היו מכות ביציע, היו מכות מחוץ ליציע. גם אם היתה זריקת כיסאות (שכאמור לא ראיתי שום עדות לזה) - איך זה מצדיק את ההתנפלות המטורפת הזאת של השוטרים? למשל בסרטון שבעטו בילד (אומרים ילד, לא יודע) ששכב על המדרגות ביציע. רואם עוד לפני שהתחיל, הילד הזה לא זרק ולא עשה כלום, בטח בזמן המיידי לפני שפוצצו אותו. היום יש הרבה רעש על זה, אני מניח שזה כי קרה במשחק עם 30K אוהדים ויש הרבה צילומים ברשתות החברתיות, אולי זה היה אתמול גם בכמויות גבוהות מהרגיל, אבל החרא הזה קורה כבר יותר מעשר שנים. אני לא הולך למשחקי חוץ כבר יותר מעשר שנים אבל אני הספקתי לחוות אלימות של שוטרים נגד אוהדים (שוטרים נגד אוהדים ספיציפית רק בטדי, כמעט בכל פעם שהגענו לשם). סביר שזה קורה בעוד איצטדיונים כי הרבה מאוד שוטרים הם חלאות, ערסים פחי אשפה שקיבלו מדים להוציא את האגרסיות שלהם. כל עוד לא תהיה פה עבודה רצינית בנושא, זה לא ישתנה. לא נזיפות לשוטרים, לא פיטורים וגם לא מאסר (חחחחחחחחחחחחחח). מי שצריכים לעשות פה את השינוי זה שר הספורט והשר לביטחון פנים, שיובילו חקיקה ויעשו שינוי דראסטי בכל מה שנוגע לתרבות ההליכה לאירועי תרבות\ספורט: שיטור, אבטחה, דרכי גישה ותחבורה ציבורית, ענישה למפרי חוק (הגיע הזמן שבתי המשפט יפסיקו להתייחס לאיצטדיונים כאקס-טריטוריה שחוקים לא חלים בהם), הסדרה של אמצעי עידוד (למה לעזאזל המשטרה מתערבת אם יכניסו שלטים ליציע??). יש הרבה מה לעשות וזה גם לא מסובך. אבל בסוף זה מצריך עבודה של נבחרי ציבור, אז אפשר להיות בטוחים שכלום לא ייעשה.
האמת שהבעיה הכי גדולה היום לקהלי חוץ היא באמת בירושלים ובעיקר בחיפה. חבורה של ערסים שבאים להפגין כוח על חפים מפשע. במקרים בהם נדרש להפעיל כוח - התפרעויות אלימות בסכנין, מכות של לה פמיליה לאוהדים וכד' - הם בגדר נעדרים.
זו לא הפעם הראשונה שהשוטרים מפעילים אלימות לא מידתית ולא מוצדקת העונה. לאחר הניצחון על בית"ר השוטרים פיזרו את החגיגות של האוהדים של סכנין באמצעות רימוני הלם וכדורי גומי, ילד בן 12-13 נפגע מכדור ואושפז. הגיע הזמן שישימו גבול לזה, תפקידו של השוטר זה לעצור את המתפרע ולא ולהכות אותו.
יס"מניקים שנשלחים לאצטדיון כדורגל הם על פי רוב ערסים שלא היית נותן להם אחריות על שום דבר. מקררים במדים. כיאה לערסים, הם יהיו אבו עלי על מי שלא יגיב להם, ינצלו את הכוח שניתן להם לרעה וכשיצטרכו את שירותיהם לא יעשו דבר כי אין להם זין להתעסק בזה.
הם גם טענו היום בכנסת שנתפסו על ההסעה שארגנו אולטראס הפועל עצים ואלות(לא שזה מצדיק איכשהו הכאת אוהדים במשחק עצמו) וכל מי שהיה על ההסעה נשבע שזו הנפצה מוחלטת. ארגון של שקרנים.
הסיבה הייתה לפי הפרסומים שהמשטרה ביקשה מאוהדי הפועל תל אביב לפנות את היציע בצורה אגרסיבית, בין היתר באמצעות דחיפות, ואז התפתח בלאגן שבו בין היתר נזרקו חפצים על השוטרים כשלפי הסרטונים תגובת השוטרים כללה גם מכות ללא הבחנה כולל של אוהדים שלא היו קשורים לכלום. אפשר לראות סרטון שאחרי שדחפו את האוהדים בכוח מחוץ לאיצטדיון, הם פשוט התנפלו על איזה נער שהיה מחוץ לאיצטדיון עם פלאפון ביד ובכלל לא ידע על מה שהיה בפנים ופשוט הרביצו לו כולל כשהוא כבר על הרצפה. שוטרים כאלה לא רק שלא צריכים להמשיך לשרת במשטרת ישראל, אלא צריכים לקבל עונש מאסר בפועל על העובדה שהתנהגו כמו אחרון העבריינים והרביצו לאדם שלא היה קשור לאירוע כולל כשהוא על הרצפה פצוע וחסר אונים.
הייתי בחיי בהסעות אוהדים, לא זכורים לי סליקים. אולטראסים בהחלט מרביצים עם כל הבא ליד, אבל למה שזה יקרה ביציאה למשחק בסמי עופר, על ידי אוהדי הפועל? אין שם שום יריבות יוצאת דופן.
יש הסעות אוהדים ויש הסעות ארגונים. הם לא עוצרים בחיפה ומתחילים לאסוף קרשים כמו ילדים בל"ג בעומר, תאמין לי...