דיון ההיכלים

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י kfiros, ‏27/12/11.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינתי אולם של 3,000 הוא ביזיון עבור הפועל, אנשים אומרים הם לא צריכים וזה, אבל מה הם לא ישאפו לקחת אליפות? הם לא ישאפו לשחק ביורוליג? עם אולם כזה הם לא ישחקון ביורוליג. הם חייבים אולם של 5,000 מינימום ואם לא יהיה כזה בעיניי זה ביזיון.

מבחינת אולמות כיום קיימים אולם 2 אולמות בעיניי עד שנראה צורה אמיתית:

נוקיה, ת"א, 11,700 מקומות
    דארט בויד, אשקלון, 3,300 מקומות שיכול עם הוספה להיות 5,000 כמו בגמר גביע לפני כמה שינים.

מה בתכנון בתאכלס?

חולון - 5,000
    היכל הפיס, ירושלים - כמה יכיל בסוף בשלב ראשון? סה"כ?
    ראשון לציון - 5,000 - זה חרטא?
    חיפה שאוטוטו הופך להיות אולם איכותי באמת עם 5,000 מקומות, עכשיו נראה את הכוח של מכבי חיפה אם קיים כזה כמו בעונה הראשונה שלהם.
    עדיין זה לא מספיק.

אני זוכר שאבנר קופל אמר שישראל תציע את עצמה לארח את אליפות אירופה 2017 בישראל, עם איזה מתקנים? כי זה עדיין לא מספיק.

צריך אולם אחד של 10,000 ומעלה לשלבים המאוחרים.
    עוד 2 אולמות לשלב שני של הבתים - מינימום 7,000 מקומות
    ועוד 4 אולמות לשלב ראשון - מינימום 5,000 מקומות

מה גם שבעיניי נוקיה קטן, פיינל פור אנחנו לא יכולים לארח יותר, עד אשר יבנו פה איזה מפלצת של 17,000 מקומות, והאמת אפשר לבנות במקום נוקיה אבל אז הנכדים שלי יראו את זה רק.

2. זכאי Member

עומר, יש תמונות מגמר הגביע שנערך באשקלון?
    באמת הוא הכיל אז 5000 מקומות? איפה שמו את התוספות? אני יודע שיש שם מקום לגובה מאחורי הסלים (כי היציע מתחיל גבוה מאוד) אבל לא יודע כמה אפשר להכניס שם מבחינת אורף המגרש, היציע די קרוב לקווים.
    אני מאוד אשמח לראות איך היתה ההרחבה שם

עריכה - מצאתי תקציר
    http://www.youtube.com/watch?v=sGyyDmPbt0M&feature=relmfu
    באמת זה לא נראה שיש תוספת רצינית מדי מאחורי הסלים, בטח ובטח לא של 1700 מקומות

בנוגע לנוקיה - 11,700 זו התחולה הרשמית? אני יודע שתמיד מדברים על 11000

נערך לאחרונה ב: ‏19/8/12
  3. zohar Member

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=275...pe=3&permPage=1
    מתוך הפייסבוק של ראש עיריית ים ניר ברקת

לגבי אשקלון היציעים מאחורי הסל מתחילים מאוד גבוה ויחסית רחוק מהמגרש...בדיוק כמו היציע המערבי שבדרך כלל לא רואים בשידור הטלוויזיה...אני זוכר שהרכיבו שם פעם יציע נשלף...אני אמצא תמונה ואעלה...בכל אופן עם יציעים נשלפים מאחורי הסלים סטייל גן נר או מטרווסט רעננה ויציע נשלף גדול במערבי יכול להיות אחלה היכל.

4. zohar Member

5. צ. שיף Member

קודם כל אני חוזר וטוען שבאליפות אירופה לכאורה צריך 4 אולמות של 6000 לפחות לשלב ראשון, 2 אולמות של 10,000 לשלב שני ואולם של 15,000 לחצי גמר וגמר לפי ויקיפדיה באוקראינית (אוקראינה מארחת את האליפות ב2015). ככה זה בתרגום גוגל משם. עבור השלב הראשון של הערים המועמדות האליפות חייב להיות קיבולת מינימאלית של הזירה ב6000 מקום שני - 10 000, לסופי - 15 000 מושבים. На момент оголошення країни-господаря чемпіонату лише у двох з семи названих міст були наявні арени, які придатні для першого етапу Євробаскету-2015. בעת ההכרזה על אליפות המדינה המארחת רק בשתיים משבע הערים בשם הייתה זירה נוכחית, מתאים לשלב הראשון של אליפות אירופה 2015. Це Київський палац спорту (6 113 місць) та палац спорту «Метеор» (6 500 місць), що у Дніпропетровську. זה קייב היכל ספורט (6113 מושבים) וארמון "מטאור" ספורט (6500 מושבים), בדנייפרופטרובסק. Також для першого етапу можливо використати палац спорту «Локомотив» (5 000 місць) у Харкові та палац спорту «Дружба» (4 131 місце) у Донецьку, але лише після реконструкції. [19] גם עבור השלב הראשון עשויים לשמש ארמון הספורט "Lokomotiv" (5000 מושבים) בחרקוב והיכל הספורט "Druzhba" (4131 מושבים) בדונייצק, אבל רק אחרי שיחזור.

דווקא לגמר להגדיל את היכל נוקיה ב3,300 מקומות לא נשמע טרגי ותמיד יש אופציה להפוך למשל את בלומפילד לאולם כדורסל זמני כמו שבארה"ב אירחו משחקים גדולים באצטדיוני פוטבול וכמו שבאירופה למשל באצטדיון בליל מראש תכננו אפשרות להרים את הדשא ולגלות משטח כדורסל ותחתיו בריכה אולימפית. ספרד שקלה לארח את גמר אליפות העולם בכדורסל בברבנאו.
    תכלס השלב הראשון יכול להיות למשל ראשל"צ, חיפה, חולון ואשקלון
    שלב ב' נוקיה והארנה ירושלים וגמר בלומפילד או נוקיה מורחב. מובן שיצטרכו אבל להרחיב את האולמות של השלב הראשון ל6000 (כרגע רק בחולון יש אופציה ליותר מ6000) ולהחליט להרחיב את נוקיה או לאשר שיפוץ מקיף לבלומפילד שיהפוך אותו גם לאולם כדורסל מקורה כשצריך לגמר.
    אופציות נוספות לשלב א' תוכניות ההרחבה של אצטדיון קנדה לטניס ברמת השרון, תוכניות להיכל רב תכליתי בהוד השרון ותוכנית לאולם חדש באשדוד. אופציות שירדו מהשולחן סופית האולם החדש בבאר שבע והאולם העתידי של הפועל תל אביב ששניהם מתוכננים להיות רק 3000.

נערך לאחרונה ב: ‏20/8/12
  6. זכאי Member

השאלה אם זה מגדיל את תכולת האולם ל5000 כפי שנטען כאן...
    אני בספק כי לא ראיתי את זה בשום מקום
    אולי התכולה ללא היציע הזה היא 2500 ועם זה 3200...

7. zohar Member

התכולה ללא היציע היא 3000....אני מאמין שאיתו ועם יציעים נוספים מאחורי הסלים...אפשר להגיע ל4500

8. זכאי Member

יש סימוכין כלשהו לזה?

9. kfiros Member

10. zohar Member

אני הסתמכתי על אתר מנהלת הליגה שם רשום שהתכולה היא 3000...לפי האתר של האדריכל היא 3200 ואם תשימו לב בתוכניות שהם נותנים רשום שאמורים להיות מושבים מתקפלים מאחורי הסלים וביצע המערבי..בכל אופן עם יציעים מתקפלים בוודאות התכולה תעלה מעל ל4000 אבל גג ל4500 לדעתי

11. זכאי Member

אכן כתוב שהתכולה הרשמית היא 3200 אבל ייתכן שזה כבר כולל את היציעים המתקפלים... כמו שלמשל בהדר יוסף תכולת המגרש היא 1350 וזה מה שכתוב בכל מקום, ואני ידוע בוודאות שזה כולל את היציעים המתקפלים מאחורי הסלים

12. צ. שיף Member

מישהו יכול לתת מידע עדכני מה אמור לקרות במתחם הטניס של רמת השרון ואצטדיון קנדה? חיפוש קצר באינטרנט מראה שב2008 דיברו להרחיב את אצטדיון קנדה ל8000 מקומות והוספת קירוי, ב2010 יש ידיעות שבגלל העברת המשחקים הגדולים להיכל נוקיה ובמקביל שגם ברעננה תכננו אצטדיון טניס מקורה של 4000 מקומות שכאילו תוכנית ההרחבה של אצטדיון קנדה הוחלפה בתוכנית להרוס אותו ולבנות מתחם ציבורי משודרג וגם מין אולם רב תכליתי מקורה בעלום של 50 מיליון דולר. מאז גם עברו שנתיים אז מישהו יודע תכלס מה הולך שם? משהו הולך להיהרס? משהו יבנה?

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

זכאי את נוקיה לא צריך להגדיל ב-3,300 מקומות ל-15,000 (כן התכולה הרשמית זה 11,700 למי ששאל) אלא צריך להגדיל אותו שיהיה 17,700, שזה עוד 6,000 מקומות - בעונה כמו בשנה שעברה, גם תכולה שכזו היתה מלאה נגד פאו ונגד כוכבי ה-NBA, בעונה אדירה של מכבי סטייל השושלת זה גם היה סולד אאוט, וכן באולם שכזה אפשר יהיה לארח פיינל פור.

בקשר לאיצטדיון קנדה, יש שלט בדרך מרמה"ש שאומר על השיפוץ, שאמור להתחיל אם אני לא טועה עוד שנה, וצפוי להסתיים בעוד כ-4 שנים כחלק משיפוץ נרחב של מתחם הטניס שם,

http://v5arch.com/wp-content/uploads/2010/11/tennis-1.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏24/8/12
  14. saras 21 Member

השלט הזה כבר מזמן לא קיים ובמקומו שלט שמזמין אותך ליהנות ממגרשי החימר החדשים

15. רעמים Member

תגידו זה נכון שעכשיו משפצים את האולם של גלבוע גליל ומגדילים אותו ל 4000 מקומות?