לשחק בסטוק זה לשחק בליגה עם חלק מהשחקנים הטובים בעולם וחלק מהקבוצות הטובות בעולם מה שאין בסין. ליגה תחרותית וחזקה, פחות משנה אם מדובר בליגה הטובה בעולם או אחת מהם, עדין ההבדלים בין הפריימר לייג לסין הם עצומים. לא בטוח שההבדלים בין הפריימר לייג לליגה הסינית לא גדולים מההבדלים בין הNBA לקבוצות העלית באירופה שם כספי היה אמור לשחק.
אני לא חושב שהאן בי איי והיורוליג זה כמו הפערים בין הליגה הסינית לפרמייר ליג, זו כבר הקצנה מטורפת. כמו איתי, גם לדעתי כספי לא היה מככב ביורוליג.
לא הבנת. אני דיברתי על ההשוואה בין הNBA ליורוליג. הפערים ביניהן לא כאלה עצומים כמו הפערים בין הליגה הסינית לפרמייר ליג (שוב, חוץ מגולדן סטייט וקליבלנד).
למה זה פחות משנה? הבאת לפה השוואה בין שני סיטואציות, ולמען האמת אני לא רואה שום דמיון. האם כספי ויתר על חוזה שרוב קבוצות ה-nba לא יכולות בכלל לשלם כדי לא לשחק באירופה? האם לשחק ב nba שווה ערך לשחק בקבוצת תחתית באנגליה? האם כספי קיבל את ההחלטה באותו גיל שזהבי קיבל אותה?
ההשוואה במקום. מצד אחד ספורטאי שהיה יכול לקבל מעמד של כוכב ויותר כסף בקבוצה אירופאית, וויתר בשביל לשחק מול הטובים ביותר ולהמשיך לאתגר את עצמו בNBA. ומצד שני ספורטאי שהעדיף לקבל מעמד של כוכב ויותר כסף בקבוצה מסין, מאשר לשחק בקבוצת פריימר לייג מול חלק מהשחקנים והקבוצות הטובות בעולם.
אם זהבי היה כבר נמצא בפרמיירליג ואז עוזב לסין, אולי היה לך בסיס להשוואה, אבל הוא סירב בזמן שהוא כבר נמצא לקראת סוף הקריירה, חי טוב ומרוויח המון כסף. יש עוד המון הבדלים גדולים בין שתי הדוגמאות שהצבת. מעבר לכך, כשהיו הצעות שזהבי כן חשב ששווה לעזוב את מכבי בשבילם אז הוא הסכים, ומסיבות כאלה ואחרות זה לא התממש.
לא משנה. דיברו כאן על ה'פחדנות' של זהבי והבריחה מאירופה. אני לא מסכים עם זה. הוא עשה בחירה מצויינת מבחינתו. הוא הגשים את החלומות הכי ורודים שלו. היה מלך בישראל, כבש במספרת משוגעת בבמה המרכזית באירופה, באצטדיון שראה כל כך הרבה כמו הסטאד דה ז'רלן, וגם בבמה המקומית. עשה היסטוריה עם קמפיין מוקדמות אדיר שרשום על שמו, שער אליפות בקבוצה בה הוא גדל מול היריבה הגדולה ביותר שלה להוציא את הדרבי כמובן. אפילו ניסה את מזלו בפלרמו וכבש מ700 מטר. הוא לא השחקן הכי מהיר ולא הכי טכני, אבל לרמות של ישראל וסין הוא חתיכת שד ברחבה, ולרמות האלה הוא מתאים. הוא ידע שבגילו, בין אם הייתה הצעה מכל לאס פאלמאס,סטוק וקייבו ובין אם לא, אין לו מה לחפש שם. הוא ידע שהוא היה מתייבש מהר מאוד על הספסל ולא מסתדר עם ההגנות. הוא עשה בשכל, אחרי ששיגע כאן את הכדורגל, הוא הלך לעשות זאת בליגה חצי חובבנית וחצי אוסקר, הולק וקראסקוית.
לדעתך. כנראה אבל שלעולם לא נדע. כי שנינו מדברים ב 'אם'. סטוק זה מועדון שבועט לשער אולי 8 9 פעמים במשחק ממוצע. מתוכם הוא לא היה מגיע ליותר משני מצבים למשחק. אתה אומר שהוא היה משתלב ללא בעיה כאילו זה מובן מאליו. בליגה האיטלקית והספרדית אני פחות מתמצא בנתונים ופחות מכיר את ההגנות והשוערים. חמד במשחק של 90 דק מגיע למצב וחצי וגם זה כשהיה מנצל עליונות פיזית בהגבהות, התחום החזק שלו. אני לא רואה את זהבי שומר על עקביות של שחקן הרכב באנגליה עם 8+ שערים בעונה.
אתה מתייחס לסגנון משחק ולא לרמה של הליגה. אולי סטוק פחות מתאימה לו וסוואנזי יותר, אבל השחקנים של תחתית בפרמיירליג הם לא טובים ממנו בצורה משמעותית אם בכלל. זה עוד יותר נכון לגבי תחתית הלה הליגה, לא ראיתי שלאס פלמאס מחזיקה השחקנים טובים ממנו. זו רק דעתי. לגבי העניין הכלכלי אין עוררין, הקבוצות הללו היו מסוגלות לשלם לו חצי מהשכר אותו הרוויח בארץ במקרה הטוב.