מכבי חיפה היא קורבן ברור פה. מנחם התגרה (שוב, התגרות חלבית ביותר) - אוקיי, נגיד שצריך לקבל אדום והשעייה ממשחק (קרה פה כבר ששחקן הורחק בעקבות התגרות?). אבל שחקני הפועל חיפה תקפו פיזית, לא אחד ולא שניים. רואים את זה בבירור בוידאו. הם גם תקפו פיזית במהלך המשחק (בטח גם אז פשוט התגרו בהם). הם גם התגאו לפני המשחק ברשתות חברתיות שהם גאים לשבור לשחקני מכבי חיפה רגליים. אני עדיין לא ראיתי סרטון שמראה ששחקני מכבי חיפה הרביצו (לא אומר שלא קרה, אומר שעוד לא ראיתי). בכל מקום אני רואה שחותכים את מכבי חיפה על העניין וגם דורשים עונשים קשים. ולמרות טענות שיש צילומים, בית הדין לא יבקש לראות אותם ויסתמך על העדות של ליאני, שהשיפוט העויין שלו נגד מכבי היה ברור מהרגע הראשון במשחק ושגם בדו"ח עצמו רשם ש"פרצה תגרה" בין מנחם ובן-בסט ולא שבן-בסט תקף את מנחם כמו שרואים בבירור בצילומי הטלויזיה. מכבי חיפה היא הקורבן הברור פה והשופט ובית הדין תופרים אותה לקול מצהלות התקשורת.
כאנקדוטה - סאן מנחם, אם זכרוני אינו מטעה אותי ואני לא מתבלבל עם שחקן אחר, בכלל לא היה צריך לשחק בדרבי הזה. הוא חנק שחקן נגד מכבי תל אביב ויצא ללא פגע. אופן התגובה של הספסל של הפועל חיפה חמור יותר, אבל על ההתגרות הזו שחקן צריך להיות מורחק. אני לא זוכר מקרה בו מישהו הלך לספסל היריבה והתגרה בלי שזה עורר מהומה.
נגיד (למרות שכולה קרא להם סמרטוטים). אז על זה הוא צריך לשבת 4+ משחקים בחוץ? זאת הגזמה פראית ביותר. משחק אחד בחוץ אפשר להבין. ועל מה לעזאזל כל השאר עומדים לדין?
סאן מנחם גם עושה את זה בפעם השנייה בתוך שנה. גם מול הפועל תל אביב בפלייאוף הוא רץ לספסל שלהם. שיורחק, וילמד לקח.
מה זה על כלום? הייתה שם תגרה המונית. אוהדי קבוצה שהתחמקה מעונש בבית הדין פעם כי טענה שילד שזרק אבוקה נמצא בטיול שנתי ומחכים שיחזור, מדברים על פרישה מהליגה כי בית הדין מחפש אותם. זה היסטרי.
שחקן הורחק פה פעם על "התגרות" ביריבה? זכור לי שהיה פה שחקן שהיה מתגרה (בצורה מתריסה יותר) בכל משח דרבי (לא חיפאי) והוא לא הורחק. כמובן שזה משעשע את אוהדי הקבוצה ששחקנים שלה תקפו פיזית מאמן יריבה ולא קיבלו עונש כי "לא מבינים עברית". הכדורגל פה מכור, זאת רק עוד הוכחה בשרשרת הוכחות.
כי אלה החלטות מוטות ואין פה שום הליך משפטי. צריכה להיות שיוויוניות. איפה מעמידים לדין על התגרויות? ומה היו העונשים פה? אני רציני, עונש קשה צריך לגרום להפסקת השתתפות מכבי חיפה בליגה. בבקשה שיעניקו לכם צלחת או לא יודע מה. לא יהיה טעם לשחק. סאן לא ראוי לשום עונש השעיה כיוון שהתגרות אינה גוררת עונש השעיה.
ביקשתי שתחסוך ממני את הפיו פיו. משחק כדורגל הוא כמו הצגה, יש "קיר רביעי" שהוא הקהל. כששחקן כדורגל מתגרה בקהל הוא מקבל צהוב (או אדום במקרים קיצוניים), לפי תקנון. זהבי עשה את זה פעם אחת בלבד, בפיו פיו הראשון, וקיבל צהוב על זה למיטב זכרוני. כשאתה מתגרה אל עבר עמיתיך לבמה, במיוחד כשמדובר בספסל היריבה שאין שום סיבה שתפנה אליו ככה, זה כבר שונה, וזה זהבי לא עשה מעולם, אגב. זה מעורר מהומות מרובות משתתפים בערך תמיד, זה לא ספורטיבי וזה גורר הרחקות בכל מקום בעולם.
ההבדל היחיד שקרה פה, בניגוד להתגרוית שקורות בכמעט כל משחק גדול פה (וגם בדרבי הקודם) זה שהפועל חיפה תקפו פיזית. הם כל המשחק חיפשו מכות וקיבלו את התירוץ שלהם. כשזה מכבי חיפה אז התקשורת כמובן קוראת לעונשים חסרי תקדים של הצד שהותקף פיזית. למה שאני אחסוך? זהבי היה מתגרה בקהל כל הזמן. קיבל צהוב, לא יותר. אני אבין אם מנחם יקבל פה השעייה למשחק אחד (לא מסכים, אבל מבין). עונש קשה יותר זה בושה. עונשים קשים לעוד שחקנים שלנו זאת שערוריה.
תובע ההתאחדות, שרמזו פה שמישהו ממכבי בוחש איתו אגב, נתן למכבי לפני כמה שנים עונש שהיה כל כך קשה והזוי עד שפסלו אותו בבית הדין העליון כי הוא לא חוקי ו"הסתפקו" ברדיוסים רגילים - 3/4 (לא זוכר בדיוק) משחקי בית של מכבי היו צריכים להיות מומרים למשחקי חוץ, כשכל ההכנסות הולכות ליריבה. גם נתנו קנס של 5 ספרות על ארטיק שכנראה נזרק מיציע היריבה בכלל (גם שם סירבו לבדוק במצלמות). הרשימה עוד ארוכה מאוד. מכבי לא איימה בפרישה מהליגה, ואף אחד לא חשב שיש בזה היגיון. ואת זה אני זוכר רק כי אני אוהד מכבי - גם בית"ר והפועל קיבלו עונשים הזויים לחלוטין במרוצת השנים בלי לאיים בפרישה מהליגה, בעוד מכבי חיפה התחמקה מעונשים עם טיולים שנתיים. די עם השטויות האלה. בית הדין מזעזע פועל בצורה מגוחכת, אבל אף אחד לא עושה דווקא למכבי חיפה ושום דבר לא מוטה. הם סתם חדלי אישים. בנוגע למקרה קנדיל-דגני - עימותים אישיים שכאלה נגררים לבית הדין כשהשופט מחליט שיש לכתוב אותם בדוח השיפוט. הוא לא עשה את זה בזמנו (לדעתי בצדק - אם היה מתפתח עימות המוני אז חייב). אני לא יודע מה הפועל עשו עם דגני, אבל קנדיל נקנס על ידי מכבי.