דיון הלגיונרים - עונת 2020/21

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏4/8/20.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. DRORIKO Member

סתם אוברייטד, שחקן שחוץ ממסירה פה מסירה שם לא נותן לכלום. קיצר בואו נחזור לזהבי VS רפאלוב

2. Telkiyski Member

לא טוען שהיכולת שלו טובה/לא טובה.

מציין שהוא על 1 ו-0 ושהיום הוא הוחלף בדקה 35.

3. Raulito Madridista

דור מיכה וגם עומר אצילי זה בהחלט נושא מעניין, לא ציפיתי שהם יתפוצצו, המעבר היה כפוי, לא הייתה ברירה, לדעתי קשה להפריד את זה מה גם שגם אם היו בשיאם וללא הבעיות - לא הייתי אומר לך שמדובר בשניים שיכולים להצליח בחו"ל. מיכה שחקן של פס משובח ודריבל בסדר, אני לא יודע מה קורה בקבוצה בקפריסין, בעוד שהבנתי שאצל אצילי המועדון, איך נאמר - לא יציב, מטורלל אפילו.

לגבי רפאלוב וזהבי: אני מבין את הדיון אבל לטעמי הלחץ על זהבי בסין ובהולנד בעיקר כבד פי מאתיים גם בגלל העמדה וכל המסביב. מעניין אם רפאלוב לא קיבל הצעה מקבוצה טובה יותר בליגה גדולה יותר. נכתב על רפאלוב ב-'וואלה ספורט' לכבוד המשחק ה-250 שלו בבלגיה או משהו כזה ובספורט1 היו תקצירים של הליגה הבלגית עד...לא מזמן כידוע לי, אז אין סיבה 'להתעלם' ממנו. רפאלוב עצמו לא מושך אש ולא מספק כותרות בניגוד לזהבי, איינדהובן קבוצה גדולה ומסקרנת יותר ואצל זהבי יש בלאגן, זו הסיבה שכותבים עליו. לכל עיתונאי יש את העדפותיו ובכל מקרה אנחנו רק ב-1/3 עונה, בערך. עוד מעט המשחקים הגדולים של איינדהובן בליגה ושער נגד אייאקס שווה קצת יותר מגול נגד יריבה אחרת לטעמי.
    אגב, סתם מעניין אותי, כמה משקל אתה נותן להצלחה של שחקן בליגת העל בסיכום הקריירה שלו? רפאלוב היה ענק בעונתו האחרונה בארץ ובצדק עזב לחו"ל, לפני הוא היה אהוב ביציע ג' של הקופים הירוקים אבל רחוק מאוד מגילי ורמוט לדוגמא.

4. Telkiyski Member

שמבוחנים כמה קריירה של שחקן הייתה גדולה חייבים להביא בחשבון את אירופה.
    לכן עם כל הכבוד לשחקנים כמו נמני, עטר או יניב קטן - מבחינתי הם נטו מלכי ביצה.

Sir Alex Ferguson, hbs7 ו-DaveTheSave אוהבים את זה.
  5. alexshw Member

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  6. Raulito Madridista

כן אבל גם יכולת של שחקן בקמפיין אירופי של קבוצה ישראלית ראוי להערכה - אבי נמני לקח את מכבי תל אביב כמעט לבדו לליגת האלופות לדוגמא? תרענן את זכרוני. ואני לא מבטל את אירופה, חלילה, אני דורש קצת יותר משקל למה שקרה בליגה. לזהבי היו שלוש עונות בארץ בהן הוא שיחק כמו שקטן לא שיחק, אולי לפרקים קצרים בלבד [וכן אני מודע להבדלים בין עוצמת הליגה וכו', הליגה היום היא לא של שנת 2000].
    אנסה לענות לך על אותו משקל: שמעון גרשון הוגדר, בעיקר בסוף הקריירה, כשחקן עצלן במונחים ישראלים. הוא לא עבד קשה כמו דקל קינן ולא שיחק באנגליה. ועדיין לי אין ספק מי שחקן הגנה גדול יותר.

