בורנמות' הפתעת העונה ממשיכה להרשים ואתמול היא כבשה את הפסגה בנצחון חוץ ענק 1-6 על בלקפול. התבוסה הזו מחמירה את מצבה של בלקפול בתחתית ומרחיקה אותה כבר 10 נקודות מחוף מבטחים, כפי שזה נראה כרגע בלקפול ביכולתה הנוכחית סוללת את דרכה לליגה השלישית. מאוד חבל לי על הקבוצה הזו שלפני עונות ספורות הציגה בפרמיירליג עונה סימפטית מאוד שבסיומה כמעט שרדה עונה נוספת וגם בעונה שאחרי הייתה קרובה מאוד לעלות אך הפסידה לווסטהאם בגמר הפלייאוף, כולי תקווה שהיא לא תלך בדרכן של קבוצות שהבליחו לעונה בפרמיירליג ושקעו מהר מאוד במצולות הליגות הנמוכות(סווינדון,ברנסלי,ברדפורד וכ''ו...) גם וויגאן שרק לפני שנתיים זכתה בגביע נמצאת במצב רע מאוד בתחתית, חבל.
ד"א בורנמות מעולם לא שיחקה בליגה האנגלית הבכירה וגם אם היא לא תעלה, היא צפויה עונה שנייה ברציפות לסיים במקום הגבוה בתולדותיה, אחרי שבעונה שעברה סיימה עשירית בליגת המשנה ובכך שיפרה את הישגה מענות 1988/89, אז סיימה במקום ה - 12 תחת הדרכתו של רדנאפ. חלוצה הוולשי של סיטי בעבר, צ'ד אוונס, שנכנס לכלא ב - 2012 בגלל הרשעה באונס והשתחרר השנה, שואף לחזור לכדורגל ומנהל מו"ם עם הרטלפול מהליגה הרביעית.
לא הייתי קורא לבורנמות' הפתעה העונה. מי שצפה בה בעונה שעברה היה יכול לחזות שהיא תהיה חזקה גם השנה ואני מקווה שתעלה. https://pbs.twimg.com/media/B5Xc2XqCYAEmIQ7.Xxx ברנטפורד, העולה החדשה, שנמצאת רק 2 נקודות מהפסגה בחג המולד היא ההפתעה האמתית.
האמת שאין לי שום מושג לגבי היכולות של סטיב קלארק, רק זוכר קדנציה בינונית שלו בווסט ברום. אפילו הקלישאה של ניצחון עם מאמן חדש לא עבדה- ווטפורד עם מחצית שלמה ב-10 שחקנים מנצחת במדייסקי 1:0 ממספר שידורים בסטרים של בט365 ראיתי שחקנים סבירים ובינוניים מאוד- לא בטוח שעמדת המאמן זו הבעיה, הייתי מצביע דווקא על ניק האמונד הדירקטור. עד היום לא מצליח להבין למה נפטרו מצ'ארלי אוסטין ומגילפי סיגורדסון רגע אחרי שחתם על הארכת חוזה ל-3 עונות, והקבוצה שיחקה איתו היטב בפתיחת העונה. בורנמות' היא לא הפתעה- היא מודל לסבלנות בכדורגל- השיפור ההדרגתי שלהם מאז בוא הבעלים הרוסי (רק אנחנו קיבלנו את הרוסי הכי תפרן) ראוי להילמד כקורס לכל בעלים חדש בקבוצת כדורגל. אני בטוח שהם יגיעו לפרמיירליג- ואם לא השנה, אז בשנה הבאה. ברנטפורד היא הפתעה נעימה, אני לא בטוח שהיא תתמודד על העלייה עד הסוף, אבל הפלייאוף הוא בהחלט יעד ריאלי בעונה כל כך חלשה של הפייבוריטיות לעלייה.
הקדנציה שלו בווסט ברום ממש לא הייתה בינונית. העונה הראשונה הייתה המוצלחת ביותר שלהם בפרמיירליג. השנייה התחילה פחות טוב אבל היה קונצנזוס שהפיטורים שלו היו נמהרים מדי. חוץ מזה הוא היה עוזר מאוד חיוני עבור מוריניו ובובי רובסון.
