זה לא אתה שטוען כל הזמן שיש בועה בארץ וההוכחה לזה היא שמה שהישראלים הבכירים מרוויחים כאן אין סיכוי שקבוצה בחו״ל תשלם להם? אם כך איך זה שאתה מנסה עכשיו להפריך את מה שאיתי טוען? שהמשכורות כאן מתנפחות איפה שיש כסף בלי שום קשר לתחרות- נטו כי יש סוכנים טובים. ואם יש סיכוי שקבוצה בחו״ל תשלם את זה אז זה לא הופך את המחיר לריאלי? באמת איבדתי את הקו שלך בנושא שכר השחקנים בארץ(שכר השחקנים הבכירים בקבוצות הבחירות יש לציין). Sent from my iPhone using Tapatalk
זה פשוט לא נכון! הנתונים האלה מסתמכים על זה שספרדי באנגליה הוא זר! וזה לא נכון. ישראלים, אפריקאים דרום אמריקאים זרים(וגם לא תמיד בגלל שורשים באירופה)- אי אפשר להגיד שאנחנו חלק מאירופה כשאנחנו למעשה כן זרים שם וכן נתונים לכל מיני מגבלות. אבל כבר דיברנו על הכל. חבל על הזמן. עוד לא שמעתי ממך ולא מאף אחד הסבר איך זה שמענק של 300 אלף ש״ח גרם לזה שאף קבוצה לא מהמרת על הכסף הזה כדי להביא איזה טאלנט מאפריקה או מליגה חמישית בברזיל שהוא ״הרבה יותר טוב מישראלי בתפקיד שלו והרבה יותר זול״ וגם סיכוי טוב שיהיה אפשר לעשות מזה אחלה אקזיט? Sent from my iPhone using Tapatalk
אגב, רעננה כבר כמה עונות נכשלת עם הזרים... לא רק העונה. הבלם צעיר ההוא הוא היחיד שהיה הצלחה מאז נוואקמה. זוכר שסיפרו לי כאן איזה ענק צאם מאמאדו ואיזה כיף אם לא היתה כאן מגבלת זרים והיו לנו עשרות כאלה... מאז אותה עונה ברעננה הוא אפילו לא הצליח להשתלב בלאומית. אנשים כאן חיים בסרט. Sent from my iPhone using Tapatalk
ייני הרוויח בויטסה 380 אלף יורו בעונה, אצלכם הוא כבר עלה ל-400, וגם הוא עם החוזה היחסית גבוה שלו עזב שם תוך שנה. וייני זה שחקן זניח מאוד בסגל שלכם כן? שחקן ספסל שקיבל דקות רק באום אל פאחם. והוא מרוויח אצלכם 400. גם אלי דסה מרוויח בויטסה 300 בעונה. יש לך ספק שאם היה נשאר אצלכם היה מרוויח לפחות איזה 450? . ריקן בציריך הרוויח 250 יורו, כשהוא חתם אצלכם ב2015 הוא חתם על 350 אלף דולר לעונה. גם עכשיו אני חושב שהוא מרוויח איזה 300,000 יורו בעונה, תקן אותי אם אני טועה. את עדן בן בסט קרויף הגאון החזיר לארץ בשכר של 600,000 יורו לעונה. כמה הוא הרוויח בטולוז? גם שכר כזה? בקיצור, אין שום אינדיקציה לזה ששחקנים בסדר גודל של מיכה וטיבי יכולים "בלי שום בעיה" להרוויח מעל 400 אלף יורו לעונה באירופה, בטח לא לחוזה ארוך טווח כמו אצלכם. מי שאשם בזה שהם מקבלים חוזים הזויים זה רק מי שמוכן לשלם להם אותם. אצילי היה משחק אצלכם גם אם הקנדי היה מציע לו "רק" 400 ולא 600. הוא מקבל 600 נטו כי הקנדי מוכן לשלם את זה ולא בגלל שום מגבלת זרים. וגם אם אני טועה, זו לגמרי החלטה של גולדהאר לשלם לאצילי 600 ולא400 כדי שישחק אצלו ולא נניח באירופה (כאילו יש לו מה למכור שם..). גולדהאר הוא זה שמחליט לשלם סכומיים הזויים כדי שיהיה לו סגל מנופח של 22 שחקנים בכירים שכל אחד מהם מרוויח כמו 5 שחקני ליגה אחרים ביחד.
