וואלה, העמדת אותי על טעותי, אז לא רק באנגליה, גם בסלרנו! בכל אופן לא נכנס פה לויכוח. ברור לנו שיש הרבה יותר קרחות באיטליה מאשר בממלכה.
אני מקווה שכולכם עקבתם היום אחרי כל הדרמה. כדורגל אנגלי במיטבו! סאות'המפטון נשארת בליגה בזכות ניצחון 3-2 על שפילד יונייטד שנצחון היה מעלה אותה למקום בפלייאוף. לסטר שהתארחה אצל סטוק יוצאת עם תיקו שכולו הפסד, שבסופו של דבר מוריד אותה ליגה. סטוק חוגגת עלייה לצ'מפיונשיפ בזכות הנצחון של איפסוויץ' על האל. אבל אל דאגה, האל היא אחת מארבע הקבוצות שיתחרו בפלייאוף יחד עם קריסטל פאלאס, ווטפורד ובריסטול סיטי. יום מטורף בליגת המשנה.
כמה דרמה, ואיך כל אוהדי סטוק פינו את המגרש ונתנו למשחק להימשך, אצל הגורילות בארץ כבר היו אונסים את כל הצלמים. מזל שבאנגליה ה Stewards שם לעשות את העבודה. שפילד יונייטד לא בפלייאוף ואני שמח. ווטפורד הקבוצה הכי חלשה מבין 4 הקבוצות שעלו לפלייאוף. לדעתי קריסטל פאלארס תעשה את זה.
לדעתי וולבס פיספסה את הפלייאוף בגלל שער אחד. ניצחה במולינוקס את פלימות' שכבר מזמן איבדה עניין בליגה 0-1 והשוותה את מספר הנקודות שלה לזה של ווטפורד שחילצה תיקו מול בלקפול. יחס השערים של ווטפורד עדיף ב... שער אחד. לא יאמן כמה תהפוכות במחזור אחד. הדבר היחידי שהייתי בטוח בו הוא שסוטון מנצחים, שפילד יונייטד לא היו יכולים להסתכל לאוהדים שלהם בפנים אם הם לא היו נותנים לשפילד וונסדי לעבוד קשה עבור ההישארות שלהם.
ראיתי אצל רובי קין את סטוק נגד לסטר, הבריטניה סטדיום היה מפוצץ ואווירה של גמר גביע, סטוק הגיעה ליותר הזדמנויות למרות שבמחצית השנייה לסטר הגיעו ל 2 מצבים מצויינים גם כן, לא כדורגל גדול,סטוק תהיה חייבת לעשות מהפכה רצינית בסגל אם היא תרצה לשרוד, קהל גדול ונהדר,איצטדיון נהדר,מועדון שבעבר ידע ימים יפים בליגה הראשונה חוזר לבמה המרכזית. לסטר,הצלם התמקד כל כמה דקות בצילומים עם התגובות של הקהל שלהם אחרי כל שער במגרשים אחרים, תגובות של שמחה ללא גבולות לבכי וצער כבד, בסוף אפילו לא היתה להם את האפשרות למחוא כפיים לשחקנים שלהם על המלחמה כי האוהדים של סטוק פרצו למגרש דקה לסיום,תוך 2 דקות פינו את כולם בחזרה למעבר לקווים ולאחר שריקת הסיום כל הדשא היה מלא באוהדי סטוק, חוויה. לגבי לעשות השוואה בין כמות קהל אנגלי בליגות נמוכות לזה האיטלקי כולל בליגות הבכירות, ההסבר היחיד שיש ללמה האיצטדיונים באיטליה ריקים לעומת אנגליה זה בגלל שגם הציבור האיטלקי נמאס לו לשלם הרבה כסף להיכנס לאיצטדיון ולהרדם,הוא מעדיף להישאר בבית ולראות דרך הטלוויזיה משחק בקצב ואיכות מעולם אחר,כלומר מאנגליה.
