דיון הלגיונרים - עונת 2020/21

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏4/8/20.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

שוב בהמשך למה שאני ושי אומרים - הולנד זה מדינה גדולה עם תקשורת ספורט ענפה. תחשוב על כמות אתרי הספורט והתוכן פה ותכפיל בערך. לכן יש הרבה דעות וכל אחד יכול למצוא משהו שנוח לו. הנה, היום קראתי שאה דה מוס (מאמן עבר מוכר, פירשן עבור ערוצי הטלוויזיה לא מעט שנים) התראיין בטלוויזיה המקומית של איינדהובן ואמר שצריך לתת לזהבי זמן. אז הנה, עכשיו אפשר מי שרוצה לצטט אותו לא את דרקסן שמבחינתו זהבי כבר צריך להיות חזרה במזרח התיכון...

יש המון דעות וזה לא שעכשיו כל ההולנדים תומכים רק בשחקן המקומי ופויה לזרים. דרקסן הוא קול משמעותי אבל הוא בסך הכל קול בודד. יש גם קולות מכל הצדדים. בגלל זה אגב אני צוחק שמביאים פה ציטוטים "מאלן לא מוסר לזהבי מאלן אשם בהכל" מאיזה אתר זניח כדי להראות שכולם בהולנד בכלל מתים על זהבי, והמצד השני ציטוטים של "זהבי אנוכי וגרוע" מאתרים אחרים כדי להראות שהנה הוא לא כזה טוב כולם אומרים את זה. אין "זה מה שאומרים בהולנד עליו" כמו שאוהבים להגיד פה. זה לא הומוגני. יש דעות לכאן ולכאן - כרגע, הוא נמצא תחת מתקפה, זה ברור. אבל שוב, זה לא שאין קולות שאומרים שהוא בסדר וצריך לתת לו זמן.

אני משתדל להביא דברים של "בכירים" באופן יחסי. העיתונאי שאני מרבה להביא דברים שלו כמו גם אחרי המשחק בראשון שמצייץ בטוויטר והוא העיתונאי שעוקב אחריהם בED מבחינתי הוא דמות מעניינית וחשובה עם הרבה עוקבים. אבל זה שהוא אומר משהו גם לא אומר שזה איזה קונצנזוס. צריך לשים דברים על דיוקים. כרגע זהבי תחת אש, כרגע יש לא מעט שרואים בו "אנוכי וסוליסט". זה משהו כן שמעתי יותר מעיתונאי אחד ויותר מאוהד אחד. כמובן, יש גם קולות בצד השני.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  2. Telkiyski Member

תגידו בהולנד מתעניינים בעוד ספורט חוץ מכדורגל?
    כדורסל אין שם, טניס לא זכור לי מישהו רציני, כדוריד גם לא.
    בתכלס יש להם רק כדורגל ואולי כל מיני ספורטאים יחידים כמו סחיפרס או ואן דר הוגבאנד של גרטל מהבריכה בסידני (או אתונה).

3. Ajax Amsterdam Member

הוקי שדה אם אני לא טועה ושחייה

4. alexshw Member

היה להם באינדיאנה המון שנים את ריק סמיטס -)

5. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

זהבי משום מה שווה המון טראפיק, בארץ ובמיוחד כאן אבל אני לא יודע איך אפשר להגדיר בנובמבר(בעונה שהחלה מאוחר) קדנציה של שחקן ככישלון, זה נכון לזהבי ולכל שחקן, העונה עוד ארוכה וסיכומים יהיה אפשר להתחיל לעשות באפריל-מאי.
    בנוסף, אני גם לא מבין איך פ.ס.וו חשבו ששחקן ששיחק במסגרת חובבנית במשך 4 שנים יתרום להם בצורה יוצאת דופן אבל זה רק אני.

