אני שופט את הבסיס והפוטנציאל לפי מה ששניהם הציגו כאן בליגה בתקופה שלפני שיצאו לאירופה. אם אתה מתעקש להשוות לעובד, אז הוא למשל נתן עונה סבירה בעונת האליפות של מכבי ורק הדרדר מאז אותה עונה. במקסימום הוא היה פה ושם נותן משחק טוב בבני יהודה. ערן זהבי היה שחקן מצטיין בדאבל, העפלה ל-32 אחרונות באירופית, העפלה לבתים בליגת האלופות ומשחקים סופר מרשימים נגד בנפיקה וליון. מה שקרה בהמשך כבר ידוע לכולם.
ואם לענות יותר ברצינות, חמד נתן עכשיו משחק גדול אבל עוד לא צריך לצאת בתופים ובמחולות. אני אזכיר שגם לזהבי באיטליה היה בהתחלה איזה משחק או שניים כאלה. אותי מעניין לראות אם תהיה לזה המשכיות. אם חמד יהפוך העונה לחלוץ דומיננטי בליגה האנגלית(כמו בתקופה שלו במיורקה) אז מבחינתי הוא הגדול מכולם.
השאלה אם יש יכולת ומנטליות להתחרות ברמה רצינית(כששם אתה מגיע ככלום ושום דבר וצריך להתחרות קשה על מקומך) מדי שבוע ולא מדי פעם להראות את זה. לחמד יש לזהבי אין. הוא לא מעוניין בכך.
אי אפשר לקבוע את זה. ערן זהבי היה כלוא במכבי ת״א, אם היה מרוויח ושווה פחות אולי הוא היה חוזר לאירופה והיה אפשר לבדוק את זה. אני בטוח שעל רפאלוב ונאתכו ולא תגיד שהם לא מעוניינים להילחם או וואטאבר, אבל גם הם בדיוק כמו זהבי לא בדקו את עצמם בליגות בכירות בגלל נושא הכלכלי.
הם משחקים בליגות ברמה שזהבי לא שיחק לעולם, מה זה לא בדקו את עצמם? הם הלכו הכי רחוק שהם יכולים. כנראה שלא שווים יותר מאיפה שהם נמצאים, שזה עדיין הרבה יותר מישראל/סין
הוא לא צריך לשחק בליגות האלה, הוא הרוויח מצויין גם כששיחק בבית. שניהם יצאו לליגות ומועדונים ששילמו יותר טוב וקברו את עצמם שם לא פחות שזהבי קבר את עצמו בישראל. היו הצעות זה לא הסתדר, אין קשר ל״שווים״ יותר או פחות.
מקצועית הם לא יכולים מעל זה. הנושא פה לא אם התאים כלכלית או לא. כלכלית אני בטוח שזהבי התסדר נהדר. אם הוא לא צריך לשחק בליגה הבלגית או הרוסית אז גם לא צריך לעשות ממנו איזה אלוהים. גוליבר בארץ הגמדים. אם חמד היה כמוהו אז היה היום פותח נגד סכנין ועושה כסף קל במקום לכבוש בפרמייר ליג. למזלינו לא כולם זהבי.
אבל מי מדבר על כסף? אף אחד לא מתווכח שערן זהבי שיחק אותה בגדול כלכלית וזכותו. הדיון זה לגבי הנבחרת - ושם צריך ללכת עם השחקנים שהוכיחו את עצמם הכי גבוה *מקצועית*,לא כלכלית
אם הם לא בחנו את עצמם בליגות טובות יותר אז גם הם כמו זהבי ״חסרי מנטליות להצליח ולהילחם כל שבוע״. אולי מבחינת הנבחרת הם משחקים בליגות טובות יותר, אבל אני התייחסתי נטו לנושא האופי עליו הגבת.
הם בוחנים את עצמם מדי שבוע ברמה שהולמת את יכולתם וזו רמה גבוהה פי כמה ממה שזהבי בוחן את עצמו. כלכלית זהבי הלך קדימה, מקצועית הוא הלך אחורה אפילו.
זה לא רלוונטי אם אתה חושב שזה הולם את יכולתם. אתה טענת שלזהבי אין מנטליות של להתחרות ברמות הגבוהות מדי שבוע. עם כל הכבוד לרוסיה ובלגיה גם הן לא גרמניה, ספרד או אנגליה, אז גם לרפאלוב ונאתכו יש לאן לשאוף ולהשתפר כמו חמד. שניהם נשאר בליגות שלהם, במועדונים העשירים בליגה עם חוזה יוקרתי. אתה לא תגיד כלום על זה שהם נתקעים בקבוצות האלה, על החוסר שלהם ב״מנטליות״. כשאין שום הבדל חוץ מכך שהם מדרגה אחת מעל זהבי(אבל ארבעה מתחת לחמד). זהבי לא יצא לבחון את עצמו אז בלתי אפשרי לקבוע את מה שאתה טוען. הוא לא יצא לבחון את עצמי כי זה לא היה משתלם כלכלית. ככה העולם עובד וככה בדיוק גם רפאלוב ונאתכו עובדים, וככה גם חמד היה עובד אם היה במצב דומה.