בכמה מקצים לוכטה ישחה? בכל מקרה פלפס עושה לעצמו נזק תדמיתי כי יש לו אולי הכי הרבה מדליות מבין כל משתתפי האולימפיאדה אי פעם, אבל ככה לא נראה ה'אולימפידאי הכי גדול בהיסטוריה'.
* סון יאנג (סין) זכה בזהב עם שיא אולימפי חדש - 3:40.14 דק', 7 מאיות בלבד משיא העולם. היה מאבק מדהים בינו לבין פארק, אבל ב-80 מ' האחרונים הוא הגביר את הקצב ולפארק לא הייתה תשובה.
* הי שיוון (סין) הדהימה וזכתה ב-400 מ' מעורב אישי עם שיא עולם חדש של 4:28.43 דק'. שיוון בת ה-16 בסה"כ שיפרה את השיא של סטפני רייס ב-1.02 שנ' !
אני חושב שבסופו של דבר החליפות עשו רק טוב לשחייה העולמית. בניגוד למה שחשבו ששיאים לא יישברו במשך שנים, מה שקרה זה ההיפך, שקצה גבול היכולת האנושית תמיד נמתח לעבר שיאי העולם ולמרות שלקחו איזה 3 שנים, השיאים שוב מתחילים להיות שבירים כמו שקראינו בכל משחי הגמר היום ואני בטוח שנמשיך לראות לאורך כל השבוע הזה. החליפות זירזו את קצב ההתקדמות של שיאי העולם בכמה שנים טובות.
אני לא חושב שזה לפי גיל, אלא רק לפי קריטריון. במשלחת הקודמת של בריטניה היה איזה קופץ למים בן 14 או משהו כזה.
אני מוכן כרגע להתחייב שראנומי קרומידיג'וג'ו תזכה לפחות עוד בזהב אחד. היא למעשה הצילה את כל הרבעייה ההולנדית מהפסד שהיה מתקרב לתבוסה צורבת. אחרי 3 שחייניות אף אחד בהולנד היה מוכן לשים כסף בשביל הזהב. ראנומי כמו טורפדו פשוט השאירה למעשה את כולם מאחור. אם היא תחזור במקצים האישיים שלה להציג אותה יכולת השחיינית עם השורשים האינדונזים עוד תזכה בשבוע הקרוב להמון מחמאות.
לוכטה הביס את פלפס, שסיים רק רביעי (כולל קטע וידאו). סינית בת 16 שברה את שיא העולם ב-400 מ' מעורב אישי. http://www.ynet.co.il/PicServer3/2012/07/28/4066327/4066324098699408258yes1130.Xxx לוכטה עם הזהב הראשון בלונדון 2012