונה ובטח לא השחקן השלם שהוא עכשיו. היה לי קשה לבקר אותו אז כי גם אני לא הייתי בטוח ב100% שמדובר בשחקן שיש לו ברגליים 30 גולים בעונה בפרמיירליג עד שראיתי את זה במו עיניי. דפדף הלאה, הסרט של דרום אפריקה נגמר ומה שיש זה נבחרת עם הגנה גרועה וקישור לא מתפקד.
10 הדקות האחרונות של המשחק הזה היו מדהימות. הרי ברוב המוחלט של המקרים כשקבוצה בפיגור של שער אחד היא מפעילה לחץ לקראת הסיום, גם אם היא נחותה בהרבה מהיריבה שלה, פשוט כי ככה זה בכדורגל. הערב ב-10 הדקות האחרונות ההולנדים בקושי נגעו בכדור, וגם מעט הנגיעות האלה היו הרחקות סתמיות של הילד ווילמס לרגלי הגרמנים. הנשרים פשוט הניעו כדור מרגל לרגל ברוגע, בלי שום לחץ הולנדי על הכדור. מבחינת כישרון הסגל ההולנדי לא נופל מהסגל הגרמני בהרבה לדעתי. נכון, יש יתרון בולט לגרמנים בחלק האחורי, אבל עומק ואיכות כמו שיש להולנדים בחלק הקדמי אין להרבה נבחרות בעולם. ההבדל הגדול שניכר היום הוא באימון ובמוכנות של הנבחרות למשחק הזה. גרמניה ידעו בדיוק מה הם רוצים לעשות והם נראו כמו קבוצה. הולנד נראו כמו אסופת אינדיבידואלים מוכשרים (או חסרי מושג במקרה של ה"הגנה" ההולנדית) שנפגשו לראשונה כמה דקות לפני שריקת הפתיחה. אפס תיאום גם בחוליה האחורית (ראה שבירת מלכודת הנבדל של ואן דר ויל בשער הראשון) וגם בחלק הקדמי, שם שחקנים הלכו לבד או התחבאו מהכדור. הופעה אדירה של הגרמנים היום, התוצאה עושה להם עוול http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
אתה משעשע, שכולם דיברו על אפשרות כזאת שהם ישחקו ביחד, וגם בהולנד רצו מאוד לראות אותם ביחד (ואן פרסי טיפה בצד או מאחורה) סיירת ארסנל קפצה עלינו וטענה שעם כל הכבוד למלך השערים של הבונדסליגה, אף אחד לא לוקח את תפקיד חלוץ השפיץ מואן פרסי וואן פרסי לא זז לשום מקום! מוזר שדווקא הגול שלו הגיע שהצייד היה על המגרש, כחלוץ שפיץ.
היה מדהים לראות את המלחמה של הגרמנים. בואטנג שעצר עם הגוף את הפצצה של סניידר, האמלס שהוריד את ואן פרסי בכוח ובלי עבירה אחרי ה2-1 והחטיפה של קלוזה שיכולה הייתה להיגמר בבדיחה על חשבון סטקלנבורג. פשוט מדהים. מישהו אמר נבחירת חסרת אופי?
אני לא זוכר את שמו של הקשר האחורי של דנמרק, זה אולי היה יהיר, שחצני ומתנשא, אבל הוא אמר את המילים הבאות: הולנד זה אסופה של שחקנים מאוד מאוד מוכשרים, אנחנו לעומת זאת - נבחרת. נראה לי שזה ממצה את הטורניר שלנו.
אה, אוקיי, אז הגול לא הגיע ממהלך אינדיווידואלי של רובין אלא בזכות התנועה ללא כדור ופינוי השטח של הונטלאאר. ברצינות- הנוכחות של הונטלאאר על המגרש תרמה משהו בגול הזה? אנחנו מדברים רק על הגול הזה כי הוא היחיד עד כה בטורניר...
לא, אבל העניין הוא שלדעתי בכל אופן, זה לא היה נראה כל כך רע ששניהם על המגרש. ומין הסתם ששניהם שם אז ואן פרסי בא אחורה כי ואן פרסי יותר ורסטילי. אתה מוזמן לגשת לדיון של הולנד ולראות את הכח שלך (יאמר לזכותך שלא היית שם) מפוצץ בכלל את האפשרות הזאת שהם יהיו ביחד, כי אין סיכוי שואן פרסי זז. רק רציתי להראות, אם או בלי קשר לגול, שזה אפשרי.
אני גם לא חשבתי שזו אפשרות טובה שהם ישחקו ביחד, כי יצאתי מנקודת הנחה שהקישור יתפקד, ותפקידו של החלוץ הבודד במערך יהיה להיות שותף חכם למהלכים האלה והפינישר. בהתבסס על העונה האחרונה שני השחקנים יכולים לעשות את זה מצויין אבל רובין עדיף. במשחק מול דנמרק זה לא הלך לרובין, אבל לעבור ולראות בדיון שהשחקן ההתקפי היחיד שבאים אליו בטענות הערב זה רובין (ואני מניח ששי כתב את הפוסט לפני הגול ובכלל הרעיון זה לא ליפול עליו אלא להבין את הטרנד הרווח פה בדיון) זה נראה לי מוגזם.
שוב, לא יודע לגבי שי, אבל זה עניין של ציפיות. אבדו לנו הציפיות מרובן, ואני לא יודע מה אתה רוצה מסניידר שהיה מצויין מול דנמרק (אכן לא משהו היום, אבל בסך הכל הוא מספק את הסחורה בנבחרת). עדיין - לא משתווה לאכזבה הכללית מרובין. עם כל הניסיון להיות רציני שנייה ולא להתייחס אליו כשחקן פיינורד לשעבר, ברצינות. ושוב, זה משהו מעבר למשחק כזה או אחר (בפעם המיליון לדעתי הוא היה בסדר היום). ** אגב, עוד מישהו זוכר את הצמד הקטלני מהמונדיאל, אלה שחיסלו התקפות עוד לפני שהם הגיעו להגנה? קראו להם מיסטר דה יונג ומר ואן בומל. כל המוצא זכר אליהם מתבקש להגיע לעמדת ההנהלה.
הרצליה עד המוות, עקב הצבא אני לא עקבתי באדיקות אחר הדיון של הנבחרת ההולנדית וגם לא צפיתי במשחק הראשון של ההולנדים בטורניר מול דנמרק. עם זאת, אני מעוניין להבהיר משהו לגבי רובין ואן פרסי: אף פעם לא טענתי שהוא איננו יכול לשחק בצוותא עם הונלטאר לידו/מלפניו בחוד. הטענה שלי היתה לגבי כך שהוא איננו צריך לשחק באגפים ובוודאי שלא באגף השמאלי ועל כך יש הבדל משמעותי מאוד. היום, מול הנבחרת הגרמנית בתחילת המחצית השניה, ואן מרוויק ביצע חילופים נכונים (חילופים שלא היו צריכים להתבצע בכלל מכיוון שזה ההרכב שהיה צריך לשחק מלכתחילה) כשהכניס את ואן דר וארט במקום מארק ואן בומל (היה חלש מאוד ואחד מהאחראים הישירים לשני השערים שהולנד ספגה בגלל שהשאיר בצורה חופשית למדי את שוויינשטייגר שעשה כרצונו על המגרש כאשר חמד בכך) ואת הונטלאר במקומו של אפלאיי שלא תרם כלום למשחק ההולנדי ההתקפי. כתוצאה מכך, ואן דר וארט נכנס למרכז השדה וגרם לסניידר לזוז שמאלה יותר ולואן פרסי לשחק יותר כחלוץ שדומה לזה שמשחק בארסנל בגלל שעכשיו הוא קיבל שטחים הרבה יותר פנויים וזוהי גם הסיבה העיקרית שהוא הבקיע את אותו השער מחוץ לרחבה לקראת סוף המשחק. את מצבה של הנבחרת ההולנדית סיכמו היטב כבר בדיון לפניי: אוסף של אינדיבידואלים התקפיים ברמה הגבוהה ביותר. קבוצה מאוזנת ומלוכדת היא בוודאי שלא.
AW forever, הרשה לי להגיד משהו. אם ואן מרווייק היה מאמן רציני הוא היה חוסך מהגיבור שלך ואן פרסי את ההתעללות בחוד ההתקפה של הולנד. כבר שנתיים שואן פרסי מראה שהוא לא מתפקד כמספר 9 באוראנייה. לא מעניין אותי ארסנל שמרסנל. בנבחרת ואן פרסי לא הצליח כמספר 9 במונדיאל ובמוקדמות האחרונות. לא סתם הנטלאר כבש הכי הרבה באירופה מבין כל השחקנים ששיחקו במוקדות האירופאיות... אז המאמן היקר בשם ברט ואן מרווייק המשיך להאמין בסיפורי אלף לילה ולילה מלפני שנתיים שואן פרסי יפציץ כמספר 9. אני סתם אוהד שלא מבין בשום דבר, אבל בטלוויזיה ההולנדית דיברו בשבועות האחרונים אינסוף שהנטלאר צריך להיות מספר 9 וואן פרסי צריך להיות האיש שינוע סביבו. לצערי רק היום במחצית האדון הנכבד בשם ברט ואן מרווייק הבין שאולי אביו נכדיו כבר לא יכול להתמודד ברמות הכי גבוהות רצה הגורל ורובין ואן פרסי כבש כשהנטלאר פינה לו את הדרך...שני השחקנים בכושר הכי טוב במחנה ההולנדי שיתפו נהדר פעולה, אבל עכשיו אנחהו צריכים נס...2-0 נגד פורטוגל וניצחון גרמני נגד דנמרק יגרמו שוב לחיוכים ברחובות הולנד. אני חושב שלא מגיע לנו, אבל אם נצליח להרוס את התכניות לרונאלדו ושות' אז היורו אולי ייגמר בשבילי עם חיוך קטן...
לדעתי הקונספט של שני קשרים אחוריים נכון להולנד נגד נבחרת כמו גרמניה. ל"ספרדים" יש אותן טענות נגד המאמן שלהם וסגנון משחק דומה, ההבדל בין המקרים נובע ארבעה גורמים: א. ההגנה ההולנדית היא פשוט איומה ברמת הפרסונל ואתה לא יכול לחשוף אותה עד כדי כך נגד יריבה ברמה גבוהה. ב. הקישור ההולנדי לא מחזיק בכדור 70 אחוז מהזמן, עוד סיבה לכך שההגנה שלו חשופה יותר. ג. שחקני החלק הקידמי בהולנד הן הרבה יותר פרימדונות (מלבד סניידר) ולא עובדים בלי הכדור כמו המקבילים הספרדים שלהם. ד. מעבר ליכולת, הולנד בכלל וההגנה של פרט פשוט איטיים בצורה מחרידה. הפורטוגלים למשל, על בעיותיהם, הם לפחות נבחרת מאד מאד אתלטית כך שהגרמנים לא יכולים לייצר מולם את אותו יתרון מוחלט בכל התקפת מעבר. החולשות שהזכרתי מאד משמעותיות נגד נבחרת כמו גרמניה שלא דוחפת אותך לשער שלך (אז הצפיפות יכולה לחפות על רמה לא גבוהה של שחקני ההגנה) אלא מחכה מאחור לחטיפת הכדור. הבעיה ההולנדית היא לא בקונספט אלא בביצוע: שני שחקני הקישור האחורי היו פשוט איומים וגם בתקופה טובה יותר שלהם, לא תורמים כלום להתקפה. איפה רייקארד שצריך אותו?
ניצחון בשני שערים על פורטוגל והפסד דני לגרמניה זה ממש לא "נס". לא הייתי ממליץ למישהו לשים את הבית שלו על זה, אבל כבר קרו דברים יותר מוזרים בכדורגל. ואם כבר עולים לרבע גמר, לא משנה איך הגעת לשם (כמו שההולנדים זוכרים מצוין מהצד השני באליפות הקודמת).