לצערי, המוח שלך (אל תדאג, קרה לטובים מבינינו בגילך) לא מסוגל לעכל את הנימוק. תאמין לי, עוד כמה שנים כשתקרא את מה שכתבת, אתה תיתן לעצמך כאפה על הראש כי אז כבר תדע (בתקווה) שלדבר על מה זה ראפ ומה היפ הופ זה הדבר הכי אידיוטי שיש.
ההבדל בין היפ הופ לראפ הוא עצום. זה שגם פה וגם פה הזמרים הם בד"כ כושים וזה שגם פה וגם פה הם משתמשים בהרבה בלינג בלינג לא הופך את הז'אנר מבחינה מוזיקלית לאותו דבר.
איך אפשר להתמוגג משיר כמו גולד דיגר. ולי אין בעיה עם הסגנון. יש לי בעיה עם כל מה שמטפטף ממנו מיינסטרים, גם אם זה ענק. שיר בהחלט לא רע אבל להתמוגג..בתיאור הזה הייתי משתמש לתאר אומנים קצת יותר מבריקים..
טוב, תשכיל: שם הז'אנר של המוזיקה אליה אתה מתכוון (זאת עם הבום-בום-קלאץ) הוא ראפ. היפ-הופ זה שם של תרבות אורבנית ממנה התפתח הראפ. לרוב משתמשים ב"היפ-הופ" בתור קיצור ל"מוזיקת היפ-הופ" כשמתכוונים לראפ. בראפ יש גיוון של סגנונות, ולכן הוא לא נשמע אותו הדבר תמיד. פלאשבקים לגיל הטיפש-עשרה.
הראפ אמנם התפתח מתרבות ההיפ-הופ אבל הוא ממש לא תת-ז'אנר של היפ הופ. הוא ז'אנר בפני עצמו. אנשים נוטים להתייחס לשני הז'אנרים השונים כז'אנר אחד כשלמעשה הם לא. הם דומים, גם רוקנרול דומה לבלוז. זה לא הופך את הז'אנרים לאותו הדבר. ועד עכשיו לא הבנתי איך יש לזה קשר לגיל שלי.
אמרתי שהם לא אותו דבר אבל דומים. ד"א באחת ההודעות בדיון הזה כתבת שההבדל בין ראפ להיפ הופ הוא עצום ופה כתבת שהם דומים. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
דיברתי על מוזיקה שחורה והיפ הופ. הראפ בפני עצמו הוא תת ז'אנר של היפ הופ, לכן הוא לא יכול להיות ממש שונה - נכון?
אבל היפ-הופ זה לא ז'אנר מוזיקלי בשביל שראפ יהיה תת-ז'אנר שלו, תכניס את זה לעצמך בראש. אם אתה מתכוון למוזיקת היפ-הופ, אז זה אותו הדבר.
קצת סדר. מוזיקה שחורה - ג'ז, בלוז, בוגי-ווגי, סול, רית'ם אנד בלוז ועוד עשרות ז'אנרים אחרים. מוזיקה שחורה זה אוסף של ז'אנרים. ראפ - סגנון "שירה" מסויים. כולל בתוכו המון סוגים שהתפתחו והשתנו עם השנים - ג'אז ראפ, אלטרנטיב ראפ (האהובים עליי), גנגטה ראפ, אנדרגראונד, אורבן, טרנטאבליזם וכו'. היפ הופ הוא המונח הבעייתי ביותר. הוא התחיל כתרבות אבל כיום בהחלט ניתן לסווג אותו גם כז'אנר, הוא כולל בתוכו ראפ ומקביל אליו אבל בעיניי זו כמו השוואה בין רוק (ראפ) לפופ (היפ הופ) כשהיפ הופ, כמו פופ, קליט יותר לאוזן.
אייג'נט, אנחנו בנושא מוזיקה. למה לעזאזל חשבת שאני מתכוון לתרבות ההיפ-הופ? והז'אנר המוזיקלי (הנה הקפדתי בשבילך) שנקרא היפ-הופ הוא לא אותו דבר כמו ראפ. והוטספר, גנגסטה ראפ נכנס בקטגוריה של מוזיקה שחורה ואני מסכים עם מה שאמרת בקשר להיפ-הופ - ראפ. ראפ הוא ז'אנר מוזיקלי בפני עצמו שהתפתח מהז'אנר המוזיקלי שנקרא היפ-הופ. פשוט מאוד.
לא... בכל מקרה, אני שונא להיכנס לכל ההגדרות האלה, אז אני פשוט אפסיק כאן. כמו שאמרתי, אולי בעתיד תבין.
אתה טועה בארזי, ורצוי שתתחיל ללמוד קצת על אבולוציה של מוזיקה. כמו שכתבתי, היפ-הופ וראפ הם פחות או יותר מקבילים, הראפ לא התפתח ממוזיקת היפ-הופ אלא מתרבות מסויימת כבר לפני כמה עשרות שנים, וההיפ-הופ כחלק מהצמיחה של ראפ הפך מעבר לתרבות גם לסוג של סגנון מוזיקלי.
AGENT ORANGE צודק. אין הבדלים בין ראפ להיפ הופ, כי היפ הופ זאת תרבות, ובתוכה יש 4-5 אלמנטים, שאחד מהם הוא ראפ, בראפ יש מספר סגנונות כמו דירטי סאוט, גגנסטה ראפ, הארדקור ראפ וכו'. בקיצור, אין בכלל הבדלים בין זה.