הציוץ כאן נכון ומדויק אבל גם מצחיק, כמובן שמיכאל לא זה שמחליט על מה לכתוב בערוץ הספורט ואני לא יודע עד כמה יש לו נגיעה לאתר אבל כמובן שכל אחד רוקד לפי החליל של השני. ידיעה שאני לא אוהב לעשות למשל היא ידיעת ליגיונרים, שההוא לא התלבש בסגל של הקבוצה מהליגה השנייה בקפריסין, 11 דקות לאלמקייס ולך תדע כמה פעמים הוא עבר בדריבל את השחקן שם. אני לא רוצה לזלזל באף אחד אבל קצת מתסכל אותי לעשות 'פולו דאבור' כשגם כשהחמיץ פנדל לא כתבו עליו יותר מחמש מילים ב"בילד" או "קיקר". גם על שון וייסמן כתבו לא הרבה בספרד עד עתה. ציינו אותו לטובה במשחק נגד ריאל, לעתים המאמן נשאל עליו במסיבת העיתונאים ואו התחמק או זרק קלישאות, והידיעות מורכבות מציוצים של אוהדים בטוויטר.
    אם דור מיכה ירשום שני בישולים ובן שהר יכבוש שער בבעיטה מחוץ לרחבה במשחק צמרת - אחלה, זה מעניין, בטח בליגה האירופית אם יש לנו נציג מוצלח, אבל לא פחות מזה.
    אני באמת שואל, את מישהו זה מעניין אם אופיר מרציאנו הדף פנדל? ששלומי אזולאי הבקיע את השער החמישי שלו מתוך השישייה של קבוצתו בגביע ובקושי יש לך תמונה לגרד מהטוויטר שלהם?

7. Butragueño מנהלים

רפאלוב ממשיך לקבל שבחים וקיבל דירוג גבוה מאוד בטיב שחקני הליגה האירופית. העיקר שלנבחרת זה לא מספיק, כי הרי יונתן כהן, דור פרץ, דאבור והשאר עדיפים. רפאלוב משחק חכם, הוא עדין שומר על טכניקה ברמה גבוהה ואני בטוח שאיתו היינו מוציאים יותר נקודות. לצורך העניין, להכניס אותו דקה 70 בתיקו מול צ'כיה או סקוטלנד היה יכול לתת לנו מענה מעולה מקדימה. גם התחושה שלי שהשילוב שלו וסולומון יכול היה להיות מעניין יותר מהשילוב של "שגר לזהבי ושכח".

אגב רפאלוב, הוא מבין השחקנים הישראלים הבודדים של התקופה המודרנית יותר (נאמר 2000+) שמצליח להיות משמעותי אחרי גיל 30. משום מה, דווקא בגיל בו רוב שחקני אירופה רק מגיעים לשיא, אצלנו השחקנים דועכים ולא מצליחים לשמור על כושר. בוזגלו (32), דמארי (31), ורמוט (35), עומר גולן (פרש בגיל 31), בן שהר (31), רמי גרשון (32) ויש הרבה מאוד דוגמאות לכאלה שבגיל הזה כבר יורדים מהשיא לחלוטין ובדעיכה מתמדת. אם להיות יותר נחרץ, נראה שדווקא השחקן הכדורגל הערבי מצליח להיות בכושר שיא בגילאים מתקדמים. אחמד סבע, מהארן לאלא, מהארדן ראדי, סלאח חסארמה, וואליד באדיר. הם מצליחים להיות בשיא שלהם ולתת כדורגל מעולה עד הסוף.

נערך לאחרונה ב: ‏5/12/20
  8. DRORIKO Member

ליגה אירופית זה נחמד, אבל לא כזה מדד משקף, ויעידו על זה דאבור ושון וייסמן. פשוט זה מפעל שאתה משחק בו או נגד קבוצות מליגות בינוניות או נגד קבוצות גדולות שעולות עם הרכב שני. מה שכן אם רפאלוב יוביל את הקבוצה שלו לחצי גמר ומעלה זה יהיה מרשים. אם אני לא טועה הכי רחוק שלו היה רבע גמר. אגב זה לא היה בשביל להוריד מליאור שהוא שחקן מעולה, אלא נטו לגבי הנבחרת .

