התייחסתי למיכה. בנוגע לטיבי זה השנה, לא כשחתם על 450 אלף יורו לעונה. באותה העת אני זוכר דיווחים על 400 אלף יורו וגם מעבר לזה.
רק דודו דהאן יכול לסדר לבלם ישראלי סכומים כאלה מקבוצה באירופה, והוא לא הסוכן של טיבי לטיבי יש סוכן בריטי, שנים הוא חיפש לטיבי קבוצה באי הבריטי ולא מצא
אתקן את עצמי כי זכרתי אחרת - יש פרסומים אחרים על 1.1 מיליון יורו לשלוש שנים, שזה 366 אלף יורו לעונה, עדיין קצת מעל מכבי. וכן, הוא גם התפשר על שכר כדי לצאת לאירופה ביחס לדרישותיו ממכבי בזמנו. עלייה מ-330 ל-350 (כשעל הדרך שער הדולר ירד, אבל לא נכנס לזה) היא לא עלייה של 20%, אלא של 6%. 20 אלף דולר, 1667 דולר לחודש, זה זניח עבור שכר כדורגלן.
גם עליה מ1.50 מיליון ל1.55 מיליון היא זניחה, עדיין 1.55 מיליון זה הרבה. הנקודה היא שמי שבחר לשלם לריקן את הסכום הזה, מי שהגיע למסקנה שכדאי לשלם לריקן סכום כזה - הוא אך ורק גולדהאר. ריקן אפילו לא היה בשוק של ליגת העל כשהוא חתם במכבי, הוא בא משוויץ, זה לא שלא הייתה ברירה אלא להחתים איתו. מכבי לקחה אליפויות גם בלעדיו לפני כן, אז די עם הקשקוש של "מגבלת הזרים".
ב-2016, לפני שהוא חתם על 450 אלף יורו במכבי, טיבי היה שחקן חופשי וניהל משא ומתן עם מכבי חיפה והפועל באר שבע שהגיעו לסכומים הללו. בניגוד למה שאתם מדמיינים, זה לא שמגיעים לשחקן בנדיבות ורושמים לו חוזה כפול משהרוויח כברירת מחדל. השכר של טיבי הגיע לזה בגלל תחרות.
ברור שהעברה מצויינת. לוקחים שחקן מליגה שויצרית ומציעים לו 400 אלף דולר בעונה אחרי שהרוויח פחות, ואז הוא למרבה ההפתעה מקבל את ההצעה וחותם אצלך. מצוין בהחלט. אבל זו לא הנקודה. אתה חושב שלריקן הוצע שכר ש ל400 אלף דולר בעונה בגלל מגבלת הזרים?
אתה מצוטט בשרשור הנוכחי בטענה שלי, שמבוססת על דיווחים מאותה תקופה, אין צורך לעשות את השטויות הללו. אני יודע שבראש שלך מכבי רשעים שמציעים פי 17 מכל קבוצה אחרת סתם ככה, אבל בפועל אלה משכורות שרצות כבר שנים גם ביריבות שלה. שנה אחרי רמי גרשון חתם בחיפה תמורת שכר זהה לזה שטיבי סגר במכבי.
מה שטויות? שאלתי אותך אם אתה טוען ששחר הציע לטיבי 450 אלף יורו בעונה. אז בבקשה, יש לך איזה הוכחה לכך שחיפה הציעה לטיבי 450? כי קשר שמאלי כתב פה 250-300. מעניין אותי אגב גם איך מיכה הגיע לחצי מיליון יורו לעונה. אולי הניסנובים הציעו לו 430.
כי יש כסף. אין כמעט העברות לא חופשיות בליגה. אם על מנור סלומון מכבי ת״א היתה משלמת 3 מיליון דולר אז לוזון ה*** שוב עשק קבוצה עשירה. כשהוא נמכר לחו״ל תמורת 5 מיליון דולר אז זה המחיר הריאלי. אולי אפילו מחיר מציאה- כי מה זה היום באירופה 5 מיליון דולר? סגל עשק את אלונה עם דיא, לא? אותו דיא שנמכר כמה חודשים אחר כך לסין בפי 2... במדינות כדורגל בסדר גודל של ישראל שיש הרבה כסף- יהיה העברות בהרבה כסף. כשסוכן מציע את באציריי למכבי נתניה הסכומים נעים סביב 150 אלף דולר. אם הוא יציע אותו למכבי ת״א או מכבי חיפה זה כנראה יהיה 300. ויטור הגיע לב״ש- קיבל 400. היה מגיע למכבי ת״א שטיבי מרוויח 400 כנראה שזה היה 700. כשסוכן יציע שחקן לאברטון הוא יודע שיש באנגליה בוכטות רק מזכויות שידור- אז הוא יודע שהוא יכול להשיג חוזה הרבה יותר טוב מאשר ישיג לו באספניול. ככה זה עובד. Sent from my iPhone using Tapatalk
איך הגעת מהטענה שריקן חתם על 350 אלף דולר, שהיא אכן מה שפורסם בזמנו, לזה שחתם על 400 אלף דולר? אשכרה יש לך מחולל אוטומטי בראש. ריקן הגיע למכבי החיזוק לליגת האלופות, הסיבה העיקרית שחתם במכבי, אני מניח. הוא עזב את ציריך כי נכנסו לבעיות כלכליות, וגם ירדו ליגה באותה עונה. אני לא טענתי מעולם שריקן קשור למגבלת הזרים. יש גם שחקנים ישראלים, מעטים אמנם, ששווים שכר כזה.
זכור לי מצויין. מה הקשר קבוצה קטנה? אנשים כאן טוענים שוב ושוב וזרים זו הדרך הכי חכמה של קבוצות קטנות להתקיים טוב ואפילו להיות ריווחיות. למה הם לא מנצלים אפילו קרוב למכסה כבר שנתיים? ואני לא סתם אומר רעננה- אני בכוונה לוקח דוגמה קבוצה שעשתה אקזיטים יפים. Sent from my iPhone using Tapatalk