דיון הליגות הנמוכות: עונת 08/09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Claret&Blue, ‏7/7/08.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הייתי במשחק של פאלאס מול שפילד, ולמען האמת פאלאס הפתיעה אותי ורצתה את הניצחון יותר משפילד. פאלאס הייתה טובה יותר לאורך 70 הדקות הראשונות, למרות ששפילד הייתה מסוכנת יותר. רק בסוף המשחק שפילד נזכרו שקודם כל הם צריכים לנצח ואז לרוץ ולבדוק מה עם התוצאות, והלחץ על השער של הנשרים התחיל. לחץ ,שבניגוד לשאר המשחק, לא הגיע בהתקפה מסוכנת אחת לכמה דקות, אלא לחץ מסיבי על פאלאס שהגיע גלים גלים. 20 דקות ששפילד הייתה קרובה מאוד לכבוש, כולל קורה סמוך לסיום, אבל יכולת נפלאה של השוער הביתי (שנבחר גם לאיש המשחק) השאירה נקודה אחת לנשרים.
    אם כל הכבוד למשחק, הנקודה הבולטת במשחק הייתה הקהל הנפלא של שפילד. אלפי אוהדי שפילד (לדעתי בסביבות ה8-7 אלף, אבא שלי חושב שיותר קרוב ל10 אלף) הגיעו למשחק, כולם מחופשים כשהם נותנים אווירה מחשמלת כבר לפני המשחק. כשהחברה שרו האיצטדיון רעד, כשאפילו חברי ההנהלה של שפילד (שישבו צמוד אלי) התפעלו מהעוצמה. תעודת כבוד לאוהדי שפילד, שרק בגלל הכמויות והאיכויות, רציתי שינצחו את המשחק, ויחגגו עלייה.
    פרט מדהים לא פחות שרובם הגיעו בהסעות בדרך של אוטובוסים ומינבוסים. אני ספרתי לפחות 20 אוטובוסים (וזה מה שאני ראיתי) ועוד מספר לא קטן של מניבוסים של אוהד שפילד, מדהים.
    אין ספק שאת הלהיט של אוהדי שפילד - WE GET MORE FRIES WITH YOU אני אקח עוד הרבה זמן. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    אהה כן, והצלחתי לצאת מהחנות של פאלאס עם חולצה מדהימה בעלות של 10 פאונד בלבד לאור מכירת סוף העונה.

תמונות וסרטונים (גם מנורהמפטון) בהמשך...

הקהל של שפילד במשחק מול פאלאס:
    http://i44.tinypic.com/15quc90.Xxx

נ.ב
    בקשר לדונס, אולי זה בגלל העונה הטובה, חלום העלייה והקירבה לכך, אבל הם בהחלט הביאו כמות גדולה של אוהדים למשחק חוץ בליגה השלישית.
    זה הקהל:
    http://i41.tinypic.com/sphton.Xxx
    בנוסף לכך הם מילאו עוד חלק מהיציע שמולנו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏7/5/09
  2. Strawberry Fields Member

3. קינג לדלי Member

אני חושב שצ'רלטון ישדרו את המשחק של פרסטון ושפילד יונייטד ביום שישי בערב.
    שווה לכם לעקוב.

בעלי הלוויין יחגגו עם שידורים של כל משחקי הפלייאוף כולל המשחק של מילוול מול לידס בשבת בשתיים וחצי.

4. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

הפלייאוף מתחיל, ארבע קבוצות מתחרות על הכרטיס הנוסף לפרמיירליג בצוותא עם וולבס וברמינגהאם, שתיים היו שם בעבר הקרוב ושתיים מעולם לא. פרסטון נגד שפילד יונייטד מחר, ברנלי נגד רדינג בשבת, תבלו.

5. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.skysports.com/Images/skysports/football/badges/64x64/b_61.Xxx פרסטון נורת' אנד - שפילד יונייטד http://www.skysports.com/Images/skysports/football/badges/64x64/b_37.Xxx

חצי גמר הפלייאוף של הצ'מפיונשיפ, משחק ראשון
    תאריך: 8.5, שישי
    שעה: 21:45
    אצטדיון: 'דיפדייל'

מי בכלל האמין שנזכיר את צמד המילים 'פרסטון' ו'פלייאוף' באותו משפט כאשר לפני פחות מחודש הפסד ביתי מביך לבלאקפול החלשה סגר 7 משחקים בהם הנורת'אנדרס אספו רק 6 נקודות? אבל חודש מדהים של חניכיו של אלן אירוויין הסקוטי נתנו לקבוצתו את הסיכוי לעלות לפרמיירליג בעונה הבאה, כאשר הם אספו 12 נק' גורפות בארבעת המחזורים האחרונים של הליגה; ארבעת המשחקים הללו כללו נצחון חוץ על דונקאסטר, נצחון בית מרהיב בתוצאה 6:0 על קארדיף, נצחון חוץ קשה על ברמינגהאם (שלמרות זאת סיימה במקום השני ועלתה אוטומטית לפרמיירליג), ועוד נצחון ביתי על ק.פ.ר במחזור האחרון שביחד עם הפסדה של קארדיף לשפילד וונסדיי העלה אותם למשחקי הפלייאוף.

אבל גם אירוויין הסקוטי, שזכה בתואר מנג'ר החודש לחודש אפריל, יודע שפה לא נגמרת העבודה ושלקבוצתו מחכים משחקים קשים מאוד בחצי גמר הפלייאוף:
    "המשחק הראשון נגד שפילד יונייטד הולך להיות קשה מאוד ואנחנו חייבים להיות מוכנים לכך. שפילד היא קבוצה טובה מאוד ויש להם רצף נהדר של תוצאות מאז תחילת 2009, אז אנחנו נהיה חייבים להיות במיטבנו אם אנחנו רוצים לנצח".
    ולא סתם המנג'ר הסקוטי המצוין אומר שקבוצתו תיאלץ להיות במיטבה; הרקורד של פרסטון נגד שפילד העונה לא בדיוק מעודד לנורת'אנדרס. במשחק החוץ אי שם בשלהי אוקטובר הקבוצה הפסידה 1:0, ובמשחק הבית בסיבוב השני הקבוצות יצאו בתיקו 0:0, ושתי תוצאות כאלו גם בחצי הגמר לא בדיוק יתאימו לפרסטון כמובן וישאירו אותה מחוץ לגמר.

השחקן עליו ייפול רוב העול ההתקפי של פרסטון יהיה רוס וואלאס. הווינגר הסקוטי מוביל את טבלת המבשלים של הקבוצה(ומקום שלישי מתוך כל שחקני הליגה) עם 14 בישולים, ועם עוד 5 שערים וואלאס סוגר עונה מוצלחת מאוד בקבוצה לאחר שהושאל אליה מסנדרלנד בתחילת העונה וחתם לאחר מכן על חוזה קבוע בפרסטון. מטרותיו של המסירות הקטלניות של וואלאס יהיו בעיקר שני החלוצים הבכירים של פרסטון, נייל מלור וג'ו פארקין, שחולקים ביניהם 23 שערים בכל המסגרות, ויחפשו להמשיך בכושר הטוב שלהם גם ברגעים המכריעים של העונה.

בגזרת הנעדרים פרסטון יחסרו את לי וויליאמסון המושעה, ואת ריצ'ארד צ'אפלוו ומייקל הארט הפצועים.

http://img.skysports.com/09/01/218x298/Irvine_1794391.Xxx
    אירוויין. יחפש להוביל את פרסטון לנצחון חשוב במשחק הראשון בדיפדייל

שפילד יונייטד מגיעים למשחק הזה בכושר טוב, אך גם עם תחושת פספוס. הבליידס היו יכולים לעלות כבר בסיום העונה הרגילה לפרמיירליג, אבל הפסד לברנלי 2 מחזורים לסיום ועוד תיקו מאכזב נגד קריסטאל פאלאס במחזור האחרון גורמים להם להכנס למשחקי הפלייאוף המלחיצים. אבל אולי הדבר שהכי יעודד את האוהדים והשחקנים של שפילד זה דווקא רקורד החוץ של הקבוצה; הבליידס אספו 42 מתוך 80 נקודותיהם במשחקי החוץ, ומחזיקים ברקורד הטוב בצ'מפיונשיפ במשחקיהם מחוץ לבית, נתון שישחק תפקיד גדול בדיפדייל המאוד ביתי בו פרסטון השיגה את מס' הנצחונות הביתיים הכי גדול בצ'מפיונשיפ וכמובן גם את מס' הנקודות הרב ביותר במשחקי הבית.

