אם יש דבר שלמדתי בחיים זה שאסור להגיע עם סטיגמה כלשהי. האמת על פניו זה נראה על הפנים.נשמע זוועה ובלתי אפשרי אבל במחשבה שניה המרכיבים כבודדים הנם אכילים בהחלט.מלפפון.מלפפון חמוץ,סלק,ביצה קשה שמיר ומיונז או שמנת. אם אינני טועה זוהי אחת הורסיות של הבורשט.ת'אמת לא טעמתי מעודי תנחומי לך
זה ממש לא בורשט. המשותף הוא רק סלק. פה מדובר במרק קר, שהולך טוב בקיץ, קל ונעים (אגב, ממש לא ממליץ להוסיף מיונז - או שמנת, או יוגורט טבעי). הבורשט - הוא הפך מוחלת. מרק בשרי, כבד, הולך טוב ביום חורף סגרירי.
הבעיה היחידה עם בורשט - הוא ממש לא כשר... אפשר להכין גרסה כשרה -אך זה לא אמתי. מה, חסר חום בחוץ?! הרי בחורף לא אוכלים מרק קר.
ודווקא אני בתור פולני, דורש עכשיו ארוחת בוקר: חומוס טרי וחם, עם הרבה גרגרים, פול, ביצה, טחינה, שמן זית, המון פטרוזילה, וצלחת חילבה מעורבת בהמון סחוג. גם סלט ערבייה ליד לא יזיק. ולצהריים: קובה סלק, והרבה! לערב: חריימה. כי אין על אוכל מתובל, וחריף!
אפריקה. שם שכר העבודה נמוך יותר, והעבדות המעשית קיימת, ועוד איך. אוכל סיני טעים אכלתי בארה"ב, ושם השרימפסים הם ענקיים, לא קטנים כמו בארץ. דגים אני מניח יש הרבה בגרמניה, מעניין לדעת כמה עולה אצלכם קילו הרינג אמיתי, לא איזה חיקוי.