אני חי בעיקר על פסטות, אבל זה נדוש ולא נחשב לפי הודעת הפתיחה ולכן אני אבחר בסלט אורז. בצל מטוגן, עגבניה טריה (קוביות קטנות), הרבה מיונז, קצת חומץ ושמן זית, מלח/פלפל, שמיר קצוץ. כל אלה מערבבים עם אורז מבושל וזורקים למקרר כדי שהכל יתקרר. כמה פשוט, ככה טעים. לא ממש ארוחה, אבל טוב כתוספת או בין ארוחות.
זאק נאבוט! ולמי שלא מכיר את המנהג העיראקי: כששמים אוכל על השולחן לאורח רצוי, אומרים לו "זאק נאבוט", אלא שלא מתכוונים לביטוי "תחנק" כמשמעו, אלא "תאכל הרבה, עד שכמעט תיחנק" עד כאן שיעור בעיראקית מדוברת מ....פולני משני הצדדים. רק חבל לי שהם כבר שנים לא איתי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx ולגבי החריימה/דג מארוקאי: היתרון הענק של הלוקוס הוא שאינו מתפורר בבישול. ואם כבר דגים: הדניס והלברק, והבורי נהדרים, אבל האם טעמתם דג "מרלן"? תקופה ארוכה היה קשה להשיג אותו, שכן היה ניתן לדוג אותו רק בסיני, בימת בארדאוויל. בשנים האחרונות הוא חזר, ובגדול. דג טעים, בשרו לבן כשלג, לא מתפורר בבישול, וטעמו נהדר. כדאי.
ככה זה עם דגים שמוציאים אותם מהים בכמויות מוגזמות, אחר כך אנו סובלים ממחירם היקר. באסווירה במרוקו ישנם דוכני דגים טריים סמוך לחופי האוקיינוס האטלנטי, אתה בוחר את הדג ומיד זורקים אותו לאסכלות החמות. כמעט ולא מתבלים אותם ואז מרגישים בהבדל האיכות. פה בישראל, גרגרי החומוס מחפים על איכות הדג.
אני חייב לציין שאין לי בעיה עם דגים, ואני גם לפעמים אוכל כאלה, אבל מחרפן אותי לאכול דגים עם עצמות. אתם יכולים להגיד שאולי אין לי קלאסה, שאולי הדגים עם ההכי הרבה עצמות הם הטעימים ביותר, אבל לא סובל לאכול לאט, לחפש בכל ביס איזו עצם, עד שאני מסיים את הדג כבר עובר לי התאבון. אני אוהב לאכול מהר. ושחם, על אף היותי עיראקי, גם אתה רצוי כאן.
תבקש פילטים נקיים מעצמות. אשכנזים? מודה, אני חצי, אבל את האוכל הזה אני מכיר ממסעדות ומנסיעות, ולא מהבית לצערי. אחד הדברים הטובים הם הרינג בשמן מהים הצפוני (גם פה אין עצמות אם קונים את הדבר הנכון). גם למרכז אירופאים לא חסר.
http://italiano.co.il/var/10634/354790-%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%90%D7%97-%D7%9C%D7%90%D7%A4%D7%94.Xxx simple as that
באיסטנבול באיזור המעבורות שמפליגות מהצד האסיאתי-אירופאי של העיר עומדים מנגליסטים לפעמים על המזח ולעתים בתוך דוגיות קטנות.מוכרים דג בתוך סנדוויץ' לחם טרי עם עגבניה פלפל חריף ובצל. יצא לי לאכול את הסוג הזול שזה בד"כ דג מקרל.הטעם לא משהו אבל כשאתה משלם בעבור צ'יפורה(דניס) הטעם גן עדן. הבט.תרבות הדגים המבושלים בארץ מגיעה בעיקר מהעלייה הצפון אפריקאית "החריימה" לסוגיו מאחר והדג חייב להיאכל עם רוטב טעים ולחם מ"הפרנה" (טאבון)..ולרוב היווה ארוחה מלאה.הוסיפו ירק כלשהו בתחתית הסיר והכוונה חוץ מהפלפלים החריפים...לעתים פול ירוק.לעתים גזר.לעתים ענפי ארטישוק וחומוס.תרבות הדג הקפוא שהושרשה כאן שנים די דפקה את הטעמים. אבל אם מבשלים סיר כזה עם הדג "הטרי" "הנכון".זהו מעדן מלכים מחירי הדגים בארץ בהחלט יקרים מאוד דניס בינוני 48-50 שח לקילו זה יקר רצח. שלא לדבר על מלך הים "הלוקוס" 140 שח לקילו... למרות שגדלתי על הדג המרוקאי החריף המבושל (וזה לא חריימה)..אני מעדיף סלמון על הפלנצ'ה או לברק/דניס בתנור בתוספת עשבי תיבול והרבה שום.
