דיון הלגיונרים 2019/20

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by alexshw, Jul 17, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Telkiyski Member

ברור שאני אמשיך לחשוב, אני גם רואה את הנכשלים אחכ בנבחרת ובקבוצות הישראליות עפים לסרפסבורג ומפסידים לקפריסין בבית.

תמשיך אתה לשכנע את עצמך שהכל מקרי ושהכשלונות הם מאורע אקראי.

2. Raulito Madridista

אני לא כל כך יודע מאיפה הדיון הזה הגיע שוב, אבל ערן זהבי מדבר בקולי-קולות על רצונו לעזוב את סין, לדעתי הוא כבול, יפעילו עליו לחץ עצום להאריך חוזה, הוא כבר 33 אוטוטו וזה אבוד לו, גם בקבוצה קטנה. בטח מבחינת ליגה גדולה, והחוזה שלו לא יהיה אפילו עשירית. המספרים בסין הם אותו הדבר והפעם הוא כביכול הגיע לתקרה גבוהה בשל קמפיין עצום בנבחרת, אבל הרכבת ברחה לו. יותר ריאלי שיבוא יסיים את הקריירה במכבי ומעניין האם הוא יצליח היכן שיוסי בניון, אייל ברקוביץ' וחיים רביבו כשלו. אחד התחרפן, אחד הגיע לקבוצה גרועה והסתכסך עם האוהדים, והאחרון איבד עניין מול מעט צופים.

לטעמי כישלון אחד באירופה זה לא מספיק כדי להחליט שהם לא יכלו להצליח, שימו לב שכמעט כל שחקן שהגיע לחו"ל תמיד סבל מאיזה פציעה. לא חושב שאם אצילי ייצא לספרד בקיץ לקבוצה נורמלית יותר מגרנדה ההיא אז הוא שוב חוזר עם הזנב בין הרגליים. אבל כן החזקים מנטאלית שורדים.

3. oranfu Member

בטח פציעה. כמו שאיתי רשם, האינטנסיביות והדרישות הפיזיות הן עולם אחר לעומת הכדורגל חובבים בישראל (ובסין).

ישראלי שלא יוצא לאירופה בגיל צעיר פשוט לא מסוגל להתמודד עם הקצב והאינטנסיביות של אירופה.

בטח באירופה יתנו לשחקן לא לעשות הגנה ולבעוט מכל מצב בשביל לרפד את הסטטיסטיקה שלו.
    כשפיזית הוא לא יכול לשים גוף ולא לקחת בספרינט אף שחקן.

שחקנים כמו ברגקאמפ ומודריץ' "נכשלים" באירופה ואז יש עוד קבוצות גדולות שרוצות אותם.
    הגדול מכולם נכשל בפלארמו והאופציות היו ליגה שניה באיטליה או חזרה לישראל.
    מעניין למה...

Telkiyski and קשר שמאלי like this.
  4. Telkiyski Member

בקיצור לדעתי שורה תחתונה המסלול האידיאלי של ישראלים זה לצאת בגיל כמה שיותר צעיר (לא 24, יותר 21) לליגות כמו בלגיה הולנד אוסטריה או שוויץ ולראות משם.

לצאת מליגת העל ישר לליגה גדולה זה מתכון לכישלון ידוע מראש, בליגה כמו שוויץ או אוסטריה יש להם עוד איזה סבירות נחמדה להצליח ולא סיכוי ששואף ל0.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני מת על זה שכשאין באמת מה לכתוב אז משתמשים בקלישאות כלליות. "לא עומדים באינטנסיביות" וכו'. לא כל השחקנים הישראלים הם אותו הדבר, לכל אחד יש מקרה משלו.