וכנראה שהקבוצה עוד לא התאוששה מאותה פרשה, שבעצם הורידה אותה ליגה לפני רק שנתיים. באותה שנה שפילד ירדה בסוף העונה כאמור, אך מי שנשארה על חשבונה הייתה ווסטהאם יונייטד, ובעיקר בעקבות קרלוס טבז, שנקנה בצורה בלתי חוקית ע"י ווסטהאם בשל מעורבות של צד שלישי, דבר שהוא לא חוקי בעליל בפרמיירליג. בעקבות זאת שהחוק הזה אף פעם לא נשבר, לווסטהאם לא ירדו נקודות, ושפילד בסופו של דבר ירדה ליגה, אך לאחרונה נפסק שהלונדונים יפצו את הבליידס בסכום עתק של 20 מיליון פאונד במשך 5 העונות הבאות - ולמרות זאת זו היא אינה נחמה בשביל אותם אוהדים שבורי לב שנאלצו לראות את קבוצתם בצ'מפיונשיפ למשך 2 עונות שלמות, ובשבילם הפלייאוף הקרוב הוא ה-הזדמנות להראות לאנגליה איפה מקומם האמיתי.

שפילד יגיעו לדיפדייל בסגל לא מלא, כאשר להם 2 שחקנים פצועים אשר קווין בלאקוול המנג'ר אינו מוכן לגלות את זהותם (באופן דיי מוזר למען האמת). בלאקוול אף יודע שבעקבות הפציעות הללו וגם ללא קשר אליהן רוב העול יהיה דווקא על השחקנים הצעירים של הקבוצה - אך הוא גם ממש לא מודאג מכך:
    "כשאני מסתכל על הקבוצה שלי אני רואה את קייל ווקר, קייל נאוטון, סטיבן קווין, ג'יימי וורד ודייויד קוטריל שכולם מתחת לגיל 21, ובכל זאת, אנחנו נכנסים למשחקים קריטיים עם המון לחץ, אך כולם כבר היו שם במצבים האלו ועשו עבודה טובה, כך שאני סומך עליהם שיעשה עבודה טובה גם הפעם."

http://img.skysports.com/09/04/218x298/KevinBlackwell_2141263.Xxx
    בלאקוול. סומך גם על הצעירים שלו

6. RealStretford Member

נצחון חוץ יפה לבארי בשרוסברי בפליי-אוף ליג 2, משחק ראשון

7. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

ברנלי-רדינג
    שבת, 19:20, טרף מור

כבר יותר מ-30 שנה מועדון הכדורגל הצנוע של ברנלי לא היה בליגה הבכירה, אבל העונה יש לו הזדמנות מצוינת. החבצלות סיימו את העונה במקום השישי והגיעו לפלייאוף, הם אומנם אנדרדוג על הנייר מול רדינג אבל בכדורגל, ובצ'מפיונשיפ בפרט, הנייר לא שווה כלום.
    מה שיפה בעונה של ברנלי הוא שהיא הגיעה במקביל לריצת גביע מוצלחת, כזכור בגביע הליגה היא הדיחה את צ'לסי וארסנל, הגיעה לחצי הגמר מול טוטנהאם והייתה רחוקה שלוש דקות מהעפלה לגמר. בד"כ ריצות גביע שכאלה גוזלות מקבוצות הליגות הנמוכות הרבה משאבים, אבל קלייב אואן המנג'ר הצליח למצוא את האיזון הנכון.
    המגן רייס וויליאמס, שהושאל לאחרונה לברנלי ממידסברו, חזר לקבוצת האם וברנלי לא תוכל להשתמש בשירותיו בפלייאוף. הבלם קלארק קרלייל והקשר וייד אליו בספק למשחק ויעברו מבחני כשירות לפניו.