טוב, הבאת לי ( מליון תודות ) את המתכון האהוב עלי, והוא פשוט, וטעים ( לי לפחות ) רצח: הרינג בשמן, טבעות בצל חי/כבוש, לחם חי/שיפון, וודה, וכאן אין פשרות, ולא בגלל מוצאי: שופן. מזוקקת 3 פעמים, מתפוחי אדמה, אחת הבודדות שכשרה גם לפסח, ומתחלקת בגרון כמו סלאלום באספן. מחירה לא זול: 420 ש"ח לבקבוק 750 מ"ל. יכול ללכת גם עם בירה, ואז אני מעדיף פילזנר צ'כית מקורית, או לבנבראו. ותיכף הפאולנריסט יתחיל להשתולל. לחיפאים: מי שרוצה הרינג טוב, שילך ל"מעיין הבירה", רחוב נתנזון, מוסד ותיק ואיכותי, נטול ערסים. וקצת יותר צפונה: גם ב"אורי-בורי", בעכו, אכלתי סביצ'ה של הרינג סופר-טרי, יחד עם מיונז, צלפים, ובצל ירוק. ההרינג אגב, שמשמש כמאכל שמחה אצל האשכנזים בשמחות, הוא אחד הדגים הבריאים והמועילים בעולם, ולטעמי, גם אחד הטעימים.
לא חידשו לי דבר על איסטנבול: Balık Ekmek http://farm1.static.flickr.com/148/371212445_ab48232926_z.Xxx http://img8.imageshack.us/img8/5541/balc4b1kekmek.Xxx
ודגות? אתה יודע, ככה על עמוד, על במה עם אורות מנצנצים, ובלוז/רוקנרול דרומי? :aaarofl: מה, לא הבנת את הרמז? תחיה/תקפיץ כבר את דיון הבירה. אוי, כמה בא לי עכשיו איזה פיינט סמואל אדאמס ( במזיגה ארוכה, 7 רונדלים, עם 4 אצבעות קצף ) מהחבית, ליד סוכה 3 בחוף דדו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
כמה נוסטלגיה.אקמק =לחם באל'ק.. הוגים כמו balek דגים. רק שכפי שאמרתי קודם הדג המוצע גם זה שבתמונה הוא דג מקרל נחשב אחד הנחותים.לכן מחירו ממש זול.בתור אוכל עממי זה אחלה. יש מסעדה על הבוספורס מסעדת דגים מעול....ה שנקראת le pecheur שזה הדייג בצרפתית. ישנה אחת נוספת שנקראת גאליס. בשתיהן כל הדגים כולל כל פירות הים מוצגים לראווה באקווריום או בארגזים עם קרח.אתה פשוט בוחר מה שבא לך.ומתיישב לארוחה מלאה כולל כל המאזטים. אני מרייר עכשיו כוס אוחתו מי שפתח את הדיון הזה
חייבים לתת את הבמה גם לאשכנזים פה, אז אני אתחיל: מרק סלק קר עם מלפפונים, מלפפונים חמוצים, ביצה קשה, שמיר וכף שמנת/ מיונז. http://allrecipe.ru/i/sup/1_26.Xxx חוץ מזה, אף פעם לא היה לי מאכל ביתי אהוב מי יודע מה, סבתא שלי הייתה מכינה כמה דברים לא רעים כמו קציצות הודו, לשונות פרה, גפילטע-פיש, סלט אוליבייה ועוגות נפוליאון (בלי שוקולד! רק קרם)- אבל בחיי שלא מעט דברים שהייתי אוכל במסעדה או פשוט דברים קנויים היו לי טעימים יותר- חומוס בקופסא עם לחם לבן פרוס יחד עם עגבניה/ מלפפון/ מלפפון חמוץ ואני לא צריך יותר כלום, בעצם גם גלידה, שלזה אני בכלל אובססיבי. והנה עוד משהו שהתמכרתי אליו כשהייתי בלטביה ובאסטוניה, משקה, מ-73: http://www.roadplanet.ru/img/reports/87/img-wm/01.Xxx קוקה קולה, רק קצת יותר עדין, קצת יותר טבעי וקצת פחות גינונים ומותג. גן עדן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx