שאלה מצויינת. מורים מעדיפים מפרטים, כי זה יוצר צליל מדוייק יותר, אני מעדיף דווקא לפרוט ידנית. יש לזה צליל יותר חם לטעמי, חוץ מזה שמפרט ממש לא נוח לי.
קודם כל, המיתר הכי דק הוא הראשון, זו מוסכמה עולמית, ארתור, אל תגיד לו שימשיך לחיות עם הטעות הזו. לגבי קלאסית, חשמלית, אקוסטית ומה עדיף, הכל תלוי בסיגנון, אם אתה מנגן רוק, צריך את השריגים הנוספים, את הדרייב, את המתיחות של ה 2 טון וכו', קלאסית זה לא בשבילך, אבל מוזיקה קלאסית, ליווי, ג'אז או בלאדות רוק, קלאסית מתאימה מאוד. אקוסטית, לא מוגברת, היא איפשהו באמצע, היא מביאה את הפאנץ' והקראנץ' של החשמלית אבל גם עדיין מביאה סאונד טבעי (אני מדבר על האקוסטיות הטובות). לגבי אצבעות או מפרט, שוב, תלוי מה אני מנגן, למשל עכשיו אני לומד את גרינסליבס, רק אצבעות, לעומת זאת את סטריאני אני לא אנגן עם אצבעות. ואין דבר כזה שמורים מעדיפים משהו מסויים, עזוב את זה שזה תלוי במורה עצמו, אבל בעיקרון המורה צריך לפתוח בפניך את שתי האופציות ולאפשר לך את אפשרות הבחירה.
אני אישית מעדיף מפרט... זה נותן צליל יותר מטאלי, כמושאני אוהב (באקוסטית שלי)... חבר שלי מלמד אותי לנגן עכשיו עם מפרטי אצבע... אני אחזור אליכם עם זה... נראה עד כמה זה יעבוד. ארתור, מחפש מפוחית...
לי יש אקוסטית מוגברת ולפעמים אני מנגן עם מפרט ולפעמים לא... לא קבוע או משהו כזה... וגם אבמת ראיתי שהוא כתב לי שהמיתר מי הגבוהה הוא הוא מיתר 1...ב(צדקתם... אני לא זכרתי).
אני רוצה לחדש את הדיון בשאלה הבאה: איזה גיטרה אתה מעדיף?: קלאסית, אקוסטית, חשמלית, באס וג'אז. אני מעדיף אקוסטית כדי לנגן שירים וכל מיני יצירות, ואני מעדיף חשמלית כדי לנגן סולואים, רוק, וגם שירים שמתאימים לגיטרה חשמלית.
יש לך את תיהן? אני מנגן על אקוסטית של פנדר כי אין לי משהו חוץ מזה... ואגב, היום ניגנתי בגיטרה חשמלית של חבר שלי... Gibson SG אדומה! גיטרה מדהימה...