זאת לא שאלה כל כך פשוטה, והיא תלויה בעיקר באם אתה מהסוג שלוקח את האוסקר ברצינות או לא. אם אתה לא, אז תגיד שלא יפתיע אותך שסרט שהושקע בו כל כך הרבה כסף, ושזכה להייפ כל כך רציני עוד בטרם יצא, גרף את כל הפרסים האלה. במובן מסויים זאת הברקה קולנועית, כיוון שהסרט פנה לקהל הרחב והוסיף היבט רומנטי לסיפור טרגי. אם אתה כן לוקח את הפרסים האלה ברצינות, אולי תוכל להבין למה הסרט זכה בכמה פרסים בודדים (שוב, הכסף שהושקע בסרט הביא איתו, בין היתר, צילומים איכותיים ושחקנים מאוד מפורסמים שנתנו הופעה), ומנגד אתה כנראה תגיע להחלטה שהוא בחיים לא מצדיק זכייה כזאת גורפת.
זאת שאלה של מי היו המתחרים שלו באותה שנה וזאת לא הייתה שנה כזאת דגולה לקולנוע כך שהיה לו קל לזכות. כמובן שאני אישית מעדיף את 'סודות אל.איי', אבל זה גם לא סרט שגדול בעשרות מונים על טיטניק או משהו כזה, כך שניתן להבין את הבחירה.
אז ככה: הרבה אנשים הזהירו אותי שלא לראות את "משחקי הרעב" החדש, אבל לא הקשבתי להם. היום ראיתי אותו, היססתי כמה וכמה פעמים האם להמשיך או שלא. המלצתי לאלה שלא צפו בו עד עכשיו: אל תעשו את זה, סרט משעמם ושטחי.
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMjAxNjcyNDQxM15BMl5BanBnXkFtZTgwNzU2NDA0MDE@._V1_SX214_AL_.Xxx הרבה זמן זה ישב אצלי ביס מקס. כרגיל, עוד דרמה איכותית מבית היוצר של האחים כהן.
יש את הסרט האיטלקי ההוא נראה לי "החיים יפים" או משהו כזה שהשחקן הראשי שם זכה באוסקר, סרט מקסים. כמובן גם הפסנתרן ורשימת שינדלר מעולים. יש גם את הסרט עם דניאל קרייג עם האחים הרוסים שנלחמים בנאצים דרך היערות(מתקשר לנושא של אלכס עם ליום השואה) שקצת יותר מודני פחות מוצלח אבל גם טוב. וגם הבריחה מסוביבור כמובן מעולה, למרות שנראה כפחות מושקע מהאחרים לא נופל בהרבה.
למרות הביקורות הלא-מחמיאות על משחקי הרעב 3 (כולל ממש כאן כמה הודעות למעלה) אני דווקא אהבתי את הסרט, צפיתי בו בנשימה אחת, ונכון אומנםם כל האקשן הולך להתנקז לסרט הרביעי והאחרון, אבל אחלה סרט השלישי. יצא לי לראות גם את צלף אמריקאי, סרט נחמד מאוד, טוויסט ממש מבאס ועצוב בסוף.