זה לא באמת עובד ככה, ותופתע לגלות שגם קבוצות אנגליות עושות רכש זול יותר מניב זריהן לבאר שבע לצורך העניין, עבור שחקן טוב יותר.
הגניבת דעת הגדולה של תומכי הסרת מגזלת הזרים היא שעכשיו כל נתניה או הפועל חיפה יתחילו להביא בעונה 7 טוני וואקמה ב4.5 יורו. זה לא הולך לקרות. מה שיקרה כשתוסר מגבלת הזרים זה שמכבי ת"א (אולי גם חיפה) תביא 17 זרים בשכר של 400-מיליון יורו. אמנם תיפול בחלקם אבל עם חלקם גם לא, ואז כשלהם יהיו בהרכב 3-4 ישראלים בכירים (כל האצילים) + 7 זרים ברמה של סבוריט, ליתר הליגה יהיו בהרכב 4-5 שחקנים ברמה של נס זמיר ועוד 6-7 זרים ברמה של פרנסיס ג'וניור. מכבי ת"א תוכל להפוך ללודוגורץ כמו שאורימור כ"כ רוצה והדחות לקבוצות מליטא יהיו פחות ריאליות.
דסה זו דוגמה מצויינת- אמרו כאן שהוא בחיים לא ירוויח באירופה כפי שמרוויח במכבי ת״א בזכות מגבלת הזרים... = בועה. אורימור אוהב את הטיעון הזה. כשזה יותר מתאים לו בהקשר אחר אז הוא פתאום מנפנף בזה שדסה דווקא מרוויח בהולנד יותר מאשר במכבי ת״א. Sent from my iPhone using Tapatalk
אם יש קבוצה שמכסת הזרים דופקת אותה (וקבוצות בסדר הגודל שלה) זו רעננה. יותר מכולן. זה מועדון קטן שמבוסס כמעט לחלוטין על שחקנים צעירים. תן להם מרווח בהחתמת זרים והם יכולים לפרוח ולעשות אקזיטים, תן להם את המצב הנוכחי והם במצב שבו הסיכוי שלהם ליפול גדול יותר. הם החזיקו כל כך הרבה זמן בליגת העל כי פגעו בזרים וזה החזיק אותם. אותו דבר יכול לקרות לחדרה.
ובגלל שהוא חופשי. כשלא צריך לשלם העברה אפשר לגלגל את זה לשכר גבוה יותר. Sent from my iPhone using Tapatalk
מי אמר שזה מה שיקרה? איך עובד החישוב שלך של 17 זרים בשכר כזה? לפי הידע שלי בנוגע לתקציבי הקבוצות מדובר בהכפלה של תקציב שכר השחקנים. למה לזיין את השכל עם השערות מופרכות (בלי להיכנס בכלל לענייני פיירפליי)? למה לא פשוט להסתכל מה קורה בכל אירופה? מה בין הליגה הישראלית בה יש נכון לעכשיו שלושה אנשים עשירים מאוד בראש מועדונים, לבין הליגה הבולגרית בה לודוגורץ היא פאוורהאוס בודד?
תגיד אתה רציני? הן יכולים להביא 6 ועונה שעברה היו להם 2! כמה אפשר לזבל בשכל? Sent from my iPhone using Tapatalk
כרגע יש לכם בסגל איזה 20 שחקנים שמרוויחים איזה 250 עד 600 אלף יורו לעונה לא? אז בלי מגבלת הזרים יהיו 15 זרים כאלה ועוד 5 אצילים. ואל תשים את חיפה וביטר יחד אתכם באותה רשימה של המועדונים ש"שלושה אנשים עשירים מאוד" עומדים בראשם. אצלכם התקציבים ושכר השחקנים משמעותית גבוה הרבה יותר משל קבוצה אחרת בליגה, עשירה ככל שתהיה. זה כמו לתאר את חיפה, בש כ"קבוצות הצמרת" של הליגה בעונה שעברה.
אני אוהב את זה שאתה כל הזמן צועק "תוכיח!" אבל מנגד זורק נתונים לאוויר. לא, זה לא המצב, ולמען האמת זה רחוק מאוד ממה שכתבת קודם.
אגב שימו לב איך דיון מהותי וכללי עם מספרים והשוואות הפך לעוד ריב מכבי רק כי יש כאן משתמש/ים שלא מסוגלים לדבר על משהו אחר.
ברור שאני צועק תוכיח. אתה מספר פה שטיבי קיבל מחיפה הצעה של 450 אז בבבקשה, תשתף אותנו. הרזומה שלך פה בלעמוד מאחורי הטענות שלך הוא לא משהו בוא נגיד. ולפי מה זה לא המצב? אם שוינפלד מרוויח אצלכם 380 אלף דולר לעונה, ייני 400 אלף יורו ויאניוטיס איזה 400 אלף יורו בעונה ("השוער הפנוי הטוב בעולם") וכל אלה לא תרמו ולא תורמים לכם כלום מהספסל - תרשה לי להניח שמה שתיארתי זה בערך מה שקורה אצלכם. אני בספק רב אם מישהו אצלכם בכלל מרוויח פחות מ250 לעונה, אולי איזה מתן חוזז.
כשמדברים על ניפוחי שכר בכדורגל הישראלי אין מנוס מלדבר על מכבי. זה בערך כמו שנדבר עכשיו על ליגת האלופות ואז תתלונן ששוב מדברים על בארסה וריאל, או שנדבר על רצח רבין ואז תתלונן שאנחנו שוב מדברים על יגאל עמיר.
אוי אתה ככ עוקצני אוי מה אני אעשה עכשיו. אגב תגדיר "בשנים האחרונות". כי זכור לי שבאליפויות שלכם הוא לא היה פה משום מה. זה גם יפה אגב שאתה מוצא את מקומך בדיון רק בחלק שבו מלינים עלי. מה זה אומר עליך?