רדינג כבר הייתה בפרמיירליג בשנתיים האחרונות, בעונת 06/07 היא הפתיעה את כולם וכמעט הגיע לגביע אופ"א, אבל בעונה שעברה ההנג-אובר סיחרר אותה, תסמונת העונה השנייה הידועה הכתה בה והיא ירדה בחזרה לצ'מפיונשיפ. ביום ראשון האחרון הרויאלס היו יכולים לעלות אוטומטית לפרמיירליג אם היו מנצחים את ברמינגהאם במדג'סקי, אצטדיונם הביתי, אבל הפסידו 2-1, ירדו למקום השלישי בטבלה וייאלצו לנסות את מזלם בפלייאוף.
    המנג'ר סטיב קופל אמר כי לכל אחת מארבע הקבוצות בפלייאוף סיכוי שווה להעפיל, שקבוצתו לא מרגישה שיש לה יתרון על פני ברנלי ושכל שחקן ברדינג יודע שהולך להיות לו קשה מאוד.
    גלן ליטל, אקס ברנלי, החמיץ את המשחק בראשון עקב פציעה אבל הוא כשיר ויוכל לשחק מול קבוצתו לשעבר, קווין דויל החלים מפציעה ויוכל לשחק, כנראה במקומו של דייב קיטסון.

http://www1.pictures.gi.zimbio.com/Reading+v+Burnley+Sym2SAQ5NySm.Xxx
    רדינג וברנלי ייאבקו על מקום בוומבלי

8. קינג לדלי Member

כבר 0-1 לפרסטון.

בחוד שלהם משחקים פארקין ומלור ושניהם שוקלים כמו פיל עם הפרעת אכילה כפייתית.

אך מלור מלור לעולם לא אשכח אותך ! זמן פציעות ובום !!!

http://www.youtube.com/watch?v=4SKXVCZ7oqA&feature=related

9. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אנחנו שומרים לו חסד נעורים בעיקר בזכות השער הזה. יש לי תחושה שפרסטון יפתיעו ויעלו לפרמייר העונה... נראה.

10. RealStretford Member

איזה משחק זוועתי, אבל היי, לנקאשיר מול יורקשיר - קדימה הורד האדום!
    כפי שאמרו בשידור מלור, הוא בן של איאן מלור, שחקן סיטי אהוב.

11. eastlands Member

קאריק- ברנלי החבצלות ?
    מאיפה הבאת את זה ?
    במקרה החבצלות הם פרסטון ,ומדובר ביריבות של יותר מ100 שנים ,שעוד עלולים להיפגש בוומבלי בגמר הפלייאוף , מקוה שאין פה אוהדי הקלארטס שלבטח היו מחפשים להתנקש בך .

12. Strawberry Fields Member

1-1 בין פרסטון לשפילד.
    סט. לדג'ר כבש שער מאופסייד ברור, בראיין הווארד מראה שהוא שחקן של משחקים חשובים וכבש את השיווין.
    אני מאמין שבברמל ליין הבליידס ישלימו את המלאכה.

13. קינג לדלי Member

פרסון יותר חלשים מהפועל צפת.
    שפילד יונייטד הכניסו את קרייג ביטי העגלון שאין לו מקום בליגה ז והוא החמיץ כמו אפס פעמיים.

יונייטד תעלה.

במגרש הקטן של סקאנת'ורפ נגמר 1-1 מול אם קיי דונס.

14. eastlands Member

כבר הרבה זמן לא ראיתי קבוצה שמשחקת בלי מגן שמאלי , שפילד לא ניצלה את זה מספיק ,היה שם בחור שהיה אמור לשחק מגן ,מדי פעם ראיתי אותו ,כנראה הדג מלוח מאתמול גמר אותו, השוער של פרסטון נחמד מאוד ,אחלה מגרש שחקן אחד נורמלי לא היה שם היום.

15. קינג לדלי Member

היה דווקא שחקן אחד בודד שעשה עלי רושם של שחקן עם עתיד רציני.
    קייל נאוטון שהוא שחקן בית של הלהבים שיחק כמגן שמאלי בלית ברירה כי הוא מגן ימני בד"כ.
    אני אוהב לשחק עם טביעת העין שלי אז גם כאן אני אומר לך שגדל כאן מגן פרמייר שיפ לגיטימי למרות שהיה קשה לראות את זה במשחק החלש הזה.
    הוא מין גלן ג'ונסון כזה עם טכניקה נהדרת.