מה שעוד יותר יפה זה שאני משוכנע שאיפשהו לפני שבן בסט חזר לארץ מישהו בטח היה טוען שהוא עדיף על זהבי. שחקן ליגה צרפתית, זה מכובד.
לדבר על חוזקות משחק של זהבי זה לא רלוונטי כאשר בישראל ובסין אין הבנה בסיסית של משחק הגנה. יש לו את כל החופש לעשות מה שהוא רוצה, ברמות הגיוניות ובינוניות לא יהיה לו את זה. שוב, אפשר להבין את אלה שחושבים שחמד לא טוב יותר, אבל אין שום דבר הגיוני להתבסס עליו כדי לומר הפוך. אם ניקח את כל ההופעות של זהבי מול קבוצות ונבחרות אירופאיות כאשר הוא משחק חלוץ נגלה סטטיסטיקה והשפעה מועטה מאוד. חמד לא רלוונטי לזה, זהבי אשף בלנצל חולשות יריב ולרמוס כאשר הוא עדיף, הוא טוב בזה הרבה יותר מכולם, אבל כאשר מגיעים לרמות סבירות, הוא כבר לא פוגש חלשים ולא עדיף וכל היתרונות שלו מבוטלים. Sent from my ASUS_T00J using Tapatalk
גם איציק זוהר, עטר ונימני היו לא פחות טובים מאוחנה, רביבו וברקוביץ' בליגת העל. מה זה מעיד על יכולת להצליח ברמות הגבוהות אני לא יודע.
רגע, זהבי לא שיחק מספיק פעמים נגד קבוצות אירופאיות כדי להוכיח בדיוק ההיפך ממה שאתה אומר? באזל? פראנקפורט? פלזן? ליון? בנפיקה? בוסניה? בלגיה? ספרד? נכון שהוא מעולם לא עשה את זה על בסיס קבוע מאחר ולא שיחק ברמות האלה באופן קבוע, אבל להגיד שהייתה לו השפעה מועטה?
אירופה זאת ישבת גדולה, יש אירופה ויש אירופה, מול קבוצות מדרג הביניים כמו באזל,פלזן ובורדו זהבי כבש. קבוצות כמו צ׳לסי,פורטו וקייב היו גדולות עליו. אפשר להגיד בהחלט שזהבי הוא שחקן של דרג ביניים באירופה, כמו רפאלוב וכמו חמד. מה שכן אם יש קבוצה שזהבי מאד התקשה נגדה זאת ב״ש של בכר. בארבעת המשחקים נגדה הוא עומד על שער אחד, וגם זה מתחילת העונה כשב"ש עדיין לא התחברה
ליון ? בנפיקה? תקרא שוב מה אני כותב. דיברתי על כל הפעמים שהוא שיחק כחלוץ, ליון ובנפיקה זה לא רלוונטי. כחלוץ, אין לו מה לתרום אפילו בבלגיה לדעתי, כקשר? משנה אין את כל התמונה לדעתי, יכול היה להגיע רחוק. Sent from my ASUS_T00J using Tapatalk
אתה טענת שברמות סבירות כל היתרונות שלו מתבטלים. אותן יתרונות שהיו לו כקשר, אלו אותן יתרונות שהפכו אותו מלכתחילה לחלוץ.
גם יניב קטן וברוך דגו כבשו שערים בליגת האלופות, אז? לזהבי אין מה להציע מול הגנות סבירות ומעלה. זה ברור לכולם
כמובן, הוא השתפר במשחק מאז. זה לא עקרוני לדיון בכל אופן, כחלוץ הוא לא שווה כלום ברמות הבינוניות של אירופה לטעמי. Sent from my ASUS_T00J using Tapatalk
כל הזמן דיברתי על היתרונות שלו כחלוץ וכתבתי זאת, אם זה לא היה מובן, אני מסביר זאת כרגע. כקשר הציפייה ממנו שונה לחלוטין, חוכמת המשחק שלו, שיש לו בהחלט, יכולה לבוא הרבה יותר לידי ביטוי. כקשר עוד אני מדמיין אותו מצליח בליגות דרג 2.5-3. כחלוץ כל היתרונות שלו, מבוטלים. כחלוץ מצפים ממנו לשים שערים, הוא לא יכול להתמודד עם שחקני הגנה שבאמת יודעים כדורגל כי כחלוץ אתה צריך הרבה יותר כדורגל מובנה ברגליים מאשר שכל. ולו יש יותר חוכמת משחק מאשר יכולות. Sent from my ASUS_T00J using Tapatalk
אני אוהב את ההסברים של הגרופים של זהבי שמנסים לשכנע שהוא הטוב מכולם. "זה ברור", "רואים שהוא הכי טוב", "כל מי שרואה כדורגל מבין שזהבי יותר טוב" וכאלה. משכנע אני חייב לציין.
מול הגנות חלשות (ישראל, סין, ליגה ארמנית) - זהבי הוא מפלצת. לזהבי מול הגנות בינוניות ומעלה פשוט אין מה למכור. זה מאוד פשוט. כמה משחקי נבחרת כושלים שבהם הוא אפילו לא מגיע לחצי מצב אנשים עוד צריכים כדי להבין את זה?
איזה כדורגל ברגליים היה לשחקנים כמו הונטלאר, ואן ניסטלרוי או לוקה טוני? איזה כדורגל יש לתומר חמד ברגליים? אתה חושב שטכנית חמד עולה על זהבי? חלוץ צריך לדעת להתמקם נכון ולסיים מהלכים. זהבי עושה את זה ואז עוד קצת. אתה טוען שהוא לא יכול להתמודד עם שחקנים, אבל בפועל הוא רק מוכיח ההיפך(כשקומפני קיבל אדום בגללו, זה היה קושי להתמודד? כשהוא שיחק לבד נגד ספרד?). נכון הוא לא מושלם, ויש לו חסרונות ולא בכל המשחקים שלו הוא רמס את היריבות( חוץ ממסי ורונאלדו מי כן?), אבל היתרונות שלו הם אותם יתרונות כל הזמן, יש רמות מסויימות שהם בפער ענק מהשאר(ישראל, סין) ויש כאלה שהם בפער סביר(שוויץ, פורטוגל). יכול להיות בפרמיירליג היתרון הזה יהפוך לחיסרון ויכול להיות שהוא ישאר יתרון מינימלי, אבל זה לא נעלם סתם ככה.