רוי קארול, שוער נוטס קאונטי מהליגה שלישית עמד היום בשערה 18 שעות בלבד אחרי שעמד בשערה של צפון אירלנד.
רדינג רושמת אתמול הפסד נוסף 2:1 לקארדיף וקצב צבירת הנקודות שלה הוא 8 מתוך 36 האחרונות. הבלם אלכס פירס כבש שער עצמי, גרם לפנדל כשהכשיל את לה פונדרה וגם הורחק לאחר מכן בכרטיס אדום. באנגליה קבעו: המחצית הרעה ביותר של שחקן ולחשוב שרק ביום שלישי, הבלם הוותיק והמנוסה של סנדרלנד ונבחרת אירלנד- ג'ון אושה, הביע דאגה באוזני המראיין שמקומו בהרכב לא מובטח בגלל היכולת של פירס.
הוא היה מקושר לליברפול לפני איזה שנה וחצי אחרי שצילמו אותו עם איאן אייר בלונדון... יכל להשתלב יופי בהגנה שלנו.
ברייטון השאילה מאסטון וילה את דארן בנט. איך נפלו החתמות שיא. BBC Sport - Darren Bent: Brighton sign Aston Villa striker on loan
בעיקרון זה בא לעזור לקבוצות מליגות נמוכות אם הן נקלעות לסגל קצר בגלל פציעות במהלך העונה העמוסה שמגיעה ליותר מחמישים משחקים
הבעיה של ברייטון בהתקפה היא לא של סגל קצר, אלא של סגל חלש. בנט מגיע לחודש כשהוא עצמו לא בכושר משחק וגם אם יתרום להתקפה (שדווקא הסתדרה בדיוק במשחק האחרון) הוא יעזוב מיד אחרי ואז יחזרו לחלוצי פח שלא תרמו כלום עד עכשיו.
אז כבר יתחיל חלון העברות. כאמור המטרה פה לסתימה זמנית. לעיתים בגלל בעיה מקצועית אבל גם הרבה מקרים בגלל מכת פציעות.
@Franco השאלה לחודש נחשבת "השאלת חירום" כאשר קבוצה זקוקה לשחקן מחוץ לחלון העברות. משך ההשאלה נע בין 28 ל-93 יום. ישנם שני חלונות עבור השאלות כאלה שמתחילים שבוע אחרי deadline day עד יום ה' הרביעי של נובמבר / מרץ. במידה וכל הצדדים מרוצים מהסידור הזמני קיימת אפשרות להאריך השאלה של חודש ל-3 חודשים או לחכות לחלון העברות של ינואר ולהסדיר השאלה עד תום העונה. האפשרות הזו לא תתאפשר החל מהעונה הבאה.
@alexshw , נחזור עוד חודש לדבר על זה ונראה מה הייתה התרומה. בינתיים נשאר עם עסקת החודש הקודמת של ברייטון, כשאל אבאסי הגיע להחליף את סטוקדייל הפצוע בשער, שיחק משחק אחד וספג שלושה שערים וזה בדיוק המאזן עימו יחסור לוויגאן מחרותיים. @StevenGerrard אני מכיר את העניין הזה מהעבר, לא ידעתי שזה יופסק בקרוב, וגם מבין את הנימוקים מאחורי זה. אני פשוט מאוד בטוח שלרוב זה לא תורם כלום לקבוצה ואם כבר להפך.
אני רק הסברתי את משמעות החוק הזה. חוץ מזה אנחנו מדברים פה על ליגות נמוכות, ולא מעט מקרים הקבוצה מביאה שחקן מליגה גבוהה יותר. זה עשוי גם להטיב אימה כי בא שחקן שהוא ממש ברמה גבוהה לליגה הזו גם אם לא בכושר מלא. כמובן אני לא מחזיק בסטטיסטיקה של הצלחה, אבל לעיתים דרוש שחקן באופן דחוף למלא את הסגל בגלל מכת פציעות. נכון שיש קבוצות שמנצלות את האפשרות בקטע מקצועי לגמרי. בקיצור יש הגיון בחוק.
אני מבין את ההגיון לכאורה בחוק ומכיר את שלל הטיעונים בעד ונגד מבחינת הקבוצה ששוקלת לעשות זאת, שכתבתי "קטע דפוק" התכוונתי מבחינת הקבוצות שבוחרות לעשות זאת ולא מבחינת ההתאחדות שמאפשרת את זה.
לא מסכים עם זה בכלל. יש לחלון הזה הרבה יותר יתרונות מחסרונות. כיסוי במקרה של מכת פציעות, התאמת קבוצה נכונה לשחקני נוער מושאלים בצורה טובה יותר, קבוצות יכולות להביא שחקן שיתן תפנית לעונה שלהן ובכך להימנע מירידה או לעלות ליגה. במיוחד כשמדובר במועדונים שהתקציב שלהן אפילו לא נמדד במיליונים זה מאוד קריטי.
כמו שכתבתי אני מכיר את הנימוקים התיאורטיים בעד וגם נגד, "ויכוח" תיאורטי לא יקדם אותנו כי אני לא יוצא נגד נכונות הנימוקים בעד. אני אומר שלרוב הנגד מנצח או שנגמר תיקו בעסקאות האלו (שתיקו לדעתי הוא הפסד). במקום תיאורטית אני מציע לבחון את העניין בשטח, מהניסיון שלי אני מוצא שרוב העסקאות האלו בצ'אמפיונשיפ לא מועילות לקבוצה (זו שמקבלת את השחקן). יהיה מעניין למצוא מקור שבאמת ניסה לבדוק ועבר על כל ההשאלות חודש האלו במשך תקופה מסוימת, אני יודע מאלו שאני מכיר אבל אני לא מכיר את רוב העסקאות. ורק להבהיר כי מהתגובה שלך אני לא בטוח שהבנת אותי, אני לא מדבר על החוק האם הוא טוב או רע, אלא על האם הקבוצה שמביאה שחקן לחודש בהשאלה מרוויחה או מפסידה לרוב. במקרים של מכת פציעות זמנית וסגל מאוד דליל זה יכול לעזור יותר מאשר במקרים כמו זה של ברייטון עכשיו, אבל הרבה קבוצות מביאות שחקנים גם שזה לא באמת "מקרה חירום" חסר תקנה.