דיון הלגיונרים - עונת 2017/18

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏30/6/17.

1. סמואל אטו Member

ערן זהבי לא אמור להתמודד עם אגרסיביות. הוא שחקן של תנועה.
    בוא נראה את דקל קינן כשזהבי נשלח לעומק או כשזהבי מכדרר אליו עם הפנים קדימה.

2. Telkiyski Member

זהבי יודע להתמקם ולהקדים בלמים של סין וליגת העל.
    בלמים ברמות קצת יותר גבוהות לא יודע להקדים או לעלות לפניהם לנגיחה.
    תומר חמד כן יודע לעשות את זה.

3. DRORIKO Member

דקל קינן בלם פח, הוא גרוע כמעט בכל אספקט אפשרי. אני דיברתי ספציפית על אגרסיביות, זאת נקודת החולשה הכי גדולה של זהבי לטעמי

4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אם נשים רגע את הסיומת בצד, כמעט לכל חלוץ מצליח יש תכונה בולטת נלווית, פיזיות או גובה או מהירות או דריבל. זהבי לא טוב ואין לו אף תכונה כזאת. ברמות הסבירות רק סיומת לא תספיק לך. זהבי הצליח נקודתית במשחקים מעטים מאוד כחלוץ ברמות הגבוהות, לטעמי כאשר היה רץ כך עונה שלמה הוא פשוט לא היה עומד בקצב, בלמים אגרסיביים או מהירים היו מטאטאים אותו בקלות. כאלה שאין לא בישראל ולא בסין.
    הוא לא מוכיח שום דבר ההיפך, גם אם עשה את זה 2-3 פעמים בקריירה, זה מדגם מגוחך כדי להסיק בגללו.

Sent from my ASUS_T00J using Tapatalk

5. Telkiyski Member

לזהבי יש סיומת נהדרת.
    אבל לפני הסיומת צריך בכלל להגיע למצב.
    מול הגנות בינוניות ומעלה (מקדוניה, אלבניה או פורטו לצורך העניין) זהבי לא מסוגל להגיע למצבים.
    זה פשוט. לא מבין איך אפשר עוד לטעון משהו אחר.

6. DRORIKO Member

זהבי זה לא רק סיומת,זה תנועה בלי כדור,זה ראיית משחק,זה יכולת לשחק בנגיעה,זה יכולת מסירה. זהבי הוא החלוץ המודרני.

7. סמואל אטו Member

לערן זהבי אין בעיה ספציפית עם אגרסיביות(הוא לא בורח מתיקולים), כן יש לו חיסרון בפיזיות(משהו שחמד מצטיין בו למשל), אבל זה לא משנה כי הוא לא בלם ולא חלוץ מטרה. הוא שחקן שחי על מציאת שטחים ותזמון נכון, וככה צריך לשחק איתו.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

צריך הוכחות ולא דיבורים. זה לא מבטיח שום דבר שזה נעשה, בצורה מרשימה, בישראל או סין. זה פשוט לא כדורגל ולא מדד.

Telkiyski אוהב/ת את זה.
  9. DRORIKO Member

נו זה מה שהתכוונתי,כנראה בחירת מילים לא טובה, ותקרא את ההודעה האחרונה שלי, אני מניח שיותר תתחבר אליה

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

נכון, ואתה חייב להבין שברמה האירופאית הבסיסית כמעט ולא יהיה לו זמן שהוא חופשי ובטח לא שטחים חופשיים כמו שמפרגנים לו בסין ובישראל. זה פשוט כדורגל אחר.

11. סמואל אטו Member

זהבי בעיני הוא ״סקונד סטרייקר״ של פעם, והוא תקוע בעולם שבו משחקים עם 3 קשרים באמצע ולרוב חלוץ בודד.
    אם אתה משחק איתו בחוד לבד, זה פחות טוב מאשר שהוא ליד חלוץ מטרה( נניח פריצה). ואם אתה משחק בשלישיית הקישור, אז מהר הוא מוצא את עצמו גבוה ליד קו ההגנה ואז בפועל אתה משחק רק עם 2 בקישור.

12. yedidel Member

וקני סייף שראינו בארץ שיחק ברמהש. אז מה?
    איזה הצעות היו לזהבי?
    ונניח שכן (ע"ב שמועות) יש הבדל עצום בין לקבל הצעה, לבין לחתום להשתלב לשחק ולהוכיח שאתה מתאים לרמה.

13. סמואל אטו Member

בזה אני מסכים איתך חלקית.
    מה שאני משאיר פתוח, כי זה בלתי אפשרי להגדיר בלי שנראה את זה קורה, זה עד כמה הרמה האירופאית תגביל את היתרונות שלו.
    בכל המשחקים שלו נגד יריבות אירופאיות היכולות היו שם במידה מסויימת. פה פחות ושם יותר. אי אפשר להגיד באופן נחרץ איפה היתרונות האלה יפסיקו לבוא לידי ביטוי.

צריך גם לזכור שהייחוד של ערן זהבי לא מגיע רק מהיתרונות הטכניים/טקטיים שלו, אלא במיוחד בצד המנטלי. הוא עקבי בצורה מפחידה, הוא רעב, הוא חד. לא כל השחקנים הישראלים או שחקנים בכלל ברמות הגבוהות הם כאלה( אוזיל למשל).

14. סמואל אטו Member

יש פואנטה למשפט הראשון שלך?

פאלרמו, ספורטינג ליסבון.
    נכון שיש הבדל, אבל שוב, ערן זהבי היה השחקן המרשים ביותר מכל אלה שהוזכרו ויצאו להצליח בחו״ל. מבחינת כדורגל הוא היה שחקן עדיף על כולם, אבל לא מימש קריירה אירופאית, זה לא עושה אותו שחקן פחות טוב.

15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

נכון, אי אפשר לדעת עד כמה זה יבטל אותו. זה לגמרי הערכה אישית של כל אחד, אני אישית חושב שההבדלים ברמות הם כל כך עצומים, עד כך שאפילו בבלגיה נראה אותו לא רלוונטי כמעט כמו בנבחרת. אבל אני מסכים איתך שאין פה 100 אחוז אמת כי זה לא בא למבחן המציאות.

מה שחשוב להבין ולקבל זה שישראל וסין פשוט לא מדד לכלום.