נו טוב, הגיע הזמן להקפיץ גם את זה מתישהו. אני מחפש לאחרונה חנות שיכולה לספק לי אביזרים של הביטלס, נקרא לזה מרצ'נדייז אם אתם רוצים. נגיד : חולצות, מפרטים, כוסות וכל מיני שטויות. לליברפול אני כנראה לא נוסע בקרוב. מישהו יודע איפה אני יכול להשיג(ואם מישהו מכיר סתם חנות מוזיקה טובה שיש סיכוי למפרט עם תמונה של הביטלס עליו זה ממש יעזור).
לא אוהב את הלהקה הזאת (אוברייטד בטירוף), אבל הייתה תקופה שחרשתי על Black Holes and Revelations. הדיסק הכי טוב שלהם לדעתי. אני כבר כמה שבועות שומע בלי הפסקה את הדיסק האחרון של הארקטיק מאנקיז, Humbug. לא מדובר ומוערך כמו השניים הראשונים, אבל לדעתי הוא עדיף בהרבה על השני וממש מתקרב לדיסק הבכורה הגאוני. Secret Door שיר מושלם, אחד היפים ששמעתי בחיים.
הדיסק שאני אישית הכי אהבתי שלהם הוא דווקא The Resistance האחרון. את שאר האלבומים לא יצא לי (עדיין) לשמוע לעומק אבל כן אהבתי ושמעתי כמה להיטים: Starlight, Supermassive black hole, Invincible, Knights of cydonia, Time is running out, Hysteria, Plug in baby, Muscle museum, Unintended, Fillip, Uno וכמובן את כל The Resistance. הם לא אוברייטד, אני לא מאמין שרוב האנשים מעריכים אותה כפי שמעריכים את רדיוהד ולהקות אחרות, הם פשוט להקה טובה וקליטה עם ייחוד מסוים בדמותו של בלאמי הסולן. No more.
מה הקשר לרדיוהד? מיוז זאת להקה שעושה מוזיקה לא משהו בכלל וזוכה להצלחה הרבה יותר גדולה ממה שמגיע לה - אוברייטד.
הסאונד לא טוב. הם מאוד מוכשרים, אבל בדרך כלל יוצאים להם דברים משעממים, לא מרגשים, לא מקוריים ובגדול די צפויים. ובמעבר חד, עוד משהו שאני שומע לא מעט בזמן האחרון הוא אלבום הסולו של פיט דוה'רטי. לא כל כך אהבתי את Babyshambles (למרות שאני מודה שלא שמעתי אותם יותר מדי, אולי זה כן יתפוס אותי מתישהו), הדיסק שלו משנה שעברה (Grace/Wastelands) לעומת זאת מעולה. ממומלץ מאוד למי שאהב את הליברטינס, למרות שהסגנון לאו דווקא מזכיר אותם.
גודסיין, קטלו את שני הדיסקים של בייבישמבלס, בעיקר הראשון, באמת סתם. פיט דוהרטי מחוק מהתחת ומה שהוא עושה בציבור מסית נגדו מבקרים, אבל בתכלס הוא יוצר ענק, מלחין אדיר, כותב שנון, אדם אדיר שחייב לעשות כמה שיותר לפני שהוא נופח נשמתו מאוברדוז. שמעתי המון את הראשון של בייבישמבלס בטיול שלי למזרח, הוא מצויין. צריך לתת לו זמן. גם השני נפלא. זה השיר הכי מצליח שלהם. שווה להיכנס לעומק איתם (עד כמה שניתן בלהקה עם שני אלבומים):
אחת הפנטזיות הגדולות שלי זה לעשות איתו ישיבת קטאמין קשה ביותר באיזה מרתף מוזנח בשפילד, לראות אותו מעלה ניצוצות מהגיטרה, לירות לו בראש ולהתאבד. חלום. יש לי אותם על האייפוד, אני בטוח שאני אחזור אליהם מתישהו בקרוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
תמיד טענתי שזה שיר הראפ האהוב עליי. הפלואו של AZ, האגרסיביות של קורמגה, ה(עלק) חוכמה של נאז ופוקסי שפשוט מפציצה כמו חולת נפש. לגבי AZ, הבית שלו ב-LIFE A BITCH>>>כל בית אחר (של כל אחד) איגור וגיא - אני אישית נרתעתי מכל מה שצמד הבחורים עשו שלא במסגרת הליברטינז. זה פשוט לא זה.
חבל יותם. דרטי פריטי פינגס הראשון היה חמוד למדי (את מה שיצא אח"כ פחות אהבתי). קראתי את הביוגרפיה על הליברטינז ולדעתי באראט מתוסבך אפילו יותר מדוהרטי. לפי מה שכתוב שם, את רוב היצירה עשה דוהרטי (אבל באראט גיטריסט ענק והשלים אותו נפלא). ביוגרפיה קצת זולה, כתובה כמו ה"סאן"/"דיילי מייל" אבל שווה רק בשביל הסיפורים על החיים המטורפים שהם ניהלו בעיקר בקאמדן, היו תפרנים (חיו הרבה מגניבות ותקופה ישנו על אותה מיטה) וחיו חיי רוקנרול אולטימטיביים. אגב, הם מתאחדים ללידס ורדינג פסטיבל. לצערי אני מרושש לגמרי וגם לא הספקתי לשריין כרטיסים. בעסה.