חתם בדיוק כשהובסו מול מכבי חיפה. מאז החליפו 2 מאמנים ומנהל מקצועי. החתימו מלא שחקנים ולא מצליחים להתייצב. Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אולימפיאקוס 10 משחקים ברציפות באירופה באותה עונה, בלי ניצחון. אין לזה שום תקדים בעולם באליפות הם כבר לא יזכו, ואלמלא הליגה היוונית חלשה בטירוף הייתי אומר שגם לא יהיו באירופה בשנה הבאה, אבל הם יהיו.
הפיטורים של המאמן שהפסיד לבכר היו מטופשים. זה מאמן שמאד הצליח שם, כולל באירופה, ובגלל משחק אחד שחור, ועוד באוגוסט, הם שלחו אותו הביתה. פיטורים מטופשים אבל לא מפתיעים. כמו כל הקבוצות היווניות גם אולימפיאקוס זה מועדון מאד קפריזי, למעשה אותו מאמן הוא המאמן שהחזיק שם הכי הרבה זמן בהיסטוריה. אגב אין לי ספק שהקפריזיות הזאת היא אחת הסיבות שהכדורגל היווני תקוע במקום.
הבעלים של אולימפיאקוס הוא קפריזי, הוא לא שם מהיום, וגם לא מאתמול. הוא גם הבעלים של נוטינגהאם פורסט, אבל שם מסתבר הוא לא קפריזי כל כך כמו ביוון זה אגב גם תקף לקפריסאים ולישראלים גם יחד. מה המאמן של אפולון לימאסול שפוטר אחרי צמד המשחקים הראשונים של העונה נגד חיפה לא הזוי? וכל מאמן פה בליגה שמפוטר אחרי 3-5 משחקים זה לא הזוי? מאחל לנו שאנחנו נגיע לחצי מההישגים של הכדורגל היווני, ברמת הנבחרת הבוגרת, וגם ברמת הקבוצות.
ממה שהבנתי לא היה להם כמעט סגל בתחילת חלון ההעברות. בעלים קפריזי אגב היה מפטר את קופר אחרי פתיחת העונה הזאת (בווטפורד הוא ממזמן היה בים). לא רואה מצב (ולא זוכר מקרה) שבו מועדון מליגה בכירה הימר ישר על מישהו כמו בכר מאיזה ישראל. פשוט לא קורה (אלא אם קוראים לך גרנט ופיני זהבי חבר שלך). בכר הוא מאמן שיוזם ועדיפה בשבילו קבוצה דומיננטית ולא קבוצה קטנה שמסתגרת, מועדון כמו אולימפיאקוס שהתקרה שלו יחסית גבוהה בגלל המשאבים זאת אחלה אופציה. כמובן שגם טופ ליגה בלגית (קלאב ברוז' ניצחה את הבית שלה כבר) זה מצוין עבורו. מאוד מקווה שמשהו כזה יקרה.
יכול ללכת לאמן בהרבה ליגות, ליגה שהיא טופ5 זה ממש לא המקום שהוא צריך לשאוף אליו בחלון הזמן הזה של הקריירה, כי בשניה שהוא לא יצליח שם, ויפוטר, החלון הזה ייסגר לו לחלוטין, לתמיד, ואחריו גם ייסגרו שאר החלונות בליגות שהם דרג מעלינו (בלגיה, אוסטריה, ושות). בליגות טופ5, כשמדובר במאמן ישראלי, הילד תהיה קלה על ההידק כמו בליגת העל במצב הנוכחי. ברק צריך להמשיך את הבניה שלו, לנצל קשרים אולי בשביל לעבור לבלגיה (גנק, גנט, אנדרלכט, סטאנדראד ליאז'', סנט ז'ילואה), אוסטריה (ראפיד וינה, אוסטריה וינה), יוון (אולימפיאקוס, פאנאתנייקוס, פאוק, אא"ק אתונה), סקוטלנד (ריינגרס, סלטיקף הארטס והיברניאן בלבד) - אלה הקבוצות שבעיניים שלי הן האופציות היחידות שיכולות להיות פתוחות עבורו - ואני אופתע לחלוטין אם יעבור לקבוצה אחרת מאלו שציינתי, או בליגה אחרת מאלו שציינתי - אגב אם יצליח באותן הליגות שציינתי - ומשם יעבור - אז גם ייפתחו לו ליגות אחרות שאולי סגורות עכשיו (הולנד לדוגמא?) - אבל מצד שני הירידה שלו תהיה הגיונית חזרה לאותן ליגות ולא לפח שלנו
זה אולי מוגזם באופן קיצוני אבל חסרות לך דוגמאות של קבוצות שפירקו את הצמפיונשיפ ולא הוציאו בקושי 25 נק' בפרמייר ליג? הפער בין הצמפיונשיפ לפרמייר ליג, הוא לא גדול, הוא עצום, כך שאולי 30 זה מוגזם, אבל בוא נגיד שבין 15 ל-20 שחקנים זה נשמע לי הגיוני, ו20 אפילו לא נשמע מוגזם
עזוב אותנו, אנחנו כלום ושום דבר. כשאני משווה את הכדורגל היווני לשאר היבשת אני חושב שהוא היה יכול להיות במקום יותר טוב היום, משהו שם תקוע.
בליגות הנמוכות אולי. בליגת העל זה כבר כמעט לא קיים. יש רק 2 קבוצות בליגה שזה עדיין קורה אצלן ו"ממש במקרה" הן מגיעות מהמגזר הערבי.
בלגיה כן אבל הולנד גדול עליו? ברק בכר הוא מאמן לא שחקן, אין ליגה כרגע שגדולה עליו. אפשר לחשוב איזה רזומה צריך בשביל לאמן בהולנד נגיד. רוד ואן ניסטלרוי המאמן של PSV עם רזומה של אימון נוער ועוזר מאמן בנבחרת הולנד שלא העפילה ליורו. הדבר הכי חשוב חוץ מהעניין הכספי והמשפחתי זה לאמן בקבוצה במקום שיתנו לו זמן לעבוד. הרי האתגר העיקרי שהוא יעמוד בו זה להגיע למקום שאף אחד לא מכיר אותו ולא ממש סופר אותו. אם במכבי חיפה הוא מרשה לעצמו לייבש שחקנים ישראלים על הספסל ואף אחד לא פוצה פה, בחו"ל זה יהיה אחרת. זה היתרון של משהו כמו רוד ואן ניסטלרוי שכולם מכירים ומכבדים בהולנד. יש את הקבוצה הזאת בפורטוגל שעידן עופר הבעלים שלה. אולי זו אופציה טובה אם הם לא ירדו ליגה העונה. עדיף קבוצה בלי הרבה ציפיות כי הוא יצטרך זמן להתאקלם.
בהולנד יהיה לו הרבה יתר קשר מאשר בבלגיה בגלל שבליגה ההולנדית הוא יצטרך לשלב יותר שחקנים צעירים, והבחור אלרגי לצעירים. הוא מעדיף פנסיונרים ושחקנים חלשים על פני צעירים מוכשרים.
בכר לא אלרגי לצעירים, הוא אלרגי לשחקנים שלא מבינים אותו. אחת מהחולשות שלו זה שאין לו סבלנות לתהליכים ארוכים עם שחקנים שצריכים זמן. תן לו לעבוד עם שחקנים בוגרים ורציניים והוא יהיה המאמן הכי טוב בליגה בלי שום תחרות. כשהולך אז הכל אחלה בחלה ולאף אחד לא אכפת כי הכדורגל סוחף ואין תקרת זכוכית להצלחה שלו. כשפחות הולך אז מתחילים לשים לב לזה.