דיון החדשות 2012/13

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י skyday20, ‏23/5/12.

1. Mellow29 Kopite

את מי הם הפכו לטובים יותר, ברשותך? רוני נותן עונה לא טובה באופן אישי בגלל שואן פרסי תפס לו את המקום, על הקיצוניים ועל וולבק בכלל אין על מה לדבר. אני מת לשמוע איך הנוכחות של ואן פרסי עזרה לקאריק לקבל את ההכרה בכך שהוא קשר מרכזי מעולה...
    את מי בייל הפך ליותר טוב? ורטונגן ולוריס היו כדורגלנים טובים גם לפני ספרס. החלוצים של טוטנהאם רשמו עונה יחסית חלשה (דפו בינוני, אדבאיור רע), סיגורדסון גם לא היה להיט, התקופה הכי טובה של דמבלה הייתה לדעתי בתחילת השנה, כשבייל היה פחות דומיננטי.
    אני יכול לומר שסוארז "הפך" את ג'רארד לשחקן טוב יותר (טענה מגוכחת, אבל לצורך הדיון זה תופס) כשנתן לו כתובת למסירות עומק, והפך שחקנים יחסית מוגבלים ששיתפו איתו פעולה בהתקפה לשחקנים שנראים טוב מאוד מבחינה טכנית רק בגלל הנוכחות שלו לצידם: קאוט ומקסי בעונות החולפות, אנריקה העונה. גם שיתוף הפעולה שלו עם סטארידג' וקוטיניו השכיח מרבים את העובדה שמדובר בריג'קט של צ'לסי וילד בוסרי שרוב הדקות שהוא צבר היו בקבוצת מרכז טבלה בספרד.

נערך לאחרונה ב: ‏20/4/13
  2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשאן פרסי על המגרש אנחנו נראים טוב יותר יעילים יותר חדים יותר גם אם זה לא ואן פרסי שבסופו של יום כובש או מבשל את השער. האם יש לי הסבר לזה? לא. לא יודע את הסיבה, אולי כשואן פרסי לידם השחקנים שלנו משחקים עם יותר ביטחון, אולי סגנון המשחק שלו משחרר לחץ מאחרים, אולי בגלל שהוא גם מוסר בחסד שחקנים נוספים מגיעים להזדמנויות טובות הזדמנויות שהם לא מגיעים אליהם כשואן פרסי לא במגרש, אולי העובדה שכל מצב נייח איתו הוא חצי גול עוזרת להכניס גם שחקנים אחורים יותר למשחק דרך זה שהם מאיימים גם בהתקפה בזכות הכדורים שהוא שולח אליהם, אולי כשהוא על המגרש אנחנו פשוט משחקים חכם יותר כי ואן פרסי מבין את המשחק ברמות הכי גבוהות, אולי העובדה שהוא תורם המון גם במצבים הנייחים בהגנה מורידה את הלחץ מדה חאה ושחקני ההגנה שכן איתו יש עוד נוגח מצוין ברחבה במצבים הנייחים, אולי העובדה שהוא הרבה פעמים יורד לאחור מקלה את החיים על שחקני ההגנה שבזכותו יש להם מסירה קלה יותר מה שגורם להם לטעות פחות. אולי אלה כל הדברים שציינתי יחדיו, אבל אני לפחות, וזאת ההרגשה האישית שלי (הרגשה שראיתי לאורך העונה שנמצאת גם אצל רבים אחרים, כולל אוהדים של קבוצות אחרות) מרגיש שעם ואן פרסי אנחנו פשוט קבוצה טובה יותר לאורך כל המגרש.

ההבדל הכמעט יחידי בין העונה הנוכחית לקודמת היא הרכישה של קאגווה (עונה מפוספסת לטעמי) וזאת של ואן פרסי, למעט הרכישות למעלה אנחנו פלוס מינוס אותה קבוצה (אולי מינוס סקולס וולנסיה שהיו נפלאים בעונה הקודמת וחלשים השנה). ונכון, סיטי נחלשה העונה, אבל להגיע למצב שבמרץ אנחנו עם 15 נקודות פער בפיסגה, ואן פרסי הוא לא האחראי הבלעדי אבל הוא בהחלט האחראי העיקרי. ואן פרסי הרים את הקבוצה שלנו והשפיע עליה ברמות קיצוניות ולא מפתיע שהחודש וחצי הפחות טוב שלנו העונה היה גם החודש וחצי הפחות טוב של ואן פרסי העונה (למרות שגם בתקופה הפחות טובה שלו הוא המשיך להיות אחראי לכל השערים שלנו).
    זה שווה עבורי שחקן העונה. השילוב של יכולת טובה והשפעה על הקבוצה כולה עם הובלה של הקבוצה לאליפות, זה השילוב הכי נכון מבחינתי כשבוחרים את שחקן העונה.

