דיון החדשות 2011/12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏23/6/11.

1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפארסה של בלקבורן מתגברת. הבעלים ההודים החליטו לבוא לאנגליה לדיוני חירום (עכשיו?). סגן המנכ"ל פוטר לאחר שהודלף מסמך (ייתכן מאוד שהוא עצמו הדליף אותו כמובן) שכתב בדצמבר בו הכריז שהמצב קשה ויש צורך בצעדי חירום כדי להציל את הקבוצה, ביניהם פיטורי המנג'ר, הגברת המעורבות של הבעלים וחיזוק סמכויותיהם של אנשי המועדון שעובדים באנגליה במנותק מהם...

אולי אנשי ונקי עברו את מבחן ה-fit and proper, אבל בעלים הולמים הם לא. לקחו מועדון במצב לא רע, ודירדרו אותו.

2. skyday20 Member

בשלב מסויים בהתחלה ההודים לא היו מודעים לעובדה שיש דבר כזה ירידת ליגה, הם חשבו שאתה נשאר בליגה לא משנה מה.

3. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש בדיחה שרצה עכשיו שהם חושבים שהקבוצה שלהם קודמה לצ'מפיונשיפ.

לפחות אני חושב שזו בדיחה.

4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה ידוע שהקריטריונים הנוכחים למבחן ה FIT AND PROPER הם לא FIT AND PROPER בעצמם. הבעלים ההודים הם לא הראשונים ולא האחרונים שלקחו קבוצה במצב טוב יותר מהמצב הנוכחי או מהמצב בו עזבו את המועדון. אצל פורטסמות' עברה רכבת של בעלים, אצלנו זוג אמריקאים כמעט הוביל את המועדון לכונס נכסים ומה היה קורה אילו היו מצליחים לשלם את החובות בעצמם? היו ממשיכים להחזיק במועדון ואולי לרדת ליגה ורק אז למכור אותו. אצל מנ יו משפחה של אמריקאים מביאה יחד איתה בור של חובות למועדון שנוהל כמו שצריך כדי שלא יהיו לו חובות. אצל מנ סיטי הגיע תאילנדי שמסתבר שהוא בכלל מסובך עם רשויות החוק במדינתו ואם אני לא טועה היום הוא יושב שם בכלא.
    אז איזה פיט ואיזה פרופר, בלוף.
    עד שלא יקחו את נושא הבעלויות ברצינות, כל מועדון בסכנה שייקח אותו איזה כלומניק וידרדר אותו למטה יחד איתו.
    במקרה המדובר של בלקבורן זה עוד מסתכם סה"כ בירידת ליגה בינתיים (שייתכן והייתה מתרחשת גם מבלי שהבעלים היו רוכשים את המועדון) אבל זה יכול להגיע למצב גרוע הרבה יותר מזה ופה הסכנה.

5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

גיל, ה-fit and proper לא היה תמיד באותה מתכונת, הוא שודרג רק לפני שלוש שנים ולכן חלק אם לא רוב העברות הבעלות האמורות לא היו רלוונטיות מלכתחילה. העניין הוא, כמובן, שההעברה של בלקבורן כן היתה בתקופה הזו ולכן מדובר במבחן מהותי לבדיקה.

נערך לאחרונה ב: ‏9/5/12
  6. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכיוון שרכשו אותנו אחרי השינויים בחוק, אני זוכר שקראתי שהקריטריונים הם בסיסיים מאוד, הבנאדם צריך להוכיח שאין לו עבר פלילי ולהראות ערבונות לכמות כסף מסויימת (יכול גם לקחת בהלוואה). החשש אצל האוהדים שלנו היה שכל אחד יכול לבוא ולשים את היד על המועדון כי אין הגנה אמיתית מפני כך מצידה של ההתאחדות, לכן לפי מה שאני יודע לא נערכו שינויים משמעותיים בקריטריונים לרכישת מועדון באנגליה. זה משהו שצריך לטפל בו בדחיפות.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה נכון בבסיסו. ועם זאת, על סמך מה לדעתך אפשר היה לפסול את ההודים?

8. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

זאת שאלה מורכבת שצריכים לדון עליה בהתאחדות ולחשוב איזה קריטריונים בדיוק לוקחים בחשבון, מה צריך כדי להבטיח שמי שיחזיק בבעלות על קבוצה אכן יכול להרשות לעצמו את זה.
    אני יכול לעלות כמה עניינים שלדעתי צריכים להיות ברורים, קודם כל שהבעלים המיועד יראה ערבונות של הון עצמי, לא בהלוואות אלא יראה שהוא מסוגל להחזיק את המועדון מבחינה תפעולית למשך 5 שנים מתוך ההון העצמי שלו פלוס רווחים צפויים עבור המועדון אותו הוא רוצה לרכוש. שנית אפשר לדרוש נתונים על נכסים קודמים בהם החזיק הבעלים המיועד, אם ניהל אותם כשורה וכו'.
    יש מספיק עניינים לעלות על הפרק ולא חסרים אנשים שמבינים בכלכלה ובניהול עסקים שיכולים לעזור בבניית מודל שכזה.
    זה לא יבטיח בוודאות שהבעלים הבאים יעברו את המבחן הזה והם בהכרח יהיו אנשים מתאימים אבל זה בטח ישפר את הסיכויים, המודל הנוכחי פשוט יותר מדי פרוץ.

9. חוצפן חיובי Member

אפשר לשבת במשך שנים ולחשוב על קריטריונים, אבל אין דרך לחזות מראש ניהול טוב של בעלים. המהלך הכי טוב שניתן יהיה לעשות כדי להגן על קבוצות מפני בעלים הוא מעבר לבעלות אוהדים, כמו בגרמניה.

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זאת הבעיה. אני לא בטוח שהבעיה עם ונקי היא ממש כלכלית. מה היה כלכלי בפיטורי סם אלרדייס לטובת סטיב קין? הבעיה היא שהאנשים האלה לא קשורים לענף ואין להם מושג. מצד שני, אפשר לומר את זה גם על רומן אברמוביץ' או משפחת גלייזר...

11. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

למנוע את זה באופן מוחלט אתה לא יכול.
    כבר רשמתי בהודעה הקודמת שמה שאפשר וצריך זה להוריד את הסיכוי שזה יקרה.

אני לא יודע מה היה פוסל את ההודים, אני לא מכיר אותם מספיק טוב. מודל שבוחן גם את יכולות הניהול של הבעלים המיועדים בנכסים קודמים שלהם היה מקשה על היקס וג'ילט לקחת את ליברפול.
    אין לי בעייה שמגיע בעלים שלא קשור לענף, יש לי בעייה שמגיע מישהו שרק מחפש למכור את המועדון במחיר גבוה יותר תוך תקופת זמן מסויימת, העברת הבעלות הזאת שנעשתה עם פורטסמות' כאילו מדובר באיזה סחורה שלא קשורה רגשית לאף בנאדם זה דבר שהיה אפשר למנוע, היום המועדון הזה יורד לליגה ה-3, צריך לבנות משהו כדי לפחות להקטין את הסיכויים שזה יקרה לעוד קבוצות.

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע. העברת הבעלות לגיידמק היתה אמורה להיות דבר חיובי עבור פורטסמות'. זה שפתאום המשפחה נקלעה למשבר כלכלי... איך תשלוט בכך? העובדה שהמועדון התגלגל אחר כך מיד ליד היתה מגוחכת, אבל המצב הכלכלי הרע התקבע כבר בתקופת גיידמק. דווקא הפייר פליי הכלכלי של אופ"א לכאורה אמור לעזור במניעת מצבים כאלה כי קבוצות יידרשו להוציא בהתאם להכנסותיהן, אבל זה הרי לא תנאי כדי להתקים אלא להיכנס למפעל אירופי, כך שרוב הקבוצות לא יידרשו לעמוד בתנאים.

13. Strawberry Fields Member

באיחור של כמה חודשים, וולבס ממנה מנג'ר חדש. סולבאקן הנורבגי בן ה-44 שאימן את קופנהאגן (שעמדה יפה מול ברצלונה) ואת פ.צ. קלן בעונה האחרונה, לפני שהפיטורים שלו הובילו לירידתה לליגת המשנה.

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/...-Solbakken.html

14. Mellow29 Kopite

מינוי לא רע. אני מעריך שלוולבס יש סיכויים טובים לחזור במהרה לפרמיירליג, ומנג'רים חדשים וצעירים כמוהו יכולים להיות מרעננים מאוד בנוף של הכדורגל האנגלי בכלל והפרמיירליג בפרט. עדיף על המחזור הבלתי נגמר של מק'ארתי, ברוס, אלרדייס והשד יודע מי עוד.

http://www1.skysports.com/football/news/11...-Diame-to-leave
    רוברטו מרטינז מעריך שארבעת שחקני וויגאן שמסיימים את החוזה בקיץ יעזבו את המועדון: רודאייגה, דיאמה, קירקלנד וגוהורי.

יש שמועות בכל מיני צהובונים שבעונה הבאה דלגליש ישאר בליברפול אבל יקבל תקציב נמוך לרכש ויצטרך להסתדר עם השאלות והעברות חופשיות. אם זה באמת נכון, רודאייגה זה אחד שבהחלט הייתי לוקח להתחרות עם קארול על ההרכב (בהנחה המאוד ריאלית שקבאני ויורנטה לא דופקים אצלנו בדלת...).

15. alexshw Member

סול קמפבל הודיע על פרישה. השחקן האנגלי שהופיע בכי הרבה טורנירים גדולים - 3 יורו ו- 3 מונדיאלים.
    מקום שש בטבלת ההופעות בפרמייר ליג עם 503.

נערך לאחרונה ב: ‏11/5/12