דיון המוזיקה הרשמי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י AFC, ‏7/2/04.

1. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

מסכים. לא מספיק מוערכת בעיניי, לטעמי מדובר באחת הזמרות היותר טובות של העשור האחרון.

2. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

האלבום הראשון, הסלף טייטלד, יצא בשני גירסאות משמעותיות. הראשון הוא המקורי שיצא בבריטניה ב-77', אבל הגרסה היותר טובה לדעתי היא זאת שיצאה בארה"ב שנתיים אחר-כך (מה שהופך אותו לאלבום הקלאש השני לפי האמריקאים, כי הגרסה הזאת יצאה אחרי GIVE 'EM ENOUGH ROPE). בגרסה האמריקאית נוספו כמה שירים שהופכים את האלבום למפלצתי, כשהתוספת הכי חשובה היא COMPLETE CONTROL - שיר שבעיניי הוא פשוט שיר הפאנק הכי גדול בכל הזמנים.

החצי הראשון של GIVE 'EM ENOUGH ROPE קטלני, כשגם החצי השני סבבה. סאנדיניסטה קצת מוזר ואולי עדיף שתבדוק את האלבומים האחרים שלהם לפני שאתה ניגש אליו. קומבאט רוק אחלה, אבל כמו שהבהרתי בפסקה הראשונה, מבחינתי השלב הבא במדד ההנאה לאחר לאנדן קולינג זה הגרסה האמריקאית של אלבום הבכורה.

3. Bensh Member

Super Black Market Clash
    From Here to Eternity

4. Raulito Madridista

לפני דקה בערוץ 302 היה שיר שאני מחפש כבר הרבה זמן
    תמיד נדמה לי שאני שומע את המילה cool בפיזמון
    יש כזה 'אה אה אה' 'או או או או' 'יה יה. יה יה יה'
    סליחה על התיאור העילג אבל אני רודף אחרי השער וההורים שלי לא הצליחו לעזור במשימה.
    אודה ל'פותרים נכונה'.

5. Gnus Avenue Member

לא ראיתי שהתייחסו לזה כאן, אבל דודו אהרון זכה בשבוע שעבר בתואר זמר השנה והשיר שלו "תגידו לה" זכה בתואר שיר השנה. בין היתר זכה אהרון באלבום פלטינה עבור האלבום החדש שלו, "מילים פשוטות" שיצא לשוק לפני כמעט חודשיים. אני חושב שמגיע לו, בכל זאת הבנאדם מילא את קיסריה פעמיים ואת היכל התרבות פעם אחת, ובשנה הבאה נראה אותו בהיכל נוקיה, ועדיין אין לו 24, בנוסף תגידו לה שבר את כל השיאים ושבר את שיא הצפיות ביוטיוב לשיר ישראלי עם כמעט 5 וחצי מיליון צפיות (!)

מגיע לו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

6. StevieG Member

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3953180,00.html

יצא לג'רי לי לואיס, the killer, אלבום חדש ובו הוא מבצע שירים ישנים וחדשים עם אמני בלוז רוק אנ רול וקאנטרי כמו אריק קלאפטון, שאריל קרואו, סלאש, מרל הגארד, מיק ג'אגר, קית' ריצ'ארדס, רינגו סטאר, ווילי נלסון וטים מקגרוו. פסנתרן ענק, זמר ענק, ומוזיקה אדירה. בין היתר הוא מבצע את roll over beethoven, you are my sunshine, sunday mourning coming down & bad moon rising. את שיר הנושא לאלבום כתב אחד מגדולי הכותבים של מוזיקת הקאנטרי, אם לא הגדול מכולם, קריס קריסטופרסון, ששיריו בוצעו ע"י יותר מ500 אמנים שונים(!) ועכשיו מצטרף גם הרוצח לרשימה. אני שמעתי את האלבום הזה, אלבום מעולה!

7. yonmu Member

מבקש המלצות ללהקות בריטפופ\אינדי, בסגנונות דומים לאלה של אואזיס, בלר, דה ורו, ארקטיק מאנקיז, קסביאן, קייזר צ'יפס, סטון רוזס...

8. Bensh Member

Suede, The Jam, Belle & Sebastian, Broadcast

9. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

בן, באד רליג'ן גדולים!
    פאנק מעולה, קצת קלישאתי במושגים של היום, אבל בשביל שנות השמונים זה קטלני והם עושים את זה נהדר ובדיוק כמו שצריך. קצר, אינטנסיבי ולעניין. קראתי על הסולן שלהם ובכלל נדלקתי... איזה תותח.

10. Bensh Member

כן! FUGAZI

11. Joel Gion Member

מישהו יכול להסביר לי מה כל ההתלהבות מאנימל קולקטיב? שמעתי כמה פעמים את הדיסק שלהם מהשנה שעברה (שלפי מה שסיפרו לי אמור להיות הכי טוב שלהם) ובאמת שאין בו שום דבר מיוחד. אולי אני לא סבלני מספיק ופספסתי את הפואנטה, אבל לדעתי מדובר בהרכב מאוד אוברייטד.

12. Bensh Member

אוברייטד, חופרים, מוזיקה לחוכמולוגים. אתה בסדר, תאמין לי. מי שמתלהב מהם צריך להיבדק

13. Engel Del Madrid Member

14. Bayern Straße nach sechs

http://img821.imageshack.us/img821/5888/robertjohson.Xxx

רוברט ג'ונסון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx וואו! וואו!

חבר שלי המליץ לי עליו לפני הרבה מאוד זמן ואני מאוד מאוד מצטער שלא הלכתי ושמעתי את היצירות המופת שלו עוד באותו היום.
    האיכות כמובן ירודה, הוקלט אי שם ב1936-37! לטעמי זה לעיתים אפילו מוסיף גוון נוסף לקול המיוחד והמדהים שלו. בנוסף ליכולת הנגינה המדהימה שלו!!
    יש לו סיפור חיים מעניין לא פחות. כמובן האגדה עליו (מכר את נשמתו לשטן בשביל לנגן כך) וההשפעה שלו על אמנים רבים ובניהם מיק ג'אגר וקית ריצ'ארדס, אריק קלפטון מאדי ווטרס (ג'ונסון לימד אותו את טכניקת הפריטה במקצבים מהירים) ועוד ועוד.
    ממליץ בחום!

אגב, מי עוד מוכן למכור את עצמו לשטן? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏9/10/10
  15. Bensh Member

מכרים העידו עליו שהוא ניגן כל כך טוב, שזה נשמע כאילו יש שם שתי גיטרות ולא אחת. האגדה לעומת זאת, מספרת שאכן הייתה גיטרה נוספת, שהשטן ניגן בה