מצטרף להמלצות החמות של קודמיי אבל ישנם נוספים שכדאי שתכיר. דיפ פרפל התאפיינו במספר הרב של חילופי ההרכבים (8 או 9) עד האחרון.בגדול אמליץ לך על מספר שירים מצויינים מכל אלבום. למרות שכפי שכבר ציינו כאן / in rock/ואת machine head שנחשבים ובצדק לאלבומים הכי טובים יש מספר ביצועים טובים: soldier of fortune בביצוע של דיוויד קוברדייל מתוך האלבום stormbringer . האלבום slaves and masters לטעמי אלבום מצויין למרות שהסולן באלבום הזה לא כ"כ "נחשב" היסטורית בהירארכיה של הדיפ. לסולן קוראים joe lynn turner . מתוכו אני בטוח שתאהב את .wicked ways /truth hurts ובמליון אחוז את love conquers all woman from tokyo מהאלבום who do we think we are משנת 73 מההרכב הראשון יצירת מופת בשם april .מהאלבום שנקרא דיפ פרפל שנת 69 . when a blind man cries מתוך אלבום הופעה חיה באולימפיה שנת 96 .(מאסטרפיס) לאלבום האחרון של הלהקה קוראים rapture of the deep זה כבר האלבום שבו ההשפעה של בלאקמור נעלמה כליל וסטיב מורס הוירטואוזי לא פחות ממנו כבר נותן בראש נסה את השיר כמו שם האלבום.
תודה על ההמלצות של כולם ועל ההודעות המפורטות. בואו נגיד שהרחבתי את הפלייליסט שלי בלפחות 100 שירים של כל הלהקות הללו... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
וואו, אוקיי: מהתקופה שלו בבליינד פיית' יש את can't find my way home נמשיך בדרק והדומינוז: bell bottom blues Cream: white room, sunshine of your love, badge, i feel free, crossroads, strange brew קריירת הסולו: i shot the sheriff, after midnight, lay down sally, knockin' on heavens door, wonderful tonight, let it grow. change the world
אני מניח שיש פה בסביבה חבר'ה צעירים. ראיתי אתמול בראיון לאיזו תכנית שואו ביז הולנדית תופעה בשם Lada Gaga או בשמה המלא Stefani Joanne Angelina Germanotta (...). מישהו מוכן להסביר לי מה זה? ברצינות, חוץ מזה שהיא לא שמה פס על אף אחד היא לדעתי יותר עסוקה בלהיות entertainer מאשר זמרת אמיתית. אני כילד הייתי אוהד של להקת Kiss, אבל אלה עוד יצרו מוסיקה. הבחורה הזאת? לי אין מושג מה זה...
אם אתם אוהבים את קלפטון שווה לכם לבדוק את ה-Yardbirds, שם שיתף פעולה עם ג'ף בק וג'ימי פייג' מזפלין. ואם כבר מגה-בנדס מהתקופה, The Traveling Wilburys של בוב דילן, ג'ורג' האריסון ורוי אורביסון מומלצים גם כן.
וואו,אריק קלפטון,היה לי סיפור איתו... אני אוהב שני שירים שלו במיוחד ואחד מהם "קוקאין". הילד שלי מכיר כבר את השיר בעל פה ואז הנחית עלי את השאלה "מה הוא אומר ?" עניתי לו "קוקאין". הילד היקשה ושאל "מה זה קוקאין?" עניתי שזה החומר שמסמנים איתו את מגרש הכדורגל. הילד שאל "אבל למה הוא שר על זה ?" עניתי שזה קו מאוד חשוב שבזכותו יודעים אם יש פנדל או אאוט או אם הכדור נכנס. בכל מקרה,לפני שיגיע יואב קדמן הנה השיר... http://www.youtube.com/watch?v=qYS732zyYfU&feature=related
לא זה לא רק אתה, בתור אחד שלמד לנגן את שני השירים די מזמן אני יכול לספר לך שהם נשענים שניהם כמעט על אותו מהלך מלודי,האמת שלא ממש צריך לנגן אותם בשביל לדעת את זה, אפשר לשמוע את זה גם ככה..
ליארדבירדז יש אלבום ענק. עף לי עכשיו השם שלו... משהו עם שיפוצניק או אינסטלטור או משהו בסגנון. אין לי כוח לבדוק. "ג'ו החשמלאי"? יכול להיות? אנערף... אם כבר קלפטון וקרים, אז מבחינתי, ד'ישראלי גירז זה האלבום הכי קטלני שיצא בשנות ה-60'. וזה וואחד עשור לצאת בו תותח. יש שם קטעי גיטרה שנשמעים כמו פיה ששרה. בכלל כל האווירה באלבום נוטה לכיוון הפנטזיה-סטלה-אגדות, בניגוד לשאר האלבומים של התקופה שהיו סתם סטלה.
בגלל שאף אחד לא התנדב להזכיר לי מה השם של האלבום, בדקתי בעצמי... Roger the Engineer זה השם. thanks for nothing... לכו לעזאזל :aaaprot: