עובדתית בכל עונה כמעט זהות האלופה מוכרעת אחרי המפגש הישיר הראשון. הוא קריטי. ושם יש יתרון למקום הראשון. בשלוף מהראש, המארחת גם מנצחת את המשחק הזה, וזה פותח פער פסיכולוגי משמעותי של רודף ונרדף.
טוב זה תלוי גם בהפרש שיש בין הראשונה לשנייה טרם הפליי אוף, אבל אני מתכוון בכללי, סדר המשחקים לא הגיוני.
זה אותו סיפור מתחילת העונה. אז הייתה אלימות משטרתית, עכשיו הורדת נקודות. מי שיש לו קהל על הכוונת. הם לא רוצים אולטראסים, לא רוצים קהל. כן רוצים ביציעים משפחות שעושים להם הפנינג לפני המשחק והם צופים מהכיסא עם פופוקורן ונאצ'וס. אם לארגונים היה טיפה שכל בקודקוד הם מזמן היו מחרימים את העונה הלא ספורטיבית בעליל הזאת. גם בעלי הקבוצות, שכל ההשקעה שלהם תלך לפח בדמות ירידת ליגה ואי הגעה לצ'מפיונס. מגיע להם, מגיע לנו.
השערה שלי שיחכו לשלב יחסית מאוחר שהפרש הנקודות כבר לא ישפיע, ובית הדין ייצא בהצהרת "הנה, מחזירים לכם את הנקודות, שלא תגידו שפגענו בקבוצות. נמיר בקנסות (כי תכלס אפשר לעשות כסף) ושנה הבאה נמשיך עם הורדת הנקודות".
בישראל העונה הופחתו כבר 10 נקודות לקבוצות הליגה. בכל 25 הליגות הבכירות באירופה הופחתו 13 במצטבר ושימו לב על מה: אברטון (אנגליה) 6 נקודות על עבירות פיננסיות. מונפלייה (צרפת) נקודה אחת על פיצוץ משחק בעקבות התפרעות אוהדים(פגיעה בשוער היריבה). קייסריספור (תורכיה) 3 נקודות על אי עמידה בדרישות הרישיון. איסטנבולספור (תורכיה) 3 נקודות על פיצוץ משחק ע"י הקבוצה. בישראל 10 נקודות כאשר 6 על אבוקות ו-4 על התפרצות אוהדים לשדה משחק בעונה שעברה, במפעל אחר ו50 דקות לאחר שהמשחק הסתיים והתוצאה שלו נקבעה על כר הדשא. עובדים עלינו ולוקחים לנו את הספורטיביות מהכדורגל.
בדיוק הפוך, אם הפרש הנקודות לא ישפיע אז לא יחזירו אותן (כי אין בשביל מה, וזו ההזדמנות לייצר הרתעה בכאילו). יחזירו אם יבינו שעלולה להיות כאן אליפות עם כוכבית (או שיאזנו). לא מתחבר לדמעות של אנשי מכבי חיפה. אישרתם את נוהל השעה? זה עליכם ורק עליכם. אפשר היה למנוע את זה אם שחר וגולדהאר בתחילת העונה היו מתייצבים במשרדי ההתאחדות ומודיעים שאין כאן כדורגל אם קבוצות ימשיכו לשאת באחריות להתנהגות של האוהדים. אבל עכשיו למה שגולדהאר ישתף פעולה? זה עובד לטובתו, וזה לא צפוי להשתנות בעונה הבאה. שחר כרגיל הימר על הסוס הלא נכון.
יש לשחר אפס שיקול דעת ושום ראיה איך לקדם את המוצר. ללא אלברמן ובכר מככבי חיפה הייתה ממשיכה להכשל. זה רק מחזק את הטענה שהתקנון אידיוטי. צריך לפעול לפי שכל ישר. גם הזכיין צריך להתערב.
מה אכפת לזכיין מי תזכה באליפות וכיצד? הרייטינג לא ייפגע. כמו בשאר תחומי החיים כל אחד בישראל רק לעצמו, 0 אחריות וסולידריות כלפי כל מי שלא קשור. אז זה כנראה מה שמגיע לנו. האדם הממוצע בישראל הוא הכי קרוב שיש להומו-אקונומיקוס.
מה שיפה שעכשיו מכבי חיפה שלחה את כל השחקנים להגיב ברשתות החברתיות על הביזיון הזה , אתמול ראיתי רק את קריאף מגיב על הורדת הנקודה . הגיע הזמן שכל השחקנים של הקבוצות הנפגעות יתחילו להגיב ולעשות רעש , חבל שבמכבי ישבו יחסית בשקט שהורידו להם נקודה .
יריקה בפרצוף של כולם (עכשיו זה נוגע לי אז אני מגיב, אבל בפועל כל הורדת נקודות לכל קבוצה, זה ביזיוני). חוסר יכולת לאכוף את זה על ידי משטרה, תקנון מסריח, וכן גם כמה אוהדים מסריחים. היריקה הכי גדולה בפנים היא לקהל הרחב ותכלס לתוך הפרצוף של השחקנים והצוות המקצועי שמקריבים את הבריאות שלהם בעומס משחקים פסיכי ולא נורמלי בשביל שיורידו להם נקודות. ערן זהבי שחקן מכבי ת''א לא מצפה ממנו לכלום ושום דבר, עוד שחצן מגעיל.