כ"כ חבל לי על לסטר. אני מודה, אני לא ממש עוקב אחרי הצ'אמפיונשיפ, אבל אני משתדל. אני מכיר בחור ישראלי, שחי עם משפחתו 13 שנים בלסטר, ונסע היום לאנגליה במיוחד כדי לראות את המשחק, רק מראה כמה הכדורגל הוא חלק מהתרבות באנגליה, פשוט לראות, לשמוע ולא להאמין.
אוףףף איזה כיף של סיום לליגה כל כך אהובה. ההמצאה של הפלייאוף היא גאונית ונותנת תקווה לחצי ליגה עד סוף העונה. היום התמקדתי בסטוק מול לסטר והאוהדים של לסטר התהפכו כמו סטייק... כל כמה דקות עברו משמחה ובכי.הייתה אוהדת מבוגרת שלהם שהתחילה לבכות בערך בדקה ה 30... סטוק בפרמייר ואנחנו נקבל קהל מסוכן ודוחף,ומגרש מדליק. הקבוצה מאוד אפורה ויהיה לה קשה להישאר אם לא תתחזק משמעותית. עכשיו נשאר להנות מכל הפלייאופים.
סטוק ירדו מהר מאוד אין להם בסגל משהו שישאיר אותם ליגה ווסט ברום תיתן פייט (עוד פעם...) ואני מקווה שקריסטאל פאלאס תעלה בשביל שנוכל לראות את מוסס הפנומנאלי בפריימירליג
הנה טעימה מהאווירה באלנד רוד-הלוואי שתהיה להם סיבה לחגוג בוומבלי בעוד 3 שבועות- http://video.google.com/videosearch?q=leed...earch=&start=20 למשחק התלווה ריב פומבי בין יו"ר לידס-בייטס ועמיתו בג'יללינגהם -סקאלי . בייטס מאד התרגז על סקאלי אחרי שהאחרון גילה שהצביע בעד ניכוי הנקודות ללידס ושזה היה מוצדק. בייטס אמר למאמן לידס לדאוג שלידס תנצח כדי שגילינגהם תרד ליגה וכך היה, נקמה מתוקה לבייטס!. שני הי"ורים לא החליפו מילה במשחק.
כיף לקבל את סטוק בליגה, איזה חידוש\רטרו מרענן זה יהיה. ווסט ברומיץ' בעיניי גם תוספת ראויה, יש לקבוצה הזאת סגל מספיק טוב בשביל לשרוד עוד לפני כל הליטושים והחיזוק של הקיץ. מהפלייאוף אני רק מקווה שלא נראה את ווטפורד חוזרת לעוד עונה (סליחה מראש מאבי מלר) רק למען החידוש, אין לי העדפה ממשית בין שלושת האחרות. ולגבי לידס, עדיין לא מעכל שלפני פחות משנתיים הם היו במרחק משחק מהפרמיירליג. מאחל להם לחזור, אבל העיקר שהפורסט סוף סוף עשו את זה!!!
לי בא את פאלאס חזרה בליגה. חבל לי מאוד שאיפסוויץ לא הגיעה לפלייאוף אבל אם לא היא אז פאלאס היא הקבוצה שלי. סטוק תהיה חידוש מרענן רק אם היא לא תהיה כמו דרבי של השנה. אגב דרבי, מקומה בפרמייר לטעמי. קבוצה עם מסורת ועם מחלקת נוער טובה, כדאי שיעלו לפרמיירליג עם סגל מחוזק.
חשבתם שאני כותב רק על לידס? באתי להספיד את לסטר שירדה לליגה השלישית לפעם הראשונה . אין לקבוצה הזאת יותר מדי הישגים מפוארים אך הם בילו הרבה שנים בליגה הראשונה. הם זכו בגביע ליגה מספר פעמים ושיחקו באירופה . עצוב לראות קבוצה גדולה יורדת למעמקים.
ועוד שכחת להוסיף ששם עשה מרטין אוניל את הסיפתח שלו בדרך לקריירת אימון מרשימה, ושם גם גדלו שניים מהשחקנים הטובים בתולדות הכדורגל האנגלי גרי ליניקר ואמיל הסקי וגם השוער האגדי גורדון בנקס עבר שם במהלך הקריירה הארוכה והמפוארת שלו