3. Gunner_ForeveR Member

אם טוטנהאם יסיימו בטופ 4 אז לדעתי בייל שחקן השנה ובנטקה (רק אם אסטון וילה תשאר בליגה)/לוקאקו הצעיר של השנה.
    אם טוטנהאם מחוץ לטופ 4 אז סוארז צריך להיות שחקן השנה ובייל הצעיר של השנה.

4. Bender Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

אוי להיות אוהד ארסנל...

5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

משה, כל מה שאתה אומר מוביל לשורה תחתונה ברורה, אבל לא השורה התחתונה שאתה קבעת. ואן פרסי משפר את הקבוצה כי הוא פשוט שחקן ברמה גבוהה מאוד, והוא משפר את סיכוייה לנצח משחקים. כי יש לו טאץ' ענק והוא כובש והוא מבשל ויש לנו מישהו על המגרש שיכול לעשות הבדל שוב ושוב. אבל הראיות מראות שהוא ממש לא משפר את השחקנים לצדו כי באופן אירוני, למעט מאוד שחקנים התקפיים שלנו יש את היכולת לקרוא לעונה הנוכחית שלהם טובה. ואן פרסי משפר את הקבוצה - כן. ואן פרסי משפר שחקנים... לא.

6. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא בדיוק מעניין אותי הפרס הזה, אבל סתם נקודה בשבילך משה... כשבייל וסוארז היו ראש בראש בשיא כושרם מי שהוביל אותנו כמעט לבד לנצחון היה סוארז שהשאיר את בייל עם 0 נק'...

7. שםמשתמש Member

זה לא באמת אומר הרבה, משחק בודד כשליברפול מארחת. אף אחד לא לוקח מסוארז את מה שיש לו או את מה שהוא נותן בכל מקרה. פשוט לא ברור איך סוארז שסטטיסטית מצליח מאוד, לא מוביל את הקבוצה שלו לשום דבר פעם נוספת למרות שהיא לא פחות מוכשרת ולא משחקת פחות טוב מאשר טוטנהאם, נניח.

8. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.sectalk.com/board/public/imported_images/ohnblog.com/ani_wtf_cube.Xxx

9. שםמשתמש Member

אין לך מספיק אוצר מילים בשביל לבטא את עצמך במילים?
    ליברפול לא נופלת מטוטנהאם. לא מול קטנות ולא מול גדולות. מבחינת סגל (מי בדיוק להיט בטוטנהאם חוץ מבייל? יש שם עוד 2-3 שחקנים טובים בקישור ובהתקפה, וחוץ מזה שום דבר יוצא דופן שליברפול לא יכולה להתמודד איתו שווה בשווה מבחינת ניקוד בטבלה), וגם בפועל ובטח מול הגדולות ליברפול נראית מעולה. עשתה לסיטי בית ספר פעמיים. הם לא נופלים על הנייר מטוטנהאם בשום צורה. יותר קשה לשחק באנפילד מאשר בליין. זה שבדרך נס הם מתקשים לקחת נקודות למרות שליטה במשחקים והחמצות רבות זה משהו אחר. אין שום סיבה שליברפול לא תתחרה על הטופ 4, ואברטון וטוטנהאם כן. כמו שכבר כתבתי כאן, ואן פרסי לקח ארסנל חלשה בשנה שעברה עד מקום 3, ולאף אחד לא היה ספק שהוא היה ה-שחקן שלהם.

נערך לאחרונה ב: ‏20/4/13
  10. skyday20 Member

זה לא יותר קשה.
    טוטנהאם לקחו יותר נקודות בליין, מאשר הסקאוזרים באנפילד.