Bournemouth midfielder Harry Arter will share a Christmas dinner table with brother-in-law Scott Parker of Fulham, but says the niceties will be over by the time they meet on the pitch. BBC Sport - AFC Bournemouth: Harry Arter ready for Scott Parker battle
אמיל הסקי, שיחגוג 37 עוד שבועיים, כבש בבכורה שלו עבור בולטון בניצחון הביתי 1-2 על בלקבורן. בורנמות', איפסוויץ', דרבי ומידלסברו ניצחו ושמרו על מקומן בצמרת לפי הסדר הזה.
מדהים - מדהים - מדהים! חייב להודות שהתאכזבתי נורא מהמשחק שלנו היום. למרות שבורנמות' כרגע היא הקבוצה בכושר הטוב בליגה , עדיין ציפיתי לתצוגה קצת יותר יציבה ומשכנעת. חלום הפלאייאוף עדיין רחוק מלהיות גמור , במיוחד כשיש עוד כל כך הרבה נקודות בקופה. הבעיה שמאז שהתייצבנו מבחינת תוצאות (איי שם באוטובר) עדיין בהפסדים שלנו אנחנו פשוט נראים רע מאוד! שמיים וארץ לפעמים ממחזור אחד לשני. לנושא אחר - מה דעתכם על ה 'טרקטור בויז' ? אחריי מספר של שנים שחונות הם חזרו ובגדול , והרצף המדהים שלם מתחילת נובמבר דיי ביסס אותם כאחת משלוש הקבוצות החזקות בליגה , ביחד בורמות' ודרבי.
איפסוויץ' זו בהחלט קבוצה שיהיה נחמד אם תחזור, בפעם האחרונה שהם היו בפרמיירליג הם עשו הישג מדהים, עלו בשנת 2000 ובעונת החזרה סיימו במקום החמישי וגם זה בגלל סיום קצת פחות מוצלח, לאורך העונה הם היו 3-4. בעונה שאחרי העומס עם אירופה הכריע אותם והם ירדו.
בהחלט אשמח אם הם יחזרו! קבוצה עם מסורת מכובדת שכוללת בתוכה זכייה באליפות עונה אחת בלבד אחרי עלייה מהליגה השנייה וכן זכייה בתואר אירופי(גביע אופ''א בעונת 81).אני מקווה שהם אכן ישמרו על היציבות הדרושה ויצליחו להעפיל לפרמיירליג. נוטינגהאם פורסט שסומנה בתחילת העונה כפייבוריטית לעלות מאכזבת מאוד עד כה וגם עלייה שלה לפלייאוף נראית עכשיו רחוקה. לידס יונייטד אוי לידס יונייטד מה יהיה הסוף עם מועדון הפאר הזה שממשיך בקריסה הטוטאלית שלו ונראה עכשיו קרוב לליגה השלישית,עצוב וחבל....
מאוד מחבב את איפסויץ. נהדר לראות את מיק מקארתי שמוכיח (שוב) כמה הוא איש מקצוע טוב (עד עכשיו אני לא מצליח להבין מה קרה בעונה האחרונה בוולבס אחרי 5 שנים שהיה שם). משחקים שם שחקנים שאני מאוד אוהב כמו האחים האנט שנזרקו בלי שאף אחד רצה בשירותיהם והיום עושים חיל, ועוד ג'יי טאב אחד שמוכיח כמה הוא שחקן נפלא אחרי שגם הוא נזרק מרדינג. קהל יוצא מגדר הרגל, צניעות כלכלית וכדורגל עם הרבה שמחת חיים. אני מאחל להם פרמיירליג. זו מהות הכדורגל, ולא מפלצות הכסף ושכירי החרב.
נגעת בנקודה חשובה. הרבה משחקני איפסוויץ' הם פליטים של קבוצות אחרות כשיש להם משהו להוכיח. כריסטוף ברה וקול סקוז שהגיעו אחרי הירידה של וולבס ובריסטול סיטי לליגה השלישית בהתאמה, דריל מרפי שנזרק מסלטיק וכיום מלך השערים של הליגה, לוק צ'יימברס, פול אנדרסון ודייויד מקגולדריק שהגיעו מפורסט והשתפרו, ג'יי טאב שהזכרת, ושחקני בית כמו סמית', מינגס ובישופ שהם חלק משלד הקבוצה. לא הייתי מחשיב עדיין את האחים האנט כי יש להם 7 הופעות בהרכב ביניהם. אני חושב שזה, ביחד עם מנג'ר מנוסה ברמה הזאת כמו מיק מקארת'י, זה "סוד" ההצלחה שלהם. מאחל להם ולבורנמות' לעלות לפרמיירליג.