http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/bd/Time_of_the_Gypsies.Xxx מאסטרפיס. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
ראיתי עכשיו את הסרט "שלושת הימים הבאים". האמת שחלקים ממנו הזכירו לי קצת את הסרט "אזרח שומר חוק", אבל האמת שהוא אחלה סרט. עשוי מצויין, נשאר מתח עד הסיום. היה לי רץ ציפיות די נמוך ממנו, אבל באמת שהוא הפתיע אותי. ממליץ.
ממליץ לכל מי שלא ראה על "השעה ה-25" של ספייק לי. סרט לגמרי אנדרייטד ולדעתי גם אחד הסרטים הטובים של העשור, אדוארד נורטון ופיליפ סיימור הופמן במשחק יוצא מן הכלל כהרגלם.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx וגם בארי פפר במשחק נהדר. נהנתי מהסרט הזה ברמות שאי אפשר לתאר. לגמרי אנדרייטד, אחד האהובים עלי בכל הזמנים וכמעט ואין סרטי חובה שלא ראיתי. סרגיי, אם אהבת את קוסטוריצה, אז תראה את חתול לבן חתול שחור והאמת שכמעט כל הסרטים שלו נהדרים וזכו לציונים ממש גבוהים ב-imdb. ראיתי שלשום את "קוד מקור". חצי ראשון של הסרט מביא את העצבים פחות או יותר, אבל החצי השני מפתיע וטוב. מיוחד...
ג'ורג'י, ראיתי את 'חתול שחור חתול לבן' ומכל הסרטים של קוסטוריצה שראיתי (ארבעה במספר) אהבתי אותו הכי פחות. קצת ארוך מדי בשביל קומדיה... לא עומד בסטנדרטים של שעת הצוענים וחלום אריזונה, שני סרטים פשוט גאוניים. אני עוד צריך לראות את אנדרגראונד ומסע עסקים של אבא.
ראיתי עכשיו את "אינוויקטוס" עם מורגן פרימן ומט דיימון - מעולה! עוד סרט מרתק על איך שספורט יכול לאחד אנשים יחדיו. המשחק הנהדר של השניים הנ"ל בלט במיוחד.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx טרם אכזב אותי, לפחות מבחינת רמת המתח שהוא יוצר בסרטים שלו.
סיימתי היום לראות. האמת? לא התלהבתי. מזכיר קצת את נהג מונית, סרט בלי הרבה עלילה שנמרח בלי איזשהם יכולות עריכה מרתקות שמפצות על כך (כמו החבר'ה הטובים למשל, אפרופו סקורסזה) או פסקול מעניין. דה נירו וג'ו פשי במשחקים מעולים, אבל רואים שסקורסזה היה על סמים - הוא פשוט מסוגל ליותר מזה. ובכל זאת סרט יחסית טוב.
ראיתי אתמול את 'הרשת החברתית'. תקציר העלילה: בלילה סתווי בשנת 2003, תלמיד הרווארד ומתכנת המחשבים הגאון מארק צוקרברג יושב ליד המחשב שלו ומתחיל לעבוד במרץ על רעיון חדש. בסערת בלוגינג ותכנות, מה שמתחיל בחדרו במעונות הופך לרשת חברתית גלובלית ולמהפכה בדרך שבה אנו מתקשרים זה עם זה. רק שש שנים ו-500 מיליון חברים לאחר מכן מארק צוקרברג הוא הביליונר הצעיר ביותר בהיסטוריה... אבל עבור היזם הצעיר הזה, ההצלחה מובילה לתסבוכות אישיות וחוקיות. ---------------- הסרט עניין אותי כי עד היום לא ידעתי את סיפורו של מארק צוקרברג וה'פייסבוק'. כמו כן, הבמאי של הסרט הוא דיוויד פינצ'ר הנהדר(מועדון קרב) שקיבל פרס אוסקר על הסרט אם איני טועה. יש כאלה שיטענו שהסרט הוא אוברייטד אך אני באופן אישי נהניתי מאוד וממליץ על הסרט בעיקר לאנשים שלא מכירים את הסיפור.
אני נוטה להסכים על סרטים שהופכים לקלאסיקות אבל נהג מונית והשור הזועם הם לא בדיוק כוס התה שלי. מה הופך את השור הזועם לסרט כל כך טוב? זה בכל זאת סקורסזה אז הוא יותר טוב מהרבה סרטים אחרים, אבל ביחס לחבר'ה הטובים או השתולים? טובים ממנו בהרבה.
התחלתי במרתון סרטים שרציתי לראות הרבה זמן ולא יצא לי לראות עד היום. בינתיים הנה 2 סרטים שאני ממליץ לראות למי שלא ראה. שבעת החטאים: מילס (פיט) הוא שוטר צעיר ואידיאליסט, סאמרסט (פרימן) הוא בן זוגו השחוק והמבוגר. יחד הם מתחקים אחרי עקבותיו של רוצח סדרתי (ספייסי) שפשעיו המבעיתים מייצגים את שבעת חטאי הגהינום. זהו מותחן הלוקח אותנו מגופה אחת לשניה כשהרוצח משתמש בקורבנותיו ומעביר דרכם מסר לעולם, כל אחת מהרציחות מבוצעת בצורה מקורית ודקדקנית בהתאם לחטא בו פשע לכאורה הקורבן. סאמרסט מנסה ללמוד את שבעת החטאים בכדי להבין את דרכי הפעולה של הרוצח בעוד שמילס לועג לו על נסיונותיו האקדמיים. התחלה: הקולנוען המוערך כריסטופר נולאן מביים צוות שחקנים בינלאומי בסרט "התחלה", מותחן מדע בדיוני מקורי שמתרחש ברחבי תבל וחודר עמוק אל תוך עולם החלומות האינטימי והאינסופי. דום קוב (ליאונרדו דיקפריו) הוא גנב מיומן, הטוב ביותר באמנות המסוכנת של הסחיטה. הוא מתמחה בגניבה של סודות בעלי ערך עמוק מתוך תת המודע במצב של חלום, כשהמוח הכי חשוף ופגיע. יכולתו הנדירה של קוב הפכה אותו לשחקן מרכזי בעולם הבוגדני החדש של ריגול תעשייתי, אך היא גם הפכה אותו לפליט בינלאומי וגבתה ממנו מחיר של כל מה שאהב בחייו. כעת קוב עומד בפני הזדמנות לגאולה. עבודה אחת אחרונה שיכולה להחזיר לו את חייו, בתנאי שישיג את הבלתי אפשרי "התחלה". --------- כנראה שאהבתי יותר את הסרט של כריסטופר נולאן בעיקר בגלל הרעיון עצמו. נולאן חשב על התסריט הזה כבר בגיל 16 ועבד עליו במשך 10(!) שנים.