6. Ajax Amsterdam Member

יש בפ.ס.וו הרבה לחץ לרוץ כתף אל כתף עם אייאקס אל התואר ששווה שלב בתים בליגת האלופות, אם פ.ס.וו יסיימו במקום השני יהיה להם מאוד קשה להגיע לאלופות ואז כבר הם יכנסו לבעיות כלכליות לא פשוטות. הם נכנסו קצת לסחרור החל מעונה שעברה לא יודע אם בקנה מידה עצום אבל אני כאוהד אייאקס מרגיש שבאופן כללי הדברים מתערערים באיידהובן.
    זהבי עדיין לא כישלון לפי דעתי, גול ניצחון נגד אייאקס בסוף הסיבוב והוא קונה את עולמו.

7. Raulito Madridista

קראתי את הביקורת של האדון הזה:

הוא קורא למאמן לשים סוף לשכונה הזו וכמובן רוב החיצים הם כלפי זהבי משום שהוא שחקן בוגר ומנוסה בניגוד למאלן שעוד צעיר ויכול ללמוד. הוא טוען שזהבי התעלם גם בעבר מחבריו לקבוצה, שהאגו בחלק הקדמי הוא כמו רעל לאיינדהובן (מצד כולם) ושנגד טוונטה "זהבי בעט לשער גם ממצבים בהם היה יותר קל לפרוץ לכספת בבנק מאשר להבקיע".

אני חושב שחלק מהדברים נכונים ובכל מקרה הביקורת קצת גאתה בגלל שני פנדלים לא מוצלחים או משהו כזה כי זה לא טריוויאלי שזה יקרה. לא חושב שהוא יגמור את העונה עם 30 שערים אבל 15? בהחלט. כמובן שזהבי עצמו היה זה שגרם לכך שמחכים לו בפינה בגלל ציטוטים די מיותרים שאמר על אייאקס לפחות לפי דעתי.
    תרשו לי קצת להתלהב מעצמי, בואו נראה, למה משחק העונה כביכול נגד אייאקס "הוגרל" כל כך מאוחר איי שם לחודש ינואר?

8. Telkiyski Member

איאקס מטרילים אותו כבר?

9. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מועדון בפרופיל סופר גבוה. עם לחץ עצום לקחת אליפות ולהעיף את אייאקס מהפיסגה והמון אוהדים. שחקן בן 33 שהגיע על תקן השחקן המשכורת הגבוהה ביותר.
    עכשיו אתם כאילו קצת יותר מתעסקים בזה בגלל זהבי אבל התקשורת בהולנד לא בדיוק מלטפת. אני זוכר את השנים שאייאקס רדפה אחרי פ.ס.וו, כל חלוץ שהוחתם במלא כסף ולא הבקיע מיד ב 2 משחקים הראשונים כבר שחיטה המונית. אל תדאג, זהבי לא מיוחד. זה יותר הסיטואציה.

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  10. alexshw Member

אין שום משמעות ל"ניסיון" של זהבי.

11. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אני מצטט הרבה את הבחור הזה כאן.

ולשאלתך - בהולנד דחו את המשחקים בין הגדולות בגלל הקורונה בתקווה שעד אז יהיה אפשר להכניס קהל (מה שלא בדיוק קורה). בינואר יש בליץ בכמה שבועות: פ.ס.וו - אייאקס, אייאקס - פיינורד, פיינורד - פ.ס.ווו, אייאקס - אלקמאר, פ.ס.וו - אלקמאר וכו'.

de Middenweg ו-Raulito אוהבים את זה.
  12. Ajax Amsterdam Member

אולי בפ.ס.וו ציפו לסוג של טאדיץ' עם דאבל פיגרס בבישולים ושערים אבל זהבי לא מנהיג והאופי שלו כל כך שונה מטאדיץ'. זהבי לא השחקן שילמד את מאלן הוא ינסה לכופף אותו.

13. Telkiyski Member

לא מבין מה ההיגיון בכלל לחשוב ששחקן שאת כל ההצלחות שלו בקריירה עשה בסין וישראל - פתאום הוא יהיה המנטור של ילד צעיר שאמור להיות חלוץ נבחרת הולנד בעתיד ולהימכר לליגה גדולה בהרבה כסף.

מה לזהבי ולזה?
    מה הוא יגיד לו? "כשהייתי גדול ממך בשנתיים הייתי בפאלרמו"?