מזכירים כאן כמקשה אחת את בוזגלו, עטר, שכטר, אצילי וזהבי, כאילו כולם עם אותו רקע ואותו סיפור.
    בוזגלו, כבר כתבתי, לא ממש נכשל מקצועית בבלגיה. לקח לו כמה חודשים להשתלב, לא משהו יוצא דופן בשום צורה בשום מקום, התחיל להיכנס לעניינים כשחקן מוערך למדי עם קרדיט שהולך וגובר, ואז הוא שבר את השוקית והקרסול (שזה, בניגוד לחרטוטיאדה שרצה פה, לא פציעת עומס) וגמר את העונה, וכשחזר הפך לשחקן קצת פחות מוערך בסגל, אבל רצו להאריך לו חוזה והוא ואבא שלו דרשו העלאה משמעותית ברוב טמטומם, מה שגרם לו לחזור.
    עטר היה דווקא די מוצלח בהתחלה בריימס, סחט מחמאות טייבה מהקהל, ומה שהרס לו זה התנהגות בעיקר. הוא איבד את הקרדיט מהמאמן שלו בהדרגה ככל שצצו סיפורים על ההתנהלות שלו, ואז הודח מהסגל כשלא התעורר בזמן ופספס את האוטובוס של הקבוצה. משם היה ברור שהוא לא באמת ימשיך.
    שכטר שיחק בבונדסליגה, בפרמיירליג ובליגה הצרפתית. הוא לא הפציץ, בהתחלה אכן מספר על קשיי הסתגלות, הוא כנראה לא ממש ברמה הזו והיה צריך אולי ללכת לליגה קצת פחות בכירה, אבל הוא גם לא היה כזה כושל כמו שמתארים.
    אצילי הגיע לקבוצת תחתית ולמאמן שלא ממש האמין בו. זה קצת תירוץ, הוא גם לא ממש ברמה של הליגה הספרדית בעיני, אבל עובדתית הועדף על פניו שחקן שהיה כישלון חרוץ גם בליגה הישראלית, ממש במקביל אליו.
    זהבי היה טוב בתחילת דרכו בפאלרמו, אפילו היה באזז לא קטן סביבו כיאה לבית המשוגעים שאליו הגיע, ואז כל הקבוצה דעכה, הוא נפצע לפני חלון העברות, התחלף מאמן, המאמן הביא שני שחקנים על הבלטה והוא נאלץ לחפש את מקומו, שוב צבר יותר קרדיט ואז נפצע שוב לפני תחילת העונה השנייה שלו, במחנה האימונים, ופספס את פתיחת העונה, שוב הוחלף מאמן, הוא חזר לשחק רק בנובמבר, ובינואר כבר היה במכבי.

אלה סיפורים שונים לחלוטין, יכולות שונות שהשחקנים הציגו, למה להתייחס אליהם כמקשה אחת?
    שכטר וזהבי לא עומדים באינטנסיביות גבוהה? בוזגלו לא חזק מנטלית?

Roma likes this.
  6. oranfu Member

זה רצוי כנראה, כן.

אולי גם כמו שסולומון עושה. לא ליגה של טופ אבל תנאים קשים במועדון שיודע מה זה לטפח שחקנים צעירים לליגות מובילות.

אני מעריך שאם יוצאים ישר לליגה מובילה זה צריך להיות בגילאי נוער בשביל להתאקלם למקצוענות טוב יותר.

שכטר וזהבי יכולים להתמודד באינטנסיביות גבוהה? לא.
    שום דבר בקריירה שלהם לא מרמז על כך.

שכטר היה מביך לחלוטין באירופה וזה עוד היה בשיא שלו.

סביב זהבי היה באזז כי הפציץ מרחוק במשחק הראשון ואז הוסיף עוד איזה 2.

גם סביב מאקדה היה פעם באזז ביונייטד. זה הספיק ל3 שערים (אחד מהם גדול ומשמעותי מאוד).
    מאז הוא בליגות הנמוכות באיטליה.

שורה תחתונה זהבי פשוט לא הסתדר בכדורגל האירופאי. באותו בית משוגעים היו שחקנים אחרים שהמשיכו אחר כך ליובנטוס ושאר מועדונים מובילים באירופה.
    זהבי המשיך לישראל אבל תירוצים יש בלי סוף.

Telkiyski likes this.
  7. DRORIKO Member

כל מי שקצת מבין בכדורגל, זאת אומר שרואה את המשחק לא מאתמול, מכיר את התופעה הזאת של שחקן רכש חדש שמפציץ על ההתחלה אבל מהר מאד מתחיל לדעוך. התלהבות של ההתחלה, הגנות שמתחילות ללמוד אותך. די מאריה למשל במשחקים הראשונים ביונייטד הפציץ כל משחק, אחרי זה הוא נראה כמו הצרות שלי. יש מלא דוגמאות, זהבי הוא בסך הכל עוד אחת מהן. החכמה זה לשמור על יציבות ואת זה זהבי לא ידע לעשות. הליגה הזאת היתה גדולה עליו קיצר. אגב מעניין שהפציעות האלה של זהבי לא הפריעו לו להבקיע 7000 שערים במכבי.