11. שםמשתמש Member

אני לא יודע כמה נקודות לקחה כל קבוצה, אבל ברור שבסה"כ טוטנהאם לוקחת יותר נקודות מליברפול, הרי יש ביניהן פער לא קטן בטבלה. כבר משנה שעברה ליברפול משחקת ברמה מסויימת ומראה רמה מסויימת של דומיננטיות במשחק שלא מניבים את כמות הנקודות שהיו צריכים להניב. אני לא יודע למה. בשנה שעברה ליברפול סיימה הרבה משחק ביתיים איכשהו עם תוצאת תיקו למרות אינספור החמצות במהלך המשחק.
    בסה"כ בתור אוהד שרואה משחקים, אני חושב שליברפול יותר קשה באנפילד מאשר טוטנהאם בליין. תשאל את שחקני סיטי או יונייטד מה הם חושבים. ליברפול לא באמת פחות טובה, רק לא אוספת מספיק נקודות. משום מה. גם סוארז לא מצליח לרומם אותה מעמדה של חוסר מאבק על תארים. לפחות שיתמודדו על הוונגר קאפ, אין סיבה שלא. גם לאברטון יש סגל יותר טוב מליברפול? היא לפחות מתמודדת או התמודדה על הוונגר קאפ.

נערך לאחרונה ב: ‏21/4/13
  12. JohnTerry26 Member

נראה לי שאתה מושפע יותר מדי מאיך שהם נראו מול יונייטד וסיטי בשנתיים האחרונות. בפועל, בשאר המשחקים, מדובר בקבוצה פחות טובה מאיך שהיא נראית במשחקים האלו באנפילד. המלחמה מול יונייטד היא ברורה מאליה, וסיטי שהיא סה"כ קבוצה אדישה בטירוף 90% מהמשחקים, נבהלת באנפילד כל פעם מחדש.

ליברפול פחות מוכשרת מטוטנהאם בכמעט כל עמדה, לא יודע על מה אתה מדבר. או יותר נכון לליברפול כמעט אין יתרונות על טוטנהאם.

אברטון היא קבוצה שמאמן אותה מאמן מצויין כבר לא יודע כמה שנים, והיא אחת הקבוצות המאומנות והטקטיות בליגה, כשחוץ מזה לפחות ה11 הראשונים שלה הוא יציב וטוב ושרץ שנים ביחד. כשאתה לוקח את זה בחשבון ומסתכל על הסגלים שלה ושל ליברפול, לא מפיל מהכסא שהיא תסיים לפניה.

13. שםמשתמש Member

בחור, נראה לי שאולי אתה מושפע מכל מיני שחקנים שהם אוברייטד כמו אדאביור או ארון לנון. ראיתי את ליברפול גם במשחקים אחרים, לא רק נגד סיטי ויונייטד. לא שאפשר לזלזל במשחקים האלה. אי אפשר באמת להתעלות עד כדי כך במשחקים מסויימים ולהיות חלש בשאר. ליברפול משחקת טוב והיא דומיננטית ומגיעה למצבים. טוטנהאם לא באמת משחקת יותר טוב ממנה. אם מוציאים את בייל מהקבוצה, הרבה לא נשאר שם. דפו שחקן טוב ולא יותר מזה, אדאביור משחק רע מאוד ולנון פחות או יותר שחקן פרווה. הסגל ההגנתי שלהם לא להיט גדול וסובל מפציעות. סיגורדסון לא מספק את הסחורה ודמפסי לא בדיוק כישרון על. יש להם את סאנדרו כשהיה כשיר ואת דמבלה, שזה קישור לא רע לליגה האנגלית. לא יותר טוב מלוקאס וג'רארד, נניח. חוץ מהם ומבייל, להיט הם לא. אין שום סיבה שליברפול לא יתחרו איתם לכל הפחות. בלי קשר לסגל, טוטנהאם מעשית על המגרש לא נראית יותר טוב מליברפול. לא רק מול החזקות, אלא בכלל. זה לא עיניין של מי מסיים לפני מי, העיניין הוא שאברטון וטוטנהאם מתחרות על משהו שליברפול אפילו לא קרובה אליו, ואין שום סיבה שזה יקרה.

14. JohnTerry26 Member

לנון הוא לא איזה כוכב אבל אני פשוט זוכר שסטארידג' וקוטיניו הם רכש של אמצע עונה ולא שיחקו מספיק משחקים כדי שאני אחשיב אותם כפלוס מול לנון. סנדרו את דמבלה בעיני זה קישור יותר טוב מכל קישור שליברפול יכולה להרכיב. בסופו של דבר לא הבנתי אותך לגמרי, אתה טוען שהסגל של ליברפול לא נופל משל טוטנהאם, שהיא משחקת לא פחות טוב, אז מה הקאצ'? סוארז/בייל? החמצות? וחוץ מזה עדיין לא הבנתי את איזה שחקן בייל הפך ליותר טוב בטוטנהאם.. (כפי שנטען קודם)

15. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אתה רוצה את זה במילים - או שמדובר ברצון הכמובן מאד אובייקטיבי שלך להוציא את סוארז רע שגרם לך להוציא שטות כזאת מהמקלדת, או שאתה פשוט על חומר ממש ממש טוב.

יש אוהד ליברפול פה בכלל שיטען ברצינות שהקבוצה שלהם לא פחות מוכשרת מטוטנהאם? לא ברצינות, באילו עמדות בדיוק ליברפול עולה על טוטנהאם מלבד החוד?
    ורטונגן, דמבלה, סנדרו, בייל, לוריס - מלבד סוארז כמה שחקנים יש לליברפול ברמה הזאת? אפילו שחקנים שהם לא להיט בספרס כמו ווקר, פארקר, דמפסי, סיגורדסן, אסו אקוטו, פרידל, לנון (אכן אוברייטד), היו נלקחים כמעט כולם לליברפול בשמחה ומקבלים מקום קבוע בהרכב.

לספרס יש סגל לא רק יותר טוב מליברפול אלא כנראה יותר טוב מלארסנל. ויש את הפרט הקטן הזה שליברפול אפילו לא מאיימת עליהם בטבלה.
    זה שיותר קשה לשחק באנפילד זה עובדתית לא נכון. אולי זה נכון לקבוצות גדולות שמגיעות לשם, בגלל שעדיין לליברפול יש את השם והמסורת (וזה לבד מסדר להם המון נקודות), ובטח ליונייטד שהיא יריבה מושבעת. אבל טוטנהאם לוקחת יותר נקודות בליין.

בקיצור יש לי תחושה שגם אם היה צריך לטעון שליברפול לא פחות מוכשרת מברצלונה, על מנת להוציא את סוארז רע, היית עושה זאת (גם קרדיט למשה אוחיון האובייקטיבי בעמוד הקודם, מסתבר שואן-פרסי אחרי שנתיים בהן כמעט אף אחד אחר לא בלט בקבוצות שלו מלבדו, הוא זה שהופך שחקנים סביבו לטובים יותר).

עריכה: פיספסתי שורה בהודעה שלך:
    ארסנל יותר חלשה מהעונה שעברה כרגע בדרך לשם שוב. איך אתה מסביר את זה?
    יכול להיות שעוד שחקנים שיחקו בארסנל בעונה שעברה חוץ מואן-פרסי, ועוד שחקנים בליברפול חוץ מסוארז?
    יכול להיות שהשחקנים מארסנל כקבוצה, מתפקדים יותר טוב מאשרים השחקנים בליברפול?
    יכול להיות שלקחת את ארסנל לטופ 4 זה קצת פחות מסובך מאשר לקחת את ליברפול?

לגבי הבחירה שלי לשחקן העונה - בחירה מאד קשה ואי אפשר לומר שלא מגיע לאף אחד מהשלושה.
    האמת היא שאני לא סגור לגבי התפקוד של סוארז לאורך העונה אבל בייל לא פתח אותה באופן חזק, ו-ואן פרסי נמצא בבצורת כבר איזה חודשיים. כמו כן הוא כבש כמה פנדלים שקירבו אותו לסוארז.
    אני חושב שהשנאה הרבה בקרב השחקנים לסוארז תמנע ממנו את התואר. גם ואן-פרסי לא בדיוק אחד החביבים בליגה אבל אני מהמר עליו או על בייל.

אה והלכתי כמה עמודים אחורה, ראיתי שגם אלכס הצטרף לחגיגת האובייקטיביות ובכלל עכשיו מביא את האליפויות של אייאקס כדי להסביר למה לסוארז לא מגיע התואר.