אתה שואל את זה ברצינות או סתם כדי לעצבן? אין לי מושג למה אייאקס בדרך לאליפות שלישית, מכיר עשרה שחקנים בלחץ בליגה ההולנדית. ברור שזה לא בגלל שסוארז עזב. אני בספק אם יצא שחקן כ"כ מוכשר מהליגה ההולנדית ב-5 השנים הקרובות. אני גם אשאל שאלה כדי לעצבן... אם לדעתך ניקח את מסי ונשים אותו בוויגאן, לאן לדעתך הוא יסחב אותה בפרמיירליג? גם סוארז ניצח משחקים עם צוות מסייע חרא. הבעיה היא שבשביל להגיע לצ'מפיונס אתה לא צריך לעקוף רק את אסטון וילה ואברטון, אלא את ארסנל וטוטנהאם. עם ההרגשה האישית שלך אני לא יכול להתווכח. לצערי את זה נראה בעוד שנה-שנתיים כשהוא יגיע למועדון גדול באירופה ואז הוא יקבל את ההכרה הראויה לו. רמה אחת מתחת למסי-רונאלדו, ביחד עם יחידי סגולה. הוא גורם לסקנדלים....הוא גם צולל, האנגלית שלו מציקה והוא צועק על השופטים. איך כל זה קשור לעזאזל לבחירת כדורגלן השנה? הדבר היחיד שצריך להסתכל עליו זה יכולת. ברגע שאתה מתחיל לחפש מתחת לשטיח סיבות למה לא, זה כנראה אומר עד כמה טוב הוא בכדורגל. ------------ שםמשתמש, נראה לי שזה די הגיוני שתואר אישי צריך להיקבע על פי יכולת אישית. לא משחק של יחידים, מבחן התוצאה הקבוצתית, הכל חשוב וסבבה, אבל אלה דברים שמקבלים הכרה בסוף העונה או במשחק הגמר של המפעל. כשזוכים בתואר קבוצתי, כל הקבוצה מקבלת מדליה ולא רק ואן פרסי וקאריק. זה צריך לפעול גם להפך, יכולת אישית בתארים אישיים ואת ההישגים הקבוצתיים כל הקבוצה תקבל. אני אשאל אותך אותה שאלה כמו אלכס, רק כדי להדגיש את האבסורד שההנחות שלך יכולות להוביל אליו: תשים את מסי בוויגאן, שמשחקת כדורגל יפה על הארץ כמו שהוא אוהב. את ה-30-40 שערים שלו בפרמיירליג הוא יתן, לאן הוא יסחוב את הקבוצה? לא יותר גבוה ממקום 7-8. הוא עדיין ישאר השחקן הכי טוב בעולם. מעבר לכך, זה רף שבשביל לעבור אותו אתה צריך כמה שחקנים בכושר טוב, ולא רק אחד. אז זה הוגן שהוא לא יקבל את תואר השחקן הטוב ביותר בגלל שהוא משחק ליד קונה ובוסז'ור ולא ליד קאריק ורוני?
אז אתה טועה אלכס. לג'רארד בזמנו היתה קבוצה הרבה יותר טובה והיריבות בליגה היו מעטות יותר. אין איך להסביר את זה יותר. הוא שחקן מדהים שנותן עונה מצויינת. מי שלא רואה אותו לא יכול להבין. הגדולה שלו לא באה על חשבון הקבוצה, פשוט הקבוצה סביבו לא טובה. גם מסי לא היה יכול למנוע מההגנה לאבד נקודות בסיטונאות העונה. הוא עשה הכל בשביל שהקבוצה תתמודד הרבה, הרבה יותר גבוה בטבלה, אבל הוא היה היחיד פחות או יותר. לבייל היה את דמבלה,ורטונגן, לוריס שהפגינו יכולת גבוהה ברוב העונה, בנוסף לשחקנים אחרים פה ושם. לסוארז היה מקסימום את ג'רארד (וגם על זה אני מוכן להתווכח). כל השאר אצלנו חלשים מאוד ברוב העונה למעט הבלחות. סוארז מוציא אצלנו מים מהסלע כמעט. אי אפשר להחזיק את העליבות של הקבוצה כנגדו. אני מוכן אפילו להרחיב ולומר שסוארז כן הוביל אותנו, הרחק ממאבקי תחתית. שים את בייל או ואן פרסי בניוקאסל, הם סוחבים אותם לטופ4 או אליפות? לא נראה לי.
- ואן פרסי משחק השנה בקבוצה שהיא סוג של נס מבחינת תוצאות. כל הווינגרים בעונה רעה. נאני שצויין כאן בקושי משחק ולא תרם כלום. רוני בעונה בינונית יחסית. קגאווה בעונה חלשה ועדיין לא התאקלם. הקישור ממשיך להיות בינוני מינוס. בקישור ובהתקפה אי אפשר לציין ברצינות אף אחד חוץ מאת ואן פרסי ואת קאריק. אפשר לחשוב שליונייטד יש עונת שיא. - איזה שחקנים היו לואן פרסי בארסנל שנה שעברה? מה שבטוח זה שהם לא היו יותר טובים מהשחקנים שיש לסוארז בליברפול. - את מי לבייל יש בטוטנהאם בדיוק? אדאביור בעונה זוועתית? ארון לנון? חוץ מדפו ואיזה קשר או שניים אף אחד שם לא מבריק מי יודע מה. חוץ מבייל. - ליברפול קבוצה מצויינת. ביום טוב לא נופלת משום קבוצה בליגה. טקטית הם השפילו את סיטי בשני משחקים ועשו להם בית ספר. מול יונייטד הם לפחות במשחק אחד היו על המגרש הרבה יותר טובים ומאורגנים. מצ'לסי הם בטח לא נופלים. לא רק שהקבוצה משחקת מצויין ביחס לחזקות בליגה השנה (וגם בשנה שעברה), מדובר באמת בעונה חלשה של הקבוצות הגדולות. אין אף קבוצה שמרשימה מי יודע כמה. אז צריכה להישאל השאלה למה סוארז, שהוא כל כך טוב כמו שאתם טוענים (והוא באמת מעולה), בקבוצה שבסה"כ ידעה להרשים כמעט בכל משחק שלה העונה (ובטח מול החזקות), בעונה חלשה של הגדולות, לא קרובה אפילו ללהיות רחוקה מהפאקינג ונגר קאפ. כאילו, זה לא שהיא מתחרה עליו אבל כנראה לא תצליח. רוב העונה היא בכלל הייתה מאוד רחוקה משם. - MELLOW, וויגאן באמת קבוצה חלשה בסופו של יום. ליברפול לא. ליברפול הזאת בכיף יכולה לכל הפחות, ובעונה רעה, להתחרות על הטופ 4. העובדה היא שלמרות שהקבוצה משחקת טוב, העונה הזאת היא עוד כישלון חרוץ. למרות סוארז. אין טעם להתעסק במה מסי היה עושה בוויגאן, אבל אם כבר לענות על השאלה שלך, אז אם מסי היה מוביל את וויגאן למקום 7-8, הוא יכול להיות שחקן העונה בקלות. הלו, זאת קבוצה שמדרגת את המקום האחרון כל עונה עד השליש האחרון. מקום 7-8 (ליגה אירופית או לא?) זה הישג עצום. אין שום תירוץ בעולם לזה שליברפול אפילו לא מתחרה (!) על הטופ 4. שוב, זה לא משנה באיזה תואר הקבוצה זוכה. זה עיניין יחסי. בסופו של יום בייל בקבוצה לא יותר טובה לפחות מתמודד ראוי מאוד על הטופ 4, בעוד סוארז מדשדש במקומות 6-8 כל העונה. זה הכל. הוא לא מוביל את ליברפול לכלום. לפחות עד עכשיו. כשהקבוצה שלך כל כך לא מצליחה ביחס למה שהיא יכולה, אז אתה פחות ראוי משחקנים אחרים שהם אולי לא יותר טובים סטטיסטית, אבל לפחות עוזרים לקבוצה שלהם להגיע למשהו. סוארז ראוי, אבל פחות מהם.