8. Raulito Madridista

אני דווקא רואה מכנה משותף להרבה מאוד מהשחקנים האלה, גם אם איתי שכטר לא גידל כרס כמו ברק יצחקי והוא נראה טוב בגיל 33. הם חיפפו באימונים ועיגלו פינות איפה שכן היה אפשר. שכטר גם יצא ליותר מגיחה אחת לחו"ל ולא הצליח בשום מקום חוץ מחודשיים בגרמניה, אז אי אפשר לברוח מזה. אצל רוב השחקנים יש פציעה כתוצאה מפערים בכושר הגופני, מאמן מתחלף והרבה מאוד לא שורדים.
    לגבי אצילי אני מוכן לעשות לו הנחות כי מדובר בקבוצה שעברה עונה איומה ואולי הבחירה שלו מלכתכילה הייתה קצת מוטעית, כלומר עשה הכל כדי לברוח מבית"ר וקשה להגיד 'לא' לספרד אבל הכתובת הייתה על הקיר.

הבעיה הגדולה של זהבי היא שהוא לא מסוגל להיות שחקן משלים או אפילו אחד הכוכבים\שחקן מוביל, ולכן אני לא הייתי רואה לו עתיד מוצלח מדי בליגה גדולה, אולי איכשהו בהולנד. עכשיו עם גילו זה בכלל לא רלוונטי. מה שכן, שוב, אני לא מחבב אותו אבל הוא מקצוען אחושרמוטה ואי אפשר להתעלם מהקמפיינים האחרון בנבחרת והיכולת שלו במדי הישראליות באירופה, למה זה לא קנה מידה בשום צורה? או.קיי מספרת נגד ליון זה פוקס אבל הוא כבש גם נגד בנפיקה, גם במשחק העלייה לצ'מפיונס ואוהדי מכבי יוכלו לספר לכם לבד.

לחבר מלמעלה - איך אנחל די מריה הגיע למשוואה? שחקן שהיה גדול בכל מקום חוץ מהמועדון הרקוב ההוא שציינת.

9. Telkiyski Member

עומס ואינטנסיביות זה רק חלק מהסיבות.
    הכוכבים האלה בראש ובראשונה פשוט לא מספיק טובים

לבוזגלו יש בסטנדרד גול בודד ושני בישולים.
    אבל הכי קל לספר שהוא "לא ממש נכשל מקצועית בבלגיה". ברור מה. הייתה פציעה ואז התחלף המאמן ומעמדו ירד.
    גול 1 ו-2 בישולים. וזה בוזגלו כן? שחקן שמספרים זה ה-טיקט שלו.
    השלים 90 דקות פעם אחת בודדת. אבל לא הוא לא נכשל שם.
    המספרים של ורמוט בגנט לצורך העניין כבר פחות מביכים.

Last edited: Apr 18, 2020
    alexshw and oranfu like this.
  10. Morientes Member

זהבי לא יכול להתמודד עם עומס ואינטנסיביות?
    מה? חחחחח למה השם זהבי עושה לכם כזה אנטי, באיזה עולם מה שאמרתם נכון?

11. oranfu Member

בעולם שכולנו חיים בו.

חוץ מהמעודדות, הם חיים בלהלהלנד.

12. Morientes Member

הבן אדם כובש בקצב מסחרר ומשחק מספר משחקים מטורף בשנה.
    במכבי הגיע נראה לי ל60 משחקים בעונה רצופים בלי מנוחה
    לא זוכר ישראלי ששיחק כל כך הרבה דקות כמוהו, ועוד נשאר חד

13. alexshw Member

קייסי שיחק 63 ב - 2002/03. באיזה עונה זהבי שיחק במכבי ת"א 60 משחקים?
    ראינו מה הוא שווה בליגה רצינית.

14. Morientes Member

בעונה שלפני מוקדמות הצמפיונס, הגיע ל60 משחקים בערך.
    הבן אדם ככה כל עונה מאז פאולו סוזה, כמעט לא מפסיד משחקים.
    פרט לשוערים היה השחקן שמשחק הכי הרבה בליגה, תוך כדי שיש משחקים אירופיים וכו

15. Telkiyski Member

אגב מעניין שבקצב של ליגת העל וסין זהבי כמעט אף פעם לא נפצע, בעוד שבפאלרמו בעונה וחצי הוא חווה פציעות שמאוד הקשו עליו להצליח שם.
    איזה ביש מזל.

oranfu likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.