9. Butragueño מנהלים

מה.
    אתה ראית את המשחק שלו נגד טוטנהאם?

או שאלה אחרת; יש לנו למכור משהו אחר שהוא לא קבוצות בינוניות? יש לנו שחקן אחד בליגת האלופות והוא כמובן באנקר ל10 שנים קדימה. מה נקסט?

10. DRORIKO Member

בסדר גם שון וייסמן נתן הצגה באולימפיקו וכולם אמרו הוא הולך לכבוש את אירופה ובסוף הוא כובש חמוצים בשביל רונאלדו

11. Butragueño מנהלים

העניין הוא שזו לא הצגה חד פעמית. פשוט תעקוב אחרי רפאלוב, זה מאוד מומלץ. לא ראיתי את כל המשחקים שלו, אבל כן ראיתי חלק גדול ביחס למה שאחרים רואים (לפי דעתי). מה גם שהייתי מצפה משחק כזה שאחרי שפתח חנות יהלומים יתמקד יותר בזה. אבל הוא באמת מקצוען שהפתיע גם אותי.

12. DRORIKO Member

בוא נגיד דבר כזה, אם הוא היה שחקן כזה גדול הוא לא היה נשאר בליגה הבלגית. שלא יספרו לי סיפורים על חנות יהלומים מה חנות יהלומים. אנשים פה מדברים על המספרים והתארים שהוא עושה בליגה הבלגית, וזה מרשים לא אומר שלא, אבל בואו נציין שזאת ליגה שבה כל כישרון קצת גדול עוזב כבר בגיל 20. לגבי הליגה האירופית גם מזה אני לא מתרגש. לנאתכו יש טריליון הופעות במפעל הזה אז מה הוא שדרג את הנבחרת? וייסמן ודאבור הפגיזו שם על ימין ועל שמאל אז מה הם שדרגו את הנבחרת? בסופו של דבר רפאלוב זה שחקן של דרג ג' באירופה, איתו ובלעדיו הנבחרת לא תעפיל לשום מקום. הישועה אם תבוא תהיה ממנור סולומון, אבל יקח זמן.

13. Telkiyski Member

אחלה גול של סולמון.
    כובש את ה3-0 של שחטאר על מינאי (קבוצת פח בטח) בדקה 29.

גול מתוך הרחבה על מהירות.
    דומה מצב שהוא החמיץ בארץ נגד צ'כיה בתוספת זמן (שהלך לקורה). הפעם כבש.

14. The red Member

מעניין מה הרמה של ג'ואל אבו חנא לא נראה שמתייחסים אליו כאן אבל הוא בנתיים שחקן הרכב בקבוצה שמשחקת בליגה האירופית, שיחק כבלם בניצחון של זאריה לוגנסק 1-0 על לסטר סיטי בחמישי האחרון

15. Telkiyski Member

אבו חנא שיחק 90 דקות ב-6 מ-8 המשחקים האחרונים של קבוצתו, כולל ב-3 האחרונים שבהם נצחה הקבוצה וגם לא ספגה אף שער (1-0 על לסטר ו3-0 על אאק בחוץ באירופית ועוד נצחו ליגה 1-0 נגד אלה שסולומון כבש מולם עכשיו).

לפי אתרי התוצאות הוא תופקד כבלם במשחקים האלה.
    כלומר 270 דקות שהקבוצה שלו, איתו, מנצחת 1-0 את לסטר ו3-0 את אאק בחוץ.

שימשיך ככה. אולי הוא שחקן.
    כנראה שמקום בהרכב הנבחרת ע"ח אחד הבלמים הוא שווה כרגע.

Sir Alex Ferguson ו-alexshw אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.