14. Raulito Madridista

מבחינתי התקשורת ההולנדית עושה את תפקידה גם אם היא 'צועקת' מוקדם מאוד. כמה זמן היה צריך כדי שיכתבו על ז'ואאו פליקס בספרד מילים שדומות ל"פלופ". אלה חוקי המשחק ושחקן כדורגל צריך לדעת לעמוד בלחץ של מועדון גדול, הוא יודע שהגיע לאימפריה מקומית. מנגד, לגבי המניעים של פרימו אני חד וחלק חושב שהם לא טהורים ואני לא משוכנע במאה אחוז שהוא ראה את כל המשחקים של זהבי במלואם.
    אני באופן כללי לא אוהב את המרדף של התקשורת הישראלית אחרי כל ציטוט שנאמר על זהבי, בטח לא לרדת לרזולוציה של איזה ציון הוא קיבל באתר או ציון כזה או אחר. מילא אם הבחור בעצמו התראיין אבל זה עדיף מאשר לחפש משהו על הליגה הסינית כשחשבון הטוויטר שלהם נראה כמו אתר בטיפו. מה גם שלצערי הטלחרף בתשלום.

לגבי הקהל, גם אני ידעתי את זה ולא היה לי ספק שאתה בקיא בחומר. אני חושב שזה אחלה רעיון, ניסו להוציא את המקסימום. באנגליה התחילו להכניס כמה אלפים, אין מצב שזה יהיה גם בהולנד?

איתי, את הנקודה שלך כתב בדיוק אותו עיתונאי - זהבי הבקיע הרבה מאוד בישראל, בנבחרת ובסין אבל לא ברמה הגבוהה ביותר (לדבריו, והוא קצת מזייף כי היו לו גולים גדולים באירופה נגד קבוצות מכובדות). לא חשבו שהוא יהיה מנטור, אלא אם כן ממש לא עשו שיעורי בית. ציפו ממנו אני מניח כן למסור בשחקן שבעמדה נוחה ממנו - כמו שזהבי עשה עם מנור סולומון בנבחרת.

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  15. abcd Member

לא ראיתי את כל המשחקים של זהבי אבל אני חושב שמספיק.
    לדעתי הגישה שלו היתה בסדר בהתחלה, לא היה אנוכי במיוחד או חיפש רק את הבעיטה, עשה תנועה כל הזמן.
    בלי לדעת הולנדית אני מניח שהדיבורים על האנוכיות של זהבי לא נשמעו לפני טוונטה.

מה שלדעתי קרה זה שאחרי עוד פעם ועוד פעם שהוא רץ לרחבה ולא מקבל מסירה ועוד משחק שעובר בלי שער ולפעמים גם בלי ניסיונות לכיבוש, הלחץ מתחיל להשפיע יחד עם התחושה של "אם לא מוסרים לי אז למה שאני אמסור?" וזאת התוצאה.
    לי לפחות מהצד זה היה נראה שהוא מנסה לא לבזבז אף נגיעה בכדור על פעולה סתמית ומנסה לעשות הכל בבת אחת אבל ככל שהוא שיחק יותר בכח ככה הפעולות שלו היו פחות טובות.
    היתה איזו פעם אחת כשקיבל כדור ממצב לא רע 16 מטר מהשער, יכל למסור אבל קשה לבוא בטענות על הבעיטה, הקטע שיצא לו משהו כל כך מביך. איפה זה ואיפה הסיומת בסקוטלנד (לא הפנדל..) לא כל כך מזמן.

אני לא אומר את זה כדי להצדיק, כבר אמרתי פה לפני כמה ימים שהמשחק האחרון שלו היה הכי חלש שם בפער, שום זכר לשחקן שאנחנו מכירים וכל ביקורת שקיבל עליו מוצדקת.
    כרגע אני לא רואה איך הוא נותן שם גול ועוד מדברים איתי על נגד איאקס, אולי באמת קצת התאוררות על הספסל וכניסה כמחליף תכניס אותו לאיזה מוד חד יותר.

Morientes אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.