דיון החדשות 2015/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י golding, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. StevenGerrard Member

Leicester City have beaten Chelsea to the signing of Rijeka's 23-year-old Croatian striker Andrej Kramaric after agreeing a club-record fee of £9.7m. (The Times - subscription required)

ChelseaPensioner אוהב/ת את זה.
  2. JohnTerry26 Member

אה? ממה שאני קראתי יש בינינו ללסטר הסכם לקנות אותו בעתיד.

3. golding מנהלים

מישהו קרא את פסק הדין בעניין צ'אד אבאנס?

קשה לי שלא לרחם עליו. אני בטוח שלא נחשפתי לכל המידע והפרטים, אבל נראה שבהחלט יש מקום לספק במקרה הזה (לא לדעת חבר המושבעים כמובן). המקרה עכשיו מזורז להליך ערעור נוסף והתקשורת האנגלית נסערת; יש הטוענים שהוא יכול לחזור לשחק כדורגל בקבוצה מקצועית ויש הטוענים שלא. העניין הוא שהנושא יותר מורכב מזה, כי בכלל לא בטוח שהוא היה צריך להיענש לאור העובדה שהבחורה שטענה לאונס הצהירה שהיא לא זוכרת דבר מאותו הלילה. מעבר לזה, חברו - שקיים איתה יחסי מין לפניו ובשלב כלשהו אבאנס נכנס לחדר המלון להחליף אותו - זוכה מכל אשמה.

בקיצור, חתיכת סיפור. כתבה של סמואל על תרבות ה-mob באנגליה:
    Beware the fury of the mob! It will only turn convicted rapist Ched Evans into the victim | Daily Mail Online

4. StevenGerrard Member

חודשי המאסר שקיבל ראויים רק על היותו חלאה.

5. golding מנהלים

בגדול אתה לא טועה, אין לי ספק שמדובר בחלאה. זה מעשה מתועב שלא מתקבל על הדעת, אבל אין בכך משום עבירה על החוק.

6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

חלאה, לא חלאה, הבן אדם זכאי לחזור לעסוק במקצוע שלו.

7. StevenGerrard Member

זכאי לחזור לעסוק במקצוע שלו אבל מה לעשות שהוא לא חשב שכר או מנקה רחובות הוא דמות ציבורית ומודל לחיקוי ולכן לאוהדים יש זכות להתנגד בתוקף להשתייכות שלו למועדון שלהם.

8. golding מנהלים

אני מבין את העמדה של האוהדים, אני רק לא מבין למה יש לינץ' תקשורתי כל כך אינטנסיבי סביבו. הטיעון העיקרי נגדו הוא ש"הוא אפילו לא מוכן להתנצל", אבל אם הוא אומר שהוא לא אנס אותה על מה בדיוק יש לו להתנצל? שוב, עומד להתקיים דיון נוסף בנושא וכנראה שנהיה חכמים יותר אז, אבל משפטנים באנגליה כבר משמיעים קולות שמרמזים על כך שהוא הורשע שלא בצדק.

gilad16 אוהב/ת את זה.
  9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי הוא לא היה צריך להיענש מלכתחילה והעונש שקיבל היה מוגזם ופופוליסטי.
    הכי קל להיות בת יענה ולהתעלם מהעובדות, אוואנס וכל גבר לא צריכים להסתובב עם ערכת ינשוף עליהם בכל עת. הבחורה הייתה שיכורה ואומרים שגם מסוממת ולא בדיוק תלית שכולה תכלת אלא כנראה בחורה זולה ו"קלה להשגה" ואני מניח שכל הכותבים כאן יודעים למה אני מתכוון ונתקלו בסוג כזה של בחורות במהלך החיים. אני בטוח שהם לא כפו עליה ללכת לבית המלון ולשכב עם הבחור הראשון, אני מתאר לעצמי שמה שקרה מכאן והלאה היה גם בהסכמה. ועוד אני מניח שהבחורה קמה בבוקר והרגישה רע וזולה ממה שקרה וגם קלטה את האפשרות להרוויח על חשבון כדורגלנים שמרוויחים המון כסף, מפה לשם אוואנס שילם את המחיר על לא עוול בכפו.

אני מקווה מאוד שתימצא קבוצה באחת הליגות הבכירות שתקלוט אותו, הוא שילם את חובו לחברה(ושוב לא בצדק לדעתי) ומגיע לו להשתקם ולחזור לכדורגל. אני לא רוצה לגלוש יותר מדי מחוץ לכדורגל אבל צריך להבין שכיום הכוח של נשים במקרים האלה יצא כבר מפרופורציות ואני מאמין שמתוך 3 מורשעים יש לפחות אחד שלא אנס או הטריד, היום זה הוא ומחר זה יכול להיות כל אחד אחר.

10. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אתה לא יכול לקבוע בשביל מישהי אחרת מה מטריד אותה, ובטח שאי אפשר להגיד שהכוח של הנשים גדול מדי, אם כבר להפך. העניין של ״שילם את חובו לחברה״ לא מרשים אותי, זה מקנה לו אך ורק את הזכות לא להיות בכלא, אבל מקום עבודה, בטח ובטח קבוצת כדורגל עם אוהדים וציבור שהיא מייצגת, יש לו את הזכות להחליט שאדם כזה לא ימנה על אנשיו.

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

להפך? בחורה כיום יכולה להחליט שהטרדת אותה אפילו אם אמרת מילה שהיא חצי לא במקום, כמובן ע"פ דעתה, תאמין לי שזה יספיק למעסיקים שלך על מנת לפטר אותך ולך תנקה את השם שלך ותסביר לכל העולם שלא עשית משהו לא בסדר. כאן בדיוק נמצאת הבעיה, בחורה יכולה בדיעבד להחליט שלא הייתה שלמה במאה אחוז עם ההחלטה שלה לשכב עם מישהו וללכת להתלונן על כך שהוא אנס אותה וברוב המקרים רשויות החוק יהיו לצידה באופן אוטומטי והגבר יוצג כחלאה ועבריין מין.

קבוצת כדורגל היא גוף בבעלות פרטית. אם היא מחליטה להחתים אותו אין שום בעיה, אם לספונסרים או לאוהדים יש בעיה כאן כבר המועדון צריך להפעיל את השיקולים הכלכליים שלו. אני יוצא מנקודת הנחה שאוואנס לא אשם ולא אנס את הבחורה ככה שמבחינה מוסרית לי לפחות אין בעיה איתו. הכל תלוי איך כל גוף שופט את אוואנס, ע"פ מה שאני זוכר הציבור דווקא היה איתו וטען שהוא זכאי.

12. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

זה כמובן יכול לקרות, אבל קראתי לאחרונה שאחוז באמת זערורי של תלונות מתגלות כתלונות שווא. העניין הוא שגם אם הבחורה היא שרמוטה זולה, וגם אם היא שיכורה ומסוממת, וגם אם היא לבושה חושפני-כל זה מעניין כקליפת השום. אתה לא יכול לעשות את זה בלי הסכמה. לא בטוח שהיא מסכימה? תשאל. נראה לך שהיא שיכורה ולא יכולה להיות צלולה בתשובה שלה? אז כמו שאומרים בצבא, כשיש ספק, אין ספק.

gilad16, golding ו-StevenGerrard אוהבים את זה.
  13. golding מנהלים

מסכים עם אורי, אבל באותה מידה אני מסכים גם עם @Nigel de Jong - הבן אדם שילם את החוב שלו לחברה (בין אם בצדק ובין אם לא) ואם מועדון כלשהו מוכן להעסיק אותו שוב לא אמורה להתעורר בעיה. למה לשחרר אנשים מהכלא, אם כך?

14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי קובע מה היא תלונת שווא? מערכות המשפט שידועות בכך שהן נוטות ללכת עם האישה כמעט בכל המקרים? יש יותר מדי תיקים שנשים נקמניות עומדות מאחוריהם ובד"כ גם זוכות למרות שהכל היה בהסכמה. ברוב המקרים מספיק שהאישה מתלוננת ולגבר יש כתם לכל החיים ללא קשר אם הורשע או אפילו נחקר בנושא, ההסתכלות עליו הפוכת לשונה לחלוטין, כאן לצער הרבה מאוד גברים כמו שאמרת הספק הופך לאין ספק.

ועוד משהו, אתה שואל כל בחורה ששוכבת איתך אם היא מסכימה ו/או שיכורה? מה קורה אם גם אתה שתית?
    אף אחד לא גרר אותה בכוח למלון, היא שכבה בהסכמה עם הבחור הראשון ולדעתי גם עם אוואנס העניין היה בהסכמה. הדעה האישית שלי שהיא קמה בבוקר בהרגשה של "איזה שרמוטה אני" והחליטה לתפוס 2 ציפורים במכה כשהיא יודעת שהיא התעסקה עם כדורגלנים(אגב, אם היא לא זכרה כלום אז איך קרה שהיא ידעה בדיוק עם מי היא שכבה?) והיא יכולה להוציא מכל הסיפור הרבה כסף.

15. Mellow29 Kopite

זו סיטואציה מאוד בעייתית, אין כאן תשובה של שחור ולבן ומי שמנסה להצדיק את זה ככה קצת מיתמם.
    אני לא אכנס לכל עניין ההרשעה בצדק או לא בצדק, אבל צודקים מי שאומרים שלבן אדם ששילם את חובו לחברה אמורה להיות זכות להתפרנס כרצונו, בלי שהתקשורת וגופים אחרים ירדפו אותו. צודקים גם מי שאומרים שהם לא רוצים שהבן שלהם יעודד את צ'אד אוונס וירצה לקנות חולצה שלו.

האנשים בשפילד יונייטד היו מוכנים לקחת אותו בחזרה והתקפלו בגלל לחץ תקשורתי ולחץ של הספונסרים שלהם, עכשיו גם אולדהם עומדת תחת לחץ כזה. כך שזה לא מדויק שהמועדונים האלה "לא רוצים אדם כמוהו בקבוצה" - הם כן עומדים בפני לחץ מבחוץ כדי לא לקחת אותו.

מצב נושא:
הנושא נעול.