האוזבקי הנכה הציג שיפוט כמעט מושלם, גם אם לא, אז לפחות הוא והקוון מכירים את החוקה טוב מאוד ויודעים מתי זה אופסייד ואכן היה אופסייד. שופטים מכל הקונפדרציות עוד יטעו בהמשך, אבל יש לי הרגשה שכל פעם שזה לא יהיה אירופאי נראה תגובות כמו של שון. אבל לבינתיים השופט מאוזבקיסטן נתן הופעה טובה וכלל לא הורגש במשחק, קיבל את ההחלטה הנכונה והלא מובנת מאלייה בפסילת השער וסגר משחק שקט מבחינתו. אני אישית לא אהבתי את הסגנון שלו, יכל לתת למשחק לזרום יותר במקרים אחדים, אבל זה עניין של טעם ואני רגיל לליגה שהיתרון שנותנים בה לעתים קיצוני. מילה טובה גם לקוונים שהיו חדים מאוד היום.
השיפוט היה טוב מאוד, שקט, לא מתערב יותר מדי. לא ממש הרגישו את השופט וזה תמיד הכי טוב. רק מה- המדים של רביעיית השיפוט היו מזעזעים! הם מדדו בשביל בארסה את תלבושת החוץ שלה לעונה הבאה או מה?
הביזיון התחיל כבר במשחק השני. היפני לא קיצר לצרפתים את הידיים ושלף צהוב ללוגאנו, ככל הנראה על ענידת סרט הקפטן. לא הבנתי גם על מה הצהוב הראשון של ניקו.
לא זוכר את הצהוב הראשון של ניקו אבל הוא יכל לקבל גם אדום ישיר על השני. סה"כ לדעתי בגדול היה שיפוט טוב, עבירות של צהוב לא עברו כמעט בשתיקה והיו מספר כאלו, האדום היה במקום והקוונים שוב לא שגו כמעט אם בכלל. צמד משחקים ללא שגיאות כמעט של הקוונים זה לא דבר של מה וכך לאחרונה.
שופטים מתחלקים ל-2 סוגים, אלה שמנסים בכל הכח להרגיע ומנסים להימנע כמה שאפשר מצהובים- כמו האוזבקי במשחק הראשון. ויש את אלה שלא ימחלו על עבירות של צהוב ומהר מאוד ירצו להראות לשחקנים שלא יתנו להם להשתגע- כמו השופט היפני במשחק האחרון. אני חושב שבגדול לא היו טעויות שאפשר לזכור אותם, יום שעבר בצורה מוצלחת מבחינה שיפוטית.
אם השופט לא נותן צהוב על תפיסת ידיים, אין מה לפרשן פה. היפני נכשל וצריך לזרוק אותו ללימפופו, שיוכלו אותו התנינים.
אני זוכר טעות של הקוון! כשהוגו לוריס עבר בערך בקילומטר את הקו עם הכדור אבל לא הייתה הרמת דגל לקרן. איך אתם לא זוכרים את זה? זה היה האירוע המרכזי במשחק המדהים שחווינו לפני שעה.http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx. השיפוט בהחלט היה נהדר, ואני מקווה שזה רק ימשיך כך.
אני חושב שהוא קיבל צהוב בגלל שהוא הפריע לביצוע הבעיטה החופשית ולא הלך אחורה 9 מטר כמו שהשופט ביקש ממנו. שיפוט ממש מעולה של היפני היום וללא רבב.
לקפטן מותר לבלבל את המוח. ברור היה שהצרפתים שלאורך כל המשחק היו לא ספורטיביים, ינסו לקרב את הכדור כמה שיותר לרחבה. והיפני הלך איתם. בושה!
חחח... לרשום לעצמי: לקחת בערבון מוגבל כל תגובה של YYY על צרפתים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx