שילד יכול גם להשקיע בלימודים וגם להפוך להיות כדורגלן שמרוויח הרבה כסף וגם פרסום. ככה שאני לא מבין למה ההורים צריכים לחשוש שהוא בכיוון של כדורגל או למה זה ״לשים את כל הביצים בסל אחד״? אם ילך לו בכדורגל סבבה, אם לא ילך לו הוא יכול לעשות דברים אחרים. אין פה סיכון באמת.
מה זה אומר מבחינתך "אם ילך לו בכדורגל סבבה" ? כדי להיות טוב, ובמיוחד טוב מכל השאר, אתה צריך להשקיע בזה 100%, לשמור על תזונה, אימונים, מוסר עבודה, משמעת, בגרות. אתה צריך להיות addicted to it. מה זה אומר מבחינתך "אם לא ילך לו הוא יכול לעשות דברים אחרים" ? כמה זמן אתה מגדיר תקופת "לא הולך לו"? זה לא אמור להיות חסום. יש שחקנים שהפכו ל world class בגיל 28-30. אני בטוח שלוקה טוני לא אמר לעצמו "וואלה, אני בויצ'נזה, ניסיתי.. לא הצלחתי להגיע ל top level. נלך ללמוד רפואה"
אני מכיר מישהי דרך חבר משותף שהיתה כדורסלנית בליגת העל. כדורסלנית לא רעה אבל לא בדיוק שי דורון כן? קיצר הבחורה עד לא מזמן היתה סמנכלית בפסגות. יש דוגמאות פחות קיצוניות. גאל מרגוליס, ההוא שפעם היה ״החילוף המנצח״ של זהבי נגד באזל, היום לפי מה שקראתי לומד מהנדס תוכנה. ויש עוד מלא דוגמאות כאלה של ספורטאים שהבינו שהם כבר לא יממשו את החלום ופנו לאפיקים אחרים. ״לשים את כל הביצים בסל אחד״ זה ביטוי קיצוני מדי, זה לא שאם לא תצליח בכדורגל תגמור כמו ראובן עובד. בכל מקרה זאת לא הסיבה שאנחנו מקום 80 בעולם.
זה פשוט חוק המספרים הגדולים. ככל שיש יותר כאלה שמתמידים במקצוע, ככה יהיו יותר וורלד-קלאסים. אגב זה לא רק בכדורגל, זה בכל תחום. אקח את התחום שלי - הנדסת תוכנה: התותחים ביותר שהכרתי הם כאלה שיש להם ניסיון, השקיעו את האנרגיות שלהם בתחום, עבדו תחת לחצים, נתנו לחיים שלהם להתנהל יחד עם המקצוע ולא נגד המקצוע. כאמור יש כאלה שניחנו בחוש טכני נדיר, ותוך שנה של למידה כבר הרימות מערכות.
הייטק זה תחום מאד תובעני, אתה כל היום במשרד, בקושי רואה את הבית ואפילו אם אתה עובד מהבית אתה כל היום בתוך המחשב. כדורגל ילדים(ועל זה הדיון) הוא הרבה פחות תובעני. ילד לא מתאמן מ-8 בבוקר עד 8 בערב, יש לו זמן ללימודים, לשיעורי בית, לחברים, לבילויים. העסק הופך להיות תובעני כשהילד הופך להיות שחקן מקצוען, כלומר כשהוא לא ילד.
הייטק הוא תחום תובעני אם אתה הופך אותו לכזה. עם הניסיון אתה לומד למנן. מבטיח לך. אבל זה נושא אחר לגמרי.
לעיתים אין ברירה ואם מישהו עשה חרא עבודה, אתה נדפק בשעות מאוחרות. או אם אתה בעצמך עשית. Sent from my SM-G973F using Tapatalk
שוב, זה הכל תלוי בך כעובד/מנהל. אתה לא רוצה לשדר לחץ או לזעזע את המערכת. אם אתה עובד בשעות המאוחרות כי מישהו אחר עשה משהו, זו בעיה אחרת לגמרי ולא מעיד על תחום תובעני. אשמח להמשיך את הדיון הזה, הוא מעניין אותי, בפרטי או טופיק אחר.
רצים ים סרטונים של אירועי אלימות מצד השוטרים כלפי אוהדים, גם מחוץ לאיצטדיון. אני התלבטתי הרבה אם לנסוע למשחק ובסוף החלטתי שלא כי הייתה לי תחושה חזקה שיקרה משהו כזה עם המשטרה, גוף נקמני ומסריח שנפגע לו הכבוד מזה שהדלקנו אבוקות על הראש שלהם פעמיים בשבוע שעבר. אתמול לא אישרו לקהל שלנו להכניס תופים למשחק כדורסל וגם שם היו אירועי אלימות והקהל יצא באמצע המשחק, היה ברור שגם היום לא יאשרו להכניס ציוד עידוד, ושוטרי חיפה ידועים ביחס המחפיר והברברי שלהם לקהל שלנו אז הכתובת ממש הייתה על הקיר. גם במשחק ליגה אחרון שלנו בסמי עופר נגד מכבי חיפה עם קהל(לפני שנתיים או שלוש), 80% מהקהל שלנו יצא במחצית בגלל אלימות משטרתית כלפי אוהדים, שהתחילה כשנתנו דוחות לאוהדים שהחזיקו סיגריה בתחומי האיצטדיון, בדרך החוצה לפינת עישון(ראיתי בעיניים שלי). חבורה של תתי אדם במדים.
לפי מה שהבנתי היה בלאגן גדול והחולגנים באדום זרקו חפצים על האוהדים של חיפה. הכניסה של השוטרים היתה נכונה, הביצוע הרבה פחות ולא מעט אוהדי הפועל תמימים שלא היו מעורבים בזריקת חפצים חטפו מכות.
אוהד הפועל תל אביב בן 17 רועי בלו חטף מכות מכמה וכמה שוטרים-עבריינים במדים, ליבי איתו, עצוב. אף אחד לא ישכנע אותי שהוא "עבריין", דומה לזה, נראה כזה. את הנעשה אין להשיב וכמובן שזה מחדל עצום, אבל המינימום שבמינימום זה שלא נשמע את האשפה הזו של מנהלת הליגה וכמובן המשטרה שלא לוקחת אחריות ואפילו לא אומרת 'נבדוק' אלא מטילה את האחריות על הצד השני. איכס, סמרטוטי ריצפה. אבל אני לא מצפה לכלום מאף אחד. מקווה שההנהלה של הפועל תילחם בכלים העומדים לרשותה וכמובן שזה לא קשור אליה אבל תפצה את הנער הזה איכשהו בשביל הסמליות.