יש מקרים ויש מקרים, בכל מקרה השאיפה היא לא לשלם לשחקנים כאלה סכומים כאלה למשך שנים אלא ליצור תחלופה. במכבי תל אביב זה התבטא יחסית הרבה במשכורוץ כי היה לה הכי הרבה מה להפסיד כקבוצה הכי מוצלחת בעשור האחרון, אז שילמה שכר מופרז לשחקנים כמו טיבי כדי שלא ינחת בקבוצות אחרות בליגה. בכל מקרה הבועה הרצינית היא במחירי שחקנים. ההעברות בתוך הליגה הישראלית הן הזויות לחלוטין, סכומים שבמדינות כדורגל בסדר הגודל של ישראל וטובות מאיתנו מוציאים על שחקנים הרבה יותר טובים.
לא זכור לי שמישהו אי פעם התלהב מצ'אם, אולי מאמבולה שאכן מגן טוב ואתלטי. קנגווה הוא חתיכת שיחוק שלהם והם הרוויחו עליו הרבה כסף. אתה שוכח שמדובר בקבוצה קטנה שאין לה יותר מידי שחקנים להחתים בעונה.
טיבי היה שחקן חופשי בקיץ וחיפש קבוצה באירופה, לא? ראה שאין הצעה מספקת, והחליט לחתום לשנתיים במכבי תל אביב בסכומים הרבה יותר נמוכים מהחוזה הקודם
כן אל תשאל. הוא כבר היה סגור בברוז' ב250 אבל אז גולדהאר שמע את זה ואמר "סעמק, בלי טיבי אין לי סיכוי לקחת אליפות בליגת העל" ונאלץ להציע לו 300. ולמה גולדהאר אמר את זה? בגלל מגבלת הזרים כמובן. אין אליפות בלי טיבי זה ידוע לכל חובב כדורגל ישראלי. טיבי הרי זה שום מוכר בבלגיה, הוא הצליח מאוד מאוד בשרלרואה.
ייני הוא קפטן הקבוצה. העונה אמנם מקבל פחות דקות (כי נפצע בגביע הטוטו עד אותו משחק נגד אום אל פחם) אבל הוא שחקן הרכב בדרך כלל. דסה לא נשאר במכבי כי הציעו לו 350 אלף יורו כהצעה אחרונה. בוויטסה מרוויח כ-380 אלף לעונה, לא 300. ריקן, לפי פרסומים מאז, הרוויח בציריך 330 אלף דולר לעונה. עלייה של 20 אלף דולר לא נראית לי יוצאת דופן במיוחד. אין לי מושג כמה בן בסט הרוויח בטולוז. זו העברה מופרכת בעיקר בדיעבד.
מישהו אמר שטיבי בנוי לאיזושהי יציאה יוצאת דופן לאירופה? הוא חתם על החוזה הנוכחי בגיל 32 אחרי עונה נפילה. החוזה הקודם הוא נטו כי למכבי לא ממש היו חלופות עבורו מנקודת המבט של אז והוא חוזר על ידי מכבי חיפה ובאר שבע.
אלי דסה חתם לשלוש שנים בוויטסה ארנהם, ירוויח כ-330 אלף - וואלה! ספורט - דסה מרוויח 330, פחות ממה שהציעו לו אצלכם. ועליה של 20% מ330 אלף דולר בעונה לא נראית לך יוצאת דופן במיוחד אולי כי אתה לא זה שמשלם, אבל תאמין לי ש400 אלף דולר שכר לשחקן בליגת העל זה חתיכת סכום ומי שהחליט לשלם אותו זה רק הגביר מקנדה וכמו שאתה רואה, אין לזה שום קשר לשום מגבלת זרים.
כמה שחקני ליגה ברזילאית חמישית מגיעים לישראל? למה אתה מתעקש להמציא? כבר אמרתי לך, חוקי הזרים לא מבוססים על הסכמים בינלאומיים. אם ישראל תרצה, היא יכולה להוריד את מעמדה כמדינה זרה במדינות אירופה והיא יכולה להתייחס לשחקנים אירופיים כלא זרים.