דיון החדשות 2015/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י golding, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אודינה זה חור על גבול סלובניה. עיר של 100,000 תושבים. המועדון כבר 30 שנה קבוע בסרייה A. האוהדים אומרים תודה שהם נמצאים בכלל במצב הזה ושעברו אצלם כל-כך הרבה שחקנים טובים לאורך השנים כשמועדונים מערים הרבה יותר גדולות מתנדנדים בין הליגות כמו לא יודע מה. יש מספיק ערים מסדר הגודל הזה באיטליה ללא קבוצה בליגות המקצועניות.

הנקודה היא כזאת - הניהול שלהם מעולה. בקנה מידה עולמי. בגלל זה הם נמצאים במקום שמועדון מסדר הגודל שמגיע מעיר מסדר הגודל הזה לא באמת אמור להיות. אין סיכוי שמשפחת פוצו תתחיל עכשיו פתאום להזניח את פרויקט החיים שלה.

2. alexshw Member

בדיוק ראיתי פרסום על מכירות השחקנים הבולטות שהם ביצעו מאז 2005
    https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/11709485_585384844934981_5626736172197539659_n.Xxx?oh=6e9088c69fb3b2536085312f4a33ad32&oe=5626C05B

בכללי השחקן הראשון שהם גילו ממה שזכור לי היה בירהוף. שחקן די אלמוני בגרמניה ששיחק שם קצת בבונדסליגה בסוף שנות השמונים ובסוף התגלגל לקבוצות קטנות באיטליה.
    באודינזה הוא פרץ, קיבל את הזימון לנבחרת ממש לפני יורו 96 והשאר הסטוריה

3. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אף פעם לא אבין איך מועדונים גדולים ועשירים משמעותית מקבוצה כמו אודינזה לצורך העניין, לא מתנהלים כך עם צעירים לעתיד. הקבוצה היחידה שנראה שגיבשה לעצמה התנהלות מוצלחת בשנים האחרונות, לפחות בפרמיירליג, היא צ׳לסי שעושה עסקים מצויינים.

הייתי רוצה לקבל יותר אינפורמציה לגבי מערך הסקאוטינג של קבוצות כמו: פורטו, סביליה ואודינזה ודומותיהן לעומת מועדונים עשירים יותר משמעותית. אני מניח שיש פה גם סוג של רשת ביצירת קשרים עם סוכנים ששולטים בהעברות הללו מאחורי הקלעים.

לא כל מועדון כדורגל נמצא כאן כדי (רק) לזכות בתארים. ההתנהלות של אודינזה היא מבריקה, בטח ביחס לתקרה שלה להצלחה.

Die Werkself אוהב/ת את זה.
  4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כתבתי על זה בהרחבה בעבר בדיון זה או אחר בעולמי לדעתי, אבל מספיק לראות את ההחתמות כדי להבין שרב השוני על הדמיון בין "מערך הסקאוטינג" של פורטו לזה של אודינזה. אודינזה עושה הרבה יותר סקאוטינג במובן של פעם, פורטו זה משהו אחר.

מהניסיון שלי קבוצות שבאמת משקיעות בסקאוטינג הכי נרחב שיש, במובן גם של לעקוב אחרי שחקנים על המגרש וגם להתייחס לאספקטים אחרים כמו הצד המנטלי, רפואי ועוד, הן דווקא הגרמניות ואני לא מדבר על הגדולות ביותר.

המועדונים הגדולים והעשירים יותר מפורטו לא באמת צריכים לחקות את ההתנהלות שלה, אלו דווקא אלו שקצת מתחת לפורטו מבחינת המשאבים שצריכות להסתכל ולראות איך אפשר לקפוץ מדרגה.

5. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Franco,

יש הבדלים בין כל הקבוצות שציינתי, בעיקר פורטו, אבל הנקודה שלי משותפת לכולן: מביאות שחקנים צעירים סופר מוכשרים במעט כסף ו/או בחינם, מטפחות את אותם שחקנים שהופכים לכוכבים גדולים שמתורגמים לסכומי העברה אדירים, בעיקר אצל פורטו כאמור.

אני לא מבין איך במשך שנים, בעיקר בפרמיירליג, קבוצות מעדיפות לבזבז סכומים מטורפים על שחקנים שהן מכירות מקרוב, במקום להשקיע את הסכומים שעומדים לרשותם במערך סקאוטינג ויצירת קשרים מסביב ליבשת. בטווח הארוך אתה חוסך הון כספי משמעותי.

אני גם לא אומר שמועדון גדול צריך להעתיק את ההתנהלות שלו מהקבוצות שציינתי, אבל הוא בהחלט יכול להסתכל מה הן עושות ולהעתיק את המודל הזה במובן מסויים תוך כדי שהם גם מביא החתמות משמעותיות כבר בטווח הקצר לקבוצה הבוגרת (ע״ע צ׳לסי). לקבוצה כמו אודינזה אין האפשרויות לבצע מדיניות כזו, אבל לקבוצות, אפילו לא הגדולות ביותר באנגליה, דווקא אלה המקבילות לה בהחלט יש.

נערך לאחרונה ב: ‏4/7/15
  6. alexshw Member

לקבוצות אפילו מתחתית הטבלה של הפרמייר ליג יש אמצעים כספיים גדולים יותר מקבוצות במקומות האלה בליגות אחרות בגלל חוזי השידור ולכן יש להם יותר פיתוי לבזבז כסף רציני על רכש של שחקנים יותר מוכרים באירופה בחלקם.

לעושר של פרמייר ליג יש צדדים חיוביים ויש שליליים, בסוף אני תמיד טוען זה קשור בניהול.

7. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתם שוב לא מתייחסים לעניין אשרת העבודה.
    הרבה כשרונות גדולים שהגיעו לפורטו (וגם לאודינזה) בכסף קטן הם מדרום אמריקה והם כאלה שלא זומנו בכלל לנבחרת עדיין.
    הם לא יקבלו אשרת עבודה ולא יוכלו לחתום בקבוצה אנגלית אלא אם יש להם דרכון אירופאי.

oranfu אוהב/ת את זה.
  8. Mellow29 Kopite

גם עניין אשרת העבודה הוא קריטי וסותם את הגולל על לפחות 90% מכל השחקנים שפורטו ואודינזה מייבאות מדרום אמריקה, אבל בנוסף גם צריך לזכור שמדובר בליגה הרבה יותר תחרותית והתמריץ להישאר בפרמיירליג הוא הרבה יותר גדול, ולכן המוטיבציה להפוך לחממת שחקנים היא יותר נמוכה.
    עם כל הכבוד לתחרותיות של הליגה הפורטוגזית, בסופו של דבר הקבוצות הגדולות שם מאוד מאוד עשירות וזה מבטיח להם השתתפות כמעט קבועה באירופה ומקום גבוה בטבלה גם אם "יתנו" לצעירים לשחק. גם באיטליה, ליגה יותר רצינית, אודינזה לא תרוויח כ"כ הרבה אם סתם תתרכז ב"הישרדות", אבל ההתמקצעות שלהם בנישה של גידול שחקנים נותנת להם edge כלכלי. באנגליה, קבוצה שמגיעה לפרמיירליג מבטיחה לעצמה הכנסות שאודינזה ופורטו לא מכניסות ביחד במשך שנתיים, הגזר פה הרבה יותר עסיסי ולכן אין תמריץ לחשוב לטווח הארוך.

oranfu ו-golding אוהבים את זה.
  9. Mellow29 Kopite

סאגת טובי אלדרווירלד - לסאות'המפטון היה סעיף רכישה של 6.8 מ' בסעיף ההשאלה של אתלטיקו, אבל לאתלטיקו הייתה אפשרות ביטול תמורת 1.5 מ'. טוטנהאם מנסה לחטוף את העסקה וסיכמה כבר עם אתלטיקו על מחיר של 11.5 מ' פאונד, השחקן מעדיף לעבור ללונדון, אבל מבחינת סאות'המפטון הספרדים לא הפעילו בזמן את אופציית הביטול, והם בטוחים שהעסקה תצא לפועל. בסקיי ספורטס ובגארדיאן נכתב שהם בטוחים שיש להם קייס לתבוע את אתלטיקו אם היא תעביר אותו לספרס.

10. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מתי שהוא, איפשהו לפני עשר שנים שששיחקתי במנג'ר ועיסקאות שלי נפלו עקב אישור עבודה - הבטחתי לעצמי לקרוא על זה ולהבין מה זה אומר ומה כל כך ייחודי באנגליה בקטע הזה.

לא עשיתי את זה עד היום. אולי מישהו פה יעשה את זה בשבילי ?

11. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

בעיקרון, כל שחקן שחותם בקבוצה אנגלית צריך להיות עם רקורד של הופעה בלפחות 75% ממשחקי נבחרתו הלאומית בשנתיים האחרונות. ברור שזה לא ריאלי ופוגע בעיקר בקבוצות הקטנות, ולכן ישנה ועדת חריגים שאמורה לאשר "כשרונות מיוחדים" מחוץ למניין, שמספיק לומר שהיא אישרה את אנדרסון כדי להבין שלא צריך להיות כישרון מיוחד כדי לקבל אישור.

חוץ מהקריטריון הזה, בוחנים גם לפי הקריטריונים שבוחנים כל אדם פשוט שבא לעבוד באנגליה, למשל עבר פלילי. למשל רוחו נאלץ לחכות חודש לאישור בגלל עבר פלילי מימיו בארגנטינה.

12. Mellow29 Kopite

אנגליה לא כזו "יחודית", בכל מדינה שאליה אתה מגיע אתה צריך אישור כדי לעבוד. לכל מדינה יש את המגבלות שלה, אם אני לא טועה בספרד ובאיטליה, מותר לרשום עד X "זרים" בסגל (כשהכוונה לכאלה שאין להם דרכון אירופי). עבור כדורגלנים באנגליה, החוקים הם פחות או יותר כאלה: אזרחי האיחוד האירופי יכולים להכנס בלי אישור עבודה, כל היתר צריכים לבקש אישור עבודה. יש כל מיני קריטריונים - כמה פעמים השחקן הופיע במדי הנבחרת הבינלאומית שלו בשנים שלפני הבקשה (משחקים רשמים שווים יותר ממשחקי ידידות בחישוב). אם השחקן לא עומד בקריטריונים האלה מגישים ערעור והעניין מגיע לאיזשהי ועדה, שקובעת ומחליטה האם השחקן הוא כשרון מהרמה הגבוהה ביותר (exceptional talent). בגדול, יש סיכוי לא רע שאפילו רכש כמו פירמינו ידרוש מליברפול ללכת לועדה הזו ולהוכיח שהוא כשרון גדול, מזה אתה יכול להבין שאנגליות קצת מוגבלות בקטע הזה של להביא שחקנים בני 16 ברבע מיליון יורו מכל מיני מועדונים בדרום אמריקה.

אפרופו מנג'ר, אם אתה זוכר אז בכמה גרסאות לקבוצות הגדולות היו "קבוצות בת" שהיו משאילים להם שחקנים (אני זוכר שלליברפול ולגנק היה הסכם כזה). המטרה היא בעיקר לעקוף את אישור העבודה - לקנות שחקנים ולהשאיל אותם למקום כמו בלגיה, מקום שהרבה יותר קל לקבל בו אישור עבודה, ואז אחרי כמה עונות כשהשחקן מקבל דרכון אירופאי הוא כבר יכול לקבל אישור עבודה בקבוצת האם באנגליה.

אלעד אוהב/ת את זה.
  13. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

14. alexshw Member

לא רואה שזה ישנה הרבה, אולי כן משנה ספציפית עבור זר זה או אחר, אבל עדיין אני חושב החלק הכי גדול של הזרים הם בעלי דרכון אירופי

15. golding מנהלים

דני, אני לא בטוח שאתה צודק לגבי שחקן כמו פירמינו. השיטה החדשה מקנה לשחקן שעולה מעל 10 מיליון ליש״ט אשרה אוטומטית.

מצב נושא:
הנושא נעול.