אז אולי הקבוצה לא טובה כמו שאתה חושב? כמו שאמרת, נראינו טוב נגד הגדולות, סוארז עשה את שלו, ועדיין לא ניצחנו.. על הנייר, ריינה, ג'ונסון, אגר,סקרטל,לוקאס,ג'רארד באמת לא אמורים ליפול מטוטנהאם או ארסנל. בפועל, הם כן. אם רק ניקח את צמד המשחקים נגד הסיטי, 2 טעויות ענקיות עלו לנו ב2 ניצחונות. אם לא היו נעשות 2 הטעויות האלו, היינו היום עם עוד 4 נקודות בטבלה. תוסיף שער ניצחון חוקי של סוארז בתוספת זמן נגד אברטון שניפסל בטענת נבדל לא מוצדקת, וזה עוד 2 נקודות. אנחנו חזק במאבק על הונגר קאפ, וזה דברים שלסוארז אין שום שליטה עליהם והיכולת שלו נשארה אותו דבר.
תשמע, קשה לי לרדת לפרטים של כמה טעויות עשו שחקני ההגנה וכמה טעויות שיפוט היו שהשפיעו על הנקודות. בסופו של דבר יש עוד קבוצות שיכולות לומר שבלי טעויות כאלה ואחרות הן היו גבוה יותר בטבלה. אני מסתכל רק על התמונה הגדולה, ומהבחינה הזאת אני רואה קבוצה טובה, בליגה שבה הגדולות לא להיט, לא מצליחה להתמודד אפילו על הונגר קאפ מול קבוצות כמו ארסנל וטוטנהאם שהן באמת לא מי יודע כמה מרשימות. שאלה שמעניינת אותי: כמה משחקים סוארז ניצח לליברפול השנה? זאת אומרת, משחקים בהם שער שלו נתן לליברפול 3 נקודות במקום נקודה. כשאומרים ששחקן מוביל קבוצה, זה הרבה פעמים בגלל שהוא שם את השער הנכון ברגע הנכון. כמו נניח ואן פרסי מול סיטי, או בייל עם השער המופלא שלו באפטון פארק. באמת מעניין אותי כמה שערים כאלה יש לסוארז השנה.
אני לא נכנס לכמה טעויות שיפוט השפיעו, רק רציתי לתת דוגמא קטנה איך בלי שום שינוי מבחינתו של סוארז בשלושה משחקים שטעויות ענקיות של ההגנה ושל קוון מנעו מהקבוצה שלו להתמודד על טופ4 כמו הקבוצה של בייל. כמה משחקים גול של סוארז היה שווה 3 נקודות? לא יודע. מתאר לעצמי שלא מעט. בכמה משחקים גולים שלו היו צריכים להיות שווים 3 נקודות ושטויות של ההגנה עלו לנו ב2 נקודות? גם לא מעט.
לדעתי, אנשים נכנסים בבחירה שלהם לעניינים יותר מדי היפותטיים, כמו כמה גבוה הקבוצה אמורה להגיע. גם צריך לקחת סטטיסטיקות בעירבון מוגבל. שחקן יכול לצבור מספר נמוך של אסיסטים בגלל שלמרות שהוא מכין הרבה מצבים, החברים שלו לא מסוגלים לנצל. שחקן יכול להבקיע כמות שערים יפה, ועדיין להחמיץ המון גולים שיכולים לעשות הבדל עבור קבוצתו. ובגלל זה אני אומר שתשאירו בצד את כל העניינים האלה. פשוט תראו את השחקן משחק, את השחקנים משחקים, ותחליטו מי היה הכי טוב.
בסופו של דבר זה הכל עיניין של דעה, זה הכל עיניין יחסי, זה הכל עיניין היפותטי. אין מדד מדוייק בשביל לבדוק מי היה הכי טוב, אז מתווכחים.
מי שרואה בכדורגל כספורט אינדיבדואלי, כספורט שבו שחקן נמדד אך ורק לפני הסטטיסטיקה האישית שלו בסוף השנה, מפספס בגדול לטעמי. אם זה ככה, אז שחקנים כמו קאריק, סקולס, צ?אבי ודומיהם לעולם לא יקבלו את הכבוד המגיע להם כי את העבודה שלהם אי אפשר לראות בסטסטיסטיקה היבשה. מי שלוקח את העונה של סוארס ומתעלם מכך שליברפול לא הייתה קרובה להגשים את הפוטנציאל שלה כקבוצה למרות עונה טובה שלו, שהוא אולי בלט באופן אישי אבל בשום שלב לא הצליח לסחוף את הקבוצה אחריו, לא הצליח להפוך את אלה שלידו לטובים יותר בזכותו (משהו שג?אררד למשל כן עשה בליברפול בעונות מסוימות), מתעלם לדעתי ממה שמבדיל שחקנים טובים או מצוינים לשחקנים גדולים וזה אותה תחושה שאתה מרגיש כשאתה צופה בשחקן גדול, סוג של תחושה שאיתו על המגרש אתה לא יכול להפסיד, סוג של ביטחון שהוא נותן לקבוצה שהוא משחק בה. היו רגעים העונה אצל בייל שזה בדיוק מה שהרגשתי כשראיתי את טוטנהאם, שידעתי שזה לא משנה מי היריב באותו משחק והאם טוטנהאם מובילה או לא, ההרגשה הייתה שיהיה בסדר, שהוא יסחוף אותה לניצחון. זאת גם ההרגשה שואן פרסי נתן לי לאורך העונה, כשואן פרסי היה טוב ידעתי שהשערים יגיעו, ידעתי שרגעי הקסם יגיעו, ידעתי שהוא יסחוף אחריו את כל הקבוצה, וזה לא משנה אם הוא יהיה זה שיתחיל את המהלך לגול עם עקב גאוני באמצע או תנועה לצד כשהוא לוקח את הבלם איתו רק כדי לשלוח אחר כך כדור לאותו אמצע פנוי או שהוא יהיה זה שיתן את הפס לגול או יכבוש בעצמו, אבל כשהוא על המגרש ומעורב במשחק זה יבוא. אי אפשר להסביר את ההרגשה הזאת, היא הייתה בעבר עם גיגס ועם סקולס ועם קאנטונה ועם רונאלדו ועכשיו היא עם ואן פרסי. ושלא יבינו אותי לא נכון, אני מרגיש אותה גם שאני צופה במסי וגם כשצפיתי בהנרי ובלאמפרד ובג?אררד ואמרתי כבר ברגעים מסוימים זה קרה גם עם בייל השנה. עם סוארס זה לא קרה. כן, אמרתי לעצמי לא פעם ולא פעמיים שהוא שחקן נפלא, חלק מהשערים שלו הם מרהיבים, אבל כאן זה נגמר. היכולת שלו בשום שלב לא גרמה לי לראות את ליברפול באור אחר, בשום שלב לא הרגשתי שליברפול תחתיו היא קבוצה שלא ניתן לנצח באותו רגע, בשום שלב לא הרגשתי את ההרגשה הזאת כשאתה יודע שהשחקן שאתה רואה פשוט הופך את כל מי שנמצא איתו על הדשא באותם דקות לטוב יותר. זאת הסיבה שמבחינתי הזוכה צריך להיות ואן פרסי. וכן, ההרגשה הזאת שאני מדבר עליה, היא בדרך כלל לוקחת קבוצות לתארים ואליפויות ולמימוש הפוטנציאל שלהם כקבוצה. לכן, לא מפתיע אותי שלרוב (לא תמיד כמובן) השחקנים שמספקים את התחושה הזאת משחקים אצל האלופה (או לפחות מישהי שנאבקת על האליפות).
אבל שוב, יש גבול מה ששחקן אחד יכול לעשות. שאר הקבוצה פשוט לא מספיק טובה. אין את התחושה הזאת עם סוארז כי שאר הקבוצה חלשה. ההרגשה עם בייל וואן פרסי היא שהם יכולים לעשות גול פתאום משום מקום. סוארז אותו דבר. רק שהקבוצה שלו לא תהיה מסוגלת לנצל את הגול שלו ולבנות עליו בשביל תוצאה. איך שחקן התקפה אמור לעשות את הבלמים שמשחקים מאחוריו יותר טובים? בתור מישהו שרואה את כל המשחקים של ליברפול, וגם בשנים קודמות את ג'רארד וטורס בשיאם, אני אומר לך שהוא לא נופל מהם, ואפילו יותר טוב (מטורס בטוח). אבל פשוט יש גבול. אנחנו (לפחות עד שקוטיניו וסטארידג' הגיעו) היינו התקפה של איש אחד. זה לא שהוא היחיד שפגע, זה שהוא היחיד שקבוצות שמרו בכלל. אז זה שרוני\נאני\ולנסיה או לא יודע מי יש להם עונה לא טובה, זה לא אותו דבר כי עדיין הקבוצות היריבות משקיעות מאמצים לסגור אותם. בליברפול זה לא קיים. אין צורך לסגור אף אחד אחר. סוארז יכול לפנות שטחים ולתת מסירות גדולות ולעשות כל העולה על רוחו, בשורה התחתונה הוא משחק ליד דאונינג. מי שמשחקת נגד ליברפול מתכוננת רק לסוארז. גם מסי, מראדונה, פלה ורונאלדו לא היו הופכים את דאונינג לשחקן (טוב יותר). סוארז לא יכול לספק את התחושה הזאת כי הצוות המסייע חלש מאוד, איך שלא הופכים את זה.
לווולבק למרות שהוא לא שיחק הרבה יש לו את הממוצע שערים הכי חלש בליגה מבין כל החלוצים בליגה. הוא תורם יותר למשחק הקבוצתי, ומשקיע הרבה אז יכול להיות שהוא קיבל מקום בגלל זה, רשמית הוא חלוץ אבל הוא ממעט לשחק בעמדה של חלוץ ומשחק לפעמים כמו ווינגר. אחרים שיכלו להצטרף לשורטליסט. סטרלינג, עבר פציעה עכשיו ויכולת קצת פחות טובה, אבל הייתה לו עונת בכורה די מרשימה והיה אפשר לשים אותו ברשימה. נסטאסיץ' של סיטי, הגיע ותפס לעצמו את המקום בהרכב של האלופה והציג יכולת טובה. אוסקר חלק מהקישור המדהים של צ'לסי, בסופו של דבר הם לא השיגו יותר מדי, אבל הוא הראה יכולת גבוהה לפרקים. בתחרות השנייה סקיי מציבים את בייל כ 1.2 לזכות בפרס הראשון, לעומת רובין וסוארז הרחק ב10 ו 7. אז כנראה הם מעריכים את בייל כשחקן שהכי מגיע לו לאור היכולת השנה בליגה. https://pbs.twimg.com/media/BIOO9JtCUAE-MJP.Xxx
אני לא טוען שלסוארס לא מגיע להיות מועמד לשחקן העונה, אני טוען שהוא מעולם לא הוביל את הקבוצות למשהו, אלא רק הציג שורה סטטיסטית מרשימה ואת זה אוהדי ליברפול צריכים לקחת בחשבון בציפיות שלהם ממנו. ואתה שאלת איך הוא לא מוביל, לכן הבאתי את הדוגמא של איאקס.
משה, אתה מדבר על זה שסוארס לא עושה את השחקנים שלידו טובים יותר. ובכן, גם ואן פרסי ובייל לא עשו את השחקנים לידם טובים יותר. הם פשוט כבשו שערים שעשו הבדל עבור הקבוצה שלהם. ושוב, אתה מסתכל יותר מדי על הפן הקבוצתי. מה גם שאני לא חושב שליברפול לא הגשימה את הפוטנציאל שלה. אני חושב שמקום שביעי לאור הבעיות המקצועיות שלה, בעונה של שינוי, זה לא רחוק מתקרת הזכוכית שלה. אם לאברטון היתה עונה פחות טובה אולי זה היה מקום שישי. אבל בגדול, המציאות הקיימת אינה מעוותת. ואולי אם סוארס לא היה כל כך טוב, *אז* היא היתה רחוקה מלהגשים את הפוטנציאל שלה. אתה מדבר שוב על כך שאתה מחפש דברים שנמצאים אצל שחקן שמוביל קבוצה לאליפות או למאבק על אליפות, ואני לא חושב שזה נכון לפסול בבחירות כאלו את רוב השחקנים בליגה כי הם לא משתייכים לקבוצה שיכולה בכלל לעשות את זה. לגבי וולבק, אני לא הייתי בוחר בו לשישיה (אם כי צריך לציין שהסטטיסטיקה לגבי היותו החלוץ שכובש הכי מעט היא רמאות גדולה. הוא כמעט לא שיחק העונה כחלוץ). משום מה ולהפתעתי, זה מה שהחליטו